56
  • AZTA
    Nincs olyan telefon amivel nagyítás nélkül tudnál érdemben netezni! .D
  • kisedi
    A sokak által szidott symbianos nokia n8-al próbáltam internetezni, merthogy az "okostelefon". Hát egy katasztrófa! 130 eFt-ért egy vacak 640*320-as kijelző, az SG.hu-t is állandóan nagyítgatni kellett. Ezt tudják a nokia mérnökök is de áll. a telefon op-rendszere nem támogat nagyobb felbontást. Nekem egy Motorola Defy van,
    ami azontúl hogy normális 800*480-as kijelzője van, por csepp és ütésálló, megjeleniti a FLASH tartalmakat és most DOMINO csomagban CSAK 65e HUF! Nem kell egy elavult symbianos telóért aláírni két évet 2011-ben! A 3GS pedig nevetséges műszakilag a Defy-hez.
  • eNMi
    nem emiatt cserélték (nagy szerencsém volt, h csak igen minimálisan sérült), hanem a sajnos igencsak jellemző burkolat berepedezés miatt. amúgy lehet még pár jellemző hibára hivatkozni.

de amúgy meg csak egy nagyot szóló ájfonos egyén vagyok.
    meg ostoba is, h néha irok vmit a sok okosság közé!
  • Csaba42
    "Ugyanakkor olyan - vélt vagy valós - felhasználói élményt nyújtanak, hogy az emberek veszik mint a cukrot, tehát üzletileg pont jól van árazva."

Ott a pont! Nem mellesleg akinek nincs sokszázezer forintja egy iPhone-ra, vegyen iPodot a telója mellé. Én így tettem, és nem bántam meg: a telót csak telefonálásra/SMS írásra használom, minden mást (levelezés, böngészés, zenehallgatás, videó, játék, stb) az iPodon teszem.
  • torreadorz
    Csak hogy nekem is legyen véleményem :)
    Az apple termékek -mindegy hogy telefon vagy laptop vagy féltégla- szakmailag nézve alaposan túlárazottak, kelet európai bérekhez nézve pedig még annál is jobban.

Ugyanakkor olyan - vélt vagy valós - felhasználói élményt nyújtanak, hogy az emberek veszik mint a cukrot, tehát üzletileg pont jól van árazva.

Másrészt viszont az összes telefongyártó rágyurhatna az akksik teljesitményére, mert magam részéről lesz@rom hogy 2 vagy 18 mag van-e a telefonban, ha a konnektor 5 méteres körzetét nem hagyhatom el ha használni is szeretném...
  • MR007
    Akár cserélik akár nem én a helyedben jobban vigyáznék a telómra. Egyébként nekem meg Nokia N8-am van és momentán folyamatban van a javítás vagy a csere. HDMI meghibásodás amiről eddig még sehol sem hallottam.
  • donceleger
    persze, csak nagyot akart szólni az ost... ööö érdekes egyén!
    nekem meg az ő hozzászólása tetszett a legjobban, úgy alle zusammen!
  • AZTA
    Azért az érdekes hogy te leejted a betonra és kicserélik, mert ez nem jellemző. Főleg hogy vadi újat adnak helyette. Mert az se nem szoftveres se nem hardveres hiba amihez közük lenne. :D
  • eNMi
    nagyon jókat lehet mulatni az almás cikkek hozzászólásain. sok ost... ööö érdekes egyén szól hozzá sok és nagy tudással/tapasztalattal.
    nem érdekel ki irta, de nekem ez tetszik a legjobban (nem kiemelve a többi okosság közül):
    "... De akkor a gari ugrik ugye, ami egy ilyen drága telefonnál megkérdőjelezhető a szükségessége..."
    erre nem is tudok mit irni.
    de ha már gari! én évente cserélem a 3g-met (!), mert ugyebár a té csak 1 év garral adja. az elsőt leejtettem, kicsit pattogott a betonon, meg még úgy másfél métert csúszkált 'arcon' is. azon kivül, h behorpadt a sarka :) nem esett baja. még 11 és fél hónapig használtam gond nélkül. a szerviz szó nélkül cserélte (a fülest is, mert koszos lett :) )! tehát cserélte, nem megbarkácsolta. szóval ezt évente eljátsszuk 1x. a szemeteknek még mindig van 3g-jük! nem cserélik nagyobbra :) igen, ennél már sajna tapasztalható némi lassulás, öreg már szegény.
  • donceleger
    utánanéztem az áraknak. ez a 60 eFt amit itt írtak páran szerintem csak vágyálom marad. beírtam pár keresőbe és mindenhol ugyanazt hozta ki, 3gs 100 eFt-ért a legolcsóbb, galaxy S pedig 85 eFt, iphone 4 meg 150 eFt, akár csak a galaxy S2, de hát a tudása fele akkora, mint azt már itt leírtam, de bárki megnézheti különféle összehasonlítós oldalakon.
    ez a 350 dollar nyilván külföldön lesz érvényes, nekünk magyaroknak mindent el lehet adni drágábban.
    t-mobilnál ezzel a hülye ikon díjcsomaggal lehet iphonet venni, annak meg eléggé magas a havidíja, bármilyen más mobilt kedvezőbb feltételekkel lényegesen olcsóbban hozhatsz el. gyengébb minőségről pedig ebben a kategóriában nem beszélnék, mert az összeszerelésre azért ilyen szinten már figyelnek. itt a sokak által szidott symbianos nokia n8-nál is több tesztnél is olvasható, hogy az anyaghasználat és az összeszerelés minősége is jó. tudásban pedig felveszi a versenyt az említett telefonokkal, sőt! azért a 12 mp-es carl zeiss kamera ütős. és egyéb hasznos megoldások is, mint pl transmitter. lehet valakinek ez nem jön be, nekem viszont ez számít. és ezt már 73ért is meg lehet venni.
  • Laza
    Hozzáteszem, ha pl a 3GS-t átalakítanák és ugyanazzal a designnal adnák, mint az 5-öst, fogyna mint a cukorka ...
  • Laza
    Bár nem vagyok iPhone rajongó, de ha tisztán üzlet szempontból vizsgálom, akkor hülyék lennének olcsóbban adni a telefont ... szerintem is bőven messze vannak az optimális ár/érték aránytól, de amíg a sok @@@@@@@@ (ide képzelje magának mindenki az általa használt jelzőt) megveszi ezen az áron is, addig mi a fenének adnák olcsóbban ...
    Még az első megjelenése előtt kialakítottak köré egy mesterséges hype-ot, márkává, divatcikké, majd 'emberi mércévé' tették.
    Ez előtt jóval kevesebben ismerték az Apple nevet, jóval kevesebben vásároltak Apple terméket, nem csoda hát, hogy az iPhone és iPad a két legnépszerűbb termékük.
  • grobs
    Önmagában a vélemény nem sokat ér. Ahogy mondani szokták: "A vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé." A lényeg, hogy a véleményed tapasztalattal, tényekkel, adatokkal érdemes alátámasztani ... vagy egyszerűen szubjektív, de azzal meg nem érdemes vitatkozni.

Az IPhone azért ilyen drága mert a többi telefon ennyiért gyengébb minőségű. Divatosan: a user experience rosszabb. Teljesen mindegy, hogy X2-ben két magos a CPU ha a felület megakad, új firmware-t meg nem csinál az LG. SGS2 az egyetlen ami partiban van az iphone 4-gyel ... az meg nem olcsóbb. WP7-es gépek ugyan hardverben simán verik iphone 4-et, de pont azért olcsóbbak mert a kutyának nem kellenek, és nem véletlenül.

5-6 másodperc lag a 3GS-nél jelenleg kizárt. IPhone 4 megjelenésekor volt egy időszak amikor valóban ekkora lag-ot produkált, de ez egy frissítéssel megszűnt. Akkoriban minden site tele volt ezzel. Ha még mindig ilyen lenne a 3GS akkor rég eltemették volna. Az összes iphone cikk külön kiemeli a felület gördülékenységét, és az összes android cikk kiemelik, hogy a felület meg-megakad.

Az Xperia X10 mini pro 65k HUF volt függetlenül. Karácsonykor 20k HUF-ért lehetett előfizetéssel venni (4k HUF lebeszélhető + net). Ha bejönne egy 50-60k HUF-os 3GS akkor hasonlóra lehetne számítani (szerintem egyébként nem jön).
  • nextman
    En nemreg vettem egy samsung galaxy mini-t, (s5570), es teljesen elegedett vagyok vele. Ez kerul most 30 K-ba fuggetlenul. Ehhez kepest szerintem draga 60-ert a 3GS, annyival nem tud tobbet. Bar szubjektiv az ilyen, kinek mire van igenye.
  • asysoft
    "annyit elárulok ez nem chat,valaki ir valamit arra is reagálsz,mint egy jó support."
    Akkor most nekem is beszóltál? Nem tudom, te hogy vagy vele, de én speciel örülök, ha más reagál, ha válaszoltam valamire, nem pedig lelép a fenébe a "kinyilatkoztatás" után:)
  • donceleger
    ja ebből is kiderült mennyire leszarod a véleményem. ha leszartad volna akkor ezt sem válaszoltad volna! azt hiszed te jobb vagy? most éppen te is vártad, hogy válaszolhassál, mint az általad említett support!
    bort iszol és vizet prédikálsz! grat!
    részemről is befejezve a téma, legalábbis veled!
  • donceleger
    "nem az h nem egyezik ,az én véleményem 1-2 hsz,nem 20."

csak ismételni tudom magam, erre való a fórum. 1-2 hsz-ből még nem derül ki minden. beszélgetünk a témáról, megosztjuk a tapasztalatainkat, vagyis eszmecsere folyik. ezt nem lehet 1-2 hsz-al elintézni.
    próbálom megérteni az iPhone-t, de nem megy! ha kérdem miért jobb, értelmes választ nem kapok. ha meg összehasonlítom másik telefonnal és azt jobbnak titulálom, akkor meg elküldenek a picsába, és itt most nem feltétlen rád gondolok. de válasz nélkül maradtam és még mindig nem értem, hogy mi a franc kerül ebben annyiba?
  • fergusonpapa
    értő olvassás egyes???

mondom leszarom mi a vélemenyed csak vicces h symbian fan kritizlja mi hiányzik iphonebol.

de nem is érdekelne ez hanem az amit nem fogok ismételni hanem olvasd el még1x az elözö hszt.

annyit elárulok ez nem chat,valaki ir valamit arra is reagálsz,mint egy jó support.alig várod h reagálj vaalmire.nagyon idegesitö,nézd végig hszok 80% tied.

és itt fejeztem be a témát.ha igyse fogod fel akkor sajnállak
  • donceleger
    köpni nyelni nem tudok!
    ez is érdekes. Én úgy emlékszem kiálltam mindenhol az igazamért. És még ha fejed tetejére is állsz, akkor is azt mondom, hogy a Nokia N8 meg a Symbian nagyon jó! minden telefonos hírnél ott vagyok, persze, mert érdekelnek a dolgok. ez elmondható rólad is, csak épp engem te nem zavarsz! van véleményed, méghozzá más, és ez nem is baj, főleg ezért van a fórum. de ha ez téged zavar, akkor nálad valami nem stimmel, mert csak azért felhúzni magad és elküldeni engem a picsába mert én azt mondom, hogy szar az iPhone???? ember, fordulj orvoshoz! és leginkább nekem az árával van bajom, de ezt is írtam már!
    mindegy! rád hagyom. sajnos még sokáig foglak bosszantani, mert a telefonos híreknél általában ott leszek. próbáld valahogy megszokni.
  • asysoft
    No de, jelenleg nincs, ami igényelné!:) PC-n is kevés alkalmazás profitál belőle (leginkább a rendszer lesz fürgébb, de iOS alatt -alkalmazás letöltést leszámítva- ezzel még nem volt gondom).
    "Az üzemidőhöz meg nem kell hazudni."
    Rá van írva Omnia7-re pl, hogy 3G hálózaton 330 órát (majd' 2 hetet) kibír standby módban, gyakorlatban meg... Persze, mindenki ismeri a tesztelési metódust: vasbeton teremben, NodeB tetejére téve valóban kijöhet:)
    Öcsémnek is X8-a van, épp a napokban mutatta, hogy valamelyik játék őrülten szaggat.
    Gomb vs érintőképernyőben egyetértek, én is Cut the Rope/TowerDefense játékokat szoktam tolni (már ha...), ahol nem normál kezelőszerveket igyekeznek szimulálni, hanem "natív" érintőképernyős a játék...
  • fergusonpapa
    nem az h nem egyezik ,az én véleményem 1-2 hsz,nem 20.

és nem tetszik h érdekelnének ÉRTELMES vélemények ,erre ittvagy te aki mint mondtam,értéknélküli magyarázásokkal dobálozol,ami mégrosszabb h 100000x

nem gondolod h ez kissé röhejes,és semmi ujat nem mondazs benne csak ismétled magad.
  • donceleger
    szerintem pedig te magad vagy egy nagy fail! bocs, hogy nem egyezik a véleményem a tiéddel! de tudod mit? én kérek elnézést, hogy leállok egy ilyen emberrel vitatkozni, mint te.
  • donceleger
    gondolom nekem címezted. azért vagyok nem normális mert szerintem a Symbian nem egy lefutott dolog? és ha van véleményem akkor azt miért ne mondhatnám el anélkül, hogy bárki, de most pl te elküldesz a picsába???!!! Kissé sokat képzelsz magadról nem gondolod?
    éppen kifejtettem az érvemet és mondhatsz bármit, akkor is drága! 3GS 50-60 ért jó? na ne már! ott van a 4 és mindjárt jön az 5 is. 50-60 ért olyan 3GS korabeli telefont veszek hogy megszólal! ha nem tetszik a véleményem, akkor szerintem inkább te húzzál el innen, és én is komolyan mondom mr mérges fej smiley!!!
  • AZTA
    Üzemidőben az összes okosteló szar, 2napra vannak belőve ha használod is. Ezen mondjuk tényleg jó lenne már fejleszteni vmit, mert egy 100k és a feletti telónál már vidáman beleférne az árba.
  • fergusonpapa
    "Ha meg játékra kell, ott az SE Play, mindenféle alapfunkciót tud, a játékmegoldása pedig érdekes. Bár még élőben nem láttam"

aztmondod jó de nem láttad,az a fail.

szerintem te fejben összegondoltál mindent és azt papolod,utána nézés vagy valami??minek.a kapa kaa marad az ásó ásó minek nekm informálodni mindent tudok..ugye?!
  • donceleger
    mondod most, de ha már jönnek a kétmagos procit kihasználó alkalmazások/megoldások, akkor azért iPhone részéről csak csak hiányozna a cuccos!!
    Az üzemidőhöz meg nem kell hazudni. Asszonynak pont egy X8-a van. Ami játékot eddig rátettünk az pedig el is futott rajta. Egyébként ez nem egy full multimédiára kihegyezett okostelefon, mégis naponta kell tölteni, max két naponta. Ezen kéne fejleszteni!
    Ha meg játékra kell, ott az SE Play, mindenféle alapfunkciót tud, a játékmegoldása pedig érdekes. Bár még élőben nem láttam, de mindenképpen jobb, mint bármelyik telefon érintőképernyőjét tapizni.
  • fergusonpapa
    normális véleményeketet vártam és elkezdtem olvasni,mert 50-60e nem pénz 3gsért.
    konkurencia meg hol jobb ilyne árban sem.

de mivan??? ennek a nem normális gyereknek kel nézni a hozzzászolásait,27böl 15 övé.

de semmi alátámasztássa sincs már ezerhelyen láttam,egy nagy nokia fan,aki mindig azt mondja symbian a nyerö és legjobb meg hasonlok.Más témákban is letámadták köpni nyelni nem tudott.Kezd már kicsit unalmas lenni h minden telefononos hirnél csak öt láttom...

ok szerinted szar iphone akkor huzz innen,komolyan mondom

Az én véleményem az amit elkezdtem elején hogy ár-értékben MOST még jo de milesz késöbb,sora jönnek az uj kütyük és akkor már nem is lesz annyira jó a dolog.

Jelenleg hasonlo árban

-support hiány
    -döcögös sokszor a soft vagy hasonló
    -külsö váz recseg ropog

Nokiákat ide nem veszem bele,vicc hogy milyen árakért adják még azokat a szarokat.ök tulárazottak.

iphone miért is??

most is a 4es 130ért van egy htc meg 150fölöt ami csucsmodel,nem is tudom meik tulárazott :D

mindegy kinek mi jön be,de én ugy gondolom most nagy dobás lenne iylen árban egy olcsobb iphone de sztem nagyon gyorsan elavult lenne,látva mostani mobil fejlödést.
  • grobs
    IPhone 4 a Galaxy S-sel jött "párban", már több mint 1 éves. Az S2 meg most jött ki. Nem nagyon akarhatott az S2-vel versenyezni akkor még senki. Az iphone 5 meg egyelőre nem versenyző.
    MKV, Divx/Xvid lejátszó van iphone-ra is, HDMI-t is használhatsz. Egyikhez sem kell jailbreak, de egy reklám mentes lejátszó kb. 1k HUF, a HDMI adapter pedig 6k HUF. Jailbreak a lejátszó árát megspórolja, mert akkor van xbmc.
  • donceleger
    és pont ez a lényeg! ha az iPhone is hasonló árkategóriában lenne, nem lenne vele semmi bajom, mert akkor pont annyiba kerülne, amennyit ér!
  • AZTA
    Tesztek alapján a sima galaxy s is az iphone 4 szintjén van, és nem rosszabb, az ára meg fele :D
  • asysoft
    "Ha a játék letölthető a telefonra, akkor az futni is fog rajta, de ez elmondható mindegyik telefonról."
    Javaslom próbálj ki egy alsó kategóriás Androidos eszközt (pl SE Xperia X8), s más lesz a véleményed:)

"az aktuális iphone modell mindig jóval gyengébb volt hardwerileg, mint az aktuális konkurencia modellek.
    Megjelenésekor mindig az élbolyban volt az aktuális iPhone modell. Jóllehet, volt, amiben a konkurencia megelőzte (pl flash/FM hiánya), de CPU/GPU terén ott volt a szeren, érintőpaneljéről (kapacitív multitouch (azaz nem csak két érintést érzékel pontosan)) nem is beszélve, amelyet még ma is szeretnek elsunnyogni a gyártók (khm, N8). No meg kiegészítő szenzorok alkalmazása terén is élen szokott járni, egyedül NFC-vel van lemaradásban...

Egyébként, úgy általánosságban: nem igazán értem, mi ez az "alázás" meg "szarráverés":) Lehet, hogy hardware papíron ma már "kevés", de én konkrétan ezt leszarom, amíg használat közben nem érzem lassúnak. Optimalizálni kéne, nem nyers erőből venni az akadályt... Persze, így legalább rá lehet írni a dobozra, hogy Dual-Core, meg 2 GHz, üzemidőnek meg lehet hazudni egy szépet:)
  • jocco
    persze már ha megkapja rá a frissitést s nem kell majd S3-at venned h élvezd az uj rendszer elönyeit jó szokás szerint :D
  • donceleger
    mondjuk az S2-t sem vennék, mert azért brutál nagy telefon! el sem fér a zsebemben. Nálam ezek már alapból kiesnek.
  • donceleger
    igazad van, de azért a 4 meg az 5 ellenfele nyilvánvalóan az S2. :))
  • donceleger
    haveré a készülék, a másik meg az ő haverjáé, azt mondták GS-ek.
  • donceleger
    a végén 82 cm-es LCD tv-m akart lenni

még a hdmi kábelről nem is ejtettem szót.
    persze tudom, hogy egyelőre nincs még android, ami támogatja a 2 magos procikat, de csak egyelőre és ha meglesz, akkor újabb plusz dolgot rejt az S2, vagy bármelyik kétmagos teló. Ezek már alkalmasak lehetnek akár az mkv fájlok kezelésére is és akkor egy hdmi kábellel médialejátszóvá alakítható, mely hdmi persze 1.4-es, vagyis akár a dts hd hangok átadására is képes a házimozi felé. csak bírja aksival a gép!
  • AZTA
    De én galaxy s-t írtam, vagyis az 1est nem a 2est :D
  • portable
    Nemtudom. "Docoges" nem jellemző rá. Nem 3G volt?
  • donceleger
    talán az iPhone 4-et is?
    nem talán, tutira!
    hiszen S2 kétmagos Exynos procival van ellátva mely magonként 1,2 GHz, míg iPhone 4-ben csak egymagos 800 MHz-es ketyeg. Ráadásul az 512MB memória is kevésnek bizonyul az 1GB DDR2 RAM mellé, amihez párosul 2GB ROM is S2 esetében. Ezenkívül S2-nek ott az AMOLED kijelzője, ami azért a legjobb a jelenlegi felhozatalban. 8 mp-es kamera az 5 mp-essel szemben, és iPhone 4 csak 720p tud rögzíteni, míg S2 1080P is. iPhone esetében nincs fm rádió, böngésző van de alapból safari (ez elég gyenge de hát apple mit lehet tenni) és nincs java, S2 meg legújabb android eleve flash támogatással is. bluetooth terén is el van maradva a 2.1 verzió a 3.0 val szemben, illetve hsdpa 7,2 mbps szemben a 21 mbps. hirtelen ennyi jutott eszembe, szóval ha nem vigyáz az apple, akkor nemhogy a 4, de az iPhone 5 sem haladja majd meg az S2 specifikációit.
    Egyetlen előnye az iPhone-nak az a felbontás, 640x960 a 480x800 pixellel szemben, bár ez ekkora képátlóknál elhanyagolható szerintem, amikor a 82 LC tv-m felbontása 1280x720.
  • donceleger
    persze hogy bezárhatók! először kilépsz belőle, más telefonoknál már ez is elég az egyszerűbb használat szempontjából, majd belemész az éppen futó alkalmazásokba és külön egyesével zárod be őket, mert ugye olyan nincs, hogy többet kijelölsz.
    Ami a lassúságot illeti, hozzáértem a képernyőhöz a kívánt ikonhoz és kb 5-6 mp elteltével volt hajlandó reagálni. Én meg azt hittem nem érzékelt és megint hozzáértem, mire késleltetve azt az érintést is bevette olyan funkciót indítva el ezzel, amit nem is akartam. Nem volt nyitva sok program. Kettő darab készülék esetében is így jártam. Nem csak komoly programok esetében volt ez, hanem pl a számológépet is csak 5-6 mp elteltével nyitotta meg. Számomra ez rendkívül döcögős. Ennél gyorsabb volt az első mobiltelefonom egy Trium Mars, kb 12 évvel ezelőtt.
    Szóval nekem sajnos negatív tapasztalataim voltak. És ha még csak egyel tapasztaltam volna, akkor elhiszem, hogy pont kifogtam, de így, hogy mind a kettő ilyen volt!?!?