Egész Európában betiltották a Samsung Galaxy Tab forgalmazását

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen kinézete legyen egy mobiltelefonból nagyra nõtt érintõképernyõs eszköznek?

10 éve még a kedvenc cégem volt az Apple.
Talán jobb lett volna, ha akkor csõdbe mennek.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Ez egy ilyen "Köszönjük Emese!" típusú hozzászólás.

Nem vetted eszre, mert annyira az eletunk reszeve valt a Nokia telefonokkal egyutt, hogy fel sem tunt, hogy az osszes regebbi sorozatban azok vannak. Vagy Motorola az amerikai nyomozok kezeben:)

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
Elég sok sorozatot nézek és rendszeresen elõfordul, hogy laptopok, monitorok, all-in-on-ok hátulján windows logó van. Mostanában sok sorozatban Bing-ben keresnek és sokan Windows Phone-os telefont nyomkodnak. Viszont sok olyat is láttam, ahol (szerintem) cask azért van apple termék, mert jól néz ki, de pl a logó le van ragasztva, vagy ki van utólag retusálva, hogy ne látszódjon.

Pl How i Met Your Mother tele van Windows-os laptopokkal, xBox-al a kirakatban, Lie to Me is windowst használ, The Good Guys, The Mentalist, ezekben is windows-os gépek vannak. De csak az utóbbi 1-2 évben figyeltem ezt meg, elõtte csak Apple cuccokat láttam mindenhol, most szerintem közel azonos, de lehet, hogy csak megszoktam, hogy mindenben az van:)

Akárhogy gyûlölöm az m$-t (jobban mint az applet, mert sokkal kártékonyabb), de ez messze nem igaz. Közel sem láthattunk szinte minden filmben ms cuccot, nem ezekkel reklámoznak minden új szolgáltatást, viszont az összes sorozatban és filmben szifon, mac van, és minden új okostelefonos technológiát úgy állítanak be mintha csak szifonon menne/ arra van szükség a mûködéshez, az összes "sztár" szifont használ, még ha azt sem tudja hogy telefonáláson sms-en kívül tud mást is.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Mi van, ha én meg levédetem a sz@rást?
Akkor ezentúl vagy nem ürítetek többet, vagy perkálhatjátok nekem a jogdíjakat. :D

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Van benne valami.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

TizenX evig az MS es Windows folyt a csapbol, most az Apple es Google.

10 ev mulva meg a Skynet.

http://gaborszantai.co.uk/

az no copy az legalább olyan komoly mint a no noise :DDD

Engem legfõképp az bosszant, hogy a csapból is az alma folyik. Már az agyamra mennek az apple hírek. Velük mindig történik valami "fontos". Lassan írok vmi scriptet, hogy szûrje az Apple szót a böngészõbõl...

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

jaja. Ez a Carmack gyerek nem gyenge. Erre szokták mondani, hogy "van tartalom mögötte". :D

A videó alatt az egyik kommentezõ össze is hasonlította a Steve Jobs és John Carmack elõadásokat. marketing bullshit vs. tudás

itt az elõadás: http://youtu.be/4zgYG-_ha28
80 perc elõadás + 80 perc Q&A >.<b

https://twitter.com/foodlfg

Ezek az okos kutyuk tok egyformak mar mindenki mondhat a masikra vmit, hogy ki masolt kirol.....
Ja és az Apple nem kifejezetten lopta a GUI-t, hanem abban az idõben többen dolgoztak náluk, akik a XEROX-nál a PARC-ot fejlesztették.

Igen, én is írtam, hogy tudok a XEROX-ról, de az még nem volt széles közönségnek elérhetõ.
Azonban legyünk õszinték: a mi nagy szerencsénk, hogy egymástól lopkodnak/vesznek szabadalmakat, mert így is nagy a káosz az informatikában, de ha mindenki a saját szabványait használná, akkor nem biztos, hogy itt "beszélgetnénk" egy fórumon.

FtranX
Ezen a ki csinalta meg eloszor dolgon rugozni hujeseg. Egyetlen termek sem jelent meg az utobbi 40 evben, amelyik ne epitett volna masok tapasztalatira, otleteire.

A Samsung meg ne tervezzen ennyire iPhone-hoz hasonlito a telefonokat/tableteket, mert igy sosem fogok venni. :)

Mármint úgy értem, hogy nem lopták az ötletet hanem licencelték a technológiát.
Rosszul tudod, ha valóban így lett volna az egy bíróságon támadható tény. A Xerox, mint kutatólabor viszont nem volt profitérdekelt a fejlesztés terén, ezért tehették meg számonkérés nélkül.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Computer,_Inc._v._Microsoft_Corporation
ha jól tudom, akkor az ms az appleról másolt, és nem a xeroxról. ( az apple elküldte nekik a félkész termékeket, hogy tudjon rájuk az ms fejleszteni )

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

passatgt
"Érdekes vonatkozás hogy az iPhone, iPad eszközök Samsung memóriákat és Samsung memóriavezérlõt használnak"

Ennek a pernek szerintem nincs köze a Samsung alkatrészgyártós részéhez, legalábbis ha az apple nem rendel tõlük, akkor az a samsungnak gond, apple meg keres más céget

Ja és hogy miben is hasonlítanak ezek az eszközök? Ugyanazokat a technológiákat másolják _párhuzamosan_ (ahogy annó a Microsoft és az Apple is egyszerre másolta le a grafikus desktopot a Xerox Labs munkájáról).

Ikonok: elsõ ötlet: Xerox Labs, bejegyzett szabadalom: Cygnus Systems, Michigan (nem Apple)
Mobil desktop: elsõ ötlet: Xerox Labs, bejegyzett szabadalom:Wayne Douglas Trantow (Portland, OR, US) (nem Apple)
Multi touch: elsõ ötlet: Wayne Westerman és John Elias (University of Delaware), bejegyzett szabadalom: Palm, vele párhuzamosan Apple és Microsoft Labs
Számos mobil távközlési szabvány: Nokia, Sony-Ericsson, Nortel
iOS: eredete: BSD Unix (a felület és alkalmazások kivételével), pár rész Linuxból származik

Ez csak a jéghegy csúcsa. Érdekes vonatkozás hogy az iPhone, iPad eszközök Samsung memóriákat és Samsung memóriavezérlõt használnak.
passatgt
akkor úgy mondom, hogy az Apple készítette az elsõ grafikus interfésszel ellátott személyi számítógépet tömeggyártásban:)

akit érdekel:
http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox_Alto
http://en.wikipedia.org/wiki/Xerox
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Computer,_Inc._v._Microsoft_Corporation
"Midway through the suit, Xerox filed a lawsuit against Apple claiming Apple had infringed copyrights Xerox held on its GUIs. Xerox had invited the Macintosh design team to view their GUI computers at the PARC research lab; these visits had been very influential on the development of the Macintosh GUI."
az elsõ a Xerox volt. A Xerox Altot- 1972-ben készítették gui-val(!), az Apple-t meg 1976-ban alapították. És ráadásúl az Apple ellopta az Alto gui felületét.
Kb. mint az MS az Apple-tól :) vissza nyalt a fagyi.
Nem az apple találmánya, hanem a xeroxé.
Javaslom megnézni a Számító emberek címû filmet, elég jól sikerült alkotás, kiderül belõle mennyire pofátlan mind a két cég (apple,microsoft).

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhetõ el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Most akkor az baszott rá akinek már van ilyen?

nos az elsõ GUI-t Stanfordban csinálták ami egy javított változata volt a Xerox Alto gépeken futó gui-nak. Ez utóbbit szerezte meg az Apple.
Szóval egyik sem volt az eslõ semmilyen téren. :)

Megint a felhasználók járnak rosszul. Nem érné meg egy próbaper a düsseldorfi bíróság ellen, hogy tröszt okokból korlátozzák a vásárlók szabad választását? Az egész amúgy is egy vicc ami folyik a szoftverszabadalmakkal, ami az USAban és Németországban érvényes csak, vajon mi joguk van kiterjeszteni ezt az EU-ra?
:)
Öö, már bocs, de ha bemegyek a legközelebbi computer boltba, és megmondom nekik, hogy filmezésre, netezésre akarok egy gépet, egy 5ezresért összepakolják nekem (plusz persze a gép ára:)), és nincs +50% -os ár egy alma lógó miatt. De ahogy látom, te is bemagoltad az iBibliát:) : "Az Apple igényes embereknek valo. A többi meg a buherjozsiknak."

Energiagazdaságos (zöld) cuccokból állítottam össze a gépem, úgy hogy erõs is legyen, és ne túl drága. Windowst raktam rá. Tehát már nincsenek is igényeim?:D

Vírus pedig Mac OS-re is van, nem is hinnéd mennyi...

A designt meg embere válogatja - szerintem tökéletesen megfelelõ a Windows kinézete is, míg a Mac OS (szerintem) borzalmasan igénytelen.
Elnéztem, bocs.
Miért lenne kamu? Pár perce fotóztam.
Egy csöppet kamu a kép, de sebaj.
Most érkezett egy szállítmányunk Kínából, benne BT headsettel. Szerintem õk már sejtenek valamit - figyeljétek csak a sárga matrica szövegét:
macleod2005
Amúgy ebbe az egészbe nem ez a felháborító, legyen igazad, tényleg hasonlít. De akkor is, egy amcsi cég, gyakorlatilag megvette kilóra az illetékes EU bizottságot, mert ilyet még a világ nem látott, hogy kérdezés, fellebbezés nélkül úgy tiltanak ki egy terméket, ami mellesleg nem kis nevû, mint a huzat. Így azért lassan eljutunk oda, hogy a tescoba nem lesz 15 forintos kifli, csak 600 forintos iKifli, mert a többit nem lehet forgalmazni. Aztán amikor ezeknek több pénzük lesz mint az államnak (nem csak Apple), akkor jön a szívás.

http://www.digitimes.com/news/a20110810PD200.html LOL

Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB

Ezt most találtam: http://en.wikipedia.org/wiki/File:On_Line_System_Videoconferencing_FJCC_1968.jpg
1968-ban NLS-en videókonferencia és online élõ prezentáció, na ez a durva!

narumon
Vannak dolgok amiket le lehet védeni és vannak amiket nem. Olyat hogy grafikus oprendszer, olyat önmagában nem lehet levédeni. Az oprendszer designját, az ikonok designját viszont már igen.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

De nem az MS találta ki. Volt ugye a 60-as évek végén az NLS, utána a XEROX, aztán az Apple, de még a DOS-nak is voltak grafikus felületei/alkalmazásai.

Mire gondolsz/kérek linket.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Hunty
A graf felh. felület alkalmazására gondoltam, nem a kinézetére.
Magát a graf. interfészt a MS. találta ki és alkalmazta elõször (az IBM-nek akkor még hasonló ötlete sem volt). Így nyugodtan levédethette volna az alkalmazhatóságot, akkor pedig eleve nem lehetett volna másik, aminek a hasonlóságát vitatni lehet...

macleod2005
Értem én, visszább én is megemlítettem, hogy ez az asztal rajta ikonok téma is onnan való :), csak azért írtam ezeket, mert ez is tipikusan az volt, hogy az EU egy más kotinensen lévõ céget, akiktõl igazából õk csak vásárolnak, bûntett meg, mert nem tetszett nekik úgy a win, ahogy azt kapták...

Még jó, hogy nem az volt az elsõ grafikus oprendszer. A jelenlegi ismereteink szerint az elsõ GUI-t a Xerox találta fel, amit _megvett_ tõlük az alma, az almától meg a ms lelcsórt. Szóval ez itt egy öngól, kéremszépen.

passatgt
apple volt az elsõ, a windows jópár évvel késõbb jött ki, elõtte is voltak már más gui-k:
link

Értelmes érv kell miben jobb az Apple? Semmiben. De mégis mindenben.
érv:

(amitõl nem jobb lesz, hanem szimplán használhatóbb)
Az Apple sw tele van idegeesítõ kötöttségekkel. Ez igaz magára az OSX-re is. A windows ellenben univerzális. Namármost 83452millio hw-re nem lehet jo programot irni. Esélye sincs a microsoftnek, de cserébe kompatibilis még a madárszarral is. No meg csesznek a designra, vannak virusok, ha pölö deisngt akarsz veszel Sonyt. De akkor árban uigyanott vagy sw-ekkel egyutt.
Az Apple viszont kötött hw-ekre gyárt. Igy egyszeru tökéetlesebb sw-t irni. Ergo stabilabb egyszerubb és akinek kevés az ideje vagy lusta vagy szimplán nem buherálással akarja tölteni az idejét az vesz Apple-t. Nincs virus, egyszeru használni, de cserébe ottvannak a kötöttségek és az 50%-kal magasabb ár.
Tehát egy Apple terméket annak aki tudja mire kell és arra pont jo jobb használni mint egy PC-t, vagy Androidot, akinek meg a buherálás kell, meg a vírusok, meg a kalamajka, és ebben el tud igaziodni sõt rendszerezi is ezt, és kell neki hogy univerzális legyen annak a PC jobb.

Az Apple igényes embereknek valo. A többi meg a buherjozsiknak.
ÉS most kapaszkodj én mindkettõ vagyok, mert kell az egyszeruség is és néha kell a kompatibilitás.
Hunty
Én a PC hõskorára, az elsõ Windowsra (v.3,1) gondoltam. Az volt az elsõ grafikus felületû oprendszer. Ha azt akkor levédeti a MS., akkor most a többi oprendszer graf felület nélkül, parocssorból bohóckodhatna...

narumon
"Még szerencse, hogy a Microsoft annak idején nem védette le a grafikus felhasználói felületet, mert most minden egyéb oprendszer parancssorból egerészhetne..."

Levédette. Azon a szinten legalábbis mint az apple. Ezért nem nézhet ki egy másik oprendszer úgy mint a Windows.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!

A grafikus felület mondjuk pont az Apple találmánya. Tudom, hogy volt a XEROX-nak a PARC, meg elõtte is volt már próbálkozás, de a '84-es Mac volt az elsõ használható grafikus OS.

Akkor legközelebb nyisd is ki a szemed és meglátod a hasonlóságot.