9177
-
d0gm4 #1896 XDXD
Első másodpercben tudtam, hogy csal, ez a mozgás kultúra minden elárult.
Ezért felesleges volt ezt megcsinálnod, elég lett volna az első 10másodperc is XD
Amúgy meccs közben kellet volna reportolnod -
Gabe18 #1895 Asszem nem túlzok ha a WH gyanúját megalapozottnak tartom az alábbi esetben...
Az egész meccsen gyanús, úgyhogy megnéztem a demot. Hát a végére teljesen meghülyült, arról a részről van a fenti kis válogatás is.
Hogy tudom jelenteni? Profil nevén "szabálysértés jelentése" és oda belinkelem a demo linkjét? -
d0gm4 #1894 Bocs ám, hogy tele spamolom a tápigot, de azért azt még szeretném hozzá tenni, hogy ettől független nekem tetszik a játék még mindig, és ez a kis kirohanás lentébb csak amolyan kívánság lenne...
Bízom benne, hogy sokat fog fejlődni a játék, ezt még legalább javítgatják, nem reménytelen a helyzet, mint cs:s után az 1.6 volt.
Csak jó lenne, ha nem tolnák el ennyire noob barát irányba.
Pár napja játszom MM-et egy jó barátommal, aki egészen konkrétan játszhatott életében interneten 1.6-ot kb. 20órát, cs:s-t gungame servereken kb. 150-200-at, meg most ez a cs:go. Vicces módon simán meglövi a magáét, sőt, volt olyan is, hogy HÚZTA a csapatot, 20felett lőtt egy oldalon, és simán képes több fragra, mint én.
Pedig én azért kb. 10000x játszottam többet a CS-vel. :|
Kíváncsi leszek 2-3 év múlva mit fog mutatni a competetive scene, mennyire lesznek olyan egyeduralkodások, mint 1.6-ban volt a NoA, NiP, SK, mTw.dk, PGS, Na'Vi részéről.
Jól fogja mutatni, hogy mennyire képes a játék kihozni a játékosokból a maximumot, és vice-versa.
-
d0gm4 #1893 És ha már így leírtam, hogy szerintem alkalmatlan a verseny szerű játékra a ez így, akkor leírom azt is, hogy szerintem mit kellene változtatni rajta.
Elsőnek is, a mozgást rendbe tenni. Örülnék, ha nem lenne delay aközött, hogy pl. mozgok, abbahagyom, és amikorra megáll a kurva model. Ez szánalmas így, én speciel képtelen vagyok normálisan írányítani, bár ez nyilván hozzászokás kérdése egyelőre.
Második a fegyver balance. Mi a fszom ez a p90, bizon, p250, desert?
p90 adadadadadad spray 'n pray. bizon még csak nem is szór felfele, szimplán ráragasztom a fejére, nyomom a gombot, cső. mp5 2x annyi lószerrel, kisebb szórással, olcsóbban. GG
p250-el lassan jobban entry fragelek, mint AK-val. 300$. OKAY
desert 800$, useless. Értem én, hogy túlzottan táp volt, mielőtt elbaszták totálisan ezt a stukkert, de ez azért mégis csak túlzás egy picit.
Következő az a játék letisztultsága. Ez a CS, nem pedig az a fszom COD. Nem tetszik, hogy úgy tudnak lelőni, hogy utánna 3percig keresem még a monitoron, hogy honnan is lőttek le, mert
1, 150millió helyre belehet már kempelni
2, az egész játék színvilága olyan, hogy az egész egybe olvad, a modeleket sokszor nagyon nehezen lehet megkülönböztetni a falak textúrájától.
3, ez még mindig egy versenyre termett játék akarna lenni, mégis miért jó az nekem, hogy belenézek a napba, azt nem látok megvakulok, meg ilyen hülyeségek.
Következő problémám a füst gránát. Túl nagy, túl sokáig tart. Túl imba. Értem én, hogy 1.6 ban meg talán cs:s ben is hasznavehetetlen volt (cs:s csak rémlik vmi, hogy nem volt jó - 1.6 ban ugye mindenki tudja miért is...), de ez már így sok.
Molotov - 400$ és megállítasz egy rusht, skill nélkül, vagy teljesen ellehetetlenítheted a bomba felszedését... Köszönjük
És akkor ezekkel egy NiP dolgozik ? Ez most komoly????
Szerintem a legjobban úgy járnánk, ha a valve végre kiadná a kezei közül a fejlesztést, és valamilyen úton-módon a közösség kezébe adná. Szedjék be a pénzt belőle, azt köccsék gyóccerre. De jobb, ha ők még 1x a CS-hez nem nyúlnak.
Megint itt van a lehetőség, hogy legyen egy fasza játékunk, erre ilyen ostoba hibákon (amiket ráadásul kilehetne javítani könnyedén) elcsúszik az egész. Már nem tudom, hogy sírjak, vagy inkább nevessek?
Még ez se lesz képes érdemlegesen leváltani az 1.6-ot? CS:S után 3 fele szakad a CS scene? Ezzel megássák a sírját az egész frenchise-nak.
Bekelett volna állni a promod mögé, és most nem lenne semmi gond. De ők inkább keresztbe tettek neki, ahol csak tudtak.
Csalódott vagyok :S
-
d0gm4 #1892 Nem, te konkrétan a hitboxot szidtad, meg a játékot. A hitboxnak semmi baja, a játék meg nem egyenlő a serverrel. :)
Én sem szeretem a source enginet, nem alkalmas verseny szerü fps játékra, mert rendszeresen átláthatatlanok a játékok, amik készülnek vele, ráadásul én nem tudom, hogy miért, de a valve már a második cs-ben csinál olyan mozgást, ami nevetségesen szar. Hogy ez is a szórsz enginel jár-e azt én nem tudom, minden esetre tényszerü, hogy dilettánsok a készítők.
Az a hihetetlen számomra egyébként, hogy nem képesek átlátni azt, hogy mi tette az 1.6-ot annyira nagyszerüvé, mi kellene egy új cs-ben ahhoz, hogy ezt a sikert meglehessen ismételni. A játék könnyü, casual lófasz lett.
Amin a legnagyobb nevettem, azok az MM server beállítások... 2perc köridő, c4timer, LOLWAT -
#1891 Lényegében ezt írtam én is, aztán leugattad az arcom :D Source engine amúgy 1000 sebből vérzik és rég a kukában lenne a helye, de mit van mit tenni, arra időt és pénzt kéne áldoznia a valvenak, ami mostanában nem szokása a cégnek, amennyiben a minőségről van szó. -
d0gm4 #1890 Hát én is ezt mondom már mióta, hogy a játéknak nincs olyan nagy baja, a szósz endzsín se annyira fós (utálom igazából, de ez más kérdés), egyszerüen fostalicskák ezek a serverek. Bízni kell benne, hogy ez idővel változni fog. Én csak ezért az MM-ért játszanék, mert motivál, hogy feljussak a nagy rankokig, tetszik, hogy nem kell ráírnom mindenkire, hogy csá mix?!, nem kell ellent keresni, játszhatok mindig mással, stb, stb.
Ez hiányzott a CS-ből eddig, és itt van. Csak éppen szart sem ér... -
d0gm4 #1889 Najo igazából nem tudom, ott milyenek a serverek, szóval arról inkább nem nyilatkozom.
1 tuti biztos, MM serverek használhatatlanok. -
#1888 Na jó én ezt értem, de arra akartam célozni, hogy ez nem a source motor hibája hanem a zsugori valve tehet róla... Egyébként én se költenék szerverre, ha az igénytelen szar is megteszi mindenkinek ;) -
d0gm4 #1887 Mert nyilván nem 10millió server fut 1 gépen? Net graphon nézd meg a var értékét. Nem ritkán 4-5-6-ra is felkúszik. Ez a server FPS-e, 2 felett már ultra fosnak számít.
Én most toltam 1kis dm-et 128ticken, és felüdülés volt azokhoz a fostalicska serverekhez képest, amik MM-ben vannak.
-
#1886 Igazából hiába tudjuk a lényegen nem változtat. A másik érdekes dolog, hogy pl a szintén 64 ticken működő szintén source enginet használó insurgencyben miért nincs jelen a probléma? :) -
d0gm4 #1885 Aki ért angolul, itt talál bővebb infót arról, miért is nem hal meg az, aki a fél agyát a falra vérezte már.
szósz endzsin
-
d0gm4 #1884 Amúgy 135óra játék az tényleg brutális...
LOL
Volt amikor 140órát 1.6 oztm 2 hét alatt, ne vicceljünk már!!! -
d0gm4 #1883 Találtam egy egész jó kis videót, található benne egy egy kis aim training, egy fasza aim_map gyakorolni + egy kis MM játék. Mindez NiP Friberg tálalásában.
-
#1882 hitbox is szar, de igaz hogy a szerverek miatt ennyire rossz... pont tegnap néztem boton fejbelőttem 2x és semmi... mondjuk fényévekkel jobb mert elég ritkán fordul ilyen elő a botnál, lehet hogy géplag, de ami a MatchMakingen megy az botrány... pont az előbb játszottunk, haver 3x fejbe tette a gyereket röviden majd kétszer mellkason és semmi :D -
d0gm4 #1881 Elég ránézni MM gémeken a netgraphra, és minden világos lesz... Kíváncsi lennék a valve hány servert futtat 1 gépen :D:D
Ezeknek a minősége nem üti meg azt a szintet, amit a magyar szolgáltatók 1.5ben nyújtottak. 2 forintot nem érnek, nem csoda, hogy mindenki sír...
A játék maga nem hibás ezért. A valvet kéne jól seggbe baszni ezért, mert sajnálja a pénzt a normális serverekre. 50K player online, 45K server...
ISTENEM
Minden emberre jut 1 server??? Mi lenne ha csak negyede lenne, és normális minőségben????? Beszarok, ez a valve mindig valami full fogyatékos résznél bassza el a játékokat -
d0gm4 #1880 Akkor elmondom még1x. A játéknak semmi baja, a serverek a szarok. Nézd meg botok ellen, ott normális. -
#1879 dogma! mostanában sokkal többet játszok haverok végett és borzalmas a játék továbbra is... A CS sorozatból is a legrosszabb, de ha még idevesszük a többi fps-t, na ahhoz képest a legalja ;) Ja és belövöm én is, mert be lehet, csak random. Meglövöm 5x és 24 in 1... 12x kell eltalálni ahhoz hogy testre haljon és abból is 4-et regisztrál ami katasztrófális arány. A fejest úgy ahogy beadja, de van hogy 2x 3x kell azt is meglőni... -
#1878 tőlem mehet :) +1 -
Lokker #1877 +1 -
#1876 +1 -
#1875 Crosshair placementes videót én is belinkeltem anno szinte minden haveromnak, rossz volt nézni, hogy a földet nézik :D
Calloutokat én eleinte mindig megnyitottam játék közben, mert sosem játszottam kompetitivan elotte.
Megneztem amit linkeltel, abbol is a traint.
Kritikus helyet ivy-nek írja én még igy nem lattam, csak valleynak meg ilyeneknek. Ha magyarokkal dob ossze a rendszer akkor upper mindig 0.
Én a tutorialos yt csatornakat, meg streameket kiraknam bannerba, de ahhoz kene meg 4-5 ember, hogy hg lehessek (tamogato, kb akik megszavaznak) -
d0gm4 #1874 Azért belinkelem a cshu régi, de valszeg még ma is aktuális cikkét az egerekről. Persze sok minden ma már nem igaz pl. egy razer egérre, aminek a driverében be tudsz mindent állítani, de lehet valakinek lesz benne hasznos információ.
egér 1
egér 2
-
d0gm4 #1873 Ha valaki esetleg nem tudná, ez is sokat segíthet, ha nem magyarokkal játszik match makinget.
pozi nevek angolul
-
d0gm4 #1872 Akkor mesélek picit a cs működéséről. Az, amit te a kliens oldalon látsz közel sem az, amit a server regisztrál.
1.6 os verziót letudom neked írni pontosan, és tudtommal hasonlóképp működik ez is.
Nos, a te kliensed a lövés pillanatában készít egy "jóslatot", hogy merre is fog menni a golyó. Közben nyilván elküldi a servernek, hogy te löttél, stb. Aztán a server regisztrálja ezt. Tehát amit te látsz, hogy a golyók merre szálnak, az csak egy becslés, egy szimpla körülbelül. Nem az, ami valójában történik.
1.6 ban volt 2 parancs, cl_lw és cl_lc. Ha ezt 1 re raktad, akkor úgy történtek a dolgok, ahogy fent vázoltam. Ha 0-ra, akkor viszont a kliens megvárta, hogy a server mit regisztrál, és csak azután mutatta, hogy mi is történt. Ez esetben mindenki azt tapasztalhatta, hogy a fegyvere mintha kevésbé szórna. Persze alapvetően 1-el sem szórt jobban, csak látszólag.
Éppen ezért nem kell hinni annak, hogy vérzik, csillan a feje, stb.
Az csak kliens oldalon van úgy, nem biztos, hogy server oldalon is.
minden esetre nem néztem végig a videót amúgy, de miután lassítva kellet néznem ahogy mellé lő 10golyót, inkább x-eltem.
A célkeresztes videóhoz
Ami a lényeg, hogy mindig az éleken legyen a célkereszt. Tehát ott, ahol legelőször feltünhet az ellenfél. Így csak megkell nyomni a gombot, és nem kell ráncigálni. Meg kell tanulni úgy mozogni, hogy a célkereszt MINDIG ott legyen, ahol először feltünhet a monitorod az ellenfél, bárhol is legyen. Nem oda kell tartani, ahol lenni szoktak! Az alapvető elv az, hogy bárhol lehet az ellenfél, és ha az élekre tartasz mindig, meglepetés nem érhet. Hátránya nincs, előnye rengeteg.
Örülök, hogy sokatoknak ez tudott újat mutatni, ha gondoljátok jövök még pár okosággal majd.
Remélem az olyan dolgokkal, mint az egér sensi beállítása normálisan, egér gyorsítás, polling rate, crt monitor esetén frissítés, ilyeneket mindenki vágja? Ha bármi kérdésetek lenne tegyétek fel, bár sose voltam elit játékos, azért mögöttem van 6év kőkemény verseny szerü játék, meg egy pár lan, így azt hiszem a legtöbb kérdésre tudok válaszolni. -
ratgab #1871 Szummázva: Sokan úgy kezelik a célkeresztet, hogy csak úgy van, általában középen tartják, vagy a földre irányítják. A videó alapján ez a rossz technika. Alapvetően azt javasolja a postoló, hogy a fal és a sarkok vonalában tartsuk lehetőleg fejmagasságban (nézd meg a videóban a célkeresztmozgást és megérted, hogy mire gondolnak) a célkeresztet, így ha hirtelen látjuk meg az ellenfelet kisebb mozgással irányíthatjuk rá a célkeresztet (kipróbáltam és tényleg eredményesebb voltam azon pár meccsen, amiket végigjátszottam az imént).
A fal síkjának vonalában kell haladni, majd kinézni a következő lehetséges falat, amerre menni akarunk és ott is hasonló technikával nézni ki a fal mentén. Így nem fog annyi meglepetés érni bennünket, hogy pl nem abban a sarokban van az ellen, mint amerre a célkereszt néz (szépen végigpásztázzuk az előttünk lévő terepet gyakorlatilag a fal mentén). Azt megfigyeltem, hogy ez rohanás közben nem megy csak sétáláskor, de akkor brutálisan hatékony.
Kevesebbet haltam ezen technikával az előző meccsekben és a találati hatékonyságom is megnőtt (gyakorlatilag ami célkeresztbe került az nagy arányban meg is halt, még nagyobb arányban fejlövéstől).
Remélem jól összefoglaltam, de azért tapasztaltabb kollégák kiegészíthetik nyugodtan. -
#1870 Egyszer még csillan is a feje az tuti nem mellé ment. -
drago14 #1869 Sajnos én nem tudok annyira jól angolul hogy megértsem, pedig jól jönne. -
ratgab #1868 Ez érdekes technika. Ki is próbálom gyorsan. Köszi. -
d0gm4 #1867 És akkor, hogy hasznom is legyen... Itt egy videó, ami talán segíthet 1-2 emberen. Ez rávilágít egy olyan problémára, amit rengeteget látok sok játékosnál. Ez pedig az, ahogy az emberek mozgatják a célkeresztet. Angol tudás előny, de szerintem fel lehet fogni anélkül is. Remélem nem rontom el a beágyazást ^^
-
d0gm4 #1866 Na ez bullshit a javából. Semmit nem számít? Ezt most komolyan mondtad?????????
Na akkor mondok neked valamit. Nem akarok arcoskodni, szóval...
swim nem játszott kb. 1 éve cs:got, előtte se többet 30meccsnél. 1.6 ot abba hagyta ~4.5 éve.
Aztán felrakta a cs:go-t, 40-70fps. 10 nyert game után berakta master guardian elite-be, és ezek után is meccsenként stabilan 25-30 frag, nem ritkán 40 fölött.
Szerintem egyezzünk ki annyiban, hogy az első meccs után meg lehet szokni a recoil különbséget, aztán kb. 2-3 meccs után minden mapon meg lehet tanulgatni a változásokat a mapon, és ennyi. Ugyan olyan, mintha 1.6 oznék. Nem tudom te miről beszélsz, szerintem a célkereszt itt is ugyan ott van, az emberek feje itt is a nyakukon van, itt is lekell rakni a bombát, stb...
Istenem az ilyen kijelentések után gondolkodom el azon, miféle arcok járnak ide? :W Ezek után szerintem ne is álljunk le vitatkozni a játékon, mert lehetséges, hogy a véleményetek nem túl súlyos, LOL
-
d0gm4 #1865 Azért azt gondolom te is látod, hogy a golyók mellé mennek, nem? -
d0gm4 #1864 Nem mellesleg pörög a LAN vácon, erről se tesz senki említést sem.
Coverage, stream
-
d0gm4 #1863 De amúgy látom itt is eluralkodott az, ami dota2 ben... Minek foglalkoztok ti ennyit a skinekkel? Milyen fórum ez?!?!?! 10 nap eltelt anélkül, hogy bárki is kért volna tanácsot a játéka fejlesztése szempontjából, sehol egy jó demo link, vagy bármi, aminek haszna is lenne... Bár gondolom nem túl sok jó játékos jár ide, de azért ennél többet várnék... -
d0gm4 #1862 Nos srácok, felraktam a játékot, hogy megnézzem, miért is volt az a sírás-rívás bosco részéről a multkor.
Nyilván az mm serverektől nem vártam túl sokat, lévén 64tickes.
Amire rájöttem, hogy bár van probléma, még sem az, amit ő emlegetett. A hitboxnak semmi baja (nagyjából okés), ami itt a gond, az a hit registry.
Egy helyben gugol az enemy már 3 perce, rá pontozok 3 at, 1hit 2x. :O
Ez nem lehet hitbox csúszás, sokkal inkább fostalicska server. Minden esetre annyira nem gáz, mint ahogy belett állítva itt, nekem továbbra is beadja úgy nagyjából, csak meg kell tanulni lőni.
BTW piros pont a valvenak. pentium d805 @ 3.6ghz, 1 giga ram, 7300gt ddr2, és játszható a játék. Sose gondoltam volna -
Gerdzso #1861 Oké köszi! :) -
#1860 tudtommal nem -
Gerdzso #1859 A drop rate-et befolyásolja hogy milyen játékmóddal játszok? :) -
#1858 Copenhagen games stream (épp dignitas fanatic megy) -
#1857 még van, 2 hét alatt visszahozza az árát (már ha nem bótban veszed)