9177
  • ratgab
    Én amit láttam és viszonylag értelmesebb volt az egy glock (vagy five seven) candy apple volt random dropban.
  • Gerdzso
    Van értelme főnix belépőt venni?
  • bosco05 #1854
    én még nem láttam normális dropot... a lila is lehet 3 centes xar ;)
  • Panzeradler #1853
    Black laminate is szutyok, xray szutyok? pit viper szutyok?
  • Jim Morrison
    Pont tegnap, egyik meccs végén valami lilás jelzésű awp skint dobott a gyereknek a rendszer, szerintem az nem ilyen szutyok volt :o
  • bosco05 #1851
    csak szutykot, a normálisat nyitni kell
  • kekeN7
    A meccs végi drop adhat adott esetben valami komolyabb fegyvert is, vagy csak ilyen industrial meg consumer grade szutykokat?
  • Sippie
    pontosan
  • lalakov
    Én nem akarok belőle pénzt kivenni. Tökéletesen elég, ha ingyen meg tudom venni majd azokat a játékokat, amikkel játszani akarok.
  • ratgab
    Ui.: Ha felraktam volna annyiért amennyiért gondoltam (2 euró) már elvitték volna az összeset. Így meg még plussz jön be rajta.
  • ratgab
    Gondoltam rá, hogy ezt teszem. De az az igazság, hogy élvezem, hogy nézegetem az árfolyamot (már most is nyertem rajta).

A további okfejtésben is igazad van. Az a helyzet, hogy élvezem ezt az adok-veszek dolgot. És ha sikerül rajta fogni pár forintot, akkor azt pozitív élményként élem meg.

Nem meggazdagodni akarok belőle (tudom, hogy az nem ez a szint és én amúgy is munkában hiszek), hanem egyfajta játéknak fogom fel.
  • Micsu
    Ennyi
  • Spészgószt
    a szomorú valóság
    Vagy nagyba gondolkodj vagy fordítsd másra ezt az energiát, ha pénzt akarsz látni!
  • Sippie
    elszomorítassz minket :(
  • Spészgószt
    jah egy másik dolog...az 1 es láda azért ment fel annyira mert csak azok a cuccok kraftolhatók... minél több fajta láda lesz annál jobban értéktelenednek...lásd tf2 cuccok...tele a market több éves cuccokkal fillérekért...a qtjának nem kell.
    3as ládában meg eleve csak pityuk vannak... :D
  • Spészgószt
    BTW miért nem teszed fel azon az áron amit gondolsz érte és hagyod ott a piacon...amikor eléri azt az árfolyamot úgyis a TE ládáid kerülnek sorra és megveszik...
    VISZONT ha reggeli kofa akarsz lenni akkor rábaszhatsz, mert pl 2 eurot akarsz értük és a az árfolyam eléri a 2. határt Te gyorsan felpakolsz 100 ládát erre mások is felteszik és aládvágnak, tehát megint baszhatod nem veszik meg.... ellenben az első változatnál fent van és tartja az árát, ha sorra kerül megveszik...éjjel...vagy olyan időszakban amikor nincsenek sokan és kúszik fel az ára... (OK éjjel az relatív me ausztráliában most van délután...mind1 :D)
    100 nál kevesebbel nem éri meg gecizni...most őszintén ti miről beszéltek százforintokról....ez egy picit nevetséges... ami amúgy is VALVE zseton...mit kezdel vele...veszel játékot azt eladod...azon is buksz...így fél év alatt összebarkácsolsz egy ezrest...lol
    ez ugyan az mint a gyümigép...dobálod bele dobálod és egyszer nyersz párezret-párszázat (de azt nem veszed észre hogy már több tízezret beledobáltál) ezen senki NEM nyer a VALVE-n kívül....
    esetleg akik többezres tételekben gondolkodnak...
  • ratgab
    Főnix lejártára tippelném.
  • lalakov
    Kíváncsi vagyok ezek a téli ládák mikor érnek véget. Gondoltam lesznek tavasziak is, de úgy tűnik csak nyáron lesz váltás már.
  • ratgab
    Majd figyeld meg a nő(vekedést) majd jól lebassza a sok olcsójános amikor kijön az újabb operation és az újabb láda. Eleinte álom árak, amik két perc alatt elérik a béka picsája szintet.
  • ratgab
    Egy érvem van erre: Valve 15 %-ot szakít minden egyes eladott skinen, matricán, ládán. A többit a fantáziádra bízom...

Röviden: Kötözni való bolondok lennének beszüntetni a rendszert, mikor ebből kurvasok pénzt szakítanak (és ez a pénz ugyan lehet, hogy a kártyákból jön látszólag, a valóság az, hogy ezt valaki egyszer valós pénz formájában belevágta a rendszerbe!)

Láttam később meg is válaszoltad magadnak a felvetésed. :-)
  • ratgab
    Igen. Pont így jártam ma. Reggel 2,82 volt a kapszuláim ára. Mint írtam ez már szép profittal kecsegtett, de mire hazaértem megjöttek a spekulánsok és behánytak 100 db egyre olcsóbb kapszulát a piacra, ami nem baj, csak elodázza a nyereséget (ilyenkor nem szabad beparázni, hanem szépen kivárni... hasonló ez amúgy a tőzsdéhez azzal a különbséggel, hogy ott ugye nem fogynak el végleg a részvények).

Most azt látják, hogy egyre jobban mászik fel az ár, így a spekulánsok ismét venni fognak, mert újabb összegeket szaglintanak (és jogosan ,mert reggelre simán elérte a 3 eurót az árfolyam, akkor miért ne lehetne ezt újra akár mesterségesen felvásárlás útják arra szintre gerjeszteni?)
  • Sippie
    méghogy egyenjogúság... a láda ár nő, a cuccok ára nő, a kereslet nő... sehol egy férfi bazmeg...
  • Sippie
    mondjuk talán erre sincs sok esély, mert 15% haszon a steamnek is haszon :D
  • ratgab
    Ráadásul ha azt nézzük, hogy az olyan cuccok, amikből már nem dob többet alapból a rendszer árai szépen lassan az egekbe szöknek akkor még attól se kell tartani, hogy nem lesz érdeklődés a régi ládákra.

Ez is az öngerjesztő mechanizmus része. A ládákból kapható cuccok ára nő, a láda ára nő, a láda iránti kereslet nő (előbb felsorolt ezzel az okkal tetszőlegesen felcserélhető), ami tovább növeli a láda árát. Mint említettem könnyfakasztóan gyönyörűséges dolog ez egy közgazdásznak...
  • Sippie
    annyi kockázat valóban van benne, hogy ha hirtelen bejelentik hogy megszüntetik a CS:Go item üzletelést, mert sok volt a trükközés, tankolás, stb :D akkor a nyakadon marad a rakat láda
  • Szabi #1831
    viszont ha majd kb egyszerre kerülnek vissza megint a piacra.. :DD

Operation Bravo láda 3. sorozatú konténer már volt 10centen 2 hónapig, most ~1.50-ért kelt el a héten mindennap több száz.. :)
  • lalakov
  • ratgab
    Ráadásul a spekulánsok még a tömeges vásárlásokkal (csak nézd meg az olcsó ládákat viszik 100-asával, sőt még a főnixet is már most viszik 100-asával) is tovább erősítik az alapvető piaci folyamatokat. Gyönyörűséges dolog ez kérem szépen... Csak észre kell venni
  • ratgab
    Így működik a piac. Véges kínálat emelkedő árakat eredményez.
  • lalakov
    Ebben tökéletesen igazad van. De nem túl szép ez?
  • ratgab
    Nincs benne kockázat ilyen lófasz áron venni. Ezt már lentebb kitárgyaltuk amúgy is. Amiből véges mennyiség van, annak előbb-utóbb felmegy az ára. Én meg nem sietek. (fegyverláda 3-ból 3 euróért veszel 3-at....1000 Ft-ért csak menjen fel 10 centet az ára az már 8 euró tiszta hasznot jelent).

Kék esports 100 db 7 euró (10 centnél 7 euró profit... azaz már dupláztad a pénzed).
    Fegyverláda 2 100 db 9 euró (szintén 7 euró profit 10 cent áremelkedés esetén ezt mostantól figyelgetem, hogy hogy alakul a darabszám, ha fogyogat szép lassan akkor veszek is belőle).
  • lalakov
    Azért csak óvatosan, ez is egyfajta szerencsejáték. ;-)
  • ratgab
    Én 100-at fogok mindkettőből venni majd hamarosan, meg a kék esportsból is.

Matricakapszulából (katowice) is vettem 16 darabot. Reggeli 2,82-es árfolyamon 20 euró profitom lett volna belőle, mostani árfolyamon is lenne 11 (eladom őket 32 euró jön a konyhára rögtön).

Matricákból 15 euró profitom lenne és 28 euró kredit.

Most képzeld el ha annó veszek a 20 centes kapszulából ugyanennyit mennyit kaszáltam volna már (12x-es ára van most!)

Mondhatjuk, hogy ESN Katowice nekem 25 eurót hozott ajándékba. És még nagyon szolídan fektettem be eddig.
  • Sippie
    az kemény, akkor 4 havonta váltogatják kb. már vettem 11 hármas ládát, ennél olcsóbb fizikailag se tud lenni, a vevő ezután is csak 0,01-et kap :D meg vettem 5 darab ketteset, ez már drágább azért. Ha bejönne végre az operation phoenix láda, gyorsan eladnám, és vennék még 15-20 másik fajta ládát.
  • ratgab
    Hm.... Akkor kéne venni a 2-esből. Az 1-es ára is milyen szépen fölment.

Ezen logika mentén a következő operation indulásakor jön majd a 4-es.

Tavaly augusztusban indult az itemezés és a marketelés velük, szóval tavaly novemberben jöhetett.
  • Sippie
    "Since the release of Weapon Case 3, this case no longer drops. It can only be bought in the Steam Market."

Szóval kettest már nem dob.
    csak azt lenne jó tudni, hogy ezt milyen gyakran váltják. 3-as az látom hogy idén februárban jött be, és már 0,03 az ára, viszont a kettesből lehet érdemes lenne bevásárolni, ha szépen elfogynak az is jó drága lesz. A kettesről a wiki annyit ír, hogy novemberi patchel jött be, de melyik évben? :D
  • ratgab
    1 már nem esik ha jól tudom. 2-ből szerintem főnix végétől nem fog többet dobni a játék, habár régen kaptam már olyat lehet már most se dob.
  • Sippie
    a sima cs-go fegyverláda1, 2, 3-akat milyen időközönként cserélik? Szóval mikor várható a 4 kb?
  • lalakov
    Köszönöm a válaszokat észrevételeket. :)
  • Micsu
    első esportsos láda is 0,50már anno 0,05volt, most a bavos 1,5, volt már 0,10 is
    én haverokkal játszom nem farmolok ezért sok ládám meg skinem van, bravo ládám is 10 körül van, várom hogy felmenjen még és akkor adom el