Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
Rotcsa #1859 Királyság! :) -
#1858 már csak két nap van a szakdogás mizériából, szombatom üres (itthon akarok pihenni), de mivel már péntek délután, meg talán csütörtök délután is ráérek, "gyorsan" megcsinálom, elvégre már egyik hétvégére mondhatni megígértem, csak aztán pont lebetegedtem... :) -
#1857 szerintem [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1308399664&no=1849]#1849[/url] -
Rotcsa #1856 A firefoxos kiterjesztéssel mi a helyzet? Lesz egyáltalán újra valaha? -
#1855 -
#1854 Hogyha a Nekem érkező üzenetek kiemelése be van kapcsolva az infogombra kattintva az infobox elcsúszik lefele.
Az oka, hogy a nyíl miatt a kommentet befoglaló <center> pozícionálásra kerül ezért az infobox ahoz pozícionálja magát.
Küldtem egy pullt githubon. -
#1853 szövegy
egy enter
két enter, editorba itt csak 1 sornak látom a kihagyást -
#1852 Illetve az még hasznos, hogyha url tag-ek közt van már, akkor ez ne fusson le. (ugye ha nagy képet tesz be valaki, van hogy linkeli csak)
Vagy egy bizonyos kép magasság fölött eleve csak linkelné. (1500px vagy magasabb képnél pl)
Ja a másik pedig, hogyha a mostani editorba entert nyomok, akkor lejebb ugrik egy sort. Ilyenkor én úgy látom, hogy a következő sor alá írok. Viszont van, hogy szeretnék egy sort kihagyni. Ilyenkor még egy entert nyomok, viszont ilyenkor már 2 sort hagy ki. -
#1851 Jah, az működhet, igen. Még egyszerűbb is mint az előző megoldás. -
#1850 De még azelőtt megcsinálná, hogy elküldöm, és onnantól már simán bb code-al beszúrt képként/videóként küldené el. Tehát nem elküldés után lenne átalakítva. Mert az azért sem lenne jó, mert akinek nincs bővítménye felrakva, az csak egy beszúrt linket látna.
Úgy képzeltem el, hogy bemásolom a linket, megvizsgálja a szöveget, és ha .jpg, vagy valami képformátum, akkor img code-ok közé rakja. Ha meg youtube vagy valami videómegosztó linkjét találja meg, akkor flash code közé teszi (előtte ugye átalakítja a megfelelő linkformátumra) -
#1849 Egyébként bocsánat, lassan tényleg nekifogok a fejlesztésnek, csak még van 1-1,5 hetem szakdolgozat leadására (még sok mindent kell csinálnom hozzá), aztán jön pár vizsga. Nem felejtettem ám el :) -
#1848 Megoldható minden további nélkül (js-el img vagy video object generálása a linket átadva neki, majd beszúrni azt), csak lassú lenne szerintem. Főleg olyan topikokban, ahol sok link van. -
#1847 Azt nem lehet esetleg megcsinálni, hogyha minden nélkül csak beillesztek egy linket, ami mondjuk egy kép linkje, vagy egy youtube videóé, akkor azt magától beszúrja képként, vagy videóként. Mint pl facebookon, mikor megosztok egy képet vagy videót. -
#1846 A fejlesztői részével nem vitatkoztam, az valószínű jobb lesz (a jelenlegi kiegekből kiindulva), de felhasználói szempontból még simán lehet egy raklap fos az egész a jelenlegi Operához viszonyítva. -
#1845 Én tudom, hogy te értesz hozzá, ezért írtam, amit:) Cinizmus volt. -
#1844 Én totál ezen a véleményen vagyok: jó böngésző, nem olyan jó engine. A jövőt én sem tudom garantálni neked, én csak annyit mondtam hogy ebből lehetne jó dolog. Az hogy mi lesz, majd kiderül. -
#1843 Figy, ez itt nem hitvita, senki sem véleményezett semmit, ez itt nem szubjektív kérdés. Én csak annyit mondtam hogy kaptok plusz bővítményeket, ezzel nem is értem mi lenne a baj. De mivel én pontosan ismerem mindkét böngésző Extension API-ját, így tényként közlöm veled hogy az Operáé még elég kiforratlan és nem rossz dolog ha átveszik a Chrome rendszerét. -
#1842 Annyiban egyetértek, hogy sok helyen a presto borzalmas (régi, beégett bugok, 1-2 inkompatibilis oldal), de, aki Operát használ az nem véletlen használja azt a hibák ellenére is. Ha minden funkciót átemelnének (ami nem valószínű, főleg az olyan, motorhoz kapcsolódó cuccoknál, mint a Fit-To-Width pl.), akkor remek lépés lenne.
Mivel én is találgatok csak, ezért szerintem felesleges tovább boncolgatni a témát, majd, ha kijön a webkites Opera, akkor kiderül, bár ez még úgysem mostanában lesz. Abban sem vagyok biztos egyébként, hogy az összes Chrome-ext módosítás nélkül működni fog. -
#1841 "Igen, az Opera okos böngésző, ez totál jó dolog, de ettől még van egy halom bővítmény ami nincs Operára."
Nem értem mit akarsz evvel mondani. Van, meg van egy halom, ami nincs Chromera, és van egy halom beépített Opera funkció, ami kieggel nem megoldható kompromisszummentesen. És még van egy rakás alapfunkció, ami a Chromeban borzalom, bár az már valószínűleg nem a motor hibája.
" Akik a döntést hozták meg csak nem totál idióták tán, biztos tudják hogy mi kell a felhasználóknak és milyen áron tudják a váltással ugyan azt nyújtani."
Biztos tudják, de a cél nem ez, hanem költségspórolás (a motor fejlesztés kidobásával csomó erőforrás szabadul fel), az Opera nem mammutvállalat. Mérlegelik majd gondolom, hogy mennyi funkciót éri meg átemelni (szerintem nem sokat). Elnézve az Androidos verziót (bár még csak béta), kapunk egy piros O betűs Chromeot 1-2 plusz funkcióval. -
#1840 Objektív véleményt mondok, valós tapasztalattal. Cáfolj meg nyugodtan. Ha követsz minket CC-n, akkor pontosan tudod miért az a véleményem ami. -
#1839 Jelenleg a Chromium fejlesztése nagyon erős hatással van a HTML5 szabvány alakulására. Ez nem is feltétlen jó dolog, de jelenleg a WebKit követi ezeket a leggyorsabban és legproblémamentesebben. Aztán később ki tudja mi lesz. De nekem nem hangzik olyan rosszul hogy a nagyok összefognak és lesz egy közös platform amit közösen fejlesztenek. Minden adott, a WebKit fejlett, nyílt forrású, multiplatform, stb.
Mozilla nem fog váltani, a böngésző alapvető részei is a Gecko-n alapulnak (XUL, stb) a saját módosításaikkal amik WebKit alatt nem elérhetőek. Továbbá a bővítmények is ezeket használják, erről senki nem akar lemondani. Voltak egyébként ilyen pletykák régebben. -
#1838 Igen, az Opera okos böngésző, ez totál jó dolog, de ettől még van egy halom bővítmény ami nincs Operára. Akik a döntést hozták meg csak nem totál idióták tán, biztos tudják hogy mi kell a felhasználóknak és milyen áron tudják a váltással ugyan azt nyújtani. -
#1837 Te is a legjobb emberrel vitatkozol:) -
#1836 A WebKité a jövő? Lehet Mozilla is átáll majd rá? -
#1835 "Hosszabb távon viszont kaptok egy jobb böngészőt, amibe idővel visszakerül minden és a problémákat is megoldják."
Ez maximum mese habbal, annyira kicsi a részesedése, hogy ez biztosan nem fogja megérni.
"jönnek vele a Chrome-os bővítmények"
Ez egyrészt nem biztos, másrészt a bővítmények nagyrésze jelenleg alapfunkció (most nem a speckó cuccokra gondolok). -
#1834 Az átállás biztos hosszabb időt igényel majd és valószínűleg nem lesz problémamentes. Hosszabb távon viszont kaptok egy jobb böngészőt, amibe idővel visszakerül minden és a problémákat is megoldják. Az átmeneti verziókra meg nem kell frissíteni.
Én áldom öket a döntés miatt, magunk között szólva a Prestoval csak a baj volt. Nektek is örülni kéne, az Opera nem csak a WebKitet veszi át, jönnek vele a Chrome-os bővítmények, WebKit Inspector, stb. Ha faszán megcsinálják, még talán én is váltok rá. -
#1833 Mert nem fogják. Droidra már kijött a béta, totál szétbarmolták az egészet. Nem tördel rendesen, a gyorshívó sem szerkeszthető rendesen, nincs opera:config, nincs reklámszűrés, nincs opera link.
Attól félek, hogy hasonló nyírbálás várható az asztali verzióban is. -
#1832 Miért lenne szar ha a legfejlettebb engine-t és a legfunkciógazdagabb böngészőt összeeresztik? Meg lehet csinálni faszán, minden adott hozzá, csak akarni kell. -
#1831 És a droidos alapján egy raklap fos is lesz :) -
#1830 Majd ha kijön a WebKit-es verzió, akkor jönnek a Chrome featureök is, plusz gyorsabb lesz az egész. :) -
Ja amúgy, elkezdett normálisan működni nálam is. :D Frissült az Opera, vagy nem tudom, de már rendesen megy. -
#1828 Spoiler tag gombot is kérünk a bővítménybe:) -
#1827 Most nézem, hogy nekem sincs ott. Eddig azért nem vettem észre, mert ennek már tudom a bb codeját :D -
#1826 ez a smile csak szerintem hiányzik a bővítményből?
-
#1825 Na ezt viszont nem sikerült reprodukáljam, hogy az adatlap ne jelenjen meg. Chat-online kijelzővel, vagy anélkül, vip csillagokkal, vagy anélkül itt mindig megjelenik. Talán bizonyos topicokban lehet nem, ami nagyobbat módosít a DOM-on, de ott már a topic gazdának kéne odafigyelni erre. -
#1824 Új verzióról nem tudok semmit, én már nem foglalkozom vele. A topikkal az a baj hogy kiszedi a "Bejelentkezve: XY" szöveget az üziküldős boxból, szóval a bővítmény nem tudja lecsekkolni hogy be vagy-e jelenetkezve. Ezen mondjuk lehetne módosítani. -
Borg #1823 De konkrétan mi lehet? Mert hétvégén még jó volt, ma meg már nem.
Amúgy a pluginben is változott vmi szerintem, mert pl az info overlayek mostmár részben működnek nekem, csak olyanoknál, akiknek nincs VIP-je. Eddig senkinél se mutatott semmit. -
#1822 topik -
Borg #1821 Itt, ha a válaszra nyomok, azt írja nem vagyok bejelentkezve... ez most a plugin hibája, vagy csak az n+1. elbaszott dizájntopic? -
#1820 Küldtem egy pullt. :P