Falling Skies (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, örök hálám. 😊

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Andr0
Egyébként V-hez hol találok magyar feliratot? Hosszupuska geci keresöje nem találja. (egy betüs cim 😞 )

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Túl aprók a lépések...
Hogyha tudna kmechát épiteni, akkor miért kell nekik emberi rabszolga? Szerintem sokkal hatékonyabb robot rabszolgákat tudnánaak csinálni. :S

shaddam
Kíváncsi vagyok megmagyarázzák-e hogy a skitterek miért csak a csápjuk használják fegyvernek egy idegen bolygón tele ellenséggel.Lehet õk valami meghódított csicskásfaj?

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

mert mondjuk továbbra is szervezetten írtják a népet
Montanosz
engem továbbra is zavar hogy van biztonságos bázisunk,meg mindenki happy,...minek akarnak harcolni egyáltalán))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

meg 300 fõre fõzni, nem ugyanaz mint egy családi vacsit összedobni
Andr0
jah sry akkor 100-200 az arány, mind1 lényegen nem sokat változtat, bár így nagyobb az esélye egy jó szakácsnak😄

Armin & Ayu fan

LasDen
csak 100 katona...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Andr0
300ból 200 katona.. õk úgy tudnak fõzni, hogy megpucolják a krumplit és betolják a sütõbe(ami nincs xD) 100 pedig tudós STB... nem hiszem hogy õk vmi mesterszakácsok hogy konzervbõl7 fogásos olasz specialitást ütnek össze. A ahogy a csóka elmondta.. itt nem a fõzni tudás a lényeg, hanem hogy ilyen anyagokból mit hozol ki.

Armin & Ayu fan

Spoiler:
300 emberbõl senki nem tud fõzni...ez meg miféle írói hülyének nézés...

cylonflatus
Azon hangosan felröhögtem 😊

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

cylonflatus
A 3. egész jó volt. Szerintem.

ja meg ez 😄

Paprika? Nobody puts paprika on chicken. What are you...Hungarian?
a közepe meg a vége nagyon durva
A 3.rész kissé lassabb volt,de érdekes.Kíváncsian várom mi fog kisülni belõle.

Andr0
+1

Armin & Ayu fan

REALista
Egyetértek teljesen jó.

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Én most néztem meg az elsõ 2 részt és teljesen korrekt.Nálam nézõs lesz.

Andr0
nem is biztos hogy aztán itt maradt az összes támadó.

Armin & Ayu fan

Sir Quno Jedi
Tod hogy van gyerkõcöknél, meg indiánoknál: 1, 2, sok... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Asszondi: "Boy: There were millions of them. (Girl #3) Trillions."

Ez a tortenet gyerekek altal elmeselve, tehat nem eppen egzakt becsles, de ugy tunik, rengetegen voltak.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Sir Quno Jedi
Ami szar az szar, márpedig szpílberg öcsénk neve erre garancia az utóbbi évtizedekben. Meglátjuk... Azé nézzük és hányunk max. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Milliónyi támadó egy ekkora bolygón nagyoncsak szétoszlik ám. Ha csak a nagyobb városokra koncentrálnak, akkor is.

NEXUS6
Nekem errõl az egészrõl mondjuk a 92-es vizitúrám jut az eszembe. 2 hét elszigeteltség, akkor még ugye nem volt mobil, napi harc a kajáért és az idegen életformákkal (szúnyogok). Érdekes interakciók a túlélõ helyi lakosokkal, kiszolgáltatottság a környezetnek (az évszázad legnagyobb esõjét átélni) stb.
Ez a film ezt adja nekem vissza, ha idegen invázióról van szó viszont valami háborús konfliktus jut nekem elõször eszembe, mondjuk egy Ruandai mészárlás átfordítása valami nyugati civilizációs környezetbe.

Amúgy hol vannak azok az emberek akiknek a házaiba bemennek, hol van a sírjuk, ki temette el õket?
Az a bajom a filmmel nekem, hogy nem koherens, és mint sci-fi még csak nem is érdekes ebben a formában. Vannak kérdéseim, de tartok tõle, hogy csak valami ad-hoc jellegû választ kapunk rá.
Akár lehetne egy nagyon jó kis sorozat ez, de sajnos nagyon érzõdik az összedobottság az egészen. A karakterek nem csak hogy nem hitelesek, de még ráadásul egyik pillanatról a másikra alapvetõen meg is változnak. Pedig nagy látványos akciójelenetek híján a karaktereknek, a konfliktusoknak kéne vinnie az egészet.
Röviden.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

cylonflatus
A hangos kisebbség Te vagy, nem esett még le?

cylonflatus
Ez jó 😄

Egy kis magyar vonatkozású részlet az új részbõl. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
And what is that?
What is that -- paprika?
Nobody puts paprika on chicken.
What are you -- Hungarian?

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Nem igazan ertem, mit akarsz. Deruljon ki minden az elso ket reszben, onnan meg a szeria maradekaban lojjenek, robbantsanak es szalljanak partra? (Agyonutlek, ha meg egy Michael Bay-generaciot teremtesz nekem az elvarasaiddal!)
Nekem meg igy a 3. resz utan is tetszik. Tenyleg vontatott kicsit, de erdekel, mi van az egesz buli mogott. Lehet aztan, hogy a vegen semmi nincs a cilinderben, de ezen majd akkor szentsegelek.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Sajnos a 3. rész se hozott komoly változást... vontatott, unalmas, akció mentes... szinte semmit se haladt elõre az egész. De legalább a végére már betáraztak egy cliffhangert.
NEXUS6
Úgy féltem, hogy idejövök fikagépnek, de látom, hogy rajtam kívül is jópáran vannak, akik fanyalognak.

Ok fogadjuk el, hogy csak lassan bontják ki a sztorit, de ma már nem 1986 van, amikor még elfogadtuk, hogy Isaura a 20. részben már megmutatja a fedetlen vállát.

Gyakorlatilag lement 2 rész és zéró infonk van az idegenekrõl. Néha egy sötét félhomályos kép, valami gyenge célzás, hogy talán vannak gondolataik, ezáltal céljaik, valamilyen szempontból emberiek.
Konfliktusok mivel a világ lepusztult eléggé leredukálódtak. Mamának nem kell eljátszani a kisfiának, hogy mennyire szereti az idegeneket, miközben szabadidejében üldözi õket, miközben a munkahelyén meg azokat üldözi, akik üldözik õket, lásd V. Igazi skizó helyzet, egyszerûen imádtam! Itt ennek a lehetõsége sincs meg.

Harci jelenetek: a V pofozkodásai bizony egyedülállóan brutálisak voltak a sci-fi mûfajban. Azt hittem itt valami Loszandzselesz battle féle reality sorozatot kapunk, de még az sem. Mintha visszamennénk a jó öreg 80-as évekbe.
Volt egy régi sorozat a Majmok bolygójáról, na ez ugyan az. Együtt ment anno az elsõ BG sorozattal osztrákon, jugó tv-n sose néztem, mert egy kínszenvedés volt. Ez is.

De hogy pozitívan zárjam, innen szerintem csak fölfelé visz az út.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Jut eszembe, az introban a gyerekek arrol regelnek, hogy millionyian voltak a tamadok.

Megideologizalni en is tudom, ezert irtam, hogy nem tudom ez tenyleg valami koncepcio resze, ami kesobb majd ertelmet nyer, vagy csak sporolas.
Ki fogad velem, hogy az elrabolt gyerekek, es a mechek kozott kapcsolat van?

Sir Quno Jedi
Amellett kiírtanak minket, mert egy szolga fajra van szüségük és nyilvánvalóan a túl idõs egyedek már nem alkalmasak erre, akiket meg átalakítanak, azok már nem lesznek emberek, csak engedelmes organikus "robotok".

Vagy egyszerûen csak nem az emberiség kiirtása a céljuk, hanem valami más.
Sir Quno Jedi
Ha figyelted, az alienek csak a fontos pontoknál állítottak csapdát, mint az üzemanyag, fegyver és kajaraktárak. Ott sem vitték túlzásba. Valószínûleg eléggé limitált a haderejük, amit magukkal tudtak hozni és amíg nem építik ki az erre a bolygóra specializált, jól pótolható és "gyártható" seregüket (a saját embergyerekeinkbõl átalakítva), addig nem nagyon foglalkoznak a menekültekkel, hiszen végülis semmit sem árthatnak nekik.

Ezért nem is mennek tovább, hanem védik az ojjektumot amit rájuk bíztak. Hiszen ha elcsalnák onnan õket, akkor akár elõre elékszített csapdába is eshetnek és/vagy addig kifosztják az ojjektumot amit õriznek. Nekik csak annyi a feladatuk, hogy kiéheztessék a népet, meg hogy azok ne juthassank fegyverekhez és megtanulják ki az úr a háznál.

Sir Quno Jedi
Jep, szvsz. az alienekbõl a hatlábúak csak valami szolga faj, amit ugyanúgy bedaráltak, mint minket és átvették felettük az irányítást, mint ahogy a mi gyermekeinken próbálkoznak most (lásd. Mass Effect-ben a Keeperek a Citadellán). A Mech-ek szintúgy lehetnek valami szolga faj, vagy csak sima gépek (mondjuk ahhoz túl bénák). A repülõk is lehetnek félig organikus drónok (legalábbis a rosszfúki leírása szerint, merthogy szerinte van "intuíciójuk"). Valószínûleg az igazi idegenekkel nem is taliztunk még és ha kaszálják a sorozatot nem is fogunk (az is lehet, hogy az igazi alienek el sem jöttek erre a füligszaros bolygóra).

BaliBoy
Persze, mert a BSG-t is már csak azért nézték sokan végig mert elkezdték. Többek között én is. De egy újabb ilyen sorozat (Universe) már halálra volt ítélve. A hangos kisebbség ellenére többeknek nem jött be annyira.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

LasDen
a universe megbukott, de a bsg nem...én imádtam a bsg minden percét....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

BaliBoy
Na pont ezért volt szar a BSG is. 18 részen keresztül politikai vitamûsor, 2 rész sci-fi. És lehet "LOL"-ozni meg lámázni akkor is szar volt és unalmas.
Egy SG1 vagy SGA rész messze érdekesebb volt mint egy évad a BSG-bõl.
És sajnos a Falling Skies is efelé tendál. A Universe is ezért bukott meg.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Ráadásul már ma is van olyan fegyver amivel akár 2 kilométerrõl is le lehet lõne valakit úgy hogy az nem veszi észre. Az alienek viszont ilyen fényes célzósugarakat használnak amiknek súlyos másodpercek kellenek hogy a célra álljanak és egyértelmû hangefekktel jelzi hogy IGEN MOST FOG LÕNI. tudom hoggy ez valamiféle coloságfaktor miatt kellett bele de valljuk be taktikai szempontból eléggé röhejes.
Nekem az elso ket resz tetszett, aztan majd meglatjuk.
Mikor lattam, hogy fenyes nappal indul neki a tabor, azt hittem, az alienek valamiert ejszaka mozognak. Vannak egyeb furcsasagok is, amikrol nem tudom, hogy tervszeruek, vagy csak sporolas/benasag. Peldaul a mech a fegyver raktarnal, ami raindult a csapatra, aztan mikor azok futni kezdtek, egyszeruen visszafordult. Az alienek meg csak olyan tessek-lassek modon harcolnak. Ha elejuk kerul valaki, akkor nekimennek, ha valami feltuno tortenik, akkor is megjelennek, de nagyon nem torik magukat, hogy mindenkit levadasszanak.

Viszont pont azzal, amit leírtál az elsõ bekezdésben, megalapozták, hogy még jó is lehet a sorozat...
Sir Quno Jedi
Upsz kihagytam a spoiler tagot, szal. alábbi írásomat NE olvassátok!!!

Sir Quno Jedi
Naja, de máris megtudták a rosszfiútól, hogy hogyan kell fáinul kinyírni a 6lábúakat, meg hogy a hajók hõre bombáznak (úristen). Meg azon is elgondolkoztak, hogy faszé kétlábúak a mech-ek, ha 1x a kis ganék meg 6osfogat és láthattuk, hogy a child-okat abuse-olják izével a hátukon, brrrr.

Evvan. Ennyi tellett az idegenekbõl (meg hogy álló célpontot sem találnak el).

Azé jó volt, merthogy nem nagyon van más a témában. Amúgy sem világos mit akarnak ebbõl kihozni, mert szedett-vedett kézifegyókkal és némi csõcselékkel nem igazán lehet küzdeni az inváziós seregek ellen (akik kicsinálták már a hadsereget, az ipart és a nagyvárosokat). Ámbár a prof pedzegette, hogy trójai lóként kéne bejutni a zanyahajójukba, de ez kb. a vicc kategória.

Mert egymást kergetõ viszálykodó embereket könnyebb berakni mint esetleg meganimálni pár ufót. Figyeljétek meg most majd jó pár részen át mennek az ármánykodások aztán majd az utolsó pár részben hirtelen több ufó lesz hogy berendeljék a második szezont.
yesname
Én is megnéztem az elsõ két részt és megint - immár ezredszerre - behúztak a csõbe, hogy sci-fi vagy horro sorozat. Közben pedig ahogy látom csak egy új családi, emberek közti viszályt és ármánykodást mutató sorozat lesz a háttérben sci-fi elemekkel.
Ugyanez volt a Walking Dead-del is. Unom, hogy a gyártók sci-fi meg horror, fantasy sorozatként hirdetnek családi szappanoperákat, mert raknak bele alieneket, zombikat és 1-2 repkedõ sárkányt.
Attól lenne sci-fi, ha az alienekrõl/ellenük való gerillaharcról, róluk való adatszerzésrõl stb. szólna, nem az egymást kergetõ emberekrõl.
Új csalódás lesz valóban számomra?

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Fenrir
Annak voltak gyengébb évadjai, viszont a The Shield volt az ami minden évaddal egyre jobb lett, baromi jó karakterekkel és lezárással a végén.

A halál csupán a kezdet...