57
  • wraithLord
    #57
    Elég nagy katyvasz lett ez az egész Transformers trilógia. Látszik, hogy egymás után találták ki a részek sztorijait, és nem eleve trilógiában gondolkodtak...

    Legközelebb szerintem a kockásfülű nyúl lesz a főboss, aki 20 éve a közértből hazafelé jövet kisodródott a Föld légköréből és belezuhant a Szaturnuszba... Egyik nap véletlenül feléleszti egy becsapódó aszteroida. Elrepül a Földre, beiratkozik egy hegesztőtanfolyamra, megjavítja Megatront és Starscreamet, és kezdődik az egész elölről... Optimus a végső ütközetben most a bal lábát fogja elveszíteni.

    Igazából azt sem tudom eldönteni, hogy a 3. rész üti-e a másodikat. De legalább nincsenek benne olyan szereplők, akiket csak a kisgyerekek szórakoztatása céljából raktak bele... X) Hacsak nem a két kicsi trafó...

    Az első rész után nagyon vártam a folytatást, de így utólag azt mondom, inkább maradtak volna egyetlen filmnél.
  • smaszi
    #56
    Úgy ahogy mondod Lejti3!
    Attól függetlenül szerintem is gyermeteg, és a csaták ellenére még unalmas is néhol...
    De számomra Foxi kimaradása 100%-ról indítja a tetszési mércét a harmadik résznél...aztán majd kiderül...
  • Lejti3
    #55
    feregember: ha megnézted volna az első rész, ott láthattad volna, hogy mikor a földre érkeztek, akkor még robot alakjuk volt és csak után szkennelték be a formát amivé átalakulnak.
  • feregember
    #54
    Hollywood undorító, szegény csajnak hogy felfújták a száját szilikonnal.

    Egyébként meg az egész sorozat gyermeteg.

    Egy dolgot nagyon nem értek. Ha a transformerek a saját bolygójukon keletkeztek, akkor miért néznek ki úgy mint korunk földi autói? Mi hasznát vették ennek a saját bolygójukon, és egyáltalán honnan vették a design-t?
  • NEXUS6
    #53
    Kicsit off de nem találtam hozzáillő topikot.
    Tegnap megnéztük az Új X-men filmet. Nem olyan nagyonsodrólendületes, de a végső nagy harc azért jól meg lett komponálva.
    Valszeg ezt a filmet megnézem mégegyszer majd. Nem voltak benne olyan nagy meglepetések, de ahhoz képest, hogy elvileg csak egy sima képregényadaptáció, szerintem kifejezetten jól sikerült.

    A film meglepetése számomra: Kevin Bacon. Általában nem szerettem, talán mert mindig jófiús szerepeket kapott. De most az utóbbi évek egyik legjobb főgonoszát játszotta el szerintem.
  • Griphons
    #52
    Ez a csaj nagyon gáz. Minden pillanatban azt vártam, hogy felrobban a szája. Az egész feje olyan buta, hogy az félelmetes. Színészi alakítás? Azt szerintem hírből sem ismeri. Én szeretem a szép nőket, de ettől a hideg futkározott a hátamon. A film egyetlen hibás látványeleme ez a gusztustalan pirított ribanc.
  • hdo
    #51
    Egyelőre még nem láttam olyan állítólagos ellentmondást ami valóban az lett volna, pedig nem rendelkezem semmilyen többletinformációval a filmmel kapcsolatban, csak megnéztem, ennyi.

    Sok "következetlenség" feloldásához csak gondolkozni kell. Íme:

    SPOILER KÖVETKEZIK!

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


    "Hogyhogy Sentinel prime, mikor a második részben kijelentették, hogy Optimus az utolsó prime?"
    - A második rész idővonalában az álcák már megtalálták a bárkát, illetve Sentinel prime nagyon alacsony energiaszintű, már-már élettelen testét. Egyrészt ez egy újabb indíttatás volt arra, hogy találjanak más forrást most hogy a kockának annyi, másrészt a kontextus sem mindegy. Maga "Fallen" is egy prime, de nem autobot, álca. Mivel Sentinel is oldalt váltott, ő sem számít már, Optimus valóban az utolsó autobot prime, így az utolsó prime aki "Fallen"-t kinyírhatja.

    "Zöld robot ír akcentussal? Piros robot skót akcentussal? Hogy van ez?"
    - Igen, és Jazz tipikusan adta a break táncos gettó néger stílust. Nyilván nem csak annyiból áll egy transformer beilleszkedése, hogy beszkennel egy verdát aztán átváltozik mikor emberek vannak a közelben. Évtizedek álltak rendelkezésére mindkét félnek megfigyelni az emberi kultúrát, és mivel egyéniségekről van szó, átvettek egy-két jellemzőt a nekik szimpatikus kultúrából.

    "Sentinel miért utasította vissza a mátrixot, mikor Optimus oda akarta neki adni?"
    - Ahogy Sam kezében is elporladt mikor megtalálta, úgy Sentinel sem tudta volna használni, mert nem érdemli meg, áruló.

    "Sam az előző részben bekattant a kocka információáradata miatt az agyában, most hogyhogy teljesen normális?"
    - Sam már a második részben is teljesen normális volt, legutoljára akkor kattant be mikor befestette a koliszoba falát a szimbólumokkal. Ő saját maga említi ebben a jelenetben, hogy már minden le van írva, már minden oké.

    "Miért lőtték le Sentinel Prime hajóját mikor ő az álcáknak dolgozott?"
    - Arról hogy valaki áruló és az ellenségnek dolgozik tudomása van a teljes ellenséges hadseregnek a legutolsó gyalogtüzérig? Nem. Nyilván olyan álcák lőtték le tévedésből, akik nem voltak beavatva ilyen titkokba.

    "Hogy akart Megatron a földön találkozni vele mikor teljesen más időpontokban értek a földre?"
    - Sehogy, hülye kérdés, teljesen más módokon és más okokkal tévedtek a földre.

    "Miért foglalkozott egyáltalán Megatron a kockával mikor az volt az eredeti terve, hogy rabszolgát csináljon az emberiségből majd a térkapuval Cybertron-t a föld közelébe teleportálja?"
    - Újabb hülye kérdés. Sentinel Prime az egyetlen aki tudja irányítani, először őt kell energiával ellátni, hogy felkeljen. Másrészt a térkapu csak teleportál, energiát nem csinál, szóval mindenképpen kell a kocka új álcák létrehozásához.

    "Megatron miért nem kapásból a térkapu részeit szedte össze mikor felkelt az első részben?

    Lásd, előző kérdés.

    "És mikor felkelt a második részben?"
    Lásd előző kérdés.

    "Hogy zuhant le a holdon a bárka mikor cybertron felett lőtték ki?"
    - Már a filmben is látszik hogy nem lezuhant, hanem sodródni kezdett.


    "Miért nem Sentinel Prime életre keltésére használták a kocka megmaradt darabját a második részben, ahelyett hogy Megatront keltették volna életre?"
    - Jogos a kérdés. Strascream amilyen gyáva kis féreg, ráadásul saját bevallása szerint átvette Megatron szerepét míg "távol volt", simán képes lett volna erre. De azért ne felejtsük el hogy van ott még sok más álca is, márpedig az álcák vezére Megatron!

    "Hogy kötött ki a kocka, a napenergia kollektor és Sentinel mind egy bolygón?"
    - Ismét jogos. Ha a kocka már a földön volt, akkor nem lett volna szükség a nap energiáját elszívni. Ha a kocka még nem volt ott, csak később ért oda, akkor eléggé szerencsés véletlen. Sentinel viszont valamelyiket alapul véve, szándékosan célozhatta be a földet a sodródó hajó pályájának a módosításával (melyet akár úgy is megtehetett hogy a megfelelő pillanatban elindította a még működő hajtóművet).


    "A transformerek úgy néz ki már nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy ember hologramokat vetítsenek mikor éppen jármű formában vannak."
    - Az álcák már akkor felhagytak ezzel mikor Megatron a második részben kijelentette, hogy nem lesz több bújkálás. Az autobotok továbbra is használják, hacsak nem szándékuk felfedni magukat, mint ahogy arra első jelenetek egyikében van példa.


    "Mikor, miért és hogyan rejtőzött el egy teljes álca hadsereg a hold felszíne alatt?"
    - A kérdésnek inkább úgy kellene szólnia, hogy miért nem a második részben "ásta ki" őket Megatron, mikor a hold úgyis olyan közel van. Nem lett volna harmadik rész ha megtörtént volna az biztos. Erre nincs magyarázat, ez valóban fura, de nem következetlenség. Előfordulhat, hogy azokról az álcákról van szó, akik arra vártak, hogy Sentinelt felébresszék.


    "Miért váltanak alakot a transformerek?"
    - Azért, hogy egy-egy feladatot hatékonyabban el tudjanak látni. Soundwave például a filmben egy műholddá változik át, amivel így információkat tud gyűjteni, és továbbítani. A földön az alakváltás célja a kémkedés, beilleszkedés a földi társadalomba, amely így jármű alakváltásnál nem mellesleg az utazás egy hatékonyabb módja. A képregényben vannak olyan transformerek, amelyek másokat szállítanak, olyanokat akik nem járművé alakulnak át.



    Megatron több ezer éve érkezett a földre keresni a kockát. Archibald Witwicky 1897-ben megtalálta, majd véletlenül aktiválta a navigációs rendszerét, amivel valószínűleg Megatron egy vészhívást adott le, majd beleégette a professzor szemüvegébe a kocka koordinátáit. Ez azt feltételezi, hogy Megatron volt az egyetlen álca, aki tudta hogy hol van a kocka, ami ugye végig azon a helyen maradt, nem vitték sehova, aköré építették a gátat az emberek.

    Valamikor később megérkeztek Megatron vészhívására az álcák, évtizedeket töltöttek kémkedéssel, hogy megtalálják Megatront, eközben 61-ben lezuhant a holdra a bárka, azt pedig kirámolták. Mivel Sentinel az egyetlen aki tudja működtetni a portált, ráadásul vészesen alacsony energiaszinten volt, és se kocka, se semmi amiből "energon"-t varázsolnak elő, otthagyták a kontrollerrel, meg annyi teleport bizbasszal, amivel vagy saját magát tudja el, vagy másokat magához teleportálnia. Erre azért volt szükség hogy ha esetleg az autobotok találják meg előbb a módját hogy feltöltsék energiával, akkor ő így könnyebben tudja felvenni a kapcsolatot az álcákkal.


    Egyéb kérdés, óhaj-sóhaj, panasz, kérvény, beadvány?
  • adler30
    #50
    Ja majd nem elfelejtettem:Bay-t szemmelverem,ha még egy filmet csinál.
  • adler30
    #49
    Ilyen unszimpatikus szereplőket rég láttam már.Castinghoz nem nagyon értenek,vagy direct ez volt a minta?A nő mint egy ribanc,a srác meg e3gy értelmi fogyatékos.És tényleg gyerekes az egész az összes része.
  • Vers
    #48
    en vegig se birtam nezni , annyira gyerekes lame a film, persze 14 eveseknek lehet bejon , remelem hanyagoljak a folytatast ez igy egy ratyi
  • BigPunisher
    #47
  • KGer
    #46
    szerintem hatalmas film lett, a tortenet, a forgatokonyv, a szineszek mind feledhetetlent alakitottak, egyedul a CGI lett gagyi benne
  • fisher86
    #45
    Itt annyi a majom mint csillag az égen, mindenki olyan okos itt, miért nem csináltok akk ti egy Transformerst az biztos jobb lenne, de szerintem még 1 robotot se tudnátok összeálitani, nem hogy a filmet. Fikázni azt bezeg tudtok mert máshoz nem értetek szerintem. Nézzétek ti a hupikék törpikéket!!!
  • nlght
    #44
    a látvány 9/10, a story 2/10, ennél bénább tervet és megvalósítást nehezen tudtak volna véghezvinni az álcák, ráadásul lőni sem tudtak normálisan ahhoz képest h robotok, a húgom is jobban céloz, szal hiába a létszámfölény, ha totál bénák mindenben... a logikai bakikról meg 2 oldalt össze lehetne írni
  • KP27
    #43
    szerintem meg ez semmivel se volt jobb mint a 2. rész.
  • who am I 7
    #42
    imax 3d-ben...1x mindenképp nézhetős,simán megérte.Sőt..muszáj lesz lassan vennem valami nagy 3d-s tévét már... :D
  • tibisan
    #41
    vicc volt te szerencsétlen..
  • kalapos01
    #40
    "Amúgy a "szar" filemről hettekkel a premier után már nem nagyon szoktak beszélni és cikkezni ezerrel..."

    A nap ostobasága. Kábé ezer ellenpélda van csak.
  • kalapos01
    #39
    Baynek mi köze a filmhez? Ja, hogy a Wiki azt írja. Bay nem csinál több ilyen filmet, a producerek folytatják.
  • immovable
    #38
    Ó szegény pici-fiúnak bántották a filmjét. Ejnye-ejnye, eltört a mécses. Egyem a szíved.
  • dany234
    #37
    "ha így haladnak a készítők, akkor egy esetleges ötödik részre meg is lenne a megfelelő mixtúra."
    -Bay kijelentette, ez a mozifilm-sorozat befejező része. (wikipedia)
  • Hungarikum
    #36
    A robotok játékban sajnos megint lenyomták a színészeket. Leboff hozza a szokásos magatehetetlen megmentőt, csak most nem egy rafkos barátnője van, hanem egy anyáskodó. Ez a nő meg...olyan semmilyen. Barátok köztbe elmenne Géza mellé, de ide kevés.

    A Történetet aránylag jó, de tele van logikátlanságokkal, amiket néhány percre átgondolás után meg lehetett volna szüntetni.
    - Cybetron nagyságú bolygót betereportálni a föld mellé és semmilyen gravitációs hatással nincs a bolygóra
    - Sam "vascsont" Witwiki megint halhatatlan, pedig a szart is kirázzák belöle.
    - 100 oszlop közül ki kell lönni 1 darabot, amit ahelyett hogy ALL-inre bombáznák, vagy legalább a Tomahawk rakétát ráküldenék, megprobálják vmi szar üvegház tetejéről leszedni.... de legalább Optimusék rárepülhettek volna.

    Ami legalább ellensúlyozza a látvány /3d/ , és a bevezető részre kitalált story is egész jó. Néhol van egy két vicces jelenet is, sőt talán az árulás is egész jó szálat ad a storynak. Zeneileg is jó. Dájcs [Deutsch, dáccs) szerepe is jó sztem, érdemes volt berakni.

    7/10. részemről. 1 jegyet megért a moziba 3dbe részemről, Optimus megint jó volt.
  • tibisan
    #35
    az még nem is lenne baj..de ez a viktor..
    minden nap másmilyennek ítéli a filmet.
  • tibisan
    #34
    majd ha lesz használható dvd minőség meg is próbálok összehozni egy értelmes 1 órá összevágva a 3 részből...a batman beginnből is sikerült, fasza előzmény lett ..csak az első jó fél órát kellett kiszedni belőle.
    amúgy itt a story megy minden felé ,lehet hogy halott ügy az egész
  • kegoo
    #33
    A sok kocsog újságíró vagy mi a f@sz csak erőlteti a " hű ez nagyóóón szar " nyilas dumát már nagyon unalmas menjen nézzen magyar filmet az való neki ott van történet is bazd +
  • tibisan
    #32
    ejh...meg is nézem gyors mégegyszer kamerásban
  • tatish
    #31
    Elég sok szegmens jó volt benne szerintem, mondjuk nem 154 percre hanem az értelmesebb (=nem nyáladzós) ~100 percre gondolok ,ha kicsit átvágják akkor pörgősebb lenne :)
    A csaj szerepére meg találhattak volna jobb színésznőt, valahogy tényleg nem illik bele
  • morden
    #30
    Amúgy a "szar" filemről hettekkel a premier után már nem nagyon szoktak beszélni és cikkezni ezerrel...
  • Lejti3
    #29
    A Bárkát meg eltalálták, megsérült, gondolom azért késett.
  • Lejti3
    #28
    Pont azért kellett neki a kocka, hogy újra építse vele a Cybertront.
  • FefeeX
    #27
    Pont ez a zavaró a történetben. Hogy ebben meg már emiatt, meg hogy már hányszáz éve eltervezték ezt. Pedig Megatron le volt fagyva ha jól emlékszem... Szóval nem szabad a történeten sokat gondolkozni, mert akkor rájössz hogy gáz...
  • FefeeX
    #26
    "az ilyen kaliberű nőket le szokted rugdosni magadról"
    hát, hallod, ilyen kaliberű malacarcú, teljesen bárgyú képű lányokat pl nekem nem kell lerúgdosni, mert szerencsére messziről el is kerülöm őket.
    Bár Megan Fox is bárgyú kicsit, de nőben nálam sokkal közelebb van a tophoz, mint Rosey...
  • Zombee
    #25
    Megatron az első részben szereplő kocka miatt jött a Földre.
  • Narxis
    #24
    Szerintem nagyon jó lett, egyedül a 3D-nek nem láttam értelmét.
  • syn7h37ic
    #23
    Nézzétek végig a képeket a csajról. Csak ezt a bugyuta arcot tudja mutatni? Szerintem is gáz ez a nő. Deszka elöl hátul.
  • COOLancs
    #22
    Klasszik popcorn mozi, látványosnak látványos, az ellentmondásos történet értékelhetetlen, a színészi játék szintén. Igazából az élő szereplőket ki is lehetett volna vágni belőle, teljes CGI-nak több értelme lett volna.
  • koschwarz
    #21
    a 2. rész után kizárt hogy ezt megnézzem, de még csak letölteni sem tartom érdemesnek. majd ha lesz az hbo-n és nem lesz éppen más dolgom...ugyanez volt a karib tengerrel is, bár ott legalább az első rész szuper volt, míg a másodikon halálra untam magam a 3. meg még nem is láttam ezek után...de hát ez a blockbusterek folytatásának átka. a színvonal az első rész után meredeken zuhan, nagyon ritka kivételekkel.
  • morden
    #20
    (flame on)
    Öhh hogy láthattál egy premier filmet, ha nem moziban nézted meg, ruszki kam verziót nézni otthon 19col crtn lehet valóban nem nagy élmény :D

    Érdekes hogy a hozzászólásod kb felét a főszereplő nő ostorozása teszi ki, gondolom, az ilyen kaliberű nőket le szokted rugdosni magadról :D

    (flame off)
  • bladesoft
    #19
    A szavazatok alapján jobb film lett mint középszer...
    Aki akar meg trollkodjon...
    főleg a meleg trollok a csajon fognak trollkodni XD
  • Darth Dave
    #18
    Nagyon gáz volt ez a film! Az első kettőt moziban láttam, az 1. jó volt, a második nagyon gáz. Nagyon gondolkoztam, hogy meg kéne nézni moziban a 3.-at, de hál Istennek nem tettem.
    Totál gáz, erőltetett sztori, CG 100%, alig bírtam végignézni. Az új csaj... szerintem Michael Bay erre a típusra bukik, a 2.-ban is volt a totál idegesítő szőke fizikus bombázó . Alig bírja elmondani a sorait, egy test, amit mutogatni lehet, semmi több. Bejátszik a magassarkúban rohangálás, stb. A feje elég gáz, nagy röfi orra van, a szája meg fel van fújva.