23053
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Toweliee
    Sziasztok! Honnan lehet manuálisan letölteni az új patchet (a launcheres frissítés nem játszik, olyan helyen vagyok ahol nem enged torrentezni).
  • Tono34
    NC nekem se a szívem csücske, a Colorado után (nagyon megkedveltem) maga a borzalom ... Tény, ha talál akkor azt nem köszönik meg, de ott a HA ... Végén meg brutális költségek, prém nélkül a T8 nagyon nehezen játszható.
  • BigaC
    az NC-vel én is sokat szívok, remélem az Iowa jobb lesz.
    a Colorado sem volt a szívem csücske, de az NC mindenen túltesz. és még 80K XP visszavan...
    legrettenetesebb dolog szovjet cirkálók után játszani vele, a 920-950m/s lövedék kezdősebesség után... :)
    jobb híján egyébként közelre megyek vele, csak hát a páncélzata sem az igazi. közelre és lehetőség szerint szemből, az első két löveget használva csak.
  • silverchain
    Az overmatch miatt a nagyobb kaliberű lövegek nem pattognak a vékony páncélokról beforgatva, csak ha övpáncélt találsz el.
  • davidbog
    Hát nem tudom, nekem nem tűnik annyira rossznak a szórásuk. A videók alapján egyedül a Gneisenaué ami nagyon gyatra. Illetve a Tier 9-10 szórása ugyanakkora távolságból tehát 23-26 km-ről rosszabb lenne mint az amerikai vagy japán csatahajóké, de nincs ekkora lőtávjuk úgyhogy lényegtelen hogy mekkora lenne a szórásuk. 18-20 km-re meg teljesen átlagosnak tűnik a szórásuk.
    Korábban én is sokat morgolódtam a Tirpitz szórása miatt, de amióta van North Carolinám megtudtam mi az a pocsék tűzerő. Ha betalál akkor üt, csakhogy igen meg kell szenvedni ahhoz hogy betaláljon. A NoCa szórásával nem is lenne olyan nagy baj az nem vészes, de a lövedék sebessége katasztrófális (701 m/s). Olyan lassúak a 16"-es AP lövedékek, hogy egy 18 km-re lévő tier 9-es BB simán kifordulja a sortüzem, ha tudja hogy őrá lőttem. Pedig a tier 9-es BB-k már nem éppen fordulékonyak. De hiába lövök alá/fölé attól függöen hogy távolodik vagy közeledik simán tesz egy kis kitérőt és már mellé csapódnak be a lövedékeim. Ilyen esetekben akkor van sebzésem ha a random negatívat ad a szórásra és pár lövedék elcsípi az ellent. Ehhez képest a Tirpitz tűzereje kiváló, az Amagié meg maga a kánaán a több csővel és a hasonló sebzéssel. A NoCa 21 km-es alap lőtávját se nagyon lehet normálisan kihasználni (maximum bamba vagy afk ellenfelek ellen) a fejlesztett FCS-t meg se vettem rá, nekem az csak kredit pazarlás. Ezt a North Carolinát biztos nem tarom meg, pedig nagyon szimpatikus volt amig nem játszottam vele.
    A lepattanókat meg hagyjuk. Ugyanúgy van autobounce itt is mint a WoT-ban. A legvékonyabb páncélról is le lehet pattani 16" vagy 18"-es lövedékekkel is ha nagyon hegyes a szög. Az Izumo 410 mm-eseivel is pattantam már le a Hipper 80 mm-es övpáncéljáról és a Donskoiomról is pattant már le a Yamato 457 mm-ese...

Amúgy nekem egyáltalán nem tűnnek rossznak a német csatahajók. Biztosan nekiállok az ágnak és a Friedrich der Großéig biztos hogy el is megyek.
    A toronyforgatásuk magas szinten nagyon jó, ami egyáltalán nem mellékes, ha a hirtelen célpontot kell váltani vagy fordulás közben kell célon tartani a lövegeket. Igaz alacsony és közép szinten már nem jók ebben, de nem is rosszabbak mint a többiek.
    A saját szintjükhöz képest szinte az összesnek kiváló a kormánylapát kitéríthetőségi ideje, ami szintén nem mellékes, ráadásul a fordulási sugaruk se olyan vészesen sőt tier 6-ig kifejezetten jó.
    A lövedék sebességük se alacsony, tehát manőverező hajókat is nagyobb valószínűség szerint találnak el. NoCa után nálam egy fontos szempont lett.
    A nagy (100+ mm) és a közepes (~40 mm) légvédelmi lövegek amiknek már normális lőtávja van szintén nem rosszak. A japánok és az amerikaiak közt vannak.
    A 9-10-es hajón meg sonár is van. Ha ez nem a repölők vagy más helyett van akkor semmiképpen nem hátrány. Néha nagyon jól tud jönni, ha előbb észreveszi az ember feléje tartó torpedókat.
    Nekem egyedül a Gneisenau tűnik gyengének a mindössze 6 cső miatt. Meg talán a Großer Kurfürst a nagy mérete miatt. Minden esetre a teszt vége után a Großer Kurfürst kapott egy pofás kis 17k HP buffot így már 105000 körül van a HP-ja, és emellé még nagyon sok moduljának külön is megnövelték a HP-ját is.
    Ez a Großer Kurfürst valójában valami rohadt nagy H-osztály mix. A méretei alapján inkább tűnik H42-nek mint H41-nek, a páncélzata meg H43 szintű és a sebessége is nagyobb mint a H41-nek lett volna viszont lassabb mint a H42 és H43 hajóké. A fegyverzetnél főtüzérség és az AA is más mint amit a legtöbb helyen megadnak. Minden esetre jóval erősebb mint bármelyik igazi H-osztályú terv, meg jóval rondább is. :D

Az nem baj hogy a Yamato maradt a legjobb. Legalább valami valódi hajóé ez a cím nem egy papír hajóé.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.08.18. 02:09:04
  • carp3tm0nster
    Amikor az ellenségnél van 5 dd és 2 cv te pedig BB-vel vagy... priceless
  • Sendrov
    Jól látom? Az új angol cirkáló ág összes hajója könnyűcirkáló lesz? vagy a tier9 és 10 hajók valami tervezett csodák és nem a hasonló nevű valóban létezett egységek?
  • Tono34
    Szerintem mindegy mik a vélemények, valószínűleg mindenki neki fog állni. Én biztos :)
  • silverchain
    Nekem az új német csatahajók szórása, valamint az a tény, hogy befordított cirkálóról pattant(!) a Scharnhorst, nem éppen azt a benyomást kelti, hogy jók a német BB-k ágyúi. Sőt. A legjobb BB továbbra is a Yama marad.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.08.17. 14:12:02
  • Malachit
    Ha rendesebben (valósághűbben) lennének lemodellezve a hajók (érteni amiket kihagytak és amiket a besorolás miatt megváltoztattak) igencsak másképp nézne ki a mezőny és még a papír hajókat nem is néztük.

Nekem tetszett a videó alapján, lehet, hogy ha mennék vele pár kört, akkor más lenne a véleményem. 13940 pengő 1 hajóért, nekem elrettentően hat. Lehet másnak nem. WOT-ba is csak azért vannak prém tankjaim, mert ESL-ből tudtam gyűjteni a rájuk valókat, míg játszottam.

Remélem lesz valami értelmes akció most a Gamescon-nal kapcsolatban :)
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.08.17. 12:29:33
  • davidbog
    Annyira azért nem azok. Egyedül a lőtávban gyengék, de ha minden igaz tier 9-10-re a 3 milliós modulok közt van lőtávnövelő.
    Jingles meg hozza a szokásos nívótlan bemutatóit. Azon kívül hogy felolvassa vagy kiírja az adatlapon lévő adatokat alig mond értelmes dolgot. Gameplayt gyakorlatilag nem is láttunk tőle német hajóval, csak semmit mondó ostoba részleteket hogy milyen csodásan lehet túlélni Bayernnal a Tirpitz torpedóit, vagy milyen csodás a Gneisenau légvédelme... Ja mert ezek a fő szempontok a csatahajóknál...

A német 40,6 és 42 cm-es lövegek meg elég gyengécskék voltak a valóságban is. Tulajdonképpen ócskák nah, inkább a modernizált 1 vh-s 16"-esek környékén vannak mint a 2. vh-s 16"-esek közt.
    Nem tudom miért vártál pontosságot. Nem a német lövegek voltak pontosak hanem a túzvezetésük volt jó. Ami a játékban nincs lemodellezve (szerencsére mert az USN háború végi hajók iszonyat durvák lennének a radaros tűzvezetéssel), mert nincs tűzvezetés hanem ráviszem az egeret van. Pontosabban elé viszem az egeret van.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.08.17. 11:48:01
  • Pluskast
    Na de basszus, hogy a 406 és a 420 mm-es ágyúk ilyen szarok legyenek???? Hogy a francba??? Ha valamit vártam a német csatahajókkal kapcsolatosan akkor az a pontosság és a hatótáv. Erre meg pont ez a legrosszabb. Ráadásul a 420-nak azért ütnie kellene de úgy néz ki, hogy nem fog. Nem hiszem el, hogy WG ilyen aljas :(
  • Pluskast
    A Warspite-al nem vesztettél semmit, hogy nem vetted meg. Nekem megvan már egy ideje és akig viszem csatába. Lassú, baromi könnyen kigyullad és az ágyúk szórása borzalmas. Nem jó hajó.
  • Tono34
    Tavalyi szülinapomra leptem meg magam a Tirpitz-el, nem bántam meg, nagyon jó hajó.
    Az Arizona is remek, leszámítva, hogy alig megy (21 kts), de T8 hajók se nagyon köszönik meg ha eltalálom őket :)
  • Malachit
    Tegnap megnéztem a Dunkerque videóját. Hát azt a hajót biztos nem fogom megvenni. Utána megnéztem a 7-es német prém bemutatását. Az se kellene, nem csak cirkálókra akarok vadászni. A Warspite akcióját meg benéztem és lecsúsztam róla :/ Pedig a videó alapján eléggé megtetszett. A Murmansk-ot meg már eluntam. Van benne 300k+ xp. Kéne egy pénznyomda, de a Tirpitz-re meg nem adok ki egy AAA++ kategóriás program árát.
  • Zoli105
    Prinz Eugen és ARP Nachi feltűnhet néha, még nem juthatunk hozzá !
    köv küldi hajó meg is van :D
  • carp3tm0nster
    mondj egy wg játékot amiben jók a német cuccok...
  • Toweliee
    Köszi!!!
  • Caliph
    T7ig valszeg elviszem aztán stop :)
  • Caliph
    hát hogy elég gagyik a tierjükben,meg a t10 konkrétan nagyobb mint a yamato és kb mindenben rosszabb is,igazi csemege a torpedóknak...megkeresem a videót
    itt is van

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.16. 15:38:03
  • Tono34
    Notser - Dunkerque
  • Malachit
    Miért oltja őket? Tán égnek? :D
  • Toweliee
    Le lehet tölteni torrent nélkül a patchet?
  • Caliph
    Jingles jól leoltja a német bbket :)
  • Tono34
    Tegnapi próbálkozásokkal együtt 7.-re lett meg a dupla az NC-re.... persze a legszarabb körnél.
  • Tono34
    Notser - Flint

Én nem panaszkodom a hétvégére, érzésre talán több volt a győzelem mint a vereség. Viszont az este próbáltam az NC-t leduplázni.. 3 veseég után úgy gondoltam, hogy ideje inkább aludni :)
  • mcwolf
    Hát már az is nagy szó, hogy a prémnapok közösek.
    Sztem arra, hogy egyszer közös lesz a fizetőeszköz az esély zéró. Az nem lenne biznisz a WG-nek.
  • Darun
    Kb én is. Még szerencse hogy a korai lefekvés miatt előbb abba kellett hagynom. A végére volt 4 vereség zsinórban, ami azt jelentette volna hogy amúgy is hagyjam abba, de a szakasztársamnak nagyon tetszik a játék, őt még nem rettentik vissza a sorozatos vereségek.
    Most már több mint egy éves ez a játék is. Mekkora esély van rá, hogy a közeljövőben az arany is közös lesz a másik két játékkal? Vagy az eltérő megnevezés célzás arra, hogy erre nem fog sor kerülni? És a Free xp?
  • carp3tm0nster
    ma kb a meccsek 80%-át buktam. egy átlagos munkanap nagyobb fun, mint ez a random sz@r
  • Darun
    Csak hangosan gondolkodtam. Egyébként meg hamarosan a WT-nek is lesz hajós része. Egyébként hogy kicsit ösztönözzem is a népet, egy ismerősömet sikerült rávenni hogy hajózzon, szóval ismét elő kerültek a kisebb ladikok. Pontosan 50%-ra jött ki a nyerési arányom, de egyrészt baromi jó volt játszani, másrészt én úgy éreztem sokkal jobb aránnyal mentünk, a kill ratiom is "kicsit" jobb lett, volt olyan hogy egyedül hoztam le a meccset, de volt olyan is, hogy a végén kikaptam egy afk rombolótól :/
  • Scharnhorst
    Ne tőlem kérdezd a WG logikáját mert jómagam sem értem. Én csak a tényeket osztottam meg amit tudok. :)
  • Darun
    Két hajónak annyiból lehetne értelme, hogy a napi szorzó miatt több xp-t kapsz, három kapitányban viszont nem látom a rációt, főleg úgy hogy csak ARP hajókba lehet tenni, ott viszont már eleve adottak a kapitányok. Olyan túl sok variációs lehetőség a skillezés terén meg sztem nincs, hogy csak ezért megérje 8 kapitányt tartani.
  • Scharnhorst
    A kapitányt megkapod így akár különleges esetben 3 Hiei kapitányod is lehet. A hajó ha megvan és most megszerzed újra 1,5 milla pénzt kapsz. Az Arpeggios kapitányokat nem tudod elküldeni ahogy a hajókat sem eladni.
  • Darun
    Lenne egy kérdésem, elsősorban azokhoz akiknek sikerült megszerezni a 16 skillpontos Hiei kapitányt. A mostani 3 pontot hozzáadta nektek, vagy ti is kaptatok egy 3 pontos kapitányt? Illetve akinek már meg van a hajó, az most mit kapott helyette? Szerencsére én a Hiei-el még nem mentem egy csatát se, igy most van két kapitányom, de az első teljesen alap még, igy őt simán el tudom küldeni, de szerintem ez elég hülye megoldás volt, illetve az hogy még egyszer beteszik ugyan azt a hajót, ez már kifejezetten dühitő. Egy éves még csak a játék és már is ennyire ellustultak a fejlesztők?
    Egyébként ma Chikumával HE lőszerrel 1 hiteltem egy Novikot. Fogalmam sincs hol találtam el, mert takarásban volt, a csata elején lőttem rá egy kapás sorozatot, aztán hagytam is, erre dev. strike, meg lucky shoot. Szóval jól kezdődött a csata.
  • Darun
    Meg Kutuzovval is. És a nagy lőtávja miatt az sem annyira ciki, ha sűrűn dobál be t10-be. És sztem égetni is könnyebb vele, mint Atlantával.
  • Tono34
    Atlantával "hamar" össze lehet hozni a sok találatot :)

• Caliph
    most voltam Flamuval csatában,tesztelgeti már a dunkerque t6 francia bb-t :)
  • Malachit
    Árról és megjelenéséről van valami hír?
  • whiskeyman
    Első csatának nem is rossz :D
    Egyre jobban tetszik az amcsi DD vonal :)

• Darun
    Mai első csata: Königsberg, megint tier 7. Viszont most egész jó helyen végeztem és túl is éltem. Két dc ellenfelet is lőttem, ezek szerint nem csak engem vagdos ki folyton a kliens.