63
-
galocza #23 ipod előtt apple sehol? persze, csóri kelet/közép európában nem... -
galocza #22 és ez távolról sem az egyetlen példa arra, hogy a fejlettebb, de vmivel drágább technológia kihal a primitívebb, de olcsóbb mellett (vhs vs betamax pl). -
opeca #21 Hát ez lehetséges. Én csak arra utaltam, hogy azért Gates-ék mindig is vigyáztak arra, hogy nulla tehetséggel de törvényesen szerezzenek piaci előnyt. Az, hogy a QDos alkotója honnan lopkodta össze a dolgokat, szerintem nem Gates-ékre tartozott és le se szarták. -
opeca #20 Hát egyáltalán ahhoz, hogy egy IPod-ig eljussanak kellett már egy biztos alap, úgyhogy azért én nem írnám le az Apple-t az IPod előtti időkben sem. Tény, hogy mindig csak a 3. 4. legnagyobb infós cég volt, de azért azt hiszem ez is elég beszédes. Amúgy Stve Jobs emberileg szerintem sokkal nagyobb szar mint Gates vagy akármelyik másik volt. -
krajcsovszkig #19 Jók a marketingesek. De ipod előtt sehol se volt az apple, a Next is bebukott és a pixart is tönkretette volna, ha hagyják neki.
Most már üzletileg nem gyökér, de emberileg most is eléggé annak tűnik, applenél soha nem dolgoznék. -
Komolytalan #18 Persze, alul van árazva, hogyne. Írd már le légyszi, hogy üzemi nyereségből hány évezred alatt termeli ki azt az alulárazott pénzt, amibe kerül virtuálisan. -
#17 Engem nagyon sok elmeny kot ossze az ms-dos oprendszerrel. Szerettem. Az elso x86 alapu oprendszer amit megismertem es programoztam. Egy elmeny volt. Sok ipari megoldasra mai napig alkalmasabb, mint az eroforrasigenyes grafikus oprendszerek. Persze sokkal olcsobb megoldas is egyben. -
Komolytalan #16 Valójában a QDOS volt lopás, mert olyan szinten a CP/M forrására alapult, hogy még a DOS függvények szintaktikája is megegyezett. Gary Kildall-nak - aki a CP/M-et írta - volt is egy mondása, hogy "Kérdezzétek meg Bill Gates-et, hogy miért $ jel az XY DOS funkció hívásnál - ami képernyőre szöveget kiíró rutin volt - a text lezáró jel, és miért nem nulla (mint mindenhol máshol). Én tudom, ő viszont nem fogja tudni."
És tényleg, aki programozott akkoriban, és hívogatott megszakításokat, az tudhatja, hogy tényleg csak ennél az egynél volt $ jel a lezárás, kívülről nézve érthetetlen hogy miért. -
Sir Ny #15 A mostani gyökér cége a második legnagyobb a világon, és iszonyat ütemben növekszik az értéke ( és még mindig jelentősen alul van árazva ) -
krajcsovszkig #14 A GUI-t az apple is lopta, Bill meg eredetileg applere akart fejleszteni, csak miután Steve nem hagyta, (mert akkoriban még a mostaninál is nagyobb gyökér volt, ha ez lehetséges) mondta, hogy "jólvan b*zmeg, akkor megcsinálom a sajátom". És bumm, így lett a windóz. -
opeca #13 A parancssor fontos, viszont míg régen kéynszerből, manapság inkább automatizálásból fakadóan hasznos.
Tehát aki parancsorból végez műveleteket az nem menő, az átlagfelhasználónak többnyire valóban semmi szüksége rá. Viszont egy fejlesztőnek, rendszergazdának nagyonis fontos, de nem azért mert ettől király lesz, hanem mert egy rakás szkriptet, időzített feladatot programot össze lehet kapcsolni parancssori futtatással.
Sajnos ezt még a mai napig sok szoftverfejlesztő cég nem érti meg. Nem egyszer találkoztam már,a múgy olyan hasznos programokkal, amiknak nem volt parancssori része, írtam nekik, hogy kéne - ugyanis automatizáláshoz kellett volna -, írták is gyorsan, hogy tudják, már többen jelezték, köv. releaseben benne lesz. -
opeca #12 Én úgy tudom, hogy az a lenyúlás inkább üzlet volt. Kifizettek 50.000 dollárt hivatalosan a fejlesztőnek, pofoztak rajta egy kicsit és azt adták el az IBM-nek.
Amit linkeltél filmet bizonyára igaz, csak abban sem lenyúlás szerepel, hanem vétel. Szóval azért itt nem az ment, hogy mindent zsyebre vágtak, de tény, hogy egymástól és más cégektől csórtak ötleteket. De szerintem ez ma is így megy.
Mondjuk azért a Xerox egeres mutatványa megérne egy képteles Darwin-díjat. Ha 2 IQ-nál többjük lett volna, akkor lehet, hogy nem IBM, hanem Xerox uralom lett volna. -
xyl #11 "A felhasználók nem akartak többé parancssorokkal dolgozni..."
Azért vannak, akik mégis. Ők használnak Linuxot parancssorból. Persze, az igaz, hogy a felhasználók TÖBBSÉGE tényleg nem szereti a parancssort. -
Komolytalan #10 Azért ez elég meredek kijelentés annak ismeretében, hogy most is IBM PC kompatibilis gépeket használ a világ 95%-a. Az IBM és az MS elérhető áron tudott olyan eszközt biztosítani, amin már dolgozni is lehetett. Vagyis a komoly gépek - amelyeket csak több 1000 fős cégek engedhettek meg maguknak - és a játékgépek - amiken érdemi munkát végezni nem lehetett - közötti piaci rést töltötte be. Amiről kiderült később, hogy a rés nagyobb mint az eredeti piac.
Lehet nosztaligiázni az Amigán, C64-en, meg apple masinákon, de megfizethető árú gép merevlemezzel, monitorral, nyomtatóval - vagyis amik kellettek a munkához - csak a PC volt akkoriban. -
#9 Szerintem nagyjából igaz lehet a sztori.
A lényeg, hogy az IBM, meg a M$ sikeresen késleltette a számítástechnika fejlődését vagy 15 évvel. -
#8 Nem mondja komolyan -
GPx8 #7 Üzletember. Egyes kultúrkörökben ezt úgy mondják: "ügyes!"... -
#6 30 éve annak, hogy Bill bácsi lenyúlta egy barátjától a DOS-t és eladta, mint a sajátját. Majd Steve Jobbs-szal fellendült és ellopta a Windows alapjait.
Nem tudom mennyire realista ez a film, de ha a fele is igaz... hát nem semmi fazon. -
Poetro #5 Ugye most nem mondod komolyan . A Windows7 NT kernelre épül, és az töltődik be. Semmi köze a DOS-hoz, azon kívül, hogy minden operációs rendszernek szöveges módban kell indulni, amíg meg nem találja a megfelelő grafikus meghajtót. Az hogy szöveges módban van nem jelenti azt, hogy DOS. Gondolom nem láttál még Linuxot, ami nem töltött be grafikus felületet . -
ProgServ #4 Boldog szülinapot DOS! :)
Ezen nőttem fel, és Videoton 64-en. :D -
duke #3 "Az 1999-ben megjelent Windows Millennium Edition (ME) volt az utolsó olyan Windows operációs rendszer, amely még a DOS-ra épült. "
Ez csak duma. A windows 7 de meg a windows 8 is dos-on fut, csak lecserelik a haterkepet, es ettol sokan azt hiszik, hogy az egy uj oprendszer. En nem dolok be. -
#2 crysis jól ment rajta -
#1 Én szerettem.