Fejlesztői változatok:
Két fejlesztői ág létezik: Master, Nightly. Ezeket hívjuk branchoknak. A Master mindig az alaposan letesztelt, hiba nélküli változatot takarja.
A Nightly-ban találjátok mindig a legfrissebb verziót, ami sok újdonságot hoz magával, azonban sok hibát is tartalmazhat. Mindenki saját belátása szerint válassza a neki kellőt. Ha nem fontos hogy azonnal hozzájuss a legújabb funkciókhoz akkor a Master-t válaszd. Ha nem tudsz várni, akkor a Nightly is nagy valószínűséggel használható.
Telepítés:
A fejlesztői változatok telepítési útmutatóját a GitHub README fájljában találjátok. Az Chrome, Opera és Safari verzió állományára elég duplán kattintani, a böngészők felismerik és automatikusan telepítik a bővítményt.A Firefox verziónál az XPI állományt rá kell húzni a böngésző ablakára, majd ezután települ az is.
Egyéb megjegyzések:
A Chrome és Opera verziók automatikusan frissülnek, amennyiben az Extension Gallery-ből lettek letöltve. A Safari verziót kézzel kell frissíteni.
Firefox támogatás
A Firefox JetPack extension fejlesztői környezetében található számos hiba miatt a Firefox port fejlesztése fellett függesztve. A jövőben - ha változás történik - a port újra elérhető lesz. A régi verzió továbbra is elérhető akinek szüksége lenne rá.
SG Tools
-
#1819 Oka biztos van, nálam is ugyanazt csinálja még mindig a chrome web storeos verzióval, mint eddig, az sg.hu/undefined-re indítja az XHR-t.
Próbáltam biztonság kedvéért bármi blokkolás kikapcsolásával is (adblock pl), de nem az volt a ludas.
Chrome release channel (24.0.1312.57m).
Szerk:
Ahogy elnézem az url selectorral van a baj, a chat online jelzések kikapcsolt állapota okozza a problémát. -
Borg #1818 Én se értem mi van, nálam még eddig mindig üres volt... -
#1817 Nálam teljesen jó Chrome alatt. -
Borg #1816 Nekem még mindig üres az quick user info ablak :) -
#1815 Operával szerintem várj most egy kicsit (ha egyáltalán tervben volt a fejlesztés), most jelentették be, hogy átállnak Webkitre, valószínűleg márciusban már lehet találkozni az új változattal, könnyen lehet, hogy át kell majd írni sok mindent. -
#1814 Chromeban ha minden igaz már tényleg jól kell működnie a quick user info-nak, következő oldal betöltésekor, új hsz érkezésekor.
Új firefoxos verziót talán hétvégén tudok kiadni. -
#1813 Maxthon-ról még nem is hallottam,ki fogom próbálni.
Köszönöm szépen a segítséget! -
#1812 Nem tudok biztosan mondani, próbálgass - Maxthon (ki lehet dobni külön lebegő ablakba a flashtartalmakat, lehet, hogy számodra hasznos, saját flash van benne, mint a Chrome-okban); Opera (elég konzervatív a memóriahasználat terén, de ugyanazt a telepített Flash NPAPI plugint használja, mint a Firefox) - nálam mindkettő teljesen stabil otthon, nem találkoztam flashből adódó borulással.
Plusz próbáld meg a hardveres gyorsítást kikapcsolni a flashben ha még nem tetted (jobbgomb egy flashtartalomra - Beállítások), hátha az is növeli a stabilitást. -
Borg #1811 Ezzel a flash összeomlással miért nem találkoztam vajon eddig? Mi okozza ezt? -
#1810 Azt még nem próbáltam :)
Esetleg tudsz olyan böngészőt ahol stabil? -
#1809 Szétköltözni több böngészőbe? (találni egy olyat, ahol stabil a flash, és ott játszani, egyéb célokra pedig marad egy neked tetsző) -
#1808 Flash alapú böngészős játékokról van szó esetemben,úgyhogy lövésem sincs,mit,hogy lehetne beállítani.Gyanítom semmit :( -
#1807 Klikkre indítós flashtartalmakkal esetleg lekorlátozhatod, hogy hol mi töltődjön be, hátha kevesebb zűrzavar van úgy. -
#1806 Köszi,de azt elfelejtettem írni,hogy ezen már rég túl vagyok,de akkor is összeomlott óránként legalább kétszer.Azt tanácsolták,hogy chrome uninstall és mehet a dragon,majd jó lesz.Hát nem,semmivel sem lett kevesebb crash,sőt.És mivel mindíg nyitva van 2-3 flash ablak,ez szépen lassan az őrületbe kerget. -
#1805 Ha kevesebb flash crasht akarsz, akkor nyisd meg chrome-ban ezt: chrome://plugins
Jobb felső sarokban kattints a részletekre, kis pluszjel. Majd tiltsd le azt a flash plugint, ami a chrome sajátja.
(ebben a mappában van nálam: \AppData\Local\Google\Chrome\User Data\PepperFlash\11.6.602.167\pepflashplayer.dll)
Ha csak 1 flash player van, firefoxal telepítsd a flashplayert... -
#1804 Az a helyzet,hogy direkt nem használok chrome-ot az örökös flash crash miatt.Azt olvastam,ha letörlöm és átállok például a dragonra,akkor sokkal kevesebb összeomlással fogok találkozni.Persze ez nem így történt.
De ha ezen múlik,akkor visszarakom és kipróbálom hátha ott jó lesz.
Köszönöm! -
#1803 Próbáld ki sima Chrome-al is, ha azzal sem jó, akkor jogos a hiba. Dragon Chromiumra alapszik, ami a Chrome developer változata, tehát nem stabil.
Az ikon dolog pedig normális, hiszen a plugin az ready státusz után fut le azaz, miután betöltődött a teljes oldal. -
#1802 Kérdésem lenne,hátha valaki tud segíteni.Az mitől lehet,hogy az SG kieg. mellett ha belépek bármelyik topikba,akkor 20-40 másodperc között gondolkodik,mire történik valami: .Ez idő alatt az utolsó hozzászólásra sem ugrik automatikusan,de görgetni tudok.Miután betöltött rendesen a topik,csak akkor jelennek meg a szokásos gombok: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már letöröltem és újra felraktam a kieget,de nem változott semmi.Ez a jelenség jó pár napja van nálam.Comodo dragont használok. -
#1801 Úgy terveztem (ha nem változik semmi), hogy hétköznap kijavítok pár hibát a Chrome verzióban, Péntek délután meg valamennyire hétvégén nekiállok a FF portnak. -
#1800 Firefox port még nincs? -
Borg #1799 Ok, de ilyen hiba addig nem volt, amíg az alap sg plugint használtam. Csak a tuninggal jött be, és annak az elején egyetlen újítása volt, a youtube filter. Szal ez is amellett szól, hogy azzal lesz a gond. -
#1798 én ezt a youtube scriptet elég régóta használtam tampermonkey scriptként, egyszer sem volt vele gondom. A dupla overly eddig csak 1x fordult nálam elő. -
Borg #1797 Szerintem a dupla overlay válasz mező a youtube videó filterrel függ össze.
Ugyanis ha nincs youtube a topikban, akkor nincs ez a hiba sose. Ha viszont van, akkor annál valószínűbb. -
#1796 javítva. dupla overlay hibába én még nem ütköztem. -
#1795 illetve ha válasz gombra nyomok a hsz alján, hogy megnézzem kinek válaszolt az illető, a hsz szövege belekerül a válasz hsz aljába. -
Borg #1794 Valami más gond is van.
Sok topikban a "válasz erre" opcióval dupla overlay szövegmező jön fel... ha az elsőbe írok, azt mondja üres az üzenetem, csak a másodikban megy el jól...
Itt pl jó, de a BF3 topikban, meg sok másikban viszont nem. -
#1793 Valami scope, vagy selector probléma lehet belenézés nélkül, mert sg.hu/undfined-ra próbál meg requestet indítani, azért nem jelenít meg semmit. -
#1792 nem tudom mi lehet a hiba. Kérdés, hogy másoknál is jelentkezik e.
Javítva, kövi verzióban már jó lesz :) -
Borg #1791 Nálam mindenkinél üres fehér overlay. Próbáltab adblockot is kinyomni, az se segít.
Amúgy amikor egy megnyitott topik új üzeneteket húz be a piros vonal fölé, na azoknál nem is jelenik meg az info gomb. -
#1790 nálam mindenhol bejön kivéve a kiemelt üzeneteknél (elcsúszik) -
Borg #1789 Komment beidézés jó
Keresés jó
Info gombokra továbbra is csak üres ablak jön be nekem -
#1788 Web Storeban kint a 3.0.3. Navigációs gombok között újra működik a keresés a topikban. Info ablak már csak akkor jelenik meg rossz helyen, ha nekünk címezték azt a kommentet (tudom mi a hiba, azt is javítom később) + ha minden igaz akkor már tényleg a csak nekünk címzett üzeneteket emeli ki (Borg jó lenne ha kipróbálnád !). Komment beidézésen is javítotottam. ( #1787 ). -
#1787 Nálam a beidézés működik. -
#1786 A keresőgomb Opera alatt se működik, a beidézést nem használom, de úgy rémlik, hogy azt is azért kapcsoltam vissza az eredetire, mert valami zűr volt vele... -
#1785 A "Említett kommentek beidézése" nem működik!
A HSZ azonosító linkké változik, de hiába kattintok rá, nem történik semmi!
Ami jobban bosszant: a Navigációs gombok között található "keresés a topikban" (nagyító) gomb NEM működik. Ha rákattintok, akkor eltűnik az egész tartalom, nagy üresség jelenik meg. A címsorban a topic hivatkozása marad, de csak egy üres fehér lapot látok!
Google Chrome, Verzió: 23.0.1271.97 m
Bővítményverzió: 3.0.1 (legújabb) Az előző verzióban is előjöttek ezek a bugok.
Kéne kijavítani! -
Borg #1784 Ha már így újra elindult a fejlesztés... persze a meglévő bugok korrigálása után... esetleg feleleveníthetnénk a szélesítés lehetőségét újra. Mármint hogy a fórum hasábok szélességét lehessen (viszonylag) szabadon állítani... -
#1783 átírtam a bannerban a linkeket, ma este meg majd rendbe is teszem.
dzsani: oké! -
#1782 Public repo van/lesz? -
#1781 Lav jú! -
#1780 Jim Morrison: Bugtrackerre írtam pár tennivalót, nem fontosak, de jó lenne megcsinálni.