9398
Wii - Wii U - Switch - és a többi
-
SlickAdam #8836 ha nem toltak volna el jövöre, iden a Yo-Kai 4 Switch-en sztem agyonverte volna a Pokemon-t head-2-head japcsiban
Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2018.11.29. 22:03:32 -
Negritis #8835 jah csak a LG P/E elvileg nyugaton fogy jól míg a 3DS eladások japánban ugyanannyit hoztak mint japánon kívül
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2018.11.29. 21:56:09 -
SlickAdam #8834 eszmeletlen mennyi pokemon fogy minden evben.
es ugy tünik teljesen mindegy, hogy jo-e az uj epizod -
Összesen eddig. -
8,2 millió switch fogyott a fekete péntek napján? 22 millió 3DS? Vagy rosszul értelmezem a lentieket? -
Pio #8831 Igen és az volt a lényeg, hogy ha beregisztráltál az oldalra, megadtál egy számlaszámot és betetted vagy a csatornád egészének vagy az egyes videóknak a linkjét, akkor azok után megkaptad előbbi esetben 70, uóbbi esetben 60%-át a bevételnek, a többit behúzta a Nintendo. A logika emögött valami olyasmi volt, hogy a Nintendo dolgozott a terméken, aminek a segítségével Te műsort csinálsz, ezért osztoztok a bevételen, ami persze eleve kikezdhető logika, hisz a konzolt, játékot megvetted, akkor már fizettél a Nintendonak.
De a probléma nem is ez volt igazából, hanem az, hogy a jutúberek jelentőssége látványosan megnőtt, komoly marketing tőkét képviselnek, amit ráadásul ingyen csinálnak. Az egy nagyon érdekes kérdés, hogy mennyi bevételt termelt a Nintendonak a claimelés, amitől ezzel teljes egészében el fognak esni és hogy ezt kompenzálja az ilyen módon nyert extra reklám.
Szinte biztos vagyok benne, hogy anyagilag ez egy minuszos húzás a részükről, rövid távon mindenképp, de pont most tehetnek meg ilyesmit, amikor amúgy jól megy a szekér és nem ezen fog múlni a negyedéves üzleti jelentés.
A filozófiai jelentősége viszont szerintem elég nagy a változásnak. Teljesen egyértelmű volt, hogy a Nintendo of America, Europe, UK már rég meglépte volna ezt, de az anyacég ragaszkodott a korábbi elvekhez. Úgy néz ki, hogy az új vezetőség nyitottabb a trendekre és hallgat a cég nyugati ágainak javaslataira is, aminek a hiánya eddig eléggé jellemző probléma volt a Nintendo működésére.
Féligmeddig ide kapcsolódik, hogy többek közt miért is merik most meglépni, hogy elengedik ezt a bevételt, hogy US piacon különösen erősre sikeredett a Black Friday időszak:
- $250 millió értékű termékértékesítés
- Switch eladások 115%-al nőttel a 2017-es hasonló időszakhoz képest
- ezzel a Switché lett a legsikeresebb black friday a cég történetében (eddig a Wii-é volt)
- az adott időszak legjobban fogyó video gaming terméke volt online az Adobe Analytics szerint
- több, mint 1 millió first party játék fogyott, 78%-os yoy növekedés
overall US:
- Pokémon 1,5 millió felett
- Super Mario Party 1 millió felett, a sorozat legsikeresebb darabja
- Switch 8,2 millió felett
- 3DS 22 millió felett
- SNES classic 2,5 millió felett
- NES classic 2 millió felett
Japánban pedig a Pokémon tolta meg a Switch eladásokat a szokásos heti mennyiség nagyjából ötszörösére. -
Negritis #8830 a Nintendo nem copyright strike-t tolt rá (mint páran) hanem igen Claimelte ami a nagyobb youtuberek esetében jelentős mivel ők sok pénzt kapnak belőle
pokemon speedrun-st tudok akinek minden videoja claimelve volt, de leszarta és nem csinált hisztit mint pl Angry Joe
ugye itt a kérdés hogy meg akarsz élni a videózásból, vagy csak csinálod a közönségnek
claim-strike -
Pio #8829 Jól értelmezed, a program megszűnik és nem fogják claimelni a videókat, mindenki megtarthatja a teljes reklámbevételt.
Annyit hozzátennék azért, hogy még mindig azt látni, hogy totális félreértés volt a korábbi rendszerrel kapcsolatban és sokan még mindig azt hiszik, hogy a Nintendo töröltette az emberek videóit/csatornáját, ha Nintendo tartalmat töltöttek fel, de ez nem így volt. Egyszerűen annyi történt, hogy ha Nintendo játékról tettél fel videót (Nintendo fejlesztésű játékról, tehát például a Pokémonra ez nem vonatkozott), akkor abból nem kaptál reklámbevételt, kivéve ha regisztráltad a csatornádat vagy csak a konkrét videót ebben a programban, ekkor pedig a bevétel nagyjából kétharmada lett a tied, a többi a Nintendoé.
Nade pont azért, mert mindenki tudta, hogy valami katyvasz van a Nintendo tartalmak körül ezért sok jutúber bele se merült abba, hogy pontosan miről van szó, egyszerűen ignorálta a Nintendot, mint platformot, szóval mindenképp káros rendszer volt ez a jutúberek és a közönség számára is, tök jó, hogy eltörlik és a lehető legjobbkor, ugyanis a Smash úgy néz ki elég nagyot fog menni és minden esélye megvan arra, hogy egy közepesen népszerű játékká váljon Twitchen. Már 2 héttel a megjelenése előtt megdöntötte a Switches játékok előrendelési rekordját. -
Jó reggelt nintendo. 10+ évet késtek csak ezzel is... -
Negritis #8827 nah elvileg nyögdíjazzák a creators programot és a Nintie átlép a 21. századba ha jól értelmezem a polygon cikkét gyorsan átfutva -
Pio #8826 Hehh, most nézem, ezeket jól bedarálta a Nintendo, persze eléggé várható volt. :) -
Negritis #8825 https://www.reddit.com/r/pokemon/comments/a0qi5w/sabrina_confirming_that_lets_go_goldsilver_is/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pio #8824 Felkerült a teljes Smash soundtrack a netre, piszok jó feldolgozások vannak benne, összesen ugyebár nagyjából 800 darab.
Néhány példa:
-
SlickAdam #8823 na ez igazi ugras 3DS utan. remelem jövöre jön EU-ba is (meg csak most decemberben jön a 3DS-es 3. resz)
-
Negritis #8822 hát ez a black friday sem arról szól h beszerszek egy extra set joy-cont :D
egyrészt továbbra se láttam fasza szín kombót (szürke+sticker még beleférhet)
másrészt max kamu kedvezmény van rá (alá emag) -
Negritis #8821 tudom, és én még az eredeti ninja gaident is imádom a nes minin :D -
Pio #8820 The Messenger nagyon jó játék, nem véletlenül van ott az idei The Game Awards jelöltlistáján, csak ajánlani tudom. :) -
Negritis #8819 engem valahogy kb csak a Messenger ami megfogott ebből
viszont az meg platform függetlenül van leértékelve -
Pio #8818 Eshopban nézzetek körül, 140 játék van leárazva, köztük komolyabb darabok is, Odyssey, Xeno 2, BOTW, DKC, Warriors játékok, stb... -
Pio #8817 Méltó tisztelgés az elődje előtt, ez ugye egy Yellow remake alapvetően. Engem eléggé elkapott benne a pvp, a sztorival nem is haladtam még sokat. :) -
Negritis #8816 konzolok szervízében 50-80%os switch játék leárazások -
Negritis #8815 én agyalok h eladom a sajátom, újat sztem már nem -
Nirz #8814 Lehet még valahol Wii u-t kapni? -
Negritis #8813 sztem igen -
SlickAdam #8812 na mivan, jo az uj pokemon? -
Negritis #8809 vjb elbaszta és csak holnap tudok menni érte :( -
Pio #8808 nosztalgia launch trailer:
-
Negritis #8807 Sports Party-t próbálta valaki? -
Negritis #8806 -
Omg... És már csak egy hónap?! :-D -
Pio #8804 -
Pio #8803 Ja, még szerencse, hogy sok szabim maradt decemberre... :) -
Pio #8802 Smash főtéma, éneklős verzió a trailerből:
-
kell egy Switch.. meg egy második élet :D -
Pio #8800 Ez a játék nagyon duván masszív lesz. Már most beígértek kontentet hozzá 2020-ra, de amennyi dolog lesz benne el is fog tartani addig, mire mindent kimaxolok... :)
single player mód trailer:
-
Negritis #8799 twitfcen smash bros direct
elvileg 7.00 am PT
10 am ET
szal hamarost -
-
SlickAdam #8797 1 év
-
Negritis #8796 -
Negritis #8795