23035
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    Na idefigyelj, meglett a 10km-es torpedó, és kurvajó lett a játék. 5,8 az álca, gyakorlatilag szerintem csak az 5-ös mutsunak jobb, ezért mindent én látok meg előbb. És 10km a torpedó, szóval nagy a mozgástér. 7 kilométer környékéről kényelmesen eregetem rájuk a torpedókat. Fürgébb lett a hajó, szerintem mer a kapitány kiképződött, nem kap olyan találatokat, hogy csak nézek, egyszóval élvezetes a játék. :) Kiváncsi leszek a következő hajóra is, bár kinézetre a hatshu szebb, és nekem ez fontos. :D
  • Caliph
    na majd a kövi a shiratshiyu vagy mi...rohadt jó az álcája,jó a torpedója még kevés a radaros hajó,én élveztem minden egyes csatát vele :D
    akizukinál tartok,azt még szokni kell ,mert ott már az ágyúkra épít a hajó
    shima vonal megvan,azt a hajót is imádom,ha ésszel megy az ember vele :D
  • lonvard
    Jó tornya van ennek, csak lassú, szóval közelharcra alkalmatlan. Meglett a B hajótest, valahogy minden jobb lett. Elkaptam a játék elején egy ellenséges hordozót, ez most a legnagyobb skalpom. Középen átszivárogtam és betámadtam, hehe. Egyben ez az első hajó amit kilőttem vele.
    Mindjár meglesz a torpedóm is, meg vele együtt a kapitány is átképződik. Utána én leszek a tengerek uralkodója, istencsászárkirály! Teljes mélypontról ilyen ambícióim lettek. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.18. 13:50:47
  • Caliph
    a japán rombolók a torpedóikról híresek nem az ágyúkról azok csak úgy vannak. torpedózz,a füstöt tartogasd menekülésre,ebben jók a japó torpedósok. persze hatsut néve amíg nicns meg a 10km torpedó nem egy élmény. 6.6 a detection(modullal és kapitány skillel levihető) és 6km a torpedó hatótáv.
    próbálj lassú bbket találni,amik feléd haladnak valamilyen szinten,így akár 7-8 kmről is elengedheted a torpedókat,mert szépen beúszik a célpont a hatótávjába te meg már elfelé füstölsz a naplementébe.
    10km halacskákkal meg halálos leszel mindenre ...

persze a japán rombolóknak is megvan a gunship vonala,az lesz majd az akizuki kitakaze meg a haragumo, a másik vonal főleg a torpedókra épít
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.18. 11:32:35
  • lonvard
    Ja, Graf Spee: emlékszem úgy figyeltem fel rá, hogy volt egy Nürnbergem, és egyszer csak nyílt vízen jött velem szembe egy ilyen csatahajó szerű cirkáló. Elkezdtem lőni, semmi épkézláb sebzés, ellenben az első sorozatával 1 lövedékkel is komoly rombolást vitt végbe. Elkezdtem menekülni, hátsó tornyokból kínálgattam, de ilyen pár százas sebzések. Kigyújtani se sikerült. Az meg csak jött utánam komótosan, néha eleresztett egy-egy sorozatot, és ami talált azt nem köszöntem meg. És akkor néztem hogy bazmeg ez ugyanolyan hatos cirkáló mint a Nürnberg, és esélyem sincs. A másik ilyen élményem az volt, mikor ötös csatahajóval szembekerültem egy hatos cirkálóval, és az nem menekült el, hanem szembefordult, felfette közelről a harcot, durván belém lőtt, majd rám engedett torpedókat és szépen tovább állt, én meg roncs lettem. Na az is a Graf volt. Akkor úgy döntöttem, hogy bazmeg ez nekem kell, és az első pillanattól fogva kedvencem.
  • lonvard
    Én pedig érzékeny vagyok a gyatra játékélményre, pl. most amit a hatos rombolóval művelek, az minden csak nem játékélmény. :D Van 10 000 HP-m, és ha észrevesznek, az instant 3000 mínusz. Akkor van az, hogy megúsztam. Ennél gyakrabban történik, hogy 8000 mínusszal végzem, és orron-mellbimbón csúszom ki az ellenség látómezejéből, de csak azért, hogy a következő momentumomnál, amikor felfedeznek, azonnal szétlőjenek. Az ötös mutsukival ha felfedeztek, azért el tudtam menekülgetni. Egészen át kell értékelnem ezt a rombolósdit. Ja a kedvencem amikor füstből lövöldözöm. Ötös szinten nem csináltam, mer a mutsu ágyúival nevetséges lett volna. Most az van, hogy kb. 9 kilométerre engedem az ellenséget, füstölök egyet, ezek után nem látok semmit a füsttől és nem tudom lőni az ellenséget. Ahogy ott szerencsétlenkedem a füstben, egyszer csak észrevesznek, és elkezdenek ripityára lőni. Gyakorlatilag bármilyen helyzetben bármit csinálok, kövzetkező pillanatban szarrá vagyok lőve. :D Na ehhez képest a Graffal hajókázni maga a csoda. :)
  • Kotomicuki
    Nem az egyszer vesztesz, egyszer nyersszel van a gond, hanem azzal, hogy nekem messze nem úgy működik a Graf Spee, ahogy azt leírtad - és nem csak az.
    Ugyan ez is kiegyenlítődik, mert hetente 1x-2x megengedi, hogy olyan és annyi sebző találatom legyen, mint aki bevásárolta magát a script kegyeibe, csak ez egy jóval alacsonyabb szintet jelent - ÉLMÉNYBEN is!
  • lonvard
    Graf Spee-vel baromi szeretek játszani, olyan mint egy egyszemélyes hadsereg, semmitől se félek vele. Cirkálókat rommá szokta lőni ez a hajó, csatahajó ellen se kell félni vele, persze nem egyenrangú egy csatahajóval, de kifejezetten szeretek 14-16 kilométer között párbajozni csatahajóval, mivel gyorsabban töltenek az ágyúk, a hajó meg gyorsabban fordul, ezáltal el lehet játszadozni, hogy mindig éles szögben kapjam a lövedékeket. A páncélzat meg elég erős ahhoz, hogy ne kapjak detronizáló találatokat. Közelről meg mennek a torpedók. 5-6-os szintű rombolókkal se szokott probléma lenni, persze magas szinten vannak olyan extra rombolók meg olyan skilles gamerek akik hazavágnak, de azok kb. bármilyen hajóval el tudnak bánni, ez nem a graf gyengesége. :P
  • lonvard
    Ha random adja be a csapattársakat, akkor hosszútávon kiegyenlítődik, ugyanannyiszor leszel rossz csapatban, mint jó csapatban. Engem nem szokott érdekelni, hogy sorozatban kikapunk. Ez egy ilyen széria. Majd jön egy olyan, amiben meg sorozatban győzünk.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.17. 20:00:04
  • Kotomicuki
    ...és az ilyeneket ne tudná a rendszer a +2 tier-es csatákba fölvágni a stock hajóval, 50%-os kapitánnyal evezők helyett, hogy ott mutathassa meg "kivételes" képességeit?!
    Most írtad le, hogy az alsóbb tier-ek is miért játszhatatlanok: "megveszi" a 19 pontos kapitányt, meg a mellé valókat és ott kacarászik szerencsétlen magatehetetleneken, mert nem egy ligában gályáznak... (slusszpoénnak hozza még két, hasonszőrű cimboráját is a szakaszba)

Ahogy azt skill4ltu is elmagyarázta: a wg-t abszolút nem érdekli, hogy szar a terméke, amíg van annyi hülye, hogy az n+1., copy-paste prémium-"tartalmat" is marékszám megveszi - mégiscsak olcsóbb és kifizetődőbb ezzel, mint a kiegyensúlyozással foglalkozni...
    Azért megnézném, hogy milyen volna a termény, ha pl. a Blizzard kezelnél azt - pl. a HotS-ot a szinte napi, újra és újra-kiegyensúlyozással tették tönkre és játszhatatlanná a köz számára! :)
  • lonvard
    Rombolóilag most léptem fel a tier 6-os szintre egy hatsuharuval. Pillanatok alatt megsemmisítenek. Rombolóval találkozva pillanatok alatt lángolok, nyomom a javítást, következő sorozat kazántalálat, csavartalálat, és akkor bénán úszom a vizen és még egy-két sorozat és végem. Valahogy tier 5-ben sokkal ütésállóbbak a hajók vagy én nem tudom, lehet valami patch vágta gajra a rombolókat, vagy lehet ez a hatsuharu kurvaszar. Várom hogy ki legyen pörgetve a B-test meg a 10km hatótáv torpedónak, mer egy momentumom nincs jelenleg. Oké még a kapitány is átképzés alatt, szóval valamivel jobb lesz majd a helyzet.
  • Caliph
    egy low tier csata sokszor élvezetesebb mint egy t9-10. ott még nagyjából egybesorsolja a két csapatot a matchmaking. legalábbis hajótudás szerint.
    de minden tiernek megvan a sealclubber hajója,amit fullos kapitánnyal,modulokkal még erősebb :D mint pl a t5os minekaze,valami 5km közeli conciival,és gyors torp reloaddal :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.17. 17:05:43
  • Darun
    Mert buták és azt hiszik, a játékélmény a szint növekedésével egyenes arányban van. Ez am tipikus magyar hozzáállás, lenézzük azokat, akik T6 alatt játszanak, mert azok nem komoly játékosok. Ugyanez van a tankban is. Az első 4 tiert inkább átugorja free xp-ből, mert az az óvodásoknak való. És ez igaz a pro játékosokra is, akik lenéznek emiatt, meg igaz a segghülye játékosokra is, akik gyorsan vesznek maguknak valami T8-as prém gépet, aztán szidják a Wargayinget, Putyint, a kormányt, a hekkereket, az illuminatikat, a csapattársakat... mindenki hülye, csak ők nem. Am a hülye játékosokért hibáztatni a Wargayinget eléggé öngólnak érzem.
  • Gyuszopapa
    Ebből csak 1-el értek egyet.
    "a csapattársak értelmi szintjének hiányáról és hihetetlen gyávaságáról már ne is beszéljünk..."
    Az elmúlt 1 hétben hihetetlen retardált csapattársaim voltak.
    Az MM se volt velem kegyes.Csak 1 példa.Az ellen 10-en 50% win felett ebből 4-en 60% felett .Nálam 2-en 50% én 48 felett a többi 39-45 között.Siralmas.Nemegyszer.
    Egyeseknél nem igazán értem minek mennek egyre feljebb úgy hogy egy 2-3-as hajóval sem tudnak értékelhető eredményt felmutatni.
  • Darun
    Feldobtad a reggelem xD
  • Kotomicuki
    Ahogy szinte minden prém'hajó, az alább leírt kivételektől eltekintve, amit "kipróbálásra"/beetetésre adott a "játék", nagyon nem akartak értékelhető eredményt mutatni: folyamatos +2 tier, ha éppen nem, akkor sem sebez semmit sem - a csapattársak értelmi szintjének hiányáról és hihetetlen gyávaságáról már ne is beszéljünk...
    F2P-ként a Graf Spee egy kidobandó hulladék: kevés ágyú és az sem talál, vagy sebez -> cirkálóknál leginkább és legfeljebb óverpen, vagy ritka gyújtás/sebzés nélküli kritikus, BB-k ellen meg már mind beletörik, lepattan; gyakorlatilag csak egy mozgó célpont (ue a Dönkerk is).
    A T9-10 és a felsorolásod több eleme freemium hajó, ezekhez "fizetés" nélkül (is) hozzájuthat a delikvens és nem is teljes értékű prémium hajók.

Félreértés ne essék, pl. a Massachusetts-et sem venném meg, amíg szinte állandó T10 résztvevő, de ez egy annyira jó hajó a többihez képest, hogy a F2P-script sem tudja már/még teljesen leszívatni: van elég és kellően méretes löveg, hogy 1-2 nemsebzőt szinte mindig oda kelljen biggyesztenie a programkódnak (és ez már bőven több, mint az átlag semmi), jó másodlagos, -AA és végre -manőverező képesség is -> hiába butítja le a mesterséges beszabályzás, ebbe még mindig marad annyi, hogy alkotni lehessen vele.
  • Darun
    Gróf Spee, az új T9-10 nehéz cirkálók, Kamukáze (mondjuk ez tech tree), Sims, Gremy & Okotnyik, de ha alacsony szintűek kellenek, akkor Tacsi, Yübari. Valójában kevesebb olyan prém hajót tudok mondani, ami semmire való, mint ami használható.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.10.16. 19:24:50
  • Kotomicuki
    "Ez esetben úgy tűnik maximálisan korhű a WG." -> Ez esetben tier IV-be rakta volna, sőt, tier III-ba - ahova a légvédelme pozicionálja - is könnyebb lett volna befaragni, mint a jelenlegi helyére, de nem, mer' tier V-ként több kérhető el érte!

Legfeljebb akkor használható, ha a szakasztársa(i)dnak van jó légvédelme/nem mozdulsz a jó légvédelmű hajók mellől (megszí'tad, ha gyorsabbak nálad), vagy nincs CV.

Bármilyen trágya is legyen egy-egy prémium jármű, mindig sokan vannak, akik megveszik, gondolkodás nélkül!

Egyáltalán, a Massachusetts, Atlanta(/Indianapolis) + torpedós BB-ken kívül van bármi más a prémiumok közül, ami életképes tud lenni ÉS nem tudsz hasonlót kifejleszteni (+ prémium festés)?
    A F2P script-tel más nagyon nem akart működni nálam...
  • Sendrov
    Azért, mert a valóságban is csak az a 4 db ágyú volt légvédelmi talpazaton. Típusa: 7 cm L/50 BAG K 10, azaz ballon elhárító löveg, függőlegesen 90 fokos kitéríthetőséggel. Az összes többi típusa pedig 7 cm L/50 TAG K 10, azaz torpedó elhárító löveg, a torpedónaszádok, és tengeralattjárók ellen. Ez utóbbiaknak csak 20 fokos volt a maximális csőemelkedésük, így légvédelemre alkalmatlanok.
    Ha megnézed a modellt, magad is láthatod a lövegek közti különbséget.
    Ez esetben úgy tűnik maximálisan korhű a WG.
    (Forrás: Baloghh Tamás - Csepregi Oszkár: A Szent István Csatahajó és a csatahajók rövid története)
    Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2019.10.15. 20:23:35
  • asolyom
    Nagyon nagy baj, hogy a légvédelem hiányában CV-s csatában gyakorlatilag játszhatatlan a hajó. Már két 4-es CV esetén is, nem is beszélve ha 6-os CV is van. Kaphatott volna az Oktober Revolutsiyahoz hasonló védelmet. Le is van modellezve vagy 12 db 70 mm-es ágyú, de csak 4 db használható légvédelemre. Ki tudja, hogy miért? WG féle balansz... (?)
  • Sendrov
    Egész tűrhető kis cikket írt a WG a Viribus Unitisről.
    Viribus Unitis
    Egy apró kis benézést kivéve. A második utólag festett arhív fotón, amelyen szemből látható egy hajó, a kép eredeti aláírásával ellentétben nem a Viribus Unitis látható, hanem a Szent István! Remélem nem csak nekem tűnt fel, hogy hiányzik a torpedóvédő háló és ott van a kéményeken a jellegzetes fényszóróplatform.
    Igaz az első fotón is a Szent István látható legjobban, de ott legalább jó a felirat, mert csak annyit ír, hogy az 1. divizió Tagetthoff osztályú zászlóshajói.
    Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2019.10.15. 14:00:42
  • ozimak
    Hmm... most az előbb nekem is produkált egy system crasht a játék. Ilyen még nem is volt... az egész gép újraindult :/ Lehet megnőtt a memória használat annyira, hogy nekem is utána kell néznem.
  • Count Adyn
    Én 4k ban jatszok és 16 giga rammal ki kell lőnöm a felesleges processeket hogy 50-60 fps meglegyen :D
  • Plata
    Warship valami rohadt sok memóriát megeszik,8 giga kevés neki.
  • Bandeeka
    Igazad volt kevés a memória majd veszek a gépbe új memóriát. Köszönöm a segítséget mindenkinek
  • Darun
    A kezdetek óta játszom és folyamatosan tapasztalom, hogy lassul a játék.Nyilván ahogy bővül (új hajók, új hangok, új pályák, stb) úgy igényel egyre több helyet nem csak a háttértárolón, hanem a memóriában is. Sztem egy memóriabővités megoldhatná a problémád. Nekem változatlan paraméterek mellett az a tapasztalatom, hogy 1-3 perccel a csata megkezdése után enged csak be, holott minden más körülmény ugyanolyan, mint 1-2-3 évvel ezelőtt. Eleinte próbálkoztam azzal, hogy Feladatkezelőből kilőttem a felesleges cuccokat, most már ez sem nagyon segit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem mellette mindig megy a böngészőm is kb 100-130 megnyitott lappal, ami szintén nem kevés memóriát eszik. A Windows is elég sokat frissült mostanság, az is csak jobban lefogja a memóriát...
  • Plata
    Milyen géped van?
    Mert eléggé megnőtt a gépigénye,az ami a WoT-hoz elég már nem igazán elég a Warshiphez.
    Míg WoT-ban minden ultra vagy high addig a warshipnél sok mindent le kell venni.
  • Bandeeka
    nem steam-es a kliensem :)
  • Bandeeka
    mind a 3 variációt megtettem még a widows-t is újra raktam és ugyan az a probléma
  • ozimak
    Szerintem kliens reinstall. Én steam-es vagyok. Nekem akkor csinál ilyet amikor a steamapi.dll-t átnevezem a replay nézés miatt. (és elfelejtem visszaírni) Olyankor loopban marad a betöltő képernyő és nem jön be a kikötő.
  • Caliph
    első körben jelszót módosítanék,másodikban a netet resetelném,harmadszorra kliens reinstall
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. Találkozott már valaki olyan hibával, hogy elindítom a játékot és a betöltő képernyőnél tovább nem jutok. Nem tölti be a kikötőt így nem is tudok játszani. A support azt írta erre a hibára, hogy ők úgy látják hogy játszok. 4 éve játszottam utoljára azóta valami változott? Megvan az ajánlott gép is a játékhoz és az internet sebesség is jó más játéknál mint például a world of tanks ott nincs ilyen gondom csak a world of warshipnél jelentkezik. Support nem tud segíteni 4 napja szenvedek ezzel a gonddal.
    Köszönöm ha elolvasod és értelmes hozzászólást is kapok :)
    Üdvözlettel Bandeeka
  • Kotomicuki
    A legjobb stratégia is csak annyit ér, amennyit megvalósítani enged belőle a hit-hurt script!
    Az egyszer így, másszor úgy eléggé lehangoló tud lenni!

Annyi hiba volt, hogy beálltak és maradtak védekezésben a később legyőzöttek, mert ha, amikor még előnyben voltak, EGYÜTT megindulnak, akkor lemossák a pályáról a később mégis győzteseket. Ehelyett egyenként és egymás után ugrottak be célpontoknak -> így persze, hogy előbb-utóbb szétkapják őket és vagy kitart a szerzett pontelőny, vagy nem...
  • Darun
    Mondjuk ez a "haljon meg 3 csapattárs az első 5 percben" eléggé ismerős. Az aimboton én is csak röhögni tudok. Az első 2-3 salvo szinte el sem találta, még úgy se, hogy a gyerek nem is próbált kitérni az Atago-val. Nem is értettem, hogy nem találta el. A Tirpitz is noob volt, én is utálom, amikor a csatahajó fogja magát és elindul C-re. Főleg egy Tirpitz, úgy hogy még dd sincs. Instant report. Az A flanket viszont nem igazán értem. Szintén úgy, hogy nincs dd. Ilyenkor a CV spottol, egy Irian nem fogja tudni megvédeni magát egyedül.
  • Count Adyn
    Ez kemény:D Ennek szoktunk a másik oldalán lenni:D
  • asolyom
    Lassan kezdek ráérezni a Viribus Unitisra. Érdekes ez hajó ez. Néha nagyon troll tud lenni a páncélja szemből. Legutóbb az hittem, hogy a Fuso kiszed HE-vel az utolsó pár HP-ról, de az orr részen összezúzódtak a lövedékek sebzés nélkül. Persze azért a Nagato lób@szó ágyúja más tészta. Az ágyúk tényleg kellemesen pontosak, viszont úgy tapasztalom, hogy távoli, vagy szögben álló célpontra inkább HE-t érdemes lőni. Így is lőttem 5-6k szalvókat. Ezért is gondolkodom, hogy az alap 10 pontos build (PT, EM, SE, CE) után talán érdemes feltenni az expert loader skillt, mivel gyakran kell lőszert váltani.
  • Darun
    20k csatából 40% WR és 16k sebzés xD Az öcsém már legendary szint! Hááát... legalább kitartó. Nekem 52% a nyerésim, fele annyi csatám sincs és néha úgy érzem, szopat a játék. De ő úgy látom élvezi a folyamatos lúzt, más magyarázatot nem találok erre a 20k csatára.
  • ozimak
    Jézusúristen :D
    Igen, sajnos lassan többségbe kerülnek az ilyen és ehhez hasonló playerek. Ehhez még hozzácsapódik az utóbbi hónapok intenzív toborzókampányának hála a sok újonc is... Rendkívül színvonalas meccseket lehet így összehozni :D
    Semmi bajom az újakkal sem, de amikor már azokon is az látszik, hogy Fuso-val max lőtávon percenként lő egy salvo-t amiből örül ha talál egyáltalán, akkor ott is felteszem a kérdést, hogy mi a faxnak játszik egyáltalán? :D
    Én sem tartozom a top playerek közé, még olyan hűdejónak sem mondanám magamat, de azért na... Aki már közelebb van a 40% WR-hoz mint az 50-hez az szerintem inkább játsszon coopot, mert különben csak a csapattársai játékát teszi tönkre. De sajnos ez még 47-48%-nál is jellemző.
    A legrosszabb, hogy senki nem akar már objective playt játszani :( Mindenki dmg huntol... :( Ezt rühellem a legjobban, mert a játék még promótálja is néha. Amikor rankedben (vagy akár randomban is) pl. baszik a cap supportra és csak távolról meg idióta helyekről lövöldözik, aztán természetesen mi akik meg tennénk valamit ledarálódunk a teamplayben pusholó ellenfél által... Miközben a Moskva-nk 15km-ről benyomja a radart :D A BB-nk meg mögötte :D Kezd kiveszni a játékból az a pici teamplay is ami volt...
  • Gyuszopapa
    Valaki meg tudja mondani hogy ő tulajdonképpen minek is játszik ezzel a játékkal.Mert kb. minden csatában van egy ilyen életképtelen a csapatomban és szinte mindig top tierek.Semmit nem csinálnak csak úgy hajókáznak.
    Faszkalap
    Most is bejött anyahajóval és csak úgy a pár km-es körben repkedett.
  • Gyuszopapa
    Ezek a dolgok nekem is a kedvenceim.Lövök HE-vel lószart sebez nincs átütés stb. Váltok AP-ra csak az overpen jön meg lepattanás.No comment.HE-vel 100 találatnál 3 gyújtás van 20%-os gyújtási esélynél.