9391
Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • Negritis
    nekem wii u-n
    de mikor toltam switchen nekem jobban tetszett :D
  • SlickAdam
    megvan 3DS-en...
  • n000rbi
    Ez a Puyo-Puyo Tetris zseniális, főleg egymás ellen.
  • TDC Geronimo
    olyan armorom van már, hogy csak karcolgatnak az ellenfelek :D

2 zóna van már csak hátra
  • Negritis
    shovel knight a másik amit úgy ideális tolni :D
  • Negritis
    off
    amúgy a disney is annyira retard mint a nintendo ahogy nézem :D

• SlickAdam
    kb az egyetlen (vagyis ott van meg a Minecraft) indie cim, ami erdekelne a gepre.:D pc-n nem akarom, ez olyan handheld-et elökapos cuccnak tünik.
  • Negritis
    amúgy a stardew valley-t is várom :D
    bár ezzel lehet kevesen vannak így
  • TDC Geronimo
    Lehet hogy van 1-2 port közte, de az hogy havonta jön 1st party cím szerintem példa nélküli. Azon meg kár izgulni, hogy lesznek e N címek. Wii Ura is rengeteg minőségi cím jött ki pedig nem volt egy sikeres konzol. Zeldaval pedig még nem végeztem és mindjárt itt az MK
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2017.04.15. 13:08:11
  • Negritis
    ÉN személy szerint ha veszek konzolt azt azért teszem mert vannak játékok amik csak oda jönnek ki
    xenoblade x ért vettem wii u-t
    pokemonért 3ds-t

a Switchre van system sellernek a zelda jelenleg és most nem látom hogy mi a következő a mario-ig

a lendület és kezdeti siker megvan, de ahhoz hogy ez maradjon nem csak azok a játékok kellenek amiket szivesen tolsz ha megvan a switch, hanem azok is amiknek a kedvéért megveszed
  • Pio
    Épp ez az, egy konzolt sose a launch címekért vesz az ember, hanem a teljes felhozatalért. Az is, aki launchkor veszi. Lehet mondani, hogy "HÁHÁ, aki kivitte a Zeldát az most április végéig nem játszhat másik Nintendo játékkal", de a helyzet az, hogy aki launchkor veszi az is meg fogja kapni ugyan azokat a játékokat rá, mint az, aki 2 év múlva veszi, legfeljebb nem egyszerre, hanem időben elosztva. Nyilván launchkor konzolt venni azért egy kicsit zsákbamacska, ha sikertelen lesz a gép, akkor elképzelhető, hogy nem lesz rá igazán jó kínálat.

Ez pedig totál emberfüggő. Én például tuti, hogy ha egyszerre vennék egy konzolt 5-10 játékkal akkor soha nem érnék a végére, mert ritkán tudok hirtelen sok időt allokálni gamingre, illetve szerencsére az ár nem elsődleges szempont jelenleg, ezért nekem sokkal jobb launchkor megvenni, ha úgyis tudom, hogy előbb-utóbb megvenném és szépen időben elosztva kisebb-nagyobb szünetekkel végigvinni a játékokat, mint később nyilván sokkal jobb áron és sokkal nagyobb egyszerre elérhető kínálattal.
    De totál érthető, ha valaki pont úgy áll hozzá, hogy ha vesz egy konzolt, akkor azt szeretné jó áron, valami bundle-ben és szeretne legalább az első pár hónapban nagyon sok időt beletolni, élvezni a gépet és neki érdemes várni leárazásra, illetve arra, hogy jó nagy legyen már a játékkínálat.

Nincs jobb vagy rosszabb út, a konzol pont ugyan azt adja mindkét esetben. Például felteszem Neked ugyan úgy a kedvenc masinád lenne a 3DS ha launchtól meglenne, mert ez nem ezen múlik, ez igazából csak egyéni preferencia kérdése.

Ránéztem amúgy a friendlistemre, nagyjából 2 tucat ember van rajta és valóban van 2 is, aki láthatóan izomból letolta a zeldát 1-2 hét alatt és azóta el se indította a gépet, várja a következő nintendo címet.
  • SlickAdam
    hogy mit vartam? hogy leleplezes elött mit vart MINDENKI, azon mar csak kacagni lehet. utana mar nem vartam semmit. nincs is gepem. es nem is zavar. 3DS-em se volt sokaig, aztan meg legkedvencebb masinam lett. mai napig az.
  • Pio
    "XY játék megvehető steamre is, úgyhogy semmi értelme switchen teljes értékű játékként tekinteni rá". Ez szerintem anekdotikus érvelési hiba.
    Oké, Ti kizárólag switch/nintendo exkluzívokban méritek a gép értékét, teljesen rendben van, sokan vannak ezzel így, nem szempont a hordozhatóság, a multiplatform indie az számukra steames játék, teljesen rendben van. Sőt olyan is van, akinek az indie nem játék, amin nincs nintendo/sony/ms/ea/unisoft/blizzard/stb... logó az nem is létezik, ez is teljesen rendben van. De azért érdemes tudni, hogy rengetegen vannak ezzel másképp, akiknek a hordozhatóság simán elad switchre egy multiplatformot, akik imádják az indie felhozatalt és úgy gondolják, hogy a switch nagyon is passzol ehhez a műfajhoz, jobban, mint egy PC. Elég csak megnézni a Lego City Undercovert (oké, az nem indie), ami minden platformra megjelent és az alig 2 milliós userbase-ű switchre fogyott a legjobban.
    Viszont az meg mindentől függetlenül egyáltalán nem várható el, hogy egy konzol megjelenése után 1 hónappal hegyekben álljon rá a minőségi, exkluzív kontent. Ez egyik modern konzolnál se volt így és soha nem is lesz. Túl nagy költség és idő egy játékot kifejleszteni, hogy ezt a zsákbamacskát bárki bevállalja. Ráadásul baromira időigényes is, szóval a konzol specifikációjának véglegesedése és a megjelenés közt idő sincs arra, hogy kifejlesszenek rá 10 játékot.
    A Switch megjelent 2 exkluzívval, jónéhány rerelease-t kapott már némi extra kontenttel, az újabb komolyabb indie-k day 1 jönnek switchre is és a közvetkező 3 hónap mindegyikére jut 1-1 exkluzív. Azért ez még mindig baromi jó nem csak önmagában, hanem más platformok első néhány havi exkluzív felhozatalához hasonlítva is. Khhmmmm Knack... :)

Egyébként azt se értem, hogy mit vártatok? Valójában előre tökéletesen lehetett tudni, hogy az idei 2 nagy nintendo exkluzív megjelenés a zelda lesz launchkor és a mario év végén (lehet még késik is) és valamikor közben jön a kart 8 deluxe, arms, splatoon 2. Nem árultak zsákbamacskát. Azt hittétek ez valami kis huncut összekacsintás volt a nintendo részéről, hogy "nyugi, hitessük csak el a világgal, hogy így lesz, aztán majd marcius végén robbantjuk a metroid, pokemon, super smash, stb... atombombákat"? Mindezt egy totál sikertelen előző generáció után, amikor a Switch kábé arról szólt, hogy eldöntse a Nintendo, van-e még keresnivalója a konzolpiacon? Szerintem tök egyértelmű volt, hogy ez a helyzet, a köztes játékok még hamarabb is jönnek, mint hittem volna.
    Teljesen egyértelmű volt, hogy ha most befektet valaki a gépre és csak a legnagyobb nintendo ősfrencsájzok új exkluzívjai érdeklik, akkor az a zelda lesz és év végén a mario.
    Az ilyen ember teljesen egyértelmű, hogy csak akkor vegyen launchkor konzolt, ha egyébként nagyon lassú tartalomfogyasztó, mert különben unatkozni fog. Deviszont szerintem itt totál nem kell önigazolás, hogy "na látjátok tényleg így lett", mert ez tényleg ilyen every console launch period ever.
    Még egyszer hangsúlyozom, hogy ne legyen belőle vita: totál egyértelmű, érthető, és logikus, hogy a nintendo exkluzívokra vágyó gyors tartalomfogyasztónak launchkor venni csak akkor érdemes, ha türelmetlen, mert amúgy unatkozni fog. De ez tényleg nem egy "bezzeg" szituáció, ez mindig így van, minden platform esetén.
  • Totti5

Ha indivel akarok játszani felcsapm a steam humbli, PSN+, XGold indie játékaimat. Van vagy 100+, amihez hozzá sem értem ( valszeg nem is fogok, de rengeteg minőségi van közötte ).

Én fullextrás, gyönyörű, minőségi és kreativitás bomba Captain Toad, Mario, Yoshi és egyéb nyalánkságokat várok az N-től.

De persze biztos vannak akiknek ez számít és biztosan jó szórakozás, pláne hogy viheted magaddal ezeket. Nincs ezzel gondom, de ez nekem nem adja el a gépet. Semmivel sem érzem jobban hogy kellene mint megjelenéskor.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.15. 08:28:37
  • Totti5
    Data research firm SuperData have been hard at work tallying up Nintendo Switch sales. The company says Nintendo has sold an estimated 2.4 million Nintendo Switch units during the system’s first month on sale worldwide. Because of this SuperData now believes that Nintendo will sell 7.2 million Nintendo Switch consoles in 2017.
  • SlickAdam
    ez szep es jo, de ilyen indie cuccokat tonnaszam lehet jatszani minden gepen. ezek tenyleg akkor erdekesek, ha nincs semmi egyeb masinaja az embernek, ami hat... eleg valoszinutlen.
    nem kell itt kapargatni a cimeket. mennyi Nintendo first party vanik / lesz a közeljövöben? ez az egyetlen fontos kerdes.
  • Pio
    Bővíteném is a lenti listát, ez is egy egész korrektül sikerült indie játék:

Utoljára szerkesztette: Pio, 2017.04.14. 23:49:24
  • TDC Geronimo
    Ja én se igazán értettem, milyen töltelékekről volt szó :)
  • Pio
    Csak a Nintendo részéről jön 3 igen tartalmas játék még nyár vége előtt, amiből 2 teljesen új megjelenés.
  • ppista
    Majd a Mario év végén. Addig csak a töltelékek. Persze akinek nincs más gépe annak ez lehet probléma, viszont a játékosok 99%-a második, harmadik gépnek veszik a Switch-et, ök meg kibirják addig.
  • Pio
    Kérdés, hogy mit értünk "nagy" cím alatt. Ott van például a radar alatti I am Setsuna is, ami egy elég kellemes jRPG és van benne akár 50 óra is.

És van jópár olyan indie, ami nagyon jókis játék, még ha nem is 50-100 órára. Oké, újrakiadások is akadnak, de aki nem játszott velük korábban annak ez nem igazán számít, ráadásul a legtöbb esetben azért van valami exkluzív kontent is bennük.

Ezekre érdemes ránézni:
    Fast RMX
    Shovel Knight
    Binding of Isaac
    World of Goo
    Human Resource Machine
    Voez
    Snake Pass
    Graceful Explosion Machine (erről tényleg rengeteg jót olvastam)
    Has-Been Heroes
  • Totti5
    Még mindig csak ugyan az amivel bejelentették...

Lego City Undercover April 4, 2017
    Mario Kart 8 Deluxe April 28, 2017
    Arms June 16, 2017
    Splatoon 2 July 21, 2017
    The Elder Scrolls V: Skyrim Q3 2017
    Super Mario Odyssey Q4 2017
    Xenoblade Chronicles 2 Q4 2017

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.04.14. 17:48:44
  • Negritis
    van egy csomó tök jó indie game a switchre
    viszont néztem 1-2 értekezést, ahol ugye a kérdés hogy:
    oké a Zelda done, mi a következő? mert ugye lassan egyre többet érnek a Zelda végére viszont nincs itt a következő "nagy" cím amit lehetne tolni
  • TDC Geronimo
    ez jónak néz ki

• TDC Geronimo
    Itt a full press release

REDMOND, Wash., April 13, 2017 – Nintendo Switch, the new home gaming system that people can also take on the go, has sold faster in its launch month than any other video game system in Nintendo history. The Nintendo Switch system sold more than 906,000 units in March, according to the NPD Group, which tracks video game sales in the United States. That makes Nintendo Switch one of the fastest-selling video game systems of all time. Notably, this sales surge was accomplished in a nontraditional month for a console launch.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild game sold over 1.3 million units*. That total includes more than 925,000 units sold for Nintendo Switch and nearly 460,000 units sold for the Wii U console. That means that Nintendo sold more of this game for Nintendo Switch than it sold Nintendo Switch systems, for an attach rate of more than 100 percent. This may be attributed to people who purchased both a limited edition of the game to collect and a second version to play.

This was all enough to make The Legend of Zelda: Breath of the Wild the fastest-selling Nintendo launch game of all time, as well as the fastest-selling game ever in The Legend of Zelda series.

“Nintendo always strives to offer consumers something fun, new and different,” said Reggie Fils-Aime, Nintendo of America’s President and COO. “With its various play modes and the innovative features of the Joy-Con controllers, Nintendo Switch provides unique experiences that people can take with them anywhere and share with anyone.”

While Nintendo Switch sales are off to a record-breaking start, shipments have not yet been able to keep up with such high demand. Nintendo is working to make sure everyone who wants a system is able to buy one, and more systems are continually being shipped. In just over two weeks, the Mario Kart 8 Deluxe game will launch for Nintendo Switch on April 28 with more content than any other Mario Kart game in series history, including 48 racing tracks, new Battle modes, new characters and other additions. Competition on Nintendo Switch gets even hotter heading into summer, with the release of the ARMS game on June 16 and the Splatoon 2 game on July 21.

100+% os Zelda attach rate azért nem gyenge :D
  • TDC Geronimo
    Nintendo Switch, the new home gaming system that people can also take on the go, has sold faster in its launch month than any other video game system in Nintendo history. The Nintendo Switch system sold more than 906,000 units in March, according to the NPD Group, which tracks video game sales in the United States. That makes Nintendo Switch one of the fastest-selling video game systems of all time. Notably, this sales surge was accomplished in a nontraditional month for a console launch.

The Nintendo Switch system sold more than 906,000 units in March, according to the NPD Group, which tracks video game sales in the United States.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild game sold over 1.3 million units*. That total includes more than 925,000 units sold for Nintendo Switch and nearly 460,000 units sold for the Wii U console.
  • Bandicoot
    Mehhh...Azon is digit? Akkor felejtő főleg ennyiért....
  • TDC Geronimo
    megy pcvel, de azt figyelembe kell venni, hogy a ravasz az digitális. Így nem mindenhez ajánlott emiatt
  • Negritis
    mikor elsőre láttam imádtam, várom is nem kicsit :D
    bár én még Switch-t se vettem de ami késik nem múlik :D
  • balee4
    Nem rossz játék, de a közelében sincs, amolyan kiherélt zelda-light, anno végigtoltam PS4-en. :)
  • Pio
    Amúgy lehet, hogy egyedül vagyok vele, de engem az ARMS egyre jobban foglalkoztat. Eleinte egy bugyuta techdemónak tűnt, de egyre jobban úgy fest, hogy ez egy nagyon mély, magas skillcapes multiplayer játék lesz. Remélem lesz belőle demó.
  • Totti5

• Pio
    Túl sok játékkal azért nem próbáltam, mert csak kölcsönbe volt bluetooth adapterem. De nem volt vele gond. De tényleg 1-2 játékról van szó, szóval garanciát nem vállalok.
    Viszont a neten vannak már videók, hogy a joyconnal tolnak prezentációkat vagy vacom táblám valaki rajzolgat és a joyconnal zoomolgat a rajzába meg választ ki eszközöket, elég menő.
  • Bandicoot
    Hümmm..Pc-vel mennyire kompatibilis? Ha tényleg olyan jó és pc-vel is működik akár a régebbi címekkel is hibátlanul mint a One gamepad akkor lehet cserélem....
  • Pio
    Bezonyám. Állítólag az elite xbox one kontrollerrel nem ér fel, de én sima xbox one kontroller helyett ismán ezt használom, baromi jó.
  • Totti5
    Biztos nagyon jó volt tapifonon ahova készült anno. Van demója Xboxon, hát én ebbe semmi Zeldát nem találtam ( tény hogy nem is vagyok Zelda szaki ) és nagyon mást sem.
  • TDC Geronimo
    zelda klón

• TDC Geronimo
    lesz 3as boost deluxe mk8ba :)

• TDC Geronimo
    omg legkényelmesebb kontroller ever? Ez az első benyomás
  • TDC Geronimo