23043
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Count Adyn
    majd a brit cirkálokat opra huzzák hogy rámenjen a nép, WG style:)
  • silverchain
    Kicsit elment nagyon a meta BB és DD irányba, én növelném a cirkálók túlélését (több hp, esetleg javítás nekik is), de csökkenteném általánosságban tűzek hosszát, vagy sebzését. A flooding az maradhat, ha bekapsz egy lyukat a vízvonal alatt, az maradjon gond továbbra is.
  • Darun
    Még én se választottam soha ezt a skillt, mert szinte minden nemzetnél fontosabb a nagyobb toronyforgás, a németek viszont alapból leforognak bárkit, gondoltam kipróbálom ezt, hátha nekem ezért van ennyire alacsonyan a gyújtási %-om. De nem. Tényleg olyan szinten szarravaló mind a modul, mind a skill, hogy egyáltalán nem bánom, hogy a normálon egy hajómnak sincs.
    Én azon akadtam ki, hogy felvettem minen égést csökkentő bizbaszt is, skill, signal, modul, minden. Kigyújt, oké. Nézem, égek még 10 sec-ig. Oké. Erre jön egy salvo, kigyújt másodjára is, kezdődik az egész elölről. Eloltom, erre kapok egy fókuszt, mert persze a teljes csapat hátraarcot csinál és szokás szerint egyedül maradok... még el se aludt a tűz, már három helyen égtem. Oké mondom, akkor hagyjuk is.
  • whiskeyman
    Vagy a ruszki vagy az amerikai. Utóbbinál Mahantól már igen jóféle mindegyik, ahogy Tono34 is írta. Benson T8-ban vadállat (3,3 sec reload), de a Fletchert is imádom, ugyanezen ok miatt, illetve nagyobb torpedó táv miatt is. Japókat felejtsd el, 10-12 sec töltés miatt mindegyik egy fos.
  • PrasCo
    Ez természetesen így van, de a passzív tűz-csökkentő lehetőségek hatás(talanság)át egy találaton a legegyszerűbb levezetni. :)
    Amúgy a fájdalmat átérzem, tegnap a tesztszerveren talán, ha két hajó vette körbe a Bayern-em, egyikük, úgy emlékszem, egy Cleveland volt. Jellemzően elnéző vagyok a cirkálók HE-jével szemben, mert van, hogy én ülök a cirkálóban és tudom, hogy egy agyonpáncélozott német gépállattal szemben sok más opció nincs (oké, közelről lehet támadni mondjuk, a kazamatát AP-vel, de nem biztos, hogy egészséges az a távolság). De amikor eloltok egy két helyen égő tüzet, majd másodpercek leforgása alatt kigyulladok újra mind a négy helyen, arra már én is elmosolyodtam... :)
  • silverchain
    Na igen, de vedd figyelembe, hogy ez egy lövedékre számítva, tehát ha eltalál egy cruiser sorozat, mondjuk 7-8 gyújtólövedék az ellenbohóctól (ez a szó tetszik, ezt el fogom lopni:P), akkor mindegyikre számolja a tűz esélyének csökkentését.
  • PrasCo
    Ennek kapcsán egy kicsit beletúrtam a játék számítási metódusába.
    Amit találtam, az nagyjából ez:
    Alapszázalék * (1 - (Damage Control + Fire Prevention)) * (lövedék gyújtási százalék + Demolition Expert) = a lövés gyújtási valószínűsége

Egy csávó a reddit-en vett egy 0,76-os (T6) alapszázalékot és rápróbált a Colorado-ra (az HE gyújtási aránya 32%), zászlók nélkül:
    0.76 * (1 - (0 + 0)) * (0.32 + 0) = 24.3%
    Ugyanez kapitányi képességgel és DC 1-gyel:
    0.76 * (1 - (0.05 + 0)) * (0.32 + 0) = 23.1%
    Tehát a valós különbség egy combos 1,2%. Azt már csak a magam szórakoztatására teszem hozzá, mi történik, ha Demo Expert-et használ a Colorado:
    0.76 * (1 - (0.05 + 0)) * (0.32 + 0.03) = 25.3%

Összességében, ha jól értelmezem, a kumulált fire chance csökkentés statisztikailag úgy minden századik esetben, ha ér valamit; ha meg az ellenbohóc Demo Expertet használ, akkor gg van akárhogyan. Ami érdemben befolyásolhatja a tűz sebzését, az a visszajavítás és az R korrekt használata, a passzív képességek nem perdöntőek.
    Személy szerint a -10% recharge-et a repair party-ra relatíve sűrűn választom, a papíron 7% tűzállóságot pedig soha.
  • Tono34
    Mahan, Benson se kutya az alig több mint 3 seces töltésidővel.
  • BigaC
    szvsz szovjet.
    Gnevny, Kiev, vagy a prém Leningrád, ezek jól osztják a többi rombolót is.
    sok 130mm-es löveg, jó röppálya, jó ROF, citadella oldalukat mutogató cirkálóknak.
    a concealment viszont rosszabb, de valamit valamiért.
  • Prof William
    Lesz vajon majd valami Halloweeni event? Mármint olyan amikor Grafika is megváltozik pl tavaly a "Szellem kikötő"

Azt pedig lehet tudni hogy a japán rombolók lecserélése mikor jön? Mert addig már nem viszem velük.

Valamint még egy utolsó kérdés... Ha torpedó helyett a mindenkit szánéjjel lövő-gyújtogató rombolókra akarok rámenni akkor melyik nemzet rombolóágát vigyem?
  • carp3tm0nster
    mikor amagival mész rankedben és az ellenfélnél van 4 romboló... olyan mint amikor tejködben vezetsz autót:)
  • Darun
    A FDG első csatában 105 találatból 10 alkalommal gyulladt ki, úgy hogy erre is -12%-om van. Aha. Hihető. Ennyit arról hogy a top tier hajókat nehezebb kigyújtani.
  • Darun
    Teszt szerveren mentem egy próbakört a Bismarck-al. Full másodlagosra van húzva, egyedül az AFT hiányzik. A második fejlesztési slotba is a másodlagos fejlesztés került ami ugye -20 szórást ad, ehhez képest is a 750 lövésből csak 50 talált, szóval annyira nem vagyok elégedett. A Gneisau-t meg egy Mutsuki úgy gyújtotta ki, hogy max 30 lövést adott le rám és -12% esélye votl a gyújtsára. És a 30 lövésből kétszer sikerült neki. Aha. Random. Kösz.
  • Count Adyn
    hát igen de amugy tul op lenne:) illetve rankedben nincs annyi hajó hogy igazán számitson ez:)
  • whiskeyman
    Újra itt, 3 hét után végre ismét működik a laptopom :D
    Meg is ünnepeltem egy meccsel...de nem igazán hittem a szememnek. Történt valami a Tirpitz-cel?
    Ellenségből egy Moskva pont az oldalát mutatta. Gondoltam rápróbálok egy sortűzzel. A 8 lövedékből 6 úgy találta el, hogy mindegyik! citadellát talált. 65400 sebzés...persze azonnal süllyedt.
  • Prince23
    Hu mekkora meccset mentem előbb. 2 DD-t egy-egy sorozatlövésből (AP shell típussal természetesen) kiszedtem Full HP-ról, aztán jött a CV :D Pár respect jött is a chatben :D Kasierrel mentem.
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.13. 16:21:57
  • Malachit
    Tegnapelőtt rankedben low HP-s Tirpitz-em égette le közelharcban egy Bismarck. Rövid idő alatt 3 helyen is égtem. Cserébe én meg letorpedóztam :D
  • Kurafi97
    Köszi a választ !
    Mennyire gyakran adja be a tüzet ? Gyakrabban mint a myoko mert ha nem akkor nem veszem meg amíg nincs meg a boot camp 75 tűzgyújtás része.
  • PrasCo
    Az AA-specis Cleveland-emen is az MAA így működik, ha elfelejtem mikromenedzselni a légvédelmet, akkor 6 km-en 200 DPS ugrik a levesbe, de ez szerencsére igen ritka, így a hozzáadott érték bőven túlszárnyalja a potenciális veszteséget.
  • silverchain
    Én is használom, de én megkérdőjelezem a hasznosságát, mert két hátránya is van: csak az egyik oldalra tüzelsz vele max egy célpontra, illetve nem kapcsol be magától. Így ha egy dd megközelített annyira, hogy kiszúrod (akár radarral), nem lő rá, amíg észre nem veszed saját magad, és be nem állítod rá.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.13. 11:46:39
  • Count Adyn
    Használok mert amugy durván pontatlan:) advanced ft+manual 5 ér és kész:)
  • silverchain
    Használsz manual secondaries-t? Mert igaz, hogy pontosabb lesz vele a célzás, de csak az egyik oldali ágyúsor működik.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.13. 09:42:45
  • Count Adyn
    Én secodarys Bismarck-al tolom a rankedet és egyszeruen brutalis:) dd-kel bátran lehet közelharcolni mert szétdarálja őket meg gyujtogat mint az állat:) Másik BB mellé beuszva meg két salvo közt indit 2-3 tüzet meg 10k hp-t ledarál siman:)
  • Avenger93
    Alapból én is AFT-re voksoltam, csak gondoltam körbe kérdezek itt, hátha valakinek van valami észrevétele :) Én is olyan Bismarckba gondolkodom mint te. :)
    Utoljára szerkesztette: Avenger93, 2016.10.12. 23:04:21
  • PrasCo
    Ilyenkor érdemes mindig előre nézni.
    Ha van olyan későbbi megtartós hajó az ágon, ahol van értelme az MAA-nak (értelmes DPS-ű nagy kaliberű légvédelmi ágyúk), akkor hadd menjen, de én már most AFT-zem majd a kapitányt, mivel egy másodlagosra fegyverzetre kihegyezett Bismarck-ot akarok összerakni.
  • Avenger93
    Most értem el a Bayern-t és vele együtt a kapitányon az első 4 pontos skill-t. Mit javasoltok? Advenced fire traning vagy Manual AA control?
  • Darun
    Bevallom, én elsőre azokkal kezdtem és a hétvégén vettem meg a Ranger-t. Igazán nem lehet panaszom rájuk, nekem tetszenek és egész jó csatákat szoktam menni velük, bár CV kapitánynak is inkább átlagos vagyok. Most hogy a Landgley is 3 rajt kapott, egész jónak tűnik. Mondjuk én azóta nem játszottam vele, az utolsó csatámban még csak vadász/torpedóvetője volt, viszont japán CV-ként és alacsony tierű nem CV-ként is találkoztam már vele. Sokat számit a rajonkénti +2 repcsi és szerintem a torpedóvetőknél is előnyösebb a legyező alakban dobott torpedó. Viszont egy ügyes japán kapitány lefoglalja a vadászaidat, amig a többi gépe szépen kiszedi a hajókat. Illetve arra sem árt figyelni, hogy ha sokáig nem tűnik fel egy ellenséges japán raj sem, akkor a pálya szélén próbál meg becserkészni, sokszor láttam már ilyet. Maguk a hordozók viszont szinte mindenben gyengébbek, kivéve a légvédelmet. Lassúak és nehézkesen fordulnak, általában messziről észre lehet venni őket. Mondjuk a japóknál még csak T5-ben tartok, most fejlesztem a Ryu-t. A bombavetők szórása is érdekes. Valamelyik nap manuális célzással bombáztam egy BB-t. A célkör jóval kisebb volt mint a BB maga, ráadásul a hajó állt, a hatból még is csak két bomba találta el. Persze... WG logika. Viszont az Air Szupermacis japán hordozókra már nagyon kell figyelni, mert ahogy néztem, a japán gépek jobbak, ezt próbálják a +2 fős amcsi rajjal kompenzálni. Viszont ugye ez a kapitányi skillel már csak +1, ami lehet hogy nem lesz elég.
  • Tono34
    Nem tudjátok mi volt a mai mini patch?

Közben megvan :)
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.10.11. 18:45:45
  • Count Adyn
    mostmár elvileg van értelme mert a lelőtt repcsikért is normális reward jár
  • Count Adyn
    Összeszoptam a rank 12őt nagy parával ma:D Két vereség is becsuszott de mindkettőt lehoztam top xp vel :D
  • Prince23
    Most elég jokat megyek, ahhoz képest hogy weekend van :S :O :S
    :)
  • gergod
    A flint egy reward hajo ha 2 ranked seasonban is elered a rank 1et. Jah es amerikai.
  • MuldR
    US CV-ket nem éri meg húzni? Ennyivel jobbak a japók? Milyen jó, hogy ma vettem meg a Langley-t. Mi a különbség?
  • Darun
    Megvettem a Bayern-t. Első csata, T7 CV, aki persze engem szemelt ki. A Cleve első dolga volt, hogy jól otthagyott egyedül a bombázókkal meg torpedóvetőkkel. A második csatában meg szétágyúzott egy Flint. Mióta vannak T7 angol cirkálók a játékban?

Viszont a Mexico-val már harmadik napja csak győztes Rankedet megyek. Igaz hogy csak egyet öltem, de a 100k sebzés azért meg volt. Mivel volt CV is, felmerült bennem a kérdés, hogy US CV-vel mennyire van értelme full attack konfiggal menni? Mert a japán szerintem igy is erősebb és neki még vadászai is van, ha meg az ellenfélnél is amcsi van, akkor a vadászok úgy is leszopatják. Én minden a szart feltettem a hajómra, full signal, camo... egyedül a prém fogyóeszközt nem. Erre a gyerek bejön egy stock Bayern-el. Hát azért nah...
  • Darun
    Valaki azt mondta, a top tier német BB-knek nincs citadellájuk. A csatában is ezt mondta valaki, mert szerinte hülye voltam hogy egyedül rámentem egy német T9-es BB-re. Ehhez képest azzal kezdtem a csatát, hogy 2 citadellel és 3 találattal lerántottam több mint 30k-t a Friciről. Még talán 1v1-be meg is ettem volna, ha ne fedezi egy 9-es dd. Egyébként érdekes volt megint a leosztás, nálunk 3 nyolcas meg egy tizes dd, az ellenfélnél 2 kilences meg egy tizes. Szerencsére a végén a két megmaradt dd szépen összedolgozva lehozta a meccset, de azért szoros volt igy is.
  • Darun
    Már elve azon bekamilláztam, hogy szegény Carolinát T10-es csatahajók ellen dobta, meg 9-es cv... És amikor a csata végén szembe jön a Yamato/Montana/G.Kurfürst trió, miközben oldalról egy Benson próbál gyújtani... az megfizethetetlen. Mondjuk a Yamato-t igy is kikaptam, de a három top tier BB igy is olyan össztüzet zúditott rám... És csak másodiknak lettem jó a végén :( Jah, egyébként először a német köszönt be távolról... -17k HP max két találattal, másodikra a Yamato, egy lövéssel még -11k. És gondolom hogy kapásból citadellt lőttek, mert még javitani se tudtam. A poén az, hogy pont a meccs előtt gondolkodtam hogy mennyire felesleges erre a hajóra másodlagos, erre majdnem azzal szedtem ki a Yamatot-t.
  • Tono34
    Gyújtani jobb a 155.
  • Kurafi97
    Hali !

Mogamit mivel érdemes használni 203-as ágyúval vagy 155-sel ?
  • carp3tm0nster
    hétvége van, nem mertem belevágni a rankedbe..
  • Tono34
    7 menet, 2 győzelem ... annak örülök csak, hogy sikerült a lvl14-es szintet megtartani ..