34
  • TheLostOne
    #34
    Na igen, eléggé behatárolhatatlan fogalom ez a web2.0.

    Elsőként talán magát az AJAX technológiát jelentette, aztán meg az erre alapuló új ötleteket, végül már mindent, ami régen nem volt.

    Vicc ez az egész, felhasználóbarát címszó alatt poweruserek számára elmebajt okozó interface-eket gyártanak, felforgatnak minden bevált dolgot, csak hogy valami új legyen.

    Pedig aztán lehetne jóra használni ezeket a technológiákat, olyan célokra amik valóban a kényelmet szolgálják, de a már bevált, megszokott felületeket teszik kényelmesebbé, gyorsabbá, hatékonyabbá.

    E helyett mi van? Kémkedő okájd gomb mindenhol, egyre több blogban facebook reghez kötött hozzászólási lehetőség (az internetes anonimitás szentségtörése), 3 havi rendszerességgel egyre lebutítottabb interface a youtube-on, az újabb oldalakon már nincs részletes keresés, vagy alig lehet megtalálni, nincsenek már különböző kézi rendezési sorrendek, mindenhol a gép dönti el nekem szerinte mi a fontos, stb...

    Az is milyen már, hogy google fiók ide vagy oda, más-más gépen már a google is teljesen más sorrendben jeleníti meg a találatokat, nehogy találati sorrend alapján lehessen fejből hivatkozni egy oldalra.

    Azt még szeretem, ha egy alkalmazás képes automatikusan megcsinálni dolgokat, azt viszont egyenesen gyűlölöm, amikor én, mint felhasználó nem bírálhatom felül még a legapróbb dolgokat is a folyamatban.

    KÖSZÖNÖM EBBŐL ÉN NEM KÉREK!
  • Atkamon
    #33
    Nem is a kinézetbe ment a legtöbb programozás. Jobb is, hogy a kinézete egyszerűbb, az iwiwen egy új felhasználó alig tud kiigazodni.
  • Meridian
    #32
    szénné programozták magukat? Hát ez nem nagyon látszik a kinézeten... az lehet hogy brutál nagy adatbázist kezelnek, de azon belül egy nagy kalap fos. Még az iwiw komolyabb néz ki, mégha sokkal kisebb is...

    a minap néztem ezt a facebookot, mi hogy van benne, de egy rakás fos - nem tudom mit esznek ezen annyian.
  • Julius Caesar
    #31
    100 milliárdot ér a faszbuk? NEm sok egy kicsit ez egy olyan oldalért, ami tartalmat nem állít elő, és a legbonyolultabb dolog amit lehet csinálni, az a lájkolás?

    web2.0 my ass, inkább dotkom lufi 2.0...
  • Csaba42
    #30
    Itt a hazafisegg a lényeg, aki elég madzsar, az megelégszik a nettó fizujával, nem kell itt milliárdoskodni meg minden nap enni és fürdeni, a zászlóba törülközés épp elég az élethez, beep.
  • Hawaii
    #29
    Férfi kettes evezésben.
  • Sippie
    #28
    milyen számban?
  • stain
    #27
    Ezt a két ürgét megpróbálják rossz színben feltüntetni, de talán az már elég sokat elmond róluk, hogy indultak az Olimpián. Attól persze még lehetnek szar arcok, de aki oda eljut, az előtt akkor is le a kalappal.
  • wraithLord
    #26
    De nem is drámáznék. Vagy az elején megpróbálom beszüntettetni, vagy várok, még befut, és elintézem, hogy nekem is tejeljen (sokkal kényelmesebb, ha nem nekem kell vele vesződni, de a lóvé az jön dögivel). Ők utóbbit választották. Nyilván mindenki (vagy a legtöbben)... De ehhez felesleges drámát rendezni.
  • Büdös Bohóc
    #25
    szerintem van egy harmadik ok is, hogy visszavonták: nagy kamu az egész
  • M2 #24
    Pedig akár felismeritek, akár nem, a facebook azért tart itt ahol, mert jól használják a netes marketing eszközeit - minden nap benne lenni a hírekben. Nem ők találták fel, de profin működtetik.
  • DrRadon
    #23
    Muhahhaaa. Néhány fafejnek címezve: Persze ha a te ötletedből lenne valaki egy milliárdokat érő cég vezéralakja, akkor te egyenes gerinccel, mosolyogva törődnél bele, és hallani sem akarnál holmi pár millás fájdalomdíjról. NA persze!

    És naná, hogy Winklevossék befejezték. Van eszük. Te talán másként tennél? Neeem persze, te nem lennél pénzéhes. Te simán megelégednél a kis havi nettó magyar átlag keresettel, gratulálnál az ötletedből kőgazdaggá vált csókának és visszatérnél a kis szürke életedbe, mert te gerinces vagy és egyenes jellem. Az maradnál 32,5 millió USD ellenére is. Maragggyatok má'!
  • csulok0000
    #22
    Szerintem nem tud írni(mint én (: !! ) és még helyesírás ellenőrzőt sem használ (nem mint én (: !! )
  • wraithLord
    #21
    Érdekes, nem a Facebook valamilyen módon való megszüntetését akarják Winkelvossék, hanem lóvét... Azt hiszem, ehhez nem is nagyon van mit hozzáfűzni... X)
    Nem lenne rossz, ha nem lenne minden oldalon FB megosztógomb, lájkolópanel stb. Meg ez a Likematch is kicsit irritáló. De hát ez van.

    (Amúgy van olyan szó, hogy 'fellégezni'? O.o Azt hittem, csak elírás, és képzeljünk bele még egy 'l' és egy 'e' betűt is. De a bevezetőben ugyanez van. Ezek szerint le vagyok maradva magyar nyelvtanból. Vagy valaki a Word helyesírás-ellenőrzőjével elfogadtatta ezt a szót... :D)
  • mrlujoak
    #20
    Ez a két, pénzéhes, buta fej végre beengedte magába a külsős véleményeket is.
    Természetesen most sem azért fújtak visszavonulót, mert ilyen jófejek, hanem mert a részvényeik révén jóval több pénz lehet az övüké.

    Tipikus se nem lát, se nem hall, csak a minél több pénz.
    El tudom képzelni, hogy mennyit próbálkozhatott az a pár ügyvéd/tanácsadó, mire meggyőzte őket - és a pici agyukba végre bejuttatta az infót - hogy több pénzre tehetnek szert, ha nem pereskednek, hanem a részvények értékének emelkedésére koncentrálnak...
  • dartois83
    #19
    A moderátor meg alszik?
  • fergusonpapa
    #18
    már megint az összeesüvés elméletek :D


    minnek a fésznek hirverés... :D mikor 1éve 400milioan most meg lassan 700nál tart.nemhiszem h reklámozni kellene.

    "a legigazságosabb az lenne ha megszünne a fészbuk, arról nem is beszélve hogy több millió ember visszakapná a szociális életét"

    mindenki maga dönti el mit csinál énis sajnálom aki ebben él egésznap,de ugyanugy azt is aki cigizik de mit mondok?ö dolga.


    a pereskedés meg pénzröl szól kaptak is,aztán rájöttek nem tudják tovább folytatni ennyi.Akiknek kelhet hirverés azok ök,mert tuti hivják öket müsorokba meg ujságcikek stb kapják érte a pénzt emelett lefogadom könyvet is kifognak adni avgy valami projectett.


    és... a végére hagytam hogy itt lévők 90% különcködik h a JELENTÖS többség marha de ö tudja mi a jó.Mindenki maga dönti el mit csinál.

    Sok kocka azt mondja inkább gépezik wowozik mint bartaival logjon. az Ellentábor szintén ezt mondja h inkább barátok és wow.meik a jobb.inkább nem mondok semmit.

    Ugyanez fésznél is,egy regsiztrácio nem bün 1!! képpel ismeröseiddel.h bármivan INGYEN irsz neki h "csőő bazdmeg". Sztem hasznos és mindent tulzásba lehet vinni ahogy ezt is az ivást a cigit a játékokatis..mégis mindenki álltalánosits.

    rohadt egy világban élünk
  • netperformer
    #17
    Tom hülyeségnek fog tűnni amit írok, de miért nem csinálnak ők is egy közösségi oldalt? Ha van elég tőke hozzá, akkor még sikeres is lehetne. Biztos van pár millió ember, aki szívesen otthagyná a facebook adatlapját. Arról nem is beszélve hogy mások még oda sem regisztrálnak xD

    Amúgy meg igen... Nem vagyok rasszista meg ilyesmi, de Zuckerberg egy tipikus zsidó, aki annó eladta volna még az anyját is, csak hogy jobban élhessen. Úgyhogy őt sem kell sajnálni.
  • Skynet
    #16
    Két köcsög? Maradjunk annyiban hogy megint inkább EGY zsidó tolvaj...
  • DrTre
    #15
    A Facebook-nak minek kéne hírverés? Ez rohadtul nem arról szól. Ez egy ugyanolyan szimpla ügy, mint amikor haverodnak tetszi kegy csaj és te hajtasz rá, ő meg elküld a francba, hogy de neki kellett. Ez ugyanaz, csak kicsit nagyobb volumenű. Hírverés a Facebook-nak... Nem kell mindenben ezt látni.
  • Omicron
    #14
    Egyik jómadár sem tagadhatná le a fejtáját, a fészbúk arra jó hogy minden rezdülése az embernek követhető legyen. Az hogy ezek bohóckodnak itt az szerintem le volt zsírozva előre, addig sem figyelnek az emberek másra.
  • M2 #13
    "Zuckerberg fellégezhet..."

    Aham, biztos: szólt a fiúknak, hogy már oké, megdolgoztatok a pénzetekért, keresünk más hírverést. Ezen nem átlátni!
  • Zedas
    #12
    Az igazság az, hogy lehet hogy övék volt az ötlet, de az ő öltetük csak egy pár mondatos kiindulópont volt, amiből az ember egy brainstorming során tucatnyit eldobál. A szociopata kisköcsög meg szénnéprogramozta az agyát és hozzárakott még egy csomó dolgot, tehát itt még elvekről sem lehet igazán szó. Ha a fivérek egy komplett doksit lenyomtak volna az asztalra, algoritmusokkal, hogy ennek így és így kell menni, és ez alapján készült volna el a Facebook, akkor azt mondom jogos.

    Egy buznyákot sem érdemelnek amúgy.
  • bfgbobo
    #11
    a legigazságosabb az lenne ha megszünne a fészbuk, arról nem is beszélve hogy több millió ember visszakapná a szociális életét
  • orkaman
    #10
    nem hagynám ki az emberi vonatkozást se. ha úgy érzed hogy nagyon átvertek, és van csomó milkád amiből futja az ükunokáid luxuséletére, és még marad is ügyvédekre, hát csak menjen, sose tudni, azért 100mrd-ból ha csak 1-et elcsipnek pár visszajött az ügyvédi. ha nem, akkor is maradt.

    mondjuk milyen vacak hogy felezniük kell. hoppá, akkor most pereskedhetnek egymással hogy melyikük ötlete volt.
  • dzsagon
    #9
    köcsögök
  • okosan gyerekek
    #8
    ha nem osztalék alapú volt a szerződés, ha bevált volna amúgy a köcsög duónak, ha nem, a szóló köcsög akkor sem mondhatja, hogy ez túl jó lett, úgyhogy mos'má' az enyém. bár én nem ástam bele magam, gondolom te is a filmre alapozod a történetről alkotott véleményed!
  • okosan gyerekek
    #7
    három.
  • kukacS3K
    #6
    Valahogy az IT szektokrban nagyon mennek ezek a lopok-milliárdos leszek dolgok :D
  • MsUser
    #5
    Ez elvi kérdés "a nem hagyom veszni a pénzem elvé" a pénz az alap ötletükért jár hogy mennyi az az ügyvédeken múlik, én is eltengetném magam ennyi millió dollárból.
  • Argathron
    #4
    Egyfelől meg tudom őket érteni.
    Képzeld el, hogy van egy jó ötleted, felbérelsz egy programozót, hogy programozza azt le neked.
    Csak vársz hónapokig, semmi nem történik, aztán kiderül, hogy a hátad mögött megvalósította az ötletedet.
    Nagy gerinctelenség.

    Másik oldalról persze senki nem garantálja, hogy a fivérek oldala is így befutott volna, ez nem csak az alapötleten múlott.
    Tehát persze nem kérdés, hogy itt csak és kizárólag a pénz motiválja őket.
  • Solten
    #3
    "az egész dolog az elvekről szól"

    Hahhhahha...
  • YMan
    #2
    két köcsög !
  • adler30
    #1
    ezeket már nem tudom követni de komolyan.