23028
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • lonvard
    Amikor szétszórták a PQ17-et, az volt hasonló dráma, mint a könyvben. Biztos ismeri itt mindenki a sztorit. Ott is úgy volt, hogy kifut a Tirpitz, erre Londonból jött a parancs, hogy a kereskedelmi hajók váljanak szét, a hadihajók meg forduljanak vissza. És ott hagyták a komplett konvojt, azok meg egyénileg próbáltak eljutni Murmanszkba. Ezért utána rendesen ütötték az ezért felelős admirálist (vagy micsodát), de később azt olvastam, hogy ha nem szóródott volna szét a konvoj, akkor tényleg rájuk küldték volna a Tirpitzet. Így mivel szétszóródott, csak a tengeralattjárók meg a repülők mentek rájuk. Amúgy van egy sztori még benne, hogy egy halászhajóból felfegyverzett kísérőhajón jachvezetői engedéllyel parancsnokló ügyvéd is ott volt, fegyveres kíséret címszóval. Ő volt az egyetlen, aki maradt a hajójával. 3 kereskedelmi hajót összefogott, együtt kimentek a jéghatárig, lefestették a hajókat fehérre, és megbújtak. De előtte még az volt a terve, hogy robbanóanyagot gyűjt a hajó elejébe, és ha jön a Tirpitz, lerohanja. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.20. 17:49:13
  • pajer_csaba
    Én is olvastam. Akkoriban eléggé depressziós voltam, és a feleségem vette meg, hogy hátha felvidít vele, hiszen hadihajó, II. vh, meg történelem. Hát mondjuk úgy, a végére majdnem felvágtam az ereimet. Nem akarok spoilerezni, de az egész cselekmény egy baromi nagy deus ex machina, de olyan szinten, hogy egy idő után már rohadt elkeserítő. Jó tanács: ne legyen kedvenc karaktered.

Ami a hitelességét illeti: a szerző valóban autentikus a RÉSZLETEKBEN, de a cselekmény olyannyira a sokkolásról és a meghökkentésről akar szólni, hogy az már hitelteleníti.
  • lonvard
    Akarok egy jó brit cirkálót már csak az Őfelsége hadihajója (HMS Ulysses) miatt is. Ez az a könyv, ami minden Warshipesnek el kellene olvasnia szerintem. Egy Dido-osztályú könnyűcirkáló vezérletével brit konvoj tart Murmanszk felé, és támadják őket mindennel ami létezik. Az író maga is hajózott matrózként murmanszki konvojokon, szóval nem légből kapott baromságokat olvasunk, igazi első osztályú autentikus élmény, elképesztően jól megírva.

Ehhez képest a játékba nem raktak be Dido-class-t. Hacsak nem a Leander az. Mindenesetre Leander nevű hajóval nem volt Dido-class cirkáló viszont az hasonlít rá legjobban. Valszeg az én Dido-m a Fiji lesz, szóval mindegy is! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.20. 12:49:25
  • asolyom
    Én végig mentem azon a vonalon, de annyira nem ragadott magával. Papírból van minden hajó, és az AP lőszer eléggé hatástalan tud lenni bizonyos helyzetekben.
  • Caliph
    én a edingburghnél tartok,az a nyolcas,eddig a fiji volt a kedvencem a vonalon
  • lonvard
    Mentem pár kört a Graf Speevel. Üdítő élmény volt a brit cirkálók után. :D Szerintem a fő gond a brit cirkálóval, hogy távolra nagyon nehéz célozni vele, mer gyors hajóval szemben annyira kell előtartani, hogy arra már nincs rubrika a célkereszten. Röhögnöm kell, mikor azt olvasom, hogy a német ágyúk nagyon szórnak. A német ágyúkból gyors lövedék jön ki, ezért maga a sorozat az pontos, csak a szórása lehet kicsit nagyobb. A briteknél meg az van, hogy a komplett sorozat megy a levesbe, mer vagy rövid, vagy hosszú, vagy mellé megy. Na de semmi baj, megyünk a Fiji felé. Akinek van tapasztalata, nyugtasson meg, hogy a Fijivel pontosabban lehet lőni. Nem merem megnézni a lövedéksebességet. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.20. 09:23:44
  • lonvard
    Szerintem el kell tudni fogadni, hogy ez a random játék velejárója. Ez így megy sok éve sok játékban. Lesznek nagyon nyertes, meg nagyon vesztes meccsek, mert sok a fogalmatlan játékos, és nem lehet kitiltani őket. Nem mondom, hogy faarccal tudom végignézni, mikor mondjuk a top csatahajónk megindul a semmibe egyedül, és azt látom hogy egyszerre lövik hárman, miközben torpedózzák és bombázzák egyszerre, de el tudom fogadni, hogy az adott meccs az hátrányból kezd, mert mi kaptuk az egyik bénuskát. És ha vesztünk, én nem izgatom fel magam. Aláírom, hogy akinek fontosak a statjai, az minden ilyen alkalomkor sztrók közeli állapotba kerül, szóval nem becsülöm le a hatását a látványosan szar játéknak, de én legalábbis kívül tudtam helyezni magam ezen, én úgy játszom, hogy amíg van értelme csapatjátéknak, addig csinálom, de amint látom hogy vesztettünk, már csak a túlélés meg a damage érdekel.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.19. 22:38:25
  • ozimak
    Aki normális klánban játszik, az nem a game chatet használja kommunikációra.
    Nem csak az OP van meg a képen látható 40%os "balfasz"... De látom te vagy a helyi "rosszjátékos" ombudsman...
    "Én továbbra sem tudom, miért jobb "élvezettel" veszíteni, mint amatőrök miatt"
    Erre most inkább nem mondok semmit...
    És még mindig nem érted, hogy nem "szent winrate" van, hanem maximum szent agyvérzés az ilyen segghülyék miatt. Az hogy valaki egész meccsen az AB és IJ vonalakon hajókázik és 2 percenként lő egyet, amiből minden 3. talál és van átlag 20k sebzése.... na hát az nem tudom egyáltalán mi a fasznak játszik. Ugyanis mellette lehet, hogy van 11 (vagy akármennyi) játékos aki azért játssza a játékot amiért kitalálták. De van aki zsigerből bojkottálja a csapatjátékot mint az ilyenek akit belinkelt Gyuszopapa is.
    Az, hogy valakinek mondjuk 50% a WR-je és csapatjátékot játszik, még nem jelenti azt, hogy "hadihajóval a kezükben jöttek a világra" vagy a játék "megszállotjai"...
    Megint túlreagáltad a dolgot, mert senki nem mondott olyat, hogy "akkor hulljon a férgese és csak az OP játékosok" meg "a többiek meg menjenek ahova akarnak". Én személyesen csak a 40% WR-es és a hozzá hasonlóakra gondoltam (nyilvánvalóan mivel egy ilyen profil lett linkelve).
    És igen, ezt a véleményemet fent is tartom! Akinek 40%-os a WR-je annak nem való a random! Az már nagyon gáz. De ezt nem csak én mondom, hanem a normális játékosok túlnyomó többsége. Itt ezen a fórumon egyedül merem ezt kimondani. Lehet, hogy a többiek leszarják a dolgot (vagy többségben vannak itt a 40% körüli játékosok, nem tudom). Menj fel egy másik fórumra (akár külföldire pl.), vagy nézz egy streamet (ahol átlag normál játékosok vannak), senki nem fog üdvözölni a véleményeddel.
    És végül de nem utolsósorban igen, igazad van... Én elég nehezen viselem azt, hogy a hülyéknek ugyanannyi joguk van mint a "nem hülyéknek" (tág fogalom). De ezt nem csak a játékra tudom elmondani. A képzési részét leszarom... ha nem akarja ne tegye. De pont erre mondtam, hogy ott a co-op.
    A WG csinálhatna inkább mondjuk egy B ligát, vagy 2. osztályt a 45-46% WR alatti emberkéknek. Ahonnan bárki fel tud jutni és le is tud oda esni. Külön 2. osztályú achivementekkel... Ott játszhatnának egymás ellen és meglátnák milyen amikor az egész csapat olyanokból áll mint ő. És akkor mindjárt lenne ráhatás...
  • pajer_csaba
    Azért ha annyira csapatjáték lenne, a WG is megteremtené a normális együttműködés feltételeit. Csetelni csata közben ugyan is kurva nehézkes, és sokszor látom, hogy még egy klánban/divizióban hajókázó emberek között sincs minimális összhang se. Az meg, hogy akkor hulljon a férgese és csak az OP játékosok, akik hadihajóval a kezükben jöttek a világra, illetve az olyan megszállottak akik éveket öltek a tanulásba, játszhassanak csak, a többiek meg menjenek ahova akarnak, egy elég bunkó hozzáállás ahhoz képest, hogy ez csak egy nyomorult játék. Én továbbra sem tudom, miért jobb "élvezettel" veszíteni, mint amatőrök miatt, hiszen a Szent Winrate mindkét esetben csökken. Az agyvérzés meg csak akkor jön elő, ha hagyod, hogy előjöjjön, mert képtelen vagy elfogadni, hogy rajtad és a hozzád hasonlókon kívül másnak is pont ugyan annyi joga van játszani mint neked. Mint ahogy ahhoz is, hogy akarja magát képezni, vagy sem - és erre semmi ráhatása nincs senkinek.
  • ozimak
    Nyilvánvaló, de ezért van a co-op... Aki érzi magán, hogy 10-ből 9 meccsen csak elvenni tud a csapatjátékból, abba legalább annyi IQ szoruljon, hogy átmegy co-opba és nem rontja mindenki játékát. Ugyanis ez eléggé csapatjáték... Legalábbis aki ennyire rossz a játékban.
  • lonvard
    Amennyiben nem afk, engem nem nagyon érdekel az ilyen. Mindenkinek joga van véramatőrnek, vagy szimplán IQ80-nak lenni. Nem tehet róla.
  • asolyom
    Az ilyen játékosnak tök mindegy. Csak azt csodálom, hogy ilyen "siker mutatókkal" hogy volt kedve 1000+ csatát lenyomni a HIndenburggal. Egyébként meg sajnálom azt a csapatot, ahová az ilyen játékost beosztják. És hány ilyen figura van.....

A múltkor összefutottam egy Georgiaval; összesen volt kb. 150 csatája, és 11k átlag sebzése egy T9 csatahajóval.
  • Gyuszopapa
    Ennyire OP az a Puerto Rico?Balfasz
  • ozimak
    Komolyan nem értem miért nem csinálnak ezeknek a kitalált OP hajóknak tier 11-et... Kreml, Smolensk, Thunderer meg kb. az összes t10-es CV simán beférne. Abba mehetnének ezek az "óriáskaliberek" is. A mm úgyis egy kalap szar... a t11 rontani már nem tudna rajta...
  • Sendrov
    Ja, meg jöhetne a World of Star-WarsShips :)

De viccet félre, a Tátra legalább a saját, neki való tier2-be kerül, nem úgy mint a szerencsétlen Vizibusz Unitisz, amelynek semmi helye T5-ben.
    Mondjuk amikor előszőr írtak a fejlesztők a Viribus Unitis-ről, akkor még T4 volt. Emlékszem anno még azt is egy kicsit soknak gondoltam, de úgy voltam vele, hogy a 4x3db 305mm-es löveg majd kompenzál. A T5 viszont egy rossz vicc. Pláne, hogy gyakran jóval magasabb tierbe pakolja mazsolának.
  • Malachit
    Akkor már mért nem a Voyager transzfázis torpedókkal és a sok bot elleni pajzzsal? :D
  • lonvard
    :-D
  • Caliph
    meg jön a yamato nagytestvére is,3x2 510 mm-es ágyúkkal a Yamashima...Yamato+ shimakaze=Yamashima
    remélem torpedókat is raknak rá ha már a nevében ottvan :D

akkor majd jöhet a super groxer kurfürst is az 510 esekkel :D

meg az Enterprise csillaghajó,foton torpedókkal és phaser sorral,jean luc picard kapitány keze alatt :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.14. 22:22:59
  • Sendrov
    Jönnek az európai ág rombolói és benne egy Osztrák-Magyar hajó is. A Tátra romboló, amely tier 2-es lesz. 8 km-es torpedó hatótávval, de gyenge torpedósebzéssel. Számomra kötelező, gyűjtői darab. :)
  • lonvard
    Igen igen, tudom hogy ez valami spéci lövedék. Nekem inkább úgy tűnik, hogy nagy a becsapódási szög, szóval hogy azért hatékony, mert felülről csap le, ahol gyenge a páncél. Emiatt lassabban is ér oda, szóval tiszta destroyer feeling vele.
  • Count Adyn
    light cruiser:)
    viszont a speckó short-fused AP miatt kissebb a bounce szög, meg az overpen is kevés, szal a tűzgyujtás hiányát pótolja azzal hogy ledarálja a DD ket meg cirkálókat:) Torpedó kb arra jó vele hogy valaki rádmászik akkor megvédd magad, meg broadside ra kényszeriteni az ellent :)
  • lonvard
    Valami ilyesmit mintha láttam volna már. :)

Más:

Danae-val nem szabad rárohanni csatahajóra, torpedózási szándékkal. Bármilyen szögből nullára lövik egyetlen sorozattal kábé. Cirkálóra viszont lehet pusholni. Ez ilyen cirkálóvadász szerintem, mer azokat szakmányban lövöm ki. Már elveszett a csata, üldözik a két carriert, vidáman lődözik, free damage, és akkor egyszer csak megjelenek, és vége mindennek....na jó talán picit túloztam. :D
  • Count Adyn
    Najo ezt mindenkinek látni kell:D Torp fiesta:D
  • lonvard
    4-es danae brit cirkálót is megkedveltem. Volt néhány jó köröm, mikor úgy éreztem főszereplő vagyok.

Szeretem benne, hogy gyors, jól forognak az ágyúk, egész sok repülőt le lehet szedni vele, nem félek vele egyedül maradni, mert 30 csomóval 4-es szinten el tud menekülni minden elől, ami nála erősebb. Hátránya a magas röppálya miatti lassabban célba érő lövedékek, és hogy nincs HE lőszer. Nyugtassatok meg, hogy leander-fiji magasságban azért már lesz HE.

Most nézek videókat: nincs HE. De viszont ez valami spéci AP lőszer, ami kompenzálja.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.11. 22:22:24
  • lonvard
    Ok, köszi srácok. Akkor azért olyan havaj a clemson. Csak utálom mikor jön egy csomó klemszonos, és akkor velük kell birkózni ahelyett, hogy a szerencsétlen többi rombolót üthetném, akiknek át kell verekedniük magukat ezen a szinten a sok clemson között, hehe. :)
  • asolyom
    Négyes hajó nem mehet hatos ellen.
  • Count Adyn
    Itt a lista radarrol amugy :)
  • lonvard
    Akkor elnéztem, ok.
  • Caliph
    nincs 6os radaros hajó,héttől kezdődik.atlanta belfast indi,tudtommal
  • lonvard
    Úgy értem én ültem clemsonban, és valami hajó megradarozott. Lehet valamit elnéztem, de az is lehet van valami 6-os radaros hajó ami vagizott egyet a kicsik közt.
  • Darun
    Az igazság hozzátartozik, hogy régen az alap 13 km-s lőtávja T8-as csatában elég fájdalmas volt. Erre nyilván a Wargaying is rájött, ezért ki is vették ezt a f*szságot. A Kongo után a Fuso-nak a szórása nem tűnt annyira borzalmasnak, persze a lőtávja is kisebb, de én is inkább közelharcoltam vele, mintsem kemperkedtem.

Én a mai nappal letöröltem a játékot, igy jó időre búcsút veszek a tengerektől. Nektek további jó szelet és jó vadászatot!
  • whiskeyman
    Musha is szépen fizet :D

• Tono34
    Nekem még vhol 4,5 milla körül tart :) nem is költöttem rá semmit sem.
    Grat hozzá.
    Ilyen szép sebzésre MO csak úgy ontaná a kreditet, kicsit keveslem.
  • whiskeyman
    PaytoRico első kanyar...

• Prof William
    A Fusót imádom. Szerencsés találat esetén volt hogy még citadellek nélkül is leszedtem egy csatahajó életének a felét.

De még ha nem is így történt, akkor is az ellenfél szinte úgy érezhette, hogy acél esőben hajózik, amikor lőttem. :)

A legjobb találatom az volt amikor egy sziget mögül kibukkanó nekem az oldalát mutató amcsi csatahajóra 6km ről rásütöttem mind a 12 ágyút és az többszörös citadell után full HP-ról azonnal az óceán fenekére merült.
    Ahh a régi szép idők... :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.01.07. 10:32:52
  • ikarus44
    A Fuso konkrétan egy szörnyeteg
  • ozimak
    Az nem a Clemson volt az tuti :) Az egy t4-es DD, t7 alatt nincs radar, max hydro.
    t6-ban W. Virginia meg a Warspite nagyon jó BBk. Fuso se rossz.
    Ma is nekem jutott a carry :/ Pedig aztán nem vagyok egy "carryképes" player. De úgy látszik, ha nekem nem megy, akkor a csapatnak se... Sims-el csak akartam menni egy próbakört, mert még sosem mentem vele. Hát nem sült el valami hűdejól t9-es mm-ben... Konkrétan szénné lőttek :D Lyonnal meg még carryzni se tudtam :D Ez jut...
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2020.01.06. 22:55:48
  • lonvard
    Asszem clemsonnál láttam, hogy radarozik valaki. Mondom: mi? De nem érdekel egyelőre. Meg ezek ilyen 20 másodperces radarjelek, szóval annyit ki tudunk manőverezni. Ha nem 3 hajó lő egyszerre, közvetlen közelről. :D Na megyek akatsukizni, át akarom élni ahogy befogtak a radarral 7 kilométerre egy cirkálótól, meg mögötte még 10 km-en belül 5-en lőnek. :D
  • ikarus44
    Már t5-ben is kell vigyázni ezekkel nem kell a t7

"(most jópárat kidobált a santa container, többek közt nekem is). "

W.Virginia És piszok mód szeretem :D
  • ozimak
    Ja hát persze, az alap már :) Örülj ha még nincs pluszba egy CV is :D Már t7-ben is ott az Indi az Atlanta meg a Belfast (most jópárat kidobált a santa container, többek közt nekem is).