9391
Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Negritis #6265 xenoblade 2 nintendo preview
#hype -
#6264 slick mire vársz még? Karácsonyra csődbe fog vinni annyi játék lesz rá, amit be kell pótolnod :D -
#6263 ha látod, hogy tolom joinolj nyugodtan :) -
#6262 hihetetlen :D
-
Pio #6261 Első Splatfest augusztus első hétvégéjén. A téma:
-
Pio #6260 -
#6259 Testen voltak communication errorok, itt szerencsére több óra alatt egyszer se. Megunhatatlan :) -
Pio #6258 És tényleg. :D -
Bandicoot #6257 Hát a kiretusált fejű táblatartó így ránézésre Stallone fiatalkorában olvasószemüvegben.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2017.07.21. 18:23:54 -
Pio #6256 Egy kicsit sajnálom amúgy az ARMSot, mert az is szuper, de emellett tuti, hogy egy időre a háttérbe fog szorulni. -
Pio #6255 Ez a játék borzasztóan zseniális. Már most látom, hogy az én játékidőmmel és skillemmel csak a felszínt fogom kapargatni.
1 single pályát mentem, felszinteztem magam level 4-re, majd nyomtam egy salmon runt. Mind-mind olyan játékmód amiben rengeteg játékórát látok magam előtt. És mindeközben még alig-alig kapargatom a gear rendszer felszínét és a kompetitív módot még nem is unlockoltam. -
#6254 basszus ez a splatoon abbahagyhatatlan :)
toltam 2 single pályát, utána átmentem multiba, azóta azt tolom, mert nem bírok kilépni :D -
#6253 Ki ezek???? Pedig ez Nintendo játék kisgyerekeknek van. -
#6252 Hellish lines formed today all across Japan. Splatoon 2 launched, and stores got a fresh shipment of Switch consoles, including the Splatoon 2 hardware bundle.
-
#6251 -
SlickAdam #6250 takarot mikor veszel modernet? -
#6249 :)
-
#6248 Na csorog lefele splatoon. 17k uk storen. Nem drágább, mint a bolti. -
-
#6246 A Nintendo egyébként tényleg tipikus japán cég, és ahogy írtad, mivel a handheld nagyon megy ott, és a Nintendónak az az egyik zászlóhajója, ezért érthető, hogy a cég elsősorban a japánokra fókuszál. De ez már a kezdetekben így volt. Már a NES idejében is rengeteg sok extrát adtak ki egyes játékokhoz, elég csak az OST CD-kre, vagy különböző figurákra, plüssökre gondolni, ezekre a japánok nagyon vevők. Meg az, hogy nagyon félve mentek ki a nyugati piacra, egyrészt a teljesen más videojátékos kultúra miatt, másrészt meg a videojáték-válság miatt, hogy mindenki másolt játékokkal játszott, és ha a Nintendóra is másolni fogják a játékokat... de ezt megoldották. És népszerű volt Amerikában is, meg minálunk is, de mindig is Japán volt fókuszban. Egyrészt japán gondolkodás, másrészt meg hogy Japánban tényleg népszerűek a kézikonzolok, mert a japánok rengeteget utaznak lakóhelyük és munkahelyük / iskolájuk között, és többségében játékkal töltik el az utazással töltött időt. És van egy olyan gondolatom, hogy igazából a Nintendónak akkor is nagyon jól menne, ha csak Japánban léteznének, szerintem nekik a nyugat csak egyfajta "extra", ami több bevételt hoz nekik, és mivel nincsenek úgy "ránk szorulva" anyagilag (jobb kifejezés nem jutott eszembe), ezért nem is nagyon akarnak megfelelni a mi igényeinknek. -
#6245 Na ezt nem tudtam, hogy van. Én megálltam ott, hogy valahol a technológiában van a titok nyitja, de hogy ebben, odáig nem jutottam el. Egyébként, ha tényleg az van, hogy nem foglalnak sok helyet a játékok, akkor tényleg untig elég lesz a 128 GByte-os MicroSD kártya. Ez meggyőzött. :) -
#6244 -
Negritis #6243 vagy lokal multi :D
múlt hétvégén úgy toltuk h nem bírtunk lemenni inni :D -
#6242 Megvan. Mit kéne róla mondani? :D Olyan sok beszélnivaló nincs vele kapcsolatban. Nincs story amiről beszélni lehetne, online multicucc. -
SlickAdam #6241 akkor szerintem zarjuk a topikot, nem? :D -
Pio #6240 Mit kommenteljünk róla? Nem vagyok az a fajta, akinek önigazolási kényszere van. :) Megvettem, jól eljátszogatok vele, ha érdekel valami kérdezz nyugodtan. :) -
SlickAdam #6239 bokszolos izevel mivan? volt vagy 2 komment, azt' annyi.
splatoon-rol se lesz több... (hu de gonoooooooosz) :D -
#6238 éjjel 1kor veszem is :) -
Pio #6237 Voice chat ide vagy oda ez a játék a launch traileren is zseniálisnak tűnik:
Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.07.20. 17:21:44 -
#6236 Tárhellyel úgy vagyok, hogy ha van rá lehetőség nagyobbat beletenni( külső tárhely USB csatolás ) akkor felőlem adják kicsivel olcsóbban. Mint pl az 500gb Xboxom. Ráfér egy rakat játék, ha meg tárolni akarok rajta még többet akkor és kb azzal s akkorával bővítem ki amivel akarom( megtettem 1 terrával ami szintén betelt már ).
WiiU is jöhetett volna pl 250GBal, de a 32őt sem használtam ki, mert nem digitben vettem a játékokat... -
Pio #6235 Lehet adni feedbacket, én is adtam, tegyen mindenki így. Viszont a japán piac egyáltalán nem hőbörög, állítólag ott ez nem annyira elrugaszkodott usecase, mert amúgy is így játszanak az emberek handhelden (az ugye masszív handheld piac) és azért a Nintendo még mindig főleg a hazai piacnak akar megfelelni.
Azt azért érdemes tudni, hogy a lenti képeken ábrázolt eset nem teljesen az alapeset, az inkább az, hogy zsebredugott telefon szóval az egyik füledbe, miközben játszol (ami még nem lehetséges, mert kikapcsolt képernyővel nem megy az app, de ez no way, hogy intended legyen).Nem azt mondom, hogy számomraa ez ideális lenne, csak azért, hogy arra rámutassak, hogy a japánok valahogy így képzelik a dolgot. -
Pio #6234 Tényleg totál megértem a felháborodást a telefonos appon, bár így, hogy már a negyedik hullám van emiatt egy kicsit unalmasnak érzem.
Viszont ezeknél a tárhely témáknál érzem azt, hogy tök mindegy, mi történik, az embereknek soha semmi nem jó.
Jelenleg pár ember azon nyöszörög, hogy túl drága a gép, pár pedig azon, hogy túl kevés a tárhely. Megtehette volna a Nintendo, hogy drágábban adja a gépet nagyobb tárhellyel, de ezzel nem növelte volna az elégedettséget, csak az egyensúly változott volna a nyöszörgők között.
Tettek bele egy akkora tárhelyet, ami a fizikai játékokat vásárlóknak a világ végéig elég lesz, a digitálisan vásárlóknak is elfér rajta pár játék és kaptunk egy bővítő slotot. Hidd el, ez egy teljesen jó kompromisszum.
Egyáltalán nem érdemes a tárhely kérdést összekeverni a desktop konzolokkal, mert abban nem flash memória van, hanem winchester, ami teljesen más ár/tárhely arányú gyártási technológia.
Én amúgy vettem amazonról ~40 euroért egy 128 gigás SD kártyát és szerintem soha nem lesz tárhelygondom a géppel. Annyi még, hogy az ilyen 10+ gigás monstrumokat, mint a Zelda tervezem fizikaiban venni, de a kisebb és a multi játékok digitálisak lesznek. -
#6233 Emlékeztet is a régi időkre, amikor annyi mindent kellett összekapcsolni, hogy minden rendben működjön. :D Egyébként meg gondolom, hogy lehet visszajelzést küldeni az alkalmazáson keresztül, vagy ha más nem, akkor a Google Play-en belül. Érdemes lenne megírni a Nintendónak a problémát. Egy próbát mindenképp megér, abból már nyerni lehet... Egy könnyített voice chatet. -
#6232 -
#6231 idióta barmok...szerencsére switchen nem nagyon kell használnom voicet -
#6230 Bottal sem, szerencsére nincs is miért.
Az is zavar hogy fülesnél két konzol között választanom kellett hogy melyik lesz kontroller zsinóris megoldás ( ott csak 1 db jack kábelról van szó ).
Kábel nélküli eszközök FTW! -
Negritis #6229 nem vészesen komplikált
de ettől még WTF?! -
SlickAdam #6228 nem tünik komplikaltnak :D
-
#6227 2 nap és splatoon \o/ -
#6226 A hangchat pedig nem egy rossz dolog. És nagyon jó dolog az, hogy a Nintendo ennyire a játékokra fókuszál, de hogy szinte minden másban jelentősen el van maradva a konkurensektől, az tényleg problémás. Nem is csak haladni korral, hanem a Nintendo játékosoknak is jogosan lehetnek olyan igényeik, ami PS4-en adott.
Sokáig azt sem értettem, hogy miért van a Switch-nek csak 32 GByte-os belső memóriája. Értem, hogy ez ilyen hibrid konzol, asztali- és kézikonzol együtt, és erre memóriát gyártani még drága dolog, de akkor is kevésnek érzékeltem sokáig. Aztán magyarázták, hogy a teljes Switch játékok relatíve kevés helyet foglalnak, mert nagyon jól gazdálkodnak az adatokkal, így igazából elég sok játék ráfér a gépre. Ha ez igaz, akkor nem is olyan vészes, de azért nem lenne rossz dolog 1-2 év múlva, amikor már olcsóbb lesz a technológia, egy Switch Pro, vagy valami hasonló nevű következő kiadás, lényegesen nagyobb memóriával. Mert azt gondolom, hogy az SD kártyákat 2 TByte-is támogatja, az sovány vigasz, két okból is. 1. Mikor lesz elérhető a 2 TByte memóriájuk MicroSD kártya. Jelen állás szerint 256 GByte-os a legnagyobb, amiről tudok. 2. Mikor lesz az elérhető áron? Mert ugye úgy szokás, hogy ezek nagyon drágák, és idő kell nekik, míg lejjebb megy az áruk, olcsóbb lesz az előállításuk.
Mert amíg nem tudtam a technológia dolgát, addig még én, mint tőzsgyökeres Nintendós is hitetlenkedve néztem csak a memória oldalát, és laikusként feltettem magamnak a kérdést, hogy minek vegyek egy 32 GByte-os konzolt, amikor ott van a PlayStation 4 nem sokkal drágábban 1 TByte memóriával? Ha nem nézném a játékfelhozatalt... Ugyanakkor meg azt hallottam (soha nem volt PlayStation konzolom, úgyhogy fogalmam sincs, hogy igaz-e), hogy PS-re ugyanúgy fel kell telepíteni a játékot, mint PC-re? Ez eléggé hihetetlennek tűnik, és most nézem, hogy Wii U data management-jében, hogy nincsenek ezen a konzolon azoknak a játékoknak telepítőfájljai, melyek lemezen vannak meg, tehát ilyen Wii U-n biztos, hogy nincs. Számomra eléggé furcsa, hogy PS4-en van ilyen. Ha valaki rendelkezik a Sony konzoljával, megírhatja, hogy ez hogy van, mert tényleg érdekel.