9177
  • ratgab
    Sőt az se kizárt, hogy a 8 centes ár a hír hallatán azon nyomban megugrik 20 centre (sokan kiveszik és visszarakják drágábban, vagy csak simán kiveszik és elkezdenek kivárni).
  • ratgab
    * winter offensive vége hír hallatán
  • ratgab
    Esports kékre még visszatérve: Sokan lesznek akik a winter offensive hír hallatán 8 centes áron 300-asával veszik majd a ládát. Pity-puty elmegy belőle több ezer darab pár nap alatt majd figyeljétek meg.
  • Sippie
    *játékos
  • Sippie
    az hogy több a játékot azt is jelenti, hogy a potenciális vásárló is több, szóval az önmagában nem feltétlen nyomja le az árakat.
  • ratgab
    Summer offensive csak az én agyszüleményem, lehet nem is lesz semmi a nyáron.

Katowice: 140000-hez képest a 2000 tényleg kevesebb.

Esports: Random dobálja a fegyvereket és jót nyitni igen kevés esély van(van aki 100-asával nyitogatja, sok ilyen youtube videó van), ergó mindig ott van a hátha majd a következő dob olyat.

Narancssárga esportsból is sok volt a piacon. Mostanra csak 26000 maradt. Bravóból is sok volt és amikor vége lett az operation bravo-nak 100-asával vették a népek (jelenleg 11000 darab van belőle és így is 1,5 euró az ára hozzávetőlegesen).

Sok az a 140000 az tény, de azért vegyük ehhez hozzá, hogy milyen forgalmakat bonyolítanak a csgo itemek kapcsán. Aztán vegyük hozzá, hogy ha valamiből véges mennyiség van (nem adnak ki már többet), annak óhatatlanul is felmegy az ára. Ha áremelkedést szaglintanak sokak már autómatikusan vesznek is nagy mennyiségeket. Ez kivon a piacaról egy csomó ládát, ami további áremelkedéshez vezet.

Lehet nem fog az esports láda felmenni 50 centig, de hogy az ára minimum megduplázódik az borítékolható. pl. Katowice kapszula hivatalos forgalmazásának lejárta után az ár helyből ugrott a duplájára, majd rövid úton a 3x-osára (bravó láda 20 centen stagnált, mikor dobálta a játék boldog-boldogtalannak, ahogy nem dobott többet kilőtt az árfolyam). A piac szabja meg mennyit ér és a véges mennyiségek megváltoztatják a piaci viszonyokat.

Nyitóárak: Piac szabja meg. Nyilván az első pénzügyi analfabéta, aki 4 eurón kezdi az árat azonnal el is rontotta az egészet. Ha adta volna 10 euróért az első 50 eladó, akkor nem esik ilyen gyorsan az ár. Amúgy látszik, hogy winter offensive-el kicsit túllőttek a célon. Főnixnél már jócskán visszavettek a drop mennyiségből.

Verseny ügyben nyomoztam kicsit és nem találtam nagyobbat. Tavaly volt ősszel a Dreamhack, idén az ESM Katowice. Tehát őszig szerintem csak kisebbek lesznek maximum.
  • bosco05 #1810
    Sorrendben: Nem, Nem, Nem.
  • Szabi #1809
    végre dobott egy normálisabb fegyvert is.. 40centes, yeah! :D

ez kevéssé használt, a gyári új meg 3euroért megy :S
  • lalakov
    Volt tavaly Summer offensive is? (csak január óta van meg a játék)
    Azért a Katowice-s kapszulák azért is kúszhattak vissza olyan magas ára, mert amikor a legtöbb volt belőlük a piacon, akkor sem volt az olyan sok, nem? Az eSorts téli ládából már 140000 van, mire ennek a száma lecsökken, félek attól, hogy a kutyának se fog kelleni. És azt sem szabad elfelejteni, hogy egyre többen vagyunk, ez meg sajnos nyomja le az árakat. Míg a Bravo láda 13 euróval nyitott, addig a Phoenix már csak 4,90-nel.
    Ilyen nagy versenyek csak egyszer vannak az évben(Katowice)?
  • Szabi #1807
  • Jim Morrison
    Gyerekek nem dobjuk fel kicsit a topikot? Látom elférne egy FAQ is (vagy akkor már GYIK), lehetnének hasznos linkek, youtube csatornák meg ilyenek. Vélemény?
  • ratgab
    Dobálja. Winter offensive-hez tartozik.
  • Sippie
    ezt az esports télit dobálja még amúgy? én csak winter offensivest kaptam eddig, meg egy phoenixet.
  • Sippie
    És akkor már nem is lehet azokon játszani? Kicsit új még nekem ez a GO, régi CS-t toltam, ott olyan pályát raktam fel amilyet akartam, ezért is furcsa nekem hogy fizetni kell érte itt :D

ratgab: köszi a részletes infót, még átgondolom mi legyen :) Gondoltam próba cseresznye alapon kinyitom a matricás kapszulát... kár volt, kaptam egy csirkeimádó szutykot, még 0,39-ért se viszik el. Többet se nyitok ki semmit, amilyen szerencsés vagyok úgy általában az életben, csak ráfizetés lesz a dologból :D
  • ratgab
    Biztos a cache lesz. Amúgy nagyon kedvelem azt a pályát.
  • ratgab
    Példa: Katowice kapszulák voltak bajnokság alatt 20 centért, csak párat vettem és rögtön el is adtam a tartalmukat. Lement a bajnokság, hivatalosan nem lehetett már kapszulát venni. Marketplace-n megugrott az ára 50 centre (vertem a fejem a falba, hogy nem vettem 20 centért egy mázsát).

Aztán fogyott, fogyogatott az akkor bevásárolt spekulálók által piacra vágott kapszulák mennyisége és szép lassan felkúszott 80 centre (50 centnél is gondolkodtam, hogy basszus fogyó eszköz tuti megy ez még fel mégis párat vettem és bontottam is, majd azonnal el is adtam tartalmukat bagóért).

80 centnél már marhára vertem a fejem a falba, hogy ugyan 20 centes áron elgondolkodtam mégse vettem és ez már legrosszabb esetben is 3x-os profit lett volna minimum. Természtesen akkor is vettem pár darabot kibontottam, de ezúttal már vártam vele (várok vele).

Pár napja a kapszulák mennyisége elérte a 700 darabot (bajnokság végén március 16-án kb 1500-2000 darab volt mindkét fajtából a piacon és láss csodát 1 hónap alatt elvittek egy rakással) a 1,15 eurós árat. Na itt fogyott el a cérna és vettem 17 darabot.... Jelenleg 1,3-as áron van a kihívók kapszulam, amiből vettem (ergó ha most eladnék már nem buknék semmit, sőt némi profit is jönne... kb 1 eurónyi). Matricái, amiket 80 centért vettem szintén áremelkedésnek indultak így azokon is profit van.

Konklúzió: Pörgő játék kapcsán, ahol kidobnak valamit amiből véges mennyiség van a piacon annak az ára csak idő kérdése, hogy bitang gyorsan meginduljon felfelé.

Emlékeztetőül: Komolyan elgondolkodtam a 20 centes kapszulaáron... Most 1 eurós profittal/darab tudnám eladni. Csak vettem volna 100 darabot. 100 eurót kaszíroztam volna. Soha a büdös életben nem hagyok ki még egy ilyet, főleg ha még a megérzésem is azt mondja, hogy vegyél már te paraszt, mert meg fogja érni...

Ui.: Spekulánsok nem hülyék, hogy a saját üzletüket rontják. Nekik érdekük, hogy magas legyen az ár így ha bevásárolnak ügyelnek rá, hogy megfelelő áron adják el. Kocamarketesek meg úgyis kis tételben gondolkoznak.
  • Gabe18
    Hát én bombásból az Ali-t tartanám meg. Túszmentősből meg az Agency-t.
    De legjobb lenne ha az Agency-ből bombást csinálnának...
  • ratgab
    Lemegy a főnix (június 4-ig tart elvileg, de szerintem meghosszabbodik az még 1 hónapot... Én úgy okoskodok, hogy addig winter event is véget ér vagy pont akkor fog és akkor jön majd a summer event vagy valami) szerintem jön az új operation. Gondoljatok bele a sok játékos kifizeti minden alkalommal azt a pár eurót (mintha dlc-ket dobálnálnak a piacra és mindenki veszi mint állat) és gyakorlatilag játékos által megalkotott pályákat raknak a játékba.

Emellett még ugye bedobnak pár új ládát, amiben új fegyverek vannak. Újra felpörög a kereskedelem szépen és az tranzakciónként 15 %-ot jelent. 6 hónaponta felpörgetik a piacot és szénné keresik magukat. Hülyék lennének nem új operation-öket kidobni, mikor zabálják a játékosok.

Munka nincs vele, ellenben lehet kaszírozni a sok lóvét (gondolom fegyverek is a workshopból jönnek így azzal sincs sok munka).
  • Szabi #1798
    viszont ha túl sokan elgondolkodtak rajta... akkor a végtelenségig a nyakadon marad :D
  • ratgab
    Első nap visszahozta az árát, az akkor még 3 eurós főnix láda képében. Azóta csak pénzt generál, jah és mellesleg játszogattam is vele bőszen.
  • ratgab
    Mert van belőle 120 000 darab a piacon. Elmúlik a winter event úgy elkezdik vinni, mint a cukrot. Sőt már az event végének bejelentésekor elkezdik a spekulánsok tömegesen felvásárolni. Én is gondolkodtam rajta, hogy még most elkezdek belőle betárazni, mint állat.

Nézd meg a narancssárga esports milyen áron megy most... 40-50 cent között. Pár hónapja ez 4 cent körül volt. Aki akkor vett egy raklapnyit, az most megtízszerezte a pénzét. VEtt teszem azt 4 euróért (100 darabot), akkor most szakított (eladja 35 centért, mert erre jön még 15 % levonás valve részére és így kijön a 40 centes ár) 30 centet darabonként (31 tudom csak most nagy vonalakban számolom). Vagyis kaszált most 100x30 centet, azaz 30 eurót.... 4 euróból 30-at.... Elgondolkodtató a dolog nem?
  • Spészgószt
    a cash az op bravó d2 je volt és megmaradt a phoenixbe...
    csak mondom...
  • K Ace
    Van egy olyan érzésem, hogy a chace lesz az. Az az operation phoenix dust2-je.
  • bosco05 #1793
    egy pálya bekerül a MatchMaking-be, a többi leves
  • Szabi #1792
    passz, de bízok benne hogy addig még vagy 15euró bejön belőle :D

2euroért vettem+0,75 a belépő (kártyapénzvolt mindkettő) és ennél már több jött vissza és még elméletileg heti 1-1,5 euro összejöhetne :D
  • Sippie
    akkor megnyugodtam, hogy nem csak én csinálom ezt :DDDD
    de látom hogy június 4-ig tart ez a phoenix dolog, utána mi lesz? elvesznek a pályák?
  • Szabi #1790
    bárhol megkaphatod, én csak idle szerverekre járok 640x480-as felbontással, aztán rakom is tálcára a játékot :D
  • Sippie
    amúgy a phoenix ládához akkor ilyen phoenix szerverre kéne menni? vagy bárhol megkaphatom?
  • Sippie
    :D
    köszi szépen, megfejtettem
    kártya pénzből meg is vettem
    reggelimet mind megettem
    versírónak elmehettem

• Szabi #1787
    fail, rosszat karikáztam be :DDD

az eggyel jobbrább lévő a belépő :D
  • Sippie
    :) piacon van végülis 1,09ért, ha lesz annyi walletben behúzom, thx :)
  • kifli
    mer sok van belőle
  • Szabi #1784
    a játékon belül tudod megvenni

nemrég ennél olcsóbb volt #1746
    ,én akkor vettem meg és eddig 3 euró már visszajött vele :D
  • Sippie
    köszi ezt nem tudtam. az operation phoenix az micsoda? steam storeba nem látom :D
  • Sippie
    és az esports téli miért ilyen olcsó?
  • ratgab
    Azt a 20 centeset nem biztos, hogy érdemes azonnal elpasszolni (lásd bravo láda), mert a winter offensive eventnek is egyszer vége szakad és akkor szépen elkezd majd felfelé ballagni az ára (bravo is 20 cent volt, amíg még dobálta a játék, most már 1,5 euró körül szaladgál az ára).

Protipp továbbá: Főnix event elvileg júniusig-vagy júliusig (Bravo annó meg lett hosszabbítva ha jól emlékszem 1 hónappal, tehát ez előfordulhat a mostani "Tűzmadarunknál" is) van kiírva utána jön az új operation az új ládával. Ergó főnixet is érdemes lassacskán spájzba rakni és várni az áremelkedést
  • Szabi #1780
    ma esett 2 láda, az egyik 0.19-ért elment azonnal, a másik elment azonnal 0.82-ért, meg egy Five-SeveN skin amiért 1 centet kapnék, szóval azt nincs értelme eladni, plusz tetszik is :D

(nem a piaci árat írtam, hanem amit ténylegesen kaptam érte)
  • Spészgószt
    én szombaton este idlén hagytam és dobott 1db kék láda 1 db 3as láda 1 db főnix láda 1 pisztoly és 1 fegyver-t...de azóta semmit...
    kinyitottam a főnix ládát és láss csodát a 4. negev terrain....kuany... mérgemben ma kinyitottam egy ezer éve ott porosodó winter e sportot és egy m4 x-ray-t dobott.... vettem is gyorsan egy MAG7 bulldózert :DDD megy egy metál matricát rá :DDD
  • lalakov
    Heti két fegyver és két láda esik, de napi max. egy páros. Néha előfordul, hogy jön még Phoenix láda(ha megvetted az Operation Phoenixet) és Matricadoboz ezek mellé. Az első kettőt viszonylag hamar megadja, aztán egyre több időt kell benne töltened, hogy essen adott héten.
  • Sippie
    én péntek óta, előtte 2 nap 2 láda, gondoltam akkor ez lesz a trend hogy mindennap 1, erre semmi ez az item dobálás teljesen random, vagy teljesítményfüggő?