355
-
FoodLFG #195 jaja. Ez a Carmack gyerek nem gyenge. Erre szokták mondani, hogy "van tartalom mögötte". :D
A videó alatt az egyik kommentező össze is hasonlította a Steve Jobs és John Carmack előadásokat. marketing bullshit vs. tudás
itt az előadás: http://youtu.be/4zgYG-_ha28
80 perc előadás + 80 perc Q&A >.<b -
bmw #194 Ezek az okos kutyuk tok egyformak mar mindenki mondhat a masikra vmit, hogy ki masolt kirol..... -
gombost #193 Ja és az Apple nem kifejezetten lopta a GUI-t, hanem abban az időben többen dolgoztak náluk, akik a XEROX-nál a PARC-ot fejlesztették. -
gombost #192 Igen, én is írtam, hogy tudok a XEROX-ról, de az még nem volt széles közönségnek elérhető.
Azonban legyünk őszinték: a mi nagy szerencsénk, hogy egymástól lopkodnak/vesznek szabadalmakat, mert így is nagy a káosz az informatikában, de ha mindenki a saját szabványait használná, akkor nem biztos, hogy itt "beszélgetnénk" egy fórumon. -
#191 Ezen a ki csinalta meg eloszor dolgon rugozni hujeseg. Egyetlen termek sem jelent meg az utobbi 40 evben, amelyik ne epitett volna masok tapasztalatira, otleteire.
A Samsung meg ne tervezzen ennyire iPhone-hoz hasonlito a telefonokat/tableteket, mert igy sosem fogok venni. :) -
vision5 #190 Mármint úgy értem, hogy nem lopták az ötletet hanem licencelték a technológiát. -
vision5 #189 Rosszul tudod, ha valóban így lett volna az egy bíróságon támadható tény. A Xerox, mint kutatólabor viszont nem volt profitérdekelt a fejlesztés terén, ezért tehették meg számonkérés nélkül. -
vision5 #188 http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Computer,_Inc._v._Microsoft_Corporation -
Sir Ny #187 ha jól tudom, akkor az ms az appleról másolt, és nem a xeroxról. ( az apple elküldte nekik a félkész termékeket, hogy tudjon rájuk az ms fejleszteni ) -
#186 "Érdekes vonatkozás hogy az iPhone, iPad eszközök Samsung memóriákat és Samsung memóriavezérlőt használnak"
Ennek a pernek szerintem nincs köze a Samsung alkatrészgyártós részéhez, legalábbis ha az apple nem rendel tőlük, akkor az a samsungnak gond, apple meg keres más céget -
vision5 #185 Ja és hogy miben is hasonlítanak ezek az eszközök? Ugyanazokat a technológiákat másolják _párhuzamosan_ (ahogy annó a Microsoft és az Apple is egyszerre másolta le a grafikus desktopot a Xerox Labs munkájáról).
Ikonok: első ötlet: Xerox Labs, bejegyzett szabadalom: Cygnus Systems, Michigan (nem Apple)
Mobil desktop: első ötlet: Xerox Labs, bejegyzett szabadalom:Wayne Douglas Trantow (Portland, OR, US) (nem Apple)
Multi touch: első ötlet: Wayne Westerman és John Elias (University of Delaware), bejegyzett szabadalom: Palm, vele párhuzamosan Apple és Microsoft Labs
Számos mobil távközlési szabvány: Nokia, Sony-Ericsson, Nortel
iOS: eredete: BSD Unix (a felület és alkalmazások kivételével), pár rész Linuxból származik
Ez csak a jéghegy csúcsa. Érdekes vonatkozás hogy az iPhone, iPad eszközök Samsung memóriákat és Samsung memóriavezérlőt használnak.
-
#184 akkor úgy mondom, hogy az Apple készítette az első grafikus interfésszel ellátott személyi számítógépet tömeggyártásban:) -
MacropusRufus #183 akit érdekel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox_Alto
http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Computer,_Inc._v._Microsoft_Corporation
"Midway through the suit, Xerox filed a lawsuit against Apple claiming Apple had infringed copyrights Xerox held on its GUIs. Xerox had invited the Macintosh design team to view their GUI computers at the PARC research lab; these visits had been very influential on the development of the Macintosh GUI."
-
MacropusRufus #182 az első a Xerox volt. A Xerox Altot- 1972-ben készítették gui-val(!), az Apple-t meg 1976-ban alapították. És ráadásúl az Apple ellopta az Alto gui felületét.
Kb. mint az MS az Apple-tól :) vissza nyalt a fagyi.
-
Egerwin #181 Nem az apple találmánya, hanem a xeroxé.
Javaslom megnézni a Számító emberek című filmet, elég jól sikerült alkotás, kiderül belőle mennyire pofátlan mind a két cég (apple,microsoft).
-
Rotyoka #180 Most akkor az baszott rá akinek már van ilyen? -
MacropusRufus #179 nos az első GUI-t Stanfordban csinálták ami egy javított változata volt a Xerox Alto gépeken futó gui-nak. Ez utóbbit szerezte meg az Apple.
Szóval egyik sem volt az eslő semmilyen téren. :)
-
vision5 #178 Megint a felhasználók járnak rosszul. Nem érné meg egy próbaper a düsseldorfi bíróság ellen, hogy tröszt okokból korlátozzák a vásárlók szabad választását? Az egész amúgy is egy vicc ami folyik a szoftverszabadalmakkal, ami az USAban és Németországban érvényes csak, vajon mi joguk van kiterjeszteni ezt az EU-ra? -
kanduhr #177 :) -
kanduhr #176 Öö, már bocs, de ha bemegyek a legközelebbi computer boltba, és megmondom nekik, hogy filmezésre, netezésre akarok egy gépet, egy 5ezresért összepakolják nekem (plusz persze a gép ára:)), és nincs +50% -os ár egy alma lógó miatt. De ahogy látom, te is bemagoltad az iBibliát:) : "Az Apple igényes embereknek valo. A többi meg a buherjozsiknak."
Energiagazdaságos (zöld) cuccokból állítottam össze a gépem, úgy hogy erős is legyen, és ne túl drága. Windowst raktam rá. Tehát már nincsenek is igényeim?:D
Vírus pedig Mac OS-re is van, nem is hinnéd mennyi...
A designt meg embere válogatja - szerintem tökéletesen megfelelő a Windows kinézete is, míg a Mac OS (szerintem) borzalmasan igénytelen. -
SityiSXT #175 Elnéztem, bocs. -
SityiSXT #174 Miért lenne kamu? Pár perce fotóztam. -
kanduhr #173 Egy csöppet kamu a kép, de sebaj. -
SityiSXT #172 Most érkezett egy szállítmányunk Kínából, benne BT headsettel. Szerintem ők már sejtenek valamit - figyeljétek csak a sárga matrica szövegét:
-
#171 Amúgy ebbe az egészbe nem ez a felháborító, legyen igazad, tényleg hasonlít. De akkor is, egy amcsi cég, gyakorlatilag megvette kilóra az illetékes EU bizottságot, mert ilyet még a világ nem látott, hogy kérdezés, fellebbezés nélkül úgy tiltanak ki egy terméket, ami mellesleg nem kis nevű, mint a huzat. Így azért lassan eljutunk oda, hogy a tescoba nem lesz 15 forintos kifli, csak 600 forintos iKifli, mert a többit nem lehet forgalmazni. Aztán amikor ezeknek több pénzük lesz mint az államnak (nem csak Apple), akkor jön a szívás. -
Gamecube86 #170 http://www.digitimes.com/news/a20110810PD200.html LOL -
gombost #169 Ezt most találtam: http://en.wikipedia.org/wiki/File:On_Line_System_Videoconferencing_FJCC_1968.jpg
1968-ban NLS-en videókonferencia és online élő prezentáció, na ez a durva! -
#168 Vannak dolgok amiket le lehet védeni és vannak amiket nem. Olyat hogy grafikus oprendszer, olyat önmagában nem lehet levédeni. Az oprendszer designját, az ikonok designját viszont már igen. -
gombost #167 De nem az MS találta ki. Volt ugye a 60-as évek végén az NLS, utána a XEROX, aztán az Apple, de még a DOS-nak is voltak grafikus felületei/alkalmazásai. -
Sir Ny #166 Mire gondolsz/kérek linket. -
#165 A graf felh. felület alkalmazására gondoltam, nem a kinézetére.
Magát a graf. interfészt a MS. találta ki és alkalmazta először (az IBM-nek akkor még hasonló ötlete sem volt). Így nyugodtan levédethette volna az alkalmazhatóságot, akkor pedig eleve nem lehetett volna másik, aminek a hasonlóságát vitatni lehet... -
#164 Értem én, visszább én is megemlítettem, hogy ez az asztal rajta ikonok téma is onnan való :), csak azért írtam ezeket, mert ez is tipikusan az volt, hogy az EU egy más kotinensen lévő céget, akiktől igazából ők csak vásárolnak, bűntett meg, mert nem tetszett nekik úgy a win, ahogy azt kapták... -
Sir Ny #163 Még jó, hogy nem az volt az első grafikus oprendszer. A jelenlegi ismereteink szerint az első GUI-t a Xerox találta fel, amit _megvett_ tőlük az alma, az almától meg a ms lelcsórt. Szóval ez itt egy öngól, kéremszépen. -
#162 apple volt az első, a windows jópár évvel később jött ki, előtte is voltak már más gui-k:
link -
paradan #161 Értelmes érv kell miben jobb az Apple? Semmiben. De mégis mindenben.
érv:
(amitől nem jobb lesz, hanem szimplán használhatóbb)
Az Apple sw tele van idegeesítő kötöttségekkel. Ez igaz magára az OSX-re is. A windows ellenben univerzális. Namármost 83452millio hw-re nem lehet jo programot irni. Esélye sincs a microsoftnek, de cserébe kompatibilis még a madárszarral is. No meg csesznek a designra, vannak virusok, ha pölö deisngt akarsz veszel Sonyt. De akkor árban uigyanott vagy sw-ekkel egyutt.
Az Apple viszont kötött hw-ekre gyárt. Igy egyszeru tökéetlesebb sw-t irni. Ergo stabilabb egyszerubb és akinek kevés az ideje vagy lusta vagy szimplán nem buherálással akarja tölteni az idejét az vesz Apple-t. Nincs virus, egyszeru használni, de cserébe ottvannak a kötöttségek és az 50%-kal magasabb ár.
Tehát egy Apple terméket annak aki tudja mire kell és arra pont jo jobb használni mint egy PC-t, vagy Androidot, akinek meg a buherálás kell, meg a vírusok, meg a kalamajka, és ebben el tud igaziodni sőt rendszerezi is ezt, és kell neki hogy univerzális legyen annak a PC jobb.
Az Apple igényes embereknek valo. A többi meg a buherjozsiknak.
ÉS most kapaszkodj én mindkettő vagyok, mert kell az egyszeruség is és néha kell a kompatibilitás. -
#160 Én a PC hőskorára, az első Windowsra (v.3,1) gondoltam. Az volt az első grafikus felületű oprendszer. Ha azt akkor levédeti a MS., akkor most a többi oprendszer graf felület nélkül, parocssorból bohóckodhatna... -
#159 "Még szerencse, hogy a Microsoft annak idején nem védette le a grafikus felhasználói felületet, mert most minden egyéb oprendszer parancssorból egerészhetne..."
Levédette. Azon a szinten legalábbis mint az apple. Ezért nem nézhet ki egy másik oprendszer úgy mint a Windows. -
RecoPhile #158 Ezt védték le.* -
gombost #157 A grafikus felület mondjuk pont az Apple találmánya. Tudom, hogy volt a XEROX-nak a PARC, meg előtte is volt már próbálkozás, de a '84-es Mac volt az első használható grafikus OS. -
paradan #156 Akkor legközelebb nyisd is ki a szemed és meglátod a hasonlóságot.