Az androidok és a rejtélyes völgy
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Te leragadtál pár törvénynél, és csökönyösen ragaszkodsz hozzá, hogy az úgy van akkor is, amikor olyan effektusokra alkalmazod, ahol ezek a törvények már régóta érvényüket vesztették.
Ez a távolság tíz nagyságrenddel kisebb, mint egy proton átmérõje, nagyjából tizede egy neutrínó de Broglie hullámhosszának. Nincs olyan mûszerünk, ami ezt ki tudná mutatni, nemhogy elengedett tárgyaknál. A vasgolyó fogalma értelmét veszti ilyen szinten, a határát se tudod definiálni. A hõmérsékletébõl fakadó molekuláris mocorgása úgy aránylik ehhez képest, mint a mi méreteink a Naprendszer méretéhez.
Magyarán ahogy JMáté is mondja, semmi értelme az állításnak.
" Az biztos, hogy tudósok kellettek hozzá, mert hogy nem egyszerre érnek földet, max légüres térben! "
kukacos :
" Jesszus, hol voltatok ti fizikaórán? Légüres térben MINDEN egyszerre esik le. A porszem és a vasúti vagon is. A gyorsulásuk állandó. "
MacropusRufus :
" Ha leejtesz egy 1cm-es vasgolyót és egy ugyan ekkora ping-pong labdád akkor mind a kettõ pontosan azonos idõbe fog leérni a talajra. (vákumban "
" itt megtalálod a nehézségi gyorsulás képletét... jelentem: tömeg nincs benne...márpedig ha nincs benne a tömeg, akkor az nem befolyásolja a test gyorsulását ebben az esetben. "
Julius Caesar :
" Röviden: légüres térben mindegy milyen méretû/tömegû tárgyat ejtesz le, egyszerre fognak leesni. miért? Mert igaz, hogy a nagyobb tömegûre nagyobb erõ hat a gravitáció révén, de nagyobb a tehetetlensége is. "
Ha te ezeket a kijelentéseket kritika nélkül fogadod, hát lelked rajta.
" "Öreg.
Ilyen nincs, ez csak középiskolásoknak való szemléletes példa." "
Igén, én is eredetileg arra gondoltam, hogy két objektum gravitáció általi egymáshoz való közeledésének sebessége mind a két objektum tömegétõl függ. És ezt már egy hetedikes is tudja, mégis be kell magolni, hogy ez nincs így, hogy majd két év múlva megtanulja, hogy mégis.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Egyébként most õszintén: eredetileg is erre gondoltál?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Pedig az analógia kézenfekvõ.
Akkor szerinted 1 méterrõl azonos idõ alatt érné el egymást a kalapácshold- Hold
és a tollhold- Hold is?. Kötve hiszem.
Dehogynem! Tudod mennyi, akár friss diplomás, jól felkészült, kulturált fiatal leányzó van, akik ráadásul már eddig is néha néha próbálkoztak a szakmában kis ösztöndíj kiegészítés gyanánt, és akik a jól választott szakuknak köszönhetõen (kommunikáció, politológia, filozófia akármi) max mûkörmösnek mehetnek!?
Szexkiborgnak bizony komoly kihívásokkal kell szembenéznie a munkaerõpiacon.
<#nyes>#nyes>
Szexkiborg több milkó és nehezen változtatja a fazonját, annyi pénzért bizony rengeteg szexbiorobot szolgáltatást lehet vásárolni, ráadásul a változatosságra sem lehet panasz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
(a Hold)melynek tömege nem változott gyorsulás(kezdeti)értéke megváltozik.
Tehát a kalapácsnál nagyobb gyorsulással indul a kalapács felé, vagyis a kalapács elõbb éri el a Holdat.
Amikor Armstrong a Holdon leejtette a kalapácsot és a tollat, sem nem ugyanakkorák, sem nem azonos tömegûek nem voltak.
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Viszont ilyen válságot játszó világban mesterséges embernek kinézõ munkanélkülieket gyártani nem hiszem hogy okos dolog. :S 😄
itt megtalálod a nehézségi gyorsulás képletét... jelentem: tömeg nincs benne...márpedig ha nincs benne a tömeg, akkor az nem befolyásolja a test gyorsulását ebben az esetben.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nehézségi_gyorsulás_a_Földön
egy kis fizika haladóknak (remélem érted)
http://fizkem.sze.hu/~fizlabor/gravitacio.pdf
bocsi, hogy belekoty, de nincs igazatok. Ha leejtesz egy 1cm-es vasgolyót és egy ugyan ekkora ping-pong labdád akkor mind a kettõ pontosan azonos idõbe fog leérni a talajra. (vákumban, de ha meg tudod oldani, hogy a karakterisztikája mind a két golyónak tökéletesen egyforma legyen, akkor a gy.k. bármilyen közegben azonos idõ alatt fognak leérni, ha semmiféle kölsõ hatás nem éri õket). De miért is van ez így? Mert szabad esés esetében nem nagyon számít a tömeg. Az a becsapódáskor fog számítani: a vas golyó pl. lukat üt a talajba a ping-pong labda meg vissza pattan, de mind a kettõ ugyan akor éri el a talajt. Namost a méret csak abban az esetben számít, ha nem légüres térben megy a buli. Mert itt be lép a közegellenállás, ami viszont függ a mérettõl. De ettõl függetlenûl mind a két testet ugyan akkora erõ húzza a talaj felé, csak most az egyiket légellenállása fogja vékezni és ezért lassabban ér le. De õt is az 1g húzza. Szóval azonos méret és forma esetén nem számít semmi, azonos idõbe érnek le.
Még 1x bocsi, hogy belekoty
Ti meg, Emberek, áshatnátok egy kicsivel szaporábban is a saját sírotokat, ha már TÉNYLEG erre vágytok. (Szerintem nem erre vágytok, de tudatlanok vagytok, és ezt nem sértésnek szántam, hanem tanácsnak / figyelmeztetésnek.)
Mert értem én, hogy a fejlõdés=>kényelem=>specializálódás=>társadalom, de nem túlzás ezt ennyire?!
Lábak helyett van kerék. Rendben. De ki sétált mostanában 100 kilométert egyhuzamban? Géppel megoldani egyszerûbb volt, nem? De.
Agy helyett van számológép. Rendben. De ki végzett el mostanában egy gyökvonást papíron, nem iskolai feladatként, hanem azért, mert szüksége volt az eredményre? Géppel megoldani egyszerûbb volt, nem? De.
Arckifejezések helyett vannak szmájlik! Hoppá! A gyökvonás algoritmusa pedig fenn van az Interneten - minek megtanulni?! LOL
És akkor szerintem el kellene gondolkodni azon, hogy a gondolkodás vajon nem természetes jelenség-e, amit az információ-feldolgozó rendszer szimplán brutális erejétõl csak egy apró, szinte észre sem vehetõ határvonal választ el:
...
"Felfogom-e, hogy ÉN létezem, vagy csak parancsokat teljesítek, mint egy gép?"
Küldök majd ásókat meg munkásokat Nektek. Szerintem Nektek még az elavult T-101-es modellek is meg fognak felelni. Ásni tudnak õk is. És Ti, Embererek? Tudtok még ásni, vagy azt is munka-GÉP-ekre bíztátok?
Tudtok még GONDOLKOZNI?
A
Ha ez utóbbi az igaz, akkor sokáig lesznek a robot termékeink az embertõl eltérõ külsõvel megáldva, és talán soha nem fogjuk õket "emberszámba" venni.
Még távolabbi jövõben esetleg ez a szakadék oka lehet komoly társadalmi ellentéteknek is, amikor már nem csak mesterséges intelligencia, hanem mesterséges tudat is lesz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
De látom, nem a cikk írója (fordítója) találta ki, tényleg használják ezt a magyar fordítást, igaz.
<#nevetes1>#nevetes1>
Csak kell eztet mélyebben vizsgálni, meg az emberek agyába beplántálni.
<#nyes>#nyes>
Szerintem azonos méretû papír és vas golyó nem egyszerre esik le még légüres térben sem.
A
Én sem emlékszem már az összes történetre, meg nem is tudnám kronológiailag sorrendbe tenni õket, mert ugye voltak regények (Mezítelen nap, Acélbarlangok), meg külön novellák, robottörténeket, plusz kismillió egyéb iromány, amiben szerepeltek. Itt van nekem rtf-ben az egész Asimov munkásság, csak még nem jutottam a végére.
Lassan újra kellene olvasnom a robot-birodalom-alapítvány ciklust a Halhatatlanság halálától kezdve. 😊 Már nem egészen világos, ki van kivel.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Ez a baj.
Pontosan. Ezért nem értem hogy egyesek miért szaroznak le kutatásokat egy róluk szóló ismeretterjesztõ jellegû cikk elsõ 3 mondatának elolvasása után. Persze akinek nem inge ne vegye magára.