23045
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    hétvége van, nem mertem belevágni a rankedbe..
  • Tono34
    7 menet, 2 győzelem ... annak örülök csak, hogy sikerült a lvl14-es szintet megtartani ..
  • carp3tm0nster
    annyi, hogy ellenségként idegesítő. gyors, alig találom el...
  • Tono34
    Leningráddal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
  • Prof William
    Az orosz hajók szerintem nem is HE lőszert hanem molotov koktélokat lőnek folyamatosan. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.10.07. 15:31:15
  • carp3tm0nster
    szerintem a citadel lövésnek jóval kevesebb esélye van, mint a gyújtogatós harcmodornak. értem én,hogy kevés esélye van egy CA-nak egy BB-vel szemben, de amíg BB-vel 30 másodpercenként lősz minden irányba, addig az ilyen tűzköpők legalább 4-5 sortűzzel megtalálnak, ami legalább olyan durván sebez, és akkor ott van még a tűz is ugye.
    Az is érdekes hogy egy hajón, ahol 1000-2700 ember közötti létszám van, 1 db repair party van...
  • PrasCo
    Ez egyébként tény. Jelenleg a ruszki ággal a Budyonny-nál tartok, a B testen a három helyett már öt torpedó van, de 4 kilósok, úgyhogy ritka, hogy valakit meg tudtam sz*patni velük. Az AP a "sok sikert"-kategória, úgyhogy marad a napalm. Ha pedig oldalba kapok egyetlen szalvót egy Bayern-től, akkor a HP 70%-ának kezitcsókolom van.
    Így aztán én is marhára imádom, amikor lángokban áll a csatahajóm, de valahol azt is elfogadom, hogy a szembe-majomnak nagyjából ez az egy eszköze van. :)
  • carp3tm0nster
    úgy értettem 70 találat... és célzás... RNG világában majdhogynem felesleges. az orosz vasak meg aztán mást se tudnak csak HE-t spammelni...
  • BigaC
    Lehet, jobban céloz? :)
    Nem azért mondom, mert akkora ász lennék :) De a Kutuzovval már ott kezdek ott tartani, hogy 15-20 között van a gyújtásom csatánként. A több hajóval még nem megy ennyire. Tűzgyújtó skill és zászlók persze mindig fent vannak.
    Rombiknál megtévesztő lehet a szám, mert bár kisebb az esély, de nagyobb a tűzgyorsaságuk. Pl. egy Kievvel is tudok gyújtani rendesen, de majdnem kétszer annyi találatom is van, mint a Kutuzovval.
  • carp3tm0nster
    Én azt értem,hogy vannak különbségek, meg módosítók, de ne mondja már nekem senki, hogy 70HE-ből egy tűz ha én lövöm, ez ellen meg minden lővése gyújt, és 30-40k HP ég le egy BB-ről.
  • kHares
    A tűzgyújtásba nem csak az adott lövedék értéke számít hanem az adott hajó tűzvédelmi paramétere is(modul, kap képesség + mely tier-be tartozik). Tehát minél magasabb tierbe tartozik az adott jármű annál nagyobb védelme van még csupaszon is. Ezt valamelyik dev forumban közölték még régebben.
  • gergod
    Mintha olyat is olvastam volna, hogy ha a hajo oldalad lovod akkor sem tudsz tuzet gyujtani.
  • gergod
    Mintha olyat is olvastam volna, hogy ha a hajo oldalad lovod akkor sem tudsz tuzet gyujtani.
  • gergod
  • gergod
    Nem lehet talalati szambol tuzgyujtast szamolni. Ha peldaul mar ego reszt talalsz el, soha nem fogsz tuzet gyujtani, de a talalati szam no. Sokszor latom, hogy a mar ego reszt lovom. A hajo orrat vagy tatjat nehez megloni.
  • Tono34
    Majdnem összejött nekem is.

• Darun
    Én már többször mondtam itt is, a Kutuzovval még úgy is az elméleti gyújtás alatt vagyok, ha az ÖSSZES ellenfelemnek van rá kapitányi skillje, mig engem a romboló, aminek kb 4% körül lehet az értéke, egyből kigyújtott.
  • Count Adyn
    Rankedbe krakent lőni az menő

Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.10.06. 17:29:54
  • carp3tm0nster
    Megnéztem, HA a fire chance 12% akkor ennél egy kicsit több tűznek kellett volna lennie...
    Bezzeg ha engem lőnek, minden HE gyújt azonnal...
  • Darun
    Mint mondtam, wg-éknél nagyon komoly problémák vannak a matekkal. Mióta egy 1 lövéssel 2 resetet csináltam, azóta ebben 100%-ig biztos vagyok.
  • carp3tm0nster
    70HE találat Yorck-kal és 1db fire...Egy... persze...
  • carp3tm0nster
    Mákom van, mert most van ranked és T8 így tudom húzni. De ha vége lesz és maradnak az állandó Tier X-es csaták... Nem sok esélyt látok ott. Ez előbb kaptam egy salvot egy Yamato-tól 57k HP ugrott... Lovely..
  • Count Adyn
    amig nincs cv addig turheto jah^^
  • silverchain
    Már csak 230k kell:P (De C hullal nem olyan rossz már).
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.05. 18:16:46
  • Count Adyn
    Az Izumo az lesz az élmény 300k xpt kikaparni vele
  • carp3tm0nster
    azt már megtapasztaltam,hogy ne mutassam az oldalát, mert egy salvoval le tudják venni a hp-m 2/3-is, ha a rng nincs velem. Az ágyúk meg... vagy az alapsebzés(1260) vagy max 4-5k másik BB ellen. Cruiserek ellen még talán okés, de így kiszenvedni többszázezer xp-t a köv hajóra... élmény lesz.
  • silverchain
    Az Amagi két dologban jó, viszonylag mozgékony (ezért beforgatva pattanós a páncélja), és nagyot üt az ágyúja. De szar az armor oldalról, kicsi a lőtávja, szar az AA, és a közelharcot nem bírja. Jobb mint a NC, de én eladtam (mert kellet a pénz az Izumo-ra, meg valamiért jobban szeretem az AA buildes NC-met (talán mert jobban lehet vele közelharcolni).
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.05. 13:30:24
  • PrasCo
    Az A testig én is hasonlóan voltam vele, azóta viszont kimondottan szeretem, megtartós lesz. Broadside-ból széttépik, mint a rongyot, de orral előre meglepően troll a páncélja, ezzel szemben a minap 10km körüli távolságról tökéletesen szemből kapott egy citadellát tőlem egy Iowa.
  • Kotomicuki
    Én nem forszíroznám a Pz. V/M10-et: a tier 6-os VK-előpárduc leveri dps-ben...
    Akkor inkább várnék az E25 újbóli feltűnésére, vagy a SU-44-122-re ruháznék be.
  • Tono34
    Tegnap nekem sem volt túl nagy sikerélményem...
  • BigaC
    Csak én érzem azt, hogy a mostani Ranked bukósorozat?
    Az előző season-ban 57% wr-em volt, most kemény 27%-nál tartok, pedig az átlagsebzésem magasabb.
    Vagy ennyire nem értek a T8-as hajókhoz? :)
  • Tono34
    Leningrad vásárolható.

Most viszont gondban vagyok, mert a tankosban meg a Panther/M10 van ...
  • carp3tm0nster
    Létezik, hogy ez az Amagi ennyire fos? Gyakorlatilag nulla páncél(B hajótest) béna ágyúkkal. 1260dmg-nél többet minden századik lövésre visz be, általában lepattanok BÁRMIRŐL, vagy széttörik a lövedék.
  • Darun
    "Imádom" ezt az rng-t.
    7 csata, ebből egyszer sikerült nyerni is. Két kört mentem dd-vel, az elsőben egyedül voltam, az ellenfélnél ketten voltak, ráadásul 2 cv oldalanként. Kösz szépen! A másodikban szintén egyel több dd volt a túloldalon, ráadásul a mieinket gyorsan le is darálták, én húztam a legtovább. Kétszer annyit sebeztem mint elsőre és kb fele annyi xp-t kaptam, vagyis jobban megéri foglalni mint sebezni, utóbbira nem nagyon ad semmit.
    Kongo-val lőttem egy álló, oldalát mutató Langley-re. 1 találat, az sem sebzett.
    König: egy oldalát mutató Gneisenau, a teljes salvom köré (elé vagy mögé) esett. A Nürnberget 4 lövésem találta el, mind overpen. Kigyújtottak, benyomtam a javitást, folyamatosan oltotta a tüzet, mert focust kaptam. Lejár a javitás, a Farragut első lövése azonnal kigyújt! És ezt egy csatában :D Köszönöm WG!
    Mentem két kört Furutaka-val. Másodikra betesz T7-be. Épp azon ment a vita hogy a Bismarck mennyire op hajó és hogy 10,5 km-re fel lehet vinni a másodlagos lőtávolságát. Én meg csak röhögtem, mert nekem a fő ágyúim nem visznek el addig. Azért azt szeretném tudni, mit lehet csinálni ezzel a foskazánnal T7-ben. A dd-k messzebb ellőnek mint én és ez a 6 km-es torpedó lőtáv... a Scharnhorst már torpedózott rám, én még mindig csak malmoztam és vártam hogy a halált. Ráadásul egy ARP Kirishima beirta hogy ne pofázzunk annyit. Mellesleg, ő kempelt leghátul, én voltam a frontban a szószólónak meg volt egy first blood-ja. De azért irjunk kevesebbet. (mellesleg mi mást csináljak, ha nem tudok lőni semmire?)
  • Sendrov
    Ugyanez a motorcsónakos-torpedós fickó (Luigi Rizzo) bő fél évvel a Szent István elsüllyesztése előtt Trieszt kikötőjében motorcsónakjaival megtámadta a Budapest és a Wien csatahajókat (pontosabban partvédő csatahajókat). A Budapestet elkerülték a torpedók, de a Wien csatahajó 5 perc alatt elsüllyedt. Igaz ez kikötőbe lopakodós party volt, nem nyílt tengeri. Azt is hozzá kell tenni, hogy amíg a Wien és Budapest csatahajók támadása konkrétan megtervezett akció volt, a későbbi Szent István süllyesztés meg annak köszönhető, hogy Rizzóék egy totál más küldetés teljesítése során belebotlottak a Szent István kötelékébe. Azért azt meg kell hagyni, hogy volt vér a talján pucájában, amikor nekirontott a két csatahajóból és több torpedónaszádból álló köteléknek a két vacak motorcsónakjával. A többit tudjuk. Rizzó betalált, a Szent István elsüllyedt és eme hőstettre emlékezvén a mai napig június 10. az olasz haditengerészet napja.
    Egyébként sztem a Szent István inkább Tier4-be passzolna. Tűzerőben legalábbis biztosan (lásd pl. Wyoming, ami szintén 12db 305mm-es löveg és T4-ben van).
  • Malachit
    És kb. a motorcsónakos torpedó naszádok első és utolsó sikeres támadása volt csatahajó ellen. Meg állítólag tonna mák és még nagyobb bénázás, majd sikertelen mentés is nagy szerepet játszott benne. Több se sikerült utána nagyon. Egy idő után meg az egész koncepció elavulttá vált, mivel a kísérő és a többi hajó miszlikbe szedte volna az ilyen kis valamiket a megfelelő közelség elérése előtt.
  • Darun
    Nem a háború után, hanem közben sülyesztették el, nem búvárgecik, hanem egy "motorcsónak" torpedókkal. Éppen bevetésre mentek volna, de éppen ezért meg is kellett szakitani az egész akciót. Gúglizz rá, érdemes elolvasni! Egyébként elvileg lehetséges hogy bekerül, kiindulva abból hogy magyar tankot is raktak be. És valószinű T3-as lenne.
  • carp3tm0nster
    ez mágia, hogyan csináltad? :)
  • silverchain
    Én most 17 meccsből 15 -öt nyertem. Ez van, most az rng istenek velem voltak. De úgy érzem, visszakapom én még ezt:)
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.02. 18:45:55
  • Count Adyn
    kb, Kawachi-hoz hasonló időben és méretben:)