30 éves az MS-DOS
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A parancssor fontos, viszont míg régen kéynszerbõl, manapság inkább automatizálásból fakadóan hasznos.
Tehát aki parancsorból végez mûveleteket az nem menõ, az átlagfelhasználónak többnyire valóban semmi szüksége rá. Viszont egy fejlesztõnek, rendszergazdának nagyonis fontos, de nem azért mert ettõl király lesz, hanem mert egy rakás szkriptet, idõzített feladatot programot össze lehet kapcsolni parancssori futtatással.
Sajnos ezt még a mai napig sok szoftverfejlesztõ cég nem érti meg. Nem egyszer találkoztam már,a múgy olyan hasznos programokkal, amiknak nem volt parancssori része, írtam nekik, hogy kéne - ugyanis automatizáláshoz kellett volna -, írták is gyorsan, hogy tudják, már többen jelezték, köv. releaseben benne lesz.
Tehát aki parancsorból végez mûveleteket az nem menõ, az átlagfelhasználónak többnyire valóban semmi szüksége rá. Viszont egy fejlesztõnek, rendszergazdának nagyonis fontos, de nem azért mert ettõl király lesz, hanem mert egy rakás szkriptet, idõzített feladatot programot össze lehet kapcsolni parancssori futtatással.
Sajnos ezt még a mai napig sok szoftverfejlesztõ cég nem érti meg. Nem egyszer találkoztam már,a múgy olyan hasznos programokkal, amiknak nem volt parancssori része, írtam nekik, hogy kéne - ugyanis automatizáláshoz kellett volna -, írták is gyorsan, hogy tudják, már többen jelezték, köv. releaseben benne lesz.
Én úgy tudom, hogy az a lenyúlás inkább üzlet volt. Kifizettek 50.000 dollárt hivatalosan a fejlesztõnek, pofoztak rajta egy kicsit és azt adták el az IBM-nek.
Amit linkeltél filmet bizonyára igaz, csak abban sem lenyúlás szerepel, hanem vétel. Szóval azért itt nem az ment, hogy mindent zsyebre vágtak, de tény, hogy egymástól és más cégektõl csórtak ötleteket. De szerintem ez ma is így megy.
Mondjuk azért a Xerox egeres mutatványa megérne egy képteles Darwin-díjat. Ha 2 IQ-nál többjük lett volna, akkor lehet, hogy nem IBM, hanem Xerox uralom lett volna.
Amit linkeltél filmet bizonyára igaz, csak abban sem lenyúlás szerepel, hanem vétel. Szóval azért itt nem az ment, hogy mindent zsyebre vágtak, de tény, hogy egymástól és más cégektõl csórtak ötleteket. De szerintem ez ma is így megy.
Mondjuk azért a Xerox egeres mutatványa megérne egy képteles Darwin-díjat. Ha 2 IQ-nál többjük lett volna, akkor lehet, hogy nem IBM, hanem Xerox uralom lett volna.
"A felhasználók nem akartak többé parancssorokkal dolgozni..."
Azért vannak, akik mégis. Õk használnak Linuxot parancssorból. Persze, az igaz, hogy a felhasználók TÖBBSÉGE tényleg nem szereti a parancssort.
Azért vannak, akik mégis. Õk használnak Linuxot parancssorból. Persze, az igaz, hogy a felhasználók TÖBBSÉGE tényleg nem szereti a parancssort.
Azért ez elég meredek kijelentés annak ismeretében, hogy most is IBM PC kompatibilis gépeket használ a világ 95%-a. Az IBM és az MS elérhetõ áron tudott olyan eszközt biztosítani, amin már dolgozni is lehetett. Vagyis a komoly gépek - amelyeket csak több 1000 fõs cégek engedhettek meg maguknak - és a játékgépek - amiken érdemi munkát végezni nem lehetett - közötti piaci rést töltötte be. Amirõl kiderült késõbb, hogy a rés nagyobb mint az eredeti piac.
Lehet nosztaligiázni az Amigán, C64-en, meg apple masinákon, de megfizethetõ árú gép merevlemezzel, monitorral, nyomtatóval - vagyis amik kellettek a munkához - csak a PC volt akkoriban.
Lehet nosztaligiázni az Amigán, C64-en, meg apple masinákon, de megfizethetõ árú gép merevlemezzel, monitorral, nyomtatóval - vagyis amik kellettek a munkához - csak a PC volt akkoriban.
Szerintem nagyjából igaz lehet a sztori.
A lényeg, hogy az IBM, meg a M$ sikeresen késleltette a számítástechnika fejlõdését vagy 15 évvel.
A lényeg, hogy az IBM, meg a M$ sikeresen késleltette a számítástechnika fejlõdését vagy 15 évvel.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Üzletember. Egyes kultúrkörökben ezt úgy mondják: "ügyes!"...
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
30 éve annak, hogy Bill bácsi lenyúlta egy barátjától a DOS-t és eladta, mint a sajátját. Majd Steve Jobbs-szal fellendült és ellopta a Windows alapjait.
Nem tudom mennyire realista ez a film, de ha a fele is igaz... hát nem semmi fazon.
Nem tudom mennyire realista ez a film, de ha a fele is igaz... hát nem semmi fazon.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Ugye most nem mondod komolyan <#conf>#conf>. A Windows7 NT kernelre épül, és az töltõdik be. Semmi köze a DOS-hoz, azon kívül, hogy minden operációs rendszernek szöveges módban kell indulni, amíg meg nem találja a megfelelõ grafikus meghajtót. Az hogy szöveges módban van nem jelenti azt, hogy DOS. Gondolom nem láttál még Linuxot, ami nem töltött be grafikus felületet <#rolleyes>#rolleyes>.
Boldog szülinapot DOS! 😊
Ezen nõttem fel, és Videoton 64-en. 😄
Ezen nõttem fel, és Videoton 64-en. 😄
"Az 1999-ben megjelent Windows Millennium Edition (ME) volt az utolsó olyan Windows operációs rendszer, amely még a DOS-ra épült. "
Ez csak duma. A windows 7 de meg a windows 8 is dos-on fut, csak lecserelik a haterkepet, es ettol sokan azt hiszik, hogy az egy uj oprendszer. En nem dolok be.<#ejnye1>#ejnye1><#mf2>#mf2>
Ez csak duma. A windows 7 de meg a windows 8 is dos-on fut, csak lecserelik a haterkepet, es ettol sokan azt hiszik, hogy az egy uj oprendszer. En nem dolok be.<#ejnye1>#ejnye1><#mf2>#mf2>
← ElőzőOldal 2 / 2