Futópadon a középkori páncélok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szal viccet félretéve ez itt nagyn faszalgás 5 kilós egykezes kardok meg 10 20 kilós 2 kezem meg 59 kilós lemez. CIKI 😄 MYARMOURY.ORG többek között tessék mûvelõdni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Most hol jár a licit?
Sõt, ha az ellenfél könnyû ruhába van, és puskával lövöldöz egy várból, akkor tegyük mi is ezt, viszont hogyha másik 50 kilós páncélú lovaggal kell megküzdenünk szívünk hölgyéért, akkor mi is vegyünk fel 50 kilós páncélt, az öltöny és a frakk nem lesz nyerõ.
Persze ez attól függ, hogy épp rómaiak vagyunk-e, japánok, vagy csehek.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Na már most, na az a font bécsi volt, akkor 20 font olyan 9-10 kiló közé esik. Ha viszont magyar fontot értenek rajta, akkor az a 20 font 11-12 kiló volt.
Ha elolvastad volna rendesen amit írtam akkor tudnád, hogy a nagyapjától örökölt íjat hozta be a munkahelyünkre. Valósan ott volt, a kezemben tartottam. Megpróbáltam felajzani, de nem bírtam, túl erõs volt nekem. Hozzáteszem, már lõttem 47 kilós(100 fontos) íjjal, az nem is volt nehéz. Ezt nem tudtam kihúzni sem!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Én ezt tudtam eddig is, ezért nem sok idõt szántam a keresésre.
Ezek voltak az elsõ oldalak amikbe belefutottam, és írnak a kétkezes kardok súlyáról. Még ha teszem azt volt mondjuk akár 4 kilós, az se 10 bakker!
Csak a logika kedvéért...
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Csak a logika kedvéért az elsõ link csak a reneszánsz orrilyáss kardok súlyát említi, amirõl hdo korábban azt állította , hogy már sokkal könnyebbek voltak a korábbiaknál.
A második link nem jelöli meg hogy milyen korokban volt olyan súlyú amilyet leír-
\"Tanulni és nem gondolkodni hiábavalóság, nem tanulni és gondolkodni pedig veszedelmes\"
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nem lett volna egyszerûbb idõben azt mondani, hogy "bocs, a 10kg kicsit durva tipp volt" vagy valami hasonló?
Vagy szerinted mindenki rosszul tudja? És 5-ször nehezebb kardok voltak a valóságban, amirõl csak te szereztél tudomást az egész világon?
Árpád népe hej!
Árpád népe hej!
Elsõ mondat. Ekkortájt már rég nem páncélos lovagok harcoltak.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Árpád népe hej!
Ez egy angol íj ... tehát a mongol srác akár igazat is mondhatott, mert ha angol íj van 160 fontos, akkor mongol miért ne?
Amúgy tudod mi az a gömbsúlyzó? Ha már vödör víz ... ugyanis olyanból pont 10 kilóssal szoktam edzeni!
Rendben okoska.
Vittéle-e már vödörbe vizet?
Árpád népe hej!
A 150 fontos íj már brutálisan erõs volt, gyakorlatilag csak távlövésre használták, lsd. Boszporusz átlövése.
A saját íjaim 37 / 38 fontosak (mivel Grózerek, ezért kicsivel erõsebbek a Kassai féle 40#/30" erõsségnél). Pár év után vettem elõ újra, nem voltam edzésben. Hát igencsak remegett a kezem, mikor ki kellett tartani, mert célozni is akartam vele. A felnõtt férfiak 40-45# erõsségû íjjal versenyeznek.
Ehhez képest a 80 kilós mongol íj az már a scifi / a hazugság kategória, de mindenképpen használhatatlan.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
De ha neked jobban hangzik az, hogy 180 grammos vajazókéssel ölték egymást, akkor jogod van azt hinni! 😄
Árpád népe hej!
1. Evolúció EMLÉLETRÕL tanítank.
2. Az elméletet igen sok bizonyíték támasztja alá és nem légbõlkapott isteni beavatkozás meg intelligens tervezés és más baromságok.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mellesleg pont az ARMA-tól linkeltem be alább egy írást a kardok súlyáról, de akkor itt egy másik: link
Az meg hogy egy iskolában miket tanítanak, az egy egészen más kérdés. Nyilván mindenki csak azt tudja tanítani, amit tud, vagy tudni vél. Nekem is volt olyan évfolyamtársam, aki megkapta az építészmérnök diplomát, de se rajzolni nem tud rendesen, se a statikát nem értette...
Vagy például az evolúciós elmélet. Azt is megtanítják általános iskolában és ennek megfelelõen az emberek jó része meg is van gyõzõdve róla, hogy az bizony úgy igaz, mert tanították. Viszont azt már kevesebben tudják, hogy az csak egy elmélet, ami nem bizonyított.
Az aktualizált, naprakész, új elméleteket, felfedezéseket, stb. tartalmazó tananyag problémáját nem is említem meg.
Egy kisbaltával és fûrésszel kettévágtam már vastag fadarabokat is. Tömegük nem nagyon van, de relatív elmozdulás és élük igen.
Egy 5 kilós vasrúddal ütve nem sikerüle, vagy csak nagyon, nagyon sokára. Elõbb pépesre kellene zúni a fél fát...
Szóval, ha te vagy a szakember és aki tanít, akkor engedd meg, hogy röhögjek egy nagyot.
Akkor tehát a kovácsok hobbiból és valójában tök fölöslegesen munkálkodtak hosszú órákat egy kard elkészítésén? A kard azért kard mert keskeny pengéje van, amit lehet élezni, hogy vágjon. Ami a súlyánál fogva roncsol az a buzogány, fejsze, fokos, stb. Nem véletlenül van a végükön a tömegük nagy része."
http://www.youtube.com/watch?v=fFQ4aanmupU
... szánalmasak vagytok!
1., "Ez a kétkezes kard. Nem a flamberge. Keress tovább."
A flamberge (vagy mindegy mi a korhû neve, mindenki tudja mirõl van szó) az konkrétan egy olyan kétkezes kard, aminek hullámos a pengéje. Innen a neve. Ugyanakkora, ugyanabból az anyagból kovácsolták, ugyanúgy forgatták, csak más formára munkálták meg, hátha úgy jobban vág.
2., "nem volt muszáj egy kardnak élesnek lennie, ha a tömegénél fogva olyan súlyos volt hogy roncsolt mindent amihez hozzávágták lendületbõl"
Akkor tehát a kovácsok hobbiból és valójában tök fölöslegesen munkálkodtak hosszú órákat egy kard elkészítésén? A kard azért kard mert keskeny pengéje van, amit lehet élezni, hogy vágjon. Ami a súlyánál fogva roncsol az a buzogány, fejsze, fokos, stb. Nem véletlenül van a végükön a tömegük nagy része.
Innen csak az maradt le, hogy az íj teherbírása és alakváltozása is korlát. A wiki többnyire statikus adat kinyeréséhez jó. Abban, hogy egy kard hány kiló, nehéz tévedni. A mûszaki követelmények megfoglalmazása sokaknak sajnos már nem megy...
Ha barmelyikre igent irnal, nem irnal ilyen hulyesegeket.
"In bows drawn and held by hand, the maximum draw weight is determined by the strength of the archer. The maximum distance the string could be displaced and thus the longest arrow that could be loosed from it, a bow’s draw length, is determined by the size of the archer."
De ha vizuális típusok vagytok:
http://www.youtube.com/watch?v=WccYAFre7iM&NR=1