SG.hu bővítmény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Akkor tessék megfelelõ flashblockert használni 😉

Értem amúgy a dolgot, és lehetne is egy hasonlót csinálni - be is van építve amúgy az SG-be, a mobil felület például thumbnailt tölt be képként, az nagyon korrekt (bár nem tudom mûködik-e mindenféle tartalomra, vagy csak a youtube-ra).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Malakai
Nem minden flashblockerben van placeholder, vagy pl reklámszûrés miatt sokan nem is szeretik õket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dzsini
Persze a megfelelõ topicban mûködhet úgy, hogy elõtte-utána mondjuk hozzáfûznek 1-2 mondatot, hogy mirõl is szólna a videó, és akkor tényleg csak azokat indítja el az olvasó, amelyik érdekli.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Eltüntetni nem, megjeleníteni igen - Opera alatt így néz ki:

(és el se kezdi betölteni amíg rá nem nyomok, tehát gyorsan mûködik)

Malakai
De akkor nem tudod kattinsára gyorsan megjeleníteni/eltûntetni, mert itt a lényeg a sok flashtõl való belassulás, nem az, hogy nem is akarná látni õket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dzsini
Valamilyen formájú flashblock van minden böngészõben, nem? Igaz az nem írja ki a címet, viszont mûködik minden beépülõre youtubetól kezdve vimeon át mindenhova.

kifli
hát, ha valóban csak annyi a detektálás, mint hogyha megemlítenek egy hsz-ben egy másik hsz számot, akkor szrintem nem bonyolult. Illetve egy pont ennek a hsz szám kiemelésének is ennyi a létjogosultsága. (bajó, lehet kicsit több 😊)
MerlinW
Már értem mit szeretnél, de a létjogosultságát megkérdõjelezem😊 SG-n nem szokás neveket írni, mindenki válasz gombra nyom és ír. Megszólítani max. kivételes esetben (felhasználóra való utalások) vagy, ha egy hsz-ben több kérdésre válaszol a fórumozó. Szóval nem tudom megéri-e a belefeccölt munkát.

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Szerintem õ arra gondol hogy a nickneveket a csatin alapból kiemeli valahogy az üzenet elõtt, te meg az üzenetekben lévõ tartalomra gondolsz (mint itt a kommentek) 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Én használtam és ezért gondoltam, hogy erre gondoltál. Ezekszerint mégiscsak én gondoltam jól 😊

kifli
mirc, xchat, qwebirc, mibbitwebchat, chatzilla, irssi

nagyjából ezeket használtam, ezek mind csak a sajátot emelik ki.
Biztos van olyan, illetve be lehet állítani, hogy másét is kiemelje, de irc-nél a legtöbb esetben ez nem alapértelmezett beállítás, vagy nincs is ilyen 😊
Malakai
Kliens függõ, van ahol minden név ki van emelve vmilyen színnel, a saját meg megint másikkal. IRC csak a protokol. 😉

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
nemnem, úgy mint irc-nél, ottis csak akkor emeli ki az üzenetet, hogyha az én nevem említik meg 😊
Aszittem, többen használnakt/tak itt irc-t. Ezért nem részleteztem 😊

Nem kell adatbázis, nálam csak akkor történik kiemelés, ha engem említenek meg.
[HUN]FaTaL
Tényleg félreértettem. 😊

De ehhez sem kell az egész adatbázis, lehet egy felület, ahol beállítod a felhasználót. Vagy minden komment fejlécnél egy hozzáadás gomb és kiemeli a felhasználónevet az avatar tagjébõl és berakja egy listába, majd, amikor betölt a topic akkor végigszalad a beállított listán és kiemeli a hozzászólásokat.

Guren
szerintem kifli arra gondolt, hogy bármelyik regisztrált fórumozó is van megemlítve egy kommentben, az legyen kiemelve. ahhoz pedig kell az adatbázis.

vagy én is félreértek mindent.

[HUN]FaTaL
Ott van a bejelentkezve: utáni résznél a szövegdoboz felett, nem kell semmiféle adatbázis.

Meg a fõoldalról is ki lehet olvasni.

Malakai
Ok, akkor nem csak én értelmeztem félre elsõ alkalommal.
Vagy mi értelmeztük jól? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dzsini
Saját nevét mindenkinek ki tudná emelni, és akkor látszana, hogy melyik hozzászólásban szólították meg - nem csak válasszal, de ott is feltûnõ lehetne.

(hasonló funkció már van a bõvítményben, az a bejelentkezett felhasználó hozzászólásaira válaszoltakat jelöli meg, esetleg ki lehetne bõvíteni, hogy a teljes hozzászólásokat végigolvassa)

MerlinW
A hsz számokat a # alapján emeli ki, felhasználónevet viszont mi alapján? Ahhoz kelllene a felhasználóadatbázis. Az pedig félmegoldás szerintem, hogy csak az adott topikban hozzászólókra vonatkozzon a dolog (tehát, hogy csak azokat emelje ki a script, akik elõtte már írtak az adott topikba).

[merlinw.org]

Malakai
Ja félreértettem, pontosabban figyelmetlenül olvastam a kérést.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
Ahogy a hsz számokat kiemeli ugyanúgy ki lehetne emelni a nicket is, az információt meg ki lehet nyerni a Bejelentkezve utáni szövegbõl.

Malakai
Ott viszont egy folyamatos lista van, hogy ki dumál ott épen, egy fórumban ez picit problémás, hacsaknem az adott oldalon belül keres pl.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kifli
van egy ötletem 😊

Az megoldható lenne, hogyha egy adott hsz-ben szerepel valakinek a neve, akkor azt valahogy kiemelje a plugin?
Vagy az kicsit megterhelõ munka lenne? 😄

irc-bõl jött az ötlet, hogy ott, ha megemlítik valakinek a nevét, akkor ugye a szöveg más színû lesz pl. Itt ezzel a hsz háttér színének változása jelezhetné 😊
Malakai
A stílusban a válasz textareanak kéne nagyobb specifikáció talán, hogy a topikok egyéni textareaja ne írja felül, amivel álltalában nincs gond, de ha áttetszõvé írja felül, akkor kissé zavaró a szöveg felett írni.
Tudom, fehérlista, de csak emiatt nem biztos érdemes egy témát hozzáadni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dzsini
Operára befutott a frissítés.<#eljen>

Ability
Ez egy SG feature. Ha látsz egy kommentet ahol van értékelés és rámész a pontszámra akkor mutatja hogy kik értékeltek. Eddig ez az ablak nem jelent meg a bõvítmény mellett. Pontosabban megjelent, csak az oldal tetejére tette ki.
Ezt hol is kell keresni?
Ability
Írt Robaj, javította a második hibát, szóval most már bõvítmény mellett is megy az overlay értékelõk ablaka.
Narxis
Köszönjük!<#worship>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Ability
2.6.1 kiadva!

Hibajavítások:

- Említett kommentek beidézése újra mûködik. Ez a funkció felülírja az SG megoldását, ha kikapcsoljátok akkor vissza lehet váltani arra. De véleményem szerint az enyém igényesebb.

- Komment értékelések overlay ablaka. Ez a hiba nem lett javítva, mert nincs mit javítani. Kinyomoztam és az SG oldalán van a probléma, csak pont úgy jött ki hogy a bõvítmény mellett jelentkezik. Írtam Robajnak, remélhetõleg minél elõbb javítva.

Chrome frissít pár nap múlva. Türelmetlenek le tudják szedni a WebStoreból a fenti linkkel. Operára is várni kell, de iitt egy direkt link hozzá. Safari felhasználóknak manuálisan kell a fenti linkkel.
MrRP
Oh értem, köszi a felhomályosítást!

aaasdd
úgytudom azokban a topikokban amiket hozzáadtál a fehérlistához, azokban nem mûködik a bõvítmény. akkor szükséges/ajánlott a használata ha a topikban egyedi dizájn és egyéb scriptek összeakadnak a bõvítménnyel.
MrRP
Letöltöttem ezt a valóban hasznos kis bõvítményt a chrome-omhoz, de sajnos nem sikerült magamtól rájönnöm hogy a topikban oldalt megjelenõ kezelõgombok közül, a hozzáadás a fehérlistához mire való.

MerlinW
Magyar cikk

UK cikk, de írtak már minden kontinensen róla, illetve fel lett lõve pár ellenõrzõ oldal, amivel megvizsgálhatod hogy a DNS-ed milyen státuszú.

Az ellenörzõ oldalak listáját megtaláljátok az FBI oldalán
FBI hivatalos dokumentuma

[merlinw.org]

wollnerd
És az ACTA elleni tüntetés Európa szerte...
De ezt hogy olvastad?<#wilting>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Dzsini
Az olyan lesz, mint az Operation Blackout volt március végén? 😊

Akkor jobb lesz felkészülni...

MerlinW
A nagy DNS támadás majd júli 9.-én lesz a DNS Changer malware által😊

[merlinw.org]

bubu13
Elnèzèst nem ide akartam csak a Firefox topikban rákattintottam az sg.hu bõvítmènyre ès nem vettem èszre, hogy új topikba kerültem. (mobilon vagyok)

EEE 1899

Dzsini
Forrás, bizonyíték, ilyesmik - enélkül legenda, mások szerint az Anonymous volt, szerintem meg a gyíkemberek. Itt elég részletesen rágják a dolgot, szó sem esett hasonlóról, és nem magyarázza az összes többi szolgáltatónál elõforduló, egyelõre véletlenszerû, átmeneti kieséseket, és azt, hogy a kisebb NS-ek hibás, összeszemetelt adatokat vettek át. Telenornál mondjuk az index nincs meg, UPC-nél a prohardver. T-nél az SG, másoknál megint más - 5 percre van, aztán fél órát nincs - ha konkrétan lekapcsoltak egy adatközpontot, akkor nem ez történik, hanem megáll az élet.

Mondjuk ez konkrétan nem legenda, mivel saját tapasztalat is van benne 😊
Dzsini
Így kezdõdnek a városi legendák jereváni rádió módra.

Úgy hallottam, hogy a T-nél vannak gondok, komplett adatközpontokat kapcsoltak le tartozás miatt, csak ezúttal jogellenesen, figyelmeztetés, felszólítás nélkül...
[HUN]FaTaL
Nem FF gond. DNS problémák vannak mindenütt az országban. A bõvítményhez meg aztán pláne semmi köze nincs.

bubu13
Hello!
Ma elkezdett olyat csinálni a firefoxom, hogy egyes oldalakat nem tölt be (pl. az sg.hu). Újraindítom a gèpet akkor utána jó, de egy idõ után megint nem tölt be. Frissítettem a firefoxot újabbra, töröltem a sütiket de ugyse lett jó. Valakinek valami ötlet, hogy mit lehetne ezzel csinálni?
Elõre is köszi a válaszokat.

EEE 1899

Azzal a buggal találkozott már valaki, hogy rányomsz a topik utolsó hsz-ére, hogy válasz erre... és amig irod a választ, érkezik egy újabb hozzászólás a topikba. Küldésre nyomsz, és a válasz már nem az eredeti hsz-re megy, hanem az utoljára érkezettre...
Dzsini
Tizenpár éve a kutya nem foglalkozott vele, hogy az a pár tucat bolond, aki le akarja védetni a nevét milyen jelszót ad meg, egy plusz lehetõség volt a fórumozóknak.

Diesel Dog: egyébként egy hosszú, majdnem értelmes szöveg sokkal jobb (nehezebben megfejthetõ, könnyebben megjegyezhetõ) jelszó, mint a speciális karakteres hülyeség:

"HovaMeszTeKisNyulacskaIngyomBingyom" >>>>>> "Kp3tv0?Sxwz"

kifli
nekem win phone böngészõje szokott bejelentkezve maradni 😄
tommygear
persze, de a legnagyobb az aki így tervezte meg a regisztrációt az oldalon
Az meg is érdemli szvsz... 😄

Egy jó jelszó tartalmazzon; kis és nagy betûk, számkombinációk, és egy-két speciális karakter... szerintem.