9391
Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
Pio #7546 BOTW DLC beszámoló, akit nem érdekel vagy fél a spoilertől (igyekeztem spoilermentesen) skippelje
Champions' Ballad küldetéslánc befejezve, összes DLC item összeszedve. Sword Trial még várat magára, hard mode-ba csak belenéztem.
Elöljáróban annyit, hogy a DLC kontent első végigjátszás közben és végigjátszás után is fogyasztható, a main story a 4 divine beast utánra illeszkedik, a sword trial pedig a master sword megszerzése utánra, az itemek pedig a kalandozások során összeszedhetőek.
A Champions' Ballad egy teljesen korrekt küldetéslánc. Lényegileg arról szól, hogy Kass próbál egy balladát írni/felidézni a négy bajnokról, miközben nekünk általuk hátrahagyott próbákat kell kiállnunk és ez a két szál fonódik össze, utóbbi adja a játékot, előbbi pedig 1-1 cutscene-t a próbák végén, összesen 5-öt arról, hogyan állt össze a csapat.
Aki szerette/szereti az alapjátékot annak érdemes beszerezni, mert abszolút azt hivatott bővíteni egy laza storyline-on keresztül, egy picit közelebb hozza hozzánk a csapat többi tagját. Játékmenet terén pedig gyakorlatilag kapsz egy új main questet a 4 divine beast után, ami végigvisz 16 shrine-on, melyek a közepestől a kiemelkedőik terjednek, nagyrészt kifejezetten kreatívra sikeredtek. Illetve mindegyikhez tartozik egy bevezető feladat is, amivel unlockolod az adott shrine-t, illetve van még valami, de azt nem spoilerezem le. A végén pedig egy új dungeon egy új endbossal, ez is hozza a megszokott/elvárt színvonalat.
A DLC itemek mindegyike egy kis felfedezni valót tartalmaz, mert valami versike vagy egy párszavas leírás mondja el, hogy merre található, esetleg fel kell kutatni egy írást, ami elárulja. Ezeket a helyeket megtalálni nekem elég szórakoztató volt, de simán lehet, hogy valakit be tud frusztrálni. Mondjuk mivel a játék lényege a felfedezés, ezért szerintem akinek tetszett a játék annak tetszeni fog az is, hogy így lehet megtalálni az itemeket és nem csak úgy elénkpottyannak. Van köztük pár kifejezetten hasznos cucc és pár fun/design item.
A sword trial lényegileg a master sword upgrade-eléséért trialok végigvitele, amik úgy néznek ki, hogy totál lenullázódik a karaktered és úgy kell előre legyártott területeken helytállni, lenyomni mindenféle egyre nehezedő szörnytáborokat. Nem végtelenített, hanem 3 nehézségi fokozata van és minden fokozaton valami 10-20 környéki számú helyszínt kell végigvinni, ha jól tudom. Mivel én nagyon imádom feszegetni a játék adta lehetőségek határait és ez pont erről szól, nem lehet izomból zúzni, hanem kreatívkodni kell, beosztani a talált erőforrásokat, ezért szerintem én ezt mindenképp alaposabban szemügyre fogom venni.
A hard mode lényegileg amolyan pimpesített new game+, az egész játéknak újra nekimész, de eléggé átrendezték a dolgokat ami a szörnytáborokat illeti, eleve erősebbek a táborok, gyógyulnak és erősebbek a szörnyek és ami a lényeg, hogy a levegőben is vannak mindenféle táborok, tehát sehol sincs biztonságban az ember.
Összességében játékostól függően ~10-25 órányi szórakozás és akit érdekel annak egy újbóli végigjátszás van a pakkban $20ért. Nem forradalmi, nem változtatja meg az ember játékról alkotott képét, de szerintem szépen kiegészíti azt, aki szerette a játékot az tuti nem fogja megbánni a DLCk beszerzését se, hisz kap új sztorit, main questet, side activityket és itemeket, amikkel még kényelmesebbé válik a további exploration a játék világában. -
Pio #7545 Jogos, semmilyen 1st party nincs akciózva. Mondjuk valószínűleg az összes olyan 1st partyt, ami érdekel day1 fogom venni, de amúgy jogos, hogy ez még hiányzik.
Viszont nagyon sok játék van akciózva, köztük egy csomó jó játék is, szóval ez mindenképp pozitív. -
Negritis #7544 tudom, de ezért mondtam h nyitás -
#7543 Az se 1st party -
SlickAdam #7542 ocsobban vettem "kazettan" :P -
Negritis #7541 rabbids egy jó nyitás :D -
#7540 Én voltam, de 1st party swnél nem is nagyon látsz nagyobb leárazást -
Negritis #7539 azon agyalok hogy 3DS-re megvegyem-e a Xeno 1et
lejárnak a gold coinjaim és 40% kedvezményt tudnék venni rajta
de ha jön switchre akkor nem biztos h kell 3ds-re is :D -
SlickAdam #7538 sztem ez az illetö olyasmire gondolt, mint ... mittomen hasraütök... metal gear solid 5 complete 10 euro-ert PSN-en.
na olyan nincs es valszeg nem is lesz Ninty-nel.
de ja, valami van azert. -
Pio #7537 Nem emlékszem, hogy ki mondta itt, hogy a Nintendo gépeken sosincs érdemi akció. Már a helovíni akciónál is furcsálltam ezt a kijelentést, mert közel 20 játék akciózva volt, de a most indult karácsonyi leárazáson 62 játék kapott 15-50% közötti leárazást, ami azért szerintem már igen korrekt dolog. Egy szó, mint 100 szerintem a Nintendo e tekintetben is tett egy lépést a jó irányba. -
Negritis #7536 én most a Mummy Demasteredet húztam be, de kezdek átmenni steam collectorba kicsit :D
ott is túlsok a gamem :D
mondjuk a has been heroes is vonzó :D -
SlickAdam #7535 kircsi. pont le is akcioztak 25%-al. -
Evoluti0N #7534 Háááát.... Éppenséggel bele. A főszereplő más, de a sztori kicsit összefügg. Az első rész egyik mellékszereplője az irányítható karakter ebben a részben és a sztori az első rész után játszódik. Azonban azt mondom, h elég háttérinfót ad a játék, h ne legyél elveszve és nem a sztori az a rész, ami a játék legerősebb pontja. Maximum gyorsan utánaolvasol, h mi történt az előző részben, de anélkül is simán élvezhető.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.12.14. 13:48:38 -
SlickAdam #7533
bele lehet kezdeni gond nelkül az elsö ismerete nelkül? -
Evoluti0N #7532 Én nem rég játszottam végig Steamen. Remek játék. Nagyon erős metroidvania, jópofa karakterekkel, játékmenettel, képességekkel. Az első részt is játszottam és az se rossz, de ez ahhoz képest ég és föld. Kihagyhatatlan darab a stílus minden rajongójának. -
Pio #7531 WITNESS ME (BOTW gameplay spoiler)
Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.12.14. 11:22:06 -
SlickAdam #7530 inkabb ez:
-
SlickAdam #7529 -
SlickAdam #7528 ezt megvette valaki? potlom az NVC adasokat es ugy tünik nagyon racsavarodtak IGN-nel. kurva nagy hajp volt, amikor kijött (2 honapja kb). azt mondjak jobb Metroid, mint a Samus Returns
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2017.12.14. 10:39:18 -
SlickAdam #7527 tudtok valami elegans modot a wifi kikapcsolasara? :D
mert ugye nincs ra külön SWITCH... airplane mode, na az vanik. es utana menüböl vissza lehet kapcsolgatni az NFC-t es Bluetooth-ot. no de mi törtenik, ha tabletop ranyomom az airplane modra...? :D
Nintendo... -
#7526 According to Nintendo of Korea's post on Kakao Story (Korean SNS) Switch sales had surpassed 55k in just 3 days.
This is record breaking sales not only beating the launch week sales of Nintendo DS, 3DS, and Wii, but also over launch month sales of those devices, too. -
Pio #7525 Egyszerűen áttolják az adatbázist a régiből és már nyert ügyük van. Illetve nyilván azért meg lehet oldani a makerkedést is, még ha körülményesebb is, de a kreatív arcoknak ez sose szokott az útjába állni. Esetleg ott az a voice chat kapcsán sokat vitatott telefonos app, ami például a Splatoonnal teljesen jól együttműködik, akár azon keresztül is lehetne okoskodni valamit.
Én még nem játszottam vele, de én is úgy gondolom, hogy alapvetően csak játszanék a mások által készített, jóra értékelt pályákon. -
Negritis #7524 persze, de egy pro controllerrel azért sztem elég jól megoldható lenne ha még kicsit esetlen is
és számomra inkább a 100map challangek voltak jók -
SlickAdam #7523 nyilvan a krealasra gondolok. meg hogy gombnyomasra tesztelheted. ez teven nem menne.
es hat MAKER... ez eleg fontos resze :D -
Negritis #7522 TV-n miért ne működhetne a controlleres irányítás?
nyílván maga a pályatervezés nem működne túl jól, az handheldben lenne az igazi
de maga a pályák végigjátszása ugyanúgy mehetne TV-n mint az odyssey -
Pio #7521 Arlo már leadta a jóslatait jövőre. :)
-
Pio #7520 Nó para, belerázódsz, aztán már így fogod tolni. :D
-
SlickAdam #7519 de a Mario Maker-t hogy hasznalnad? handheld-ben ok, de teven...? karokkal (es esetleg motion cuccal) eleg nehezkes lenne
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2017.12.13. 14:17:58 -
Negritis #7518 Mario Maker és Xeno X sztem alap
előbbi meglepene ha nem jönne utóbbi talán
valamint ha 3DSre kihozták a Xeno 1et akkor jöhetne Switchre is és akkor én eladom/ajándékozom
annyira nem használtam sokat a Wii U-mat -
SlickAdam #7517 korabban ezt nyilatkozta Reggie:
“Given the install base of Wii U, there was some fantastic content that consumers did not get to play. So that creates certainly a business opportunity. On the other hand, one of the things that we’ve discussed internally is, there really needs to be an additional element to that game to make it fresh, and to further compel the consumer to buy in.”
MK8 & Bayonetta 2 zsákolva.
szerintetek mik jöhetnek még? bar nem sokat adnak egy WiiU-ert manapsag (föleg nem Basic-ert...), de megis elgondolkodtam ujra az eladason.
nekem ezek kellenenek a polcra:
- Captain Toad
- Twilight Princess HD (ez is vegefele jött ki, hanyan vehettek meg...)
- Paper Mario: Color Splash (utolso megjelenes Switch elött par honappal...)
- The Wind Waker HD
- SM3DW
- Yoshi's Wolly World (de mar be van jelentve uj resz...)
- DKC: Tropical Freeze (esetleg ezt pimpeli Retro...?)
- Pikmin 3
- Xenoblade Chronicles X (es ha mar ott vannak, az elsöt is... az nem lenne nagy melo)
- ZOMBIU (na erre lofasz eselyt se latok, föleg, hogy 3rd party, meg a Gamepad-re epülö gameplay...) -
#7516 bah még 1 hét -
SlickAdam #7515 áhá! köszi. dehogy frusztral, csak kivancsi voltam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt hittem vezet valamennyire a jatek (kötelezöen), de ezek szerint nem. tetszik az ötlet.
es most beugrott, hogy tenyleg hallottam mar többször, hogy rámehetek Ganon-ra azonnal, ha vagyok eleg debil.
amig egy nagyobb féle örszemhez is keves vagyok, nem igazan megyek a kastely közelebe :D
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2017.12.13. 12:10:44 -
Pio #7514 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!SEMMI nem kell a végigjátszáshoz, máris mehetsz Ganonra.
A 100 évvel korábbi történet összerakását segítik ezek az emlékek, ha összeszeded őket összeáll, hogyan zajlottak az események akkor. Ha ez érdekel, akkor célszerű összeszedni, ha frusztrál a keresgélés, akkor youtube-on végignézni.
A Divine Beastekre is ugyan ez vonatkozik, akár skippelhető is mind, de ezt semmiképp nem ajánlom, mert nagyon jó kontent.
Még egy megjegyzés ehhez, nem nagy spoiler és talán meghozza a kedved a keresgéléshez: az istállóknál össze lehet futni egy festővel, aki sokat segít az emlékek megtalálásában. -
Pio #7513 Xenoblade patch érkezik hamarosan.
The director of Xenoblade Chronicles 2, Tetsuya Takahashi, has posted a long list of changes that will soon come along with the 1.1.1 update of his game.
The update will include an Easy Mode for Tiger! Tiger!, mini-map improvements, more items for the Expansion Pass, bug fixes and quality-of-life changes. Other than that, the update will also include new enhancements that aren’t targeted towards fixing preexisting bugs. For example, a feature that allows the player to view their map while selecting a place to fast travel.
Xenoblade Chronicles 2 will also be getting another update early next year. It will add New Game+ with the ability to recruit certain Blades, functionality to send story-related blades like Pyra and Dromarch on merc missions, and you’ll be able to unlock certain Blades’ level 4 move.
The first update is slated for December 21 (December 20 in North America), according to Takahashi. The second patch should be available around the time of the Quests Pack from the Expansion Pass in January. -
SlickAdam #7512 Zelda sztori kerdes:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
nem, nem vagyok elveszve, mint Ulthane, tovabbra is csak kolbaszolok, csak tudni szeretnem, hogy sztoriban ösvenyen vagyok-é.
szoval Kukuríkúban a vén tyúk mondta, hogy 12 emleket fel kell idezni (2 mar megvan). ez amolyan félig-meddig mellék-ág vagy ez mindenképp kell, hogy tovabb haladjon a törtenet? mert eleg sokat kell ám ezekhez kolbaszolni gondolom...
lehetö legrövidebb választ plz! :)
-
SlickAdam #7511 na ez erdekes lesz...
marmint a jatek fasza, tv-n okes is lesz tuti. csak sok hirtelen portolo lusta fejlesztö elfelejti, hogy a kis kijelzöre nem art nagyobb font size-t hasznalni. marpedig ebben a jateknak alapbol rohadt kicsik a szövegek, tv-n alig lehet elolvasni... -
Pio #7510 3 kiválóan sikerült port is érkezett most Switchre, a Yoka Laylee, a The End in Nigh és a ZEN Pinball FX3.
Ez utóbbit hazánk fiai és lányai készítették, szóval különösen ajánlom figyelmetekbe, pláne, hogy teljesen ingyenes a játék, jár hozzá 1 ajándék pálya illetve most 2 hétig még 2 pálya bekattintható ingyen DLCként, szóval mindenképp megéri kipróbálni. -
Pio #7509 Wasteland 2 érkezik Switchre.
-
Pio #7508 Új Splatoon 2 játékmódról egy kis bemutató:
-
Pio #7507 Imádom ezeket a versikéket és feladványokat fejtegetni a játékban. És szerencsére a DLCk is dugig vannak ilyesmikkel.