9391
Wii - Wii U - Switch - és a többi
  • n000rbi
    Kártyán, de még lehet, hogy elpasszolom és eshop lesz belőle.
  • Pio
    Kártyán veszitek a Mario Kartot?
    Én teljesen meggyőztem magam az eshopos vásárlásról. Még ha kicsit drágább akkor is.
  • Totti5
    Csak a Zelda van a gépre, bármi jön hypolják a Swiccsesek
  • SlickAdam
    simat se jatszottad, hova a hájp :)
    vagy ez most meröööööööööben mas?
  • Negritis
    lassan akkor be kell ruháznom most már :D
  • TDC Geronimo
    6 nap és itt az mk!
  • TDC Geronimo
    zeldakba eddig még annyi voice acting se volt, mint a mostaniba. Nem a budge miatt...
  • SlickAdam
    csomósok régebbi PS1-PS2-es japan jatekban is a KÖR volt az "ok" gomb. MGS1 pl

de tökmindegy, egy edzett jatekosnak kb 1 perc alatt kezreall barmi.
  • Bandicoot
    Akartam írni épp hogy pont ez volt alapból és sony fordította meg.:)
    Mindenesetre zavaró. Én is állandóan mellényomtam. Majd 100 óra Zelda után a Ps4-en nyomtam állandóan mellé...
  • Pio
    Jajj és még a kontrolleres témához hozzátenném annyit, hogy a 83-as NESes kontrolleren is B-A volt a gombok sorrendje, a 90-es SNES-en pedig felé került az Y-X, ekkor pedig a Sony/Microsoft kontrollerek még kanyarban se voltak.
  • Kongy
    Vicces, hogy azt mondod, a "japánoknak az igen a nem, a nem az igen", lévén, hogy a Sony is japán cég, így tehát a PS4 is... :D
  • Pio
    A pro kontrollert én is nagyon ajánlom, bár őszintén szólva a kutyát még nem használtam, mivel egyből vettem pro-t, szóval lehet a kutya se rossz. :D

Szinkron téma:
    A Zeldákban SOHA nem volt szinkron. Ebben a részben a fontosabb sztorielemek és karakterek (majd találkozol velük) kaptak szinkront, ami egy kicsit felemás lett, 1-2 szinkronszínész zseniális, 1-2 viszont nem találta el a karaktert. Minden esetre ha haladsz a játékkal és egyre több olyat tapasztalsz, hogy másképp reagálnak az NPC-k, ha nappal van, éjszaka van, más ruha/fegyver van nálad, lóról beszélsz, asztalon állsz, pucér vagy, esik az eső, a közelben van egy kutya, satöbbi, satöbbi, satöbbi, akkor az mindenképp kompenzálja a szinkron hiányát, legalábbis számomra értékesebb ez, mintha minden NPC mondaná, hogy "Hello adventurer.". Nyilván "why not both", én se sírtam volna, ha minden minőségi szinkront kap és megmarad ugyan ez a végtelenül változatos NPC interakció, de azért így se lehet panasz.

Zene téma:
    A játék zenéjének megítélése szerintem simán áldozatául esik a mainstream AAA játékfejlesztéstől megszokott epik arcleolvasztó játékzenéknek, meg annak, hogy ahhoz vagyunk szokva, hogy MINDIG szól valami zene (amivel sokszor a környezeti zajok sivárságát fedik el a fejlesztők). Írtam egy másik topikba egy hosszabbat a játék zenéjéről, azt bemásolnám ide is. Azóta amúgy sokat haladtam a játékkal és még tovább nőtt a szememben a játék zenéje. Ugyanis mindenhol, ahová illik, ahová kell, ahol egy kis rendezettséget, fegyelmet kell vinni a játékba ott hirtelen saját zenei téma alakul (városok, falvak zenéi), ahogy a fő karaktereknek is megvan a saját témája mindenhol.
    Illetve még egy zseniális zenei megoldás van a játékban, amihez csak annyit kell mondanom és akkor mindenki, aki csinálta a questláncot tudni fogja, miről van szó: Tarrey Town.
    Nade az idézet a másik fórumról:

"
    A zenéhez annyit hozzátennék, hogy egyáltalán nem a konvencionális epic style gaming muzsika, ezért sokan nem tudják értelmezni.

Valójában a játék egyik legzseniálisabb része a zenéje, mert tökéletes telitalálat volt a hangszerekkel játszadozó impresszionista stílus egy open world játékkal. Ahogy a világot fedezed fel, ahogy jössz rá a dolgokra, ugyan úgy az impresszionista stílusjegyeknek megfelelve a hangszerek is ismerkednek a képességeikkel, jönnek rá a képességeikre.
    Ez a zene viszont tényleg nem az a fajta, amihez csak úgy odaülsz és hallgatod, ez csak úgy működik, ha élmények, képek társulnak hozzá közvetlenül a játékban vagy közvetve az emlékeidben.

Olyasmikre gondolok, hogy például éjszaka van. Halk hegedű szól a háttérben, a hegedű már magára talált. Néha egy-egy disszonáns zaj behallatszik, egy másodperc zongora, két ütés a xilofonon, ezek a hangszerek még csak most éledeznek, nem tudják, mi a dolguk. Aztán ahogy hajnalodik, ébredezik az erdő úgy kezdenek a hangszerek is egyre jobban és jobban magukra találni, egyre többször mer beszállni a xilofon, szépen lassan folyamatossá válik, kettő, sőt, három szólamúvá válik a zene. De a következő éjszaka lehet, hogy egészen más lesz, lehet, hogy az összes hangszer átalussza, lehet, hogy csak a zongora ébred fel egy-egy pillanatra, de lehet, hogy megint az egész zenekar felkel a nappal együtt. Egyszerűen zseniális, ahogy összehangolták a zenét a játék stílusával és hangulatával.

Ami rettentő erős még számomra az az, ahogy végtelen profizmussal megy ugyan az a főtéma előbb C mollban aztán C dúrban a hirtelen, megdöbbentő eseményeknél, a C moll hatására az ember zavarodottságot érez, kétségbeesést, a C dúrra váltással pedig a tiszta, harcba hívó, elszántságra lelkesítő zene szólal meg, piszok jó.

Nem megyek bele jobban, 12 évig jártam zeneiskolába, zenekart vezettem, elég sokat kottáztam, lelkes, de nagyon amatőr zeneszerzőnek tartom magam, fúvós-szimfonikus zenekar vonalon mozogtam elsősorban. Ez a játékzene nem az epikus taktusokról szól, amitől leszakad az ember arca, hogy mekkora király, de én ilyen végtelenül zseniálisan, tűéles profizmussal összerakott ambient muzsikát még soha semmilyen videójátékban nem hallottam. Egészen biztos vagyok, hogy ebből a játékból egy konzervatóriumban rengeteget tudnának tanulni a diákok.
    "
  • Totti5
    "Jó volt az ágyból tolni a játékot a "tableten" - ennek mi a rendes neve amúgy?"

Nintendo Switch.
  • Ulthane
    Nahh, aludtam rá egyet. Ezzel a "kontrollerrel" vagy mi a szösz még barátkoznom kell, nagyon nem áll kézre, de nem fogok 25-ért venni hozzá normál kontrollert. Ami kiidegel, hogy a japánoknak az igen a nem, a nem az igen. Állandoan, amikor igent kell nyomni, mindig a visszalépés gombot nyomom, és fordítva. Vaddafakk?

Jó volt az ágyból tolni a játékot a "tableten" - ennek mi a rendes neve amúgy?

Kicsit az idegesít a játékban, hogy állandóan csönd van Szinkronra ugye már nem futotta nekik a büdzséből, mindenki csak tátog, mint a sülthal, de még zene sem szól Csak bolyongok a vadonban, és néha a madarak csicsognak.

A második shrine-t csinálom, mindent lehet erre a játékra mondani, csak azt nem, hogy nem kreatív. :) Még totál fura a kezelése, meg ha rámrontana valami nagyobb ellenfél, tuti meghalnék, szóval még barátkozom. De a fáról minden almát leszedek. :)
  • Totti5
    Zelda: Breath of the Wild's Fire Keese has an interesting reaction to rain
  • Ulthane
    Kiraly, koszi!
  • Pio
    Nem kell, pont onnan folytathatod, ahol abbahagytad. Ha nagyon ki akarod kapcsolni akkor asszem hosszan nyomva kell tartani és az előugró menün lehet, de totál semmi értelme, ilyen sleep módban napokig bírja.
  • Ulthane
    Hehe, masodik shrine. Amig eljutottam, megfagytam parszor. Kezikonzol modban kurva jo ez a szviccs. Fekve, agyban toltam, baromi jo.

Csak azt nem tudom, hogy a viharban kell rendesen kikapcsolni a konzolt. En fogtam, es a tableten levo fokapcsolot megnzomtam, egybol elsotetult minden. A jatekot kulon nem kell leallitani?
  • n000rbi
    Szerintem csak a tesója vett (ezt emlegette is a ps4 topikban tegnap)
    Azért szép a műsor, kíváncsi vagyok az első szarozás meglesz-e még ma :))
  • Ulthane
    Most vagyok az elso shrine-ban. Szinkronra nem koltottek sokat a japok.
  • SlickAdam
    mókus ---> komolytalan
  • Ulthane
    Hat ez a jatek kurva cuki. Mokus rohangal a fa alatt. Beszarok. :)
  • Bandicoot
    És az jó lesz nekünk?
  • SlickAdam
    külföldön meg release ota nincsennem, amerigoban is satrakban alszanak a zuccán.
    emmeg meg se erdemli, mert papirkutya, hangember & puhapöcs, de siman kap egyet a pénteki diszkó helyett.
    közben afrikaban meg meghalt par ezer gyermek.

kurva egy vilag.:(

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    majd irj róla, hogy mennyire kiddie! :)

Utoljára szerkesztette: SlickAdam, 2017.04.21. 20:24:14
  • Ulthane
    Papirkutya, hangember, puhapocs vagyok. Vettem egy Switch-et. Most indul a Zelda.
  • TDC Geronimo
    Super Bomberman R patched to 1.3: 60fps, story mode camera changes, lag improved, etc
  • tigeroo
    Hagyjuk már... eleve mi az hogy "komoly", ez mindenkinek mást jelent.

A Battlefield 1 milyen szempontból komolyabb, mint egy BotW?

Eleve hülyeség összehasonlítani a kettőt. Akkor ő ne vegyen switchet és ennyi.
  • Bandicoot
    És benne az andromeda a téma egy része amihez köze sincs...
  • Bandicoot
    De abszolút semmit nem tapasztaltam abból amit írtál.
    A nem betöldő mosottpaca arccal nem volt dolgom csak távoli tárgyak ritka popupjával.
    A framerate pedig tényleg egyszer ha rossz volt, pedig háklis vagyok rá.
    Pro-n nyomom 4k tévén 1 hete felpatchelve. Annyi hogy a rohadt szemcseeffekt ki van kapcsolva. De semmi ilyen gond nem volt eddig a játékkal holott a dzsungelszerű bolygót és elötte Eos-t kivégeztem.
  • Pio
    Nekem kábé úgy fest, hogy itt a "komoly" játékot a 18+-os játékokra értjük, amiben vannak csöcsök és/vagy belek űber grafikával.
    A helyzet az, hogy számomra a játékmenet tesz komollyá egy játékot.

Ettől még persze az egy nagyon szubjektív téma, hogy mit nevezünk komolynak, mit nevezünk jó játéknak, szóval ebben igazságot tenni képtelenség.

Talán a legcélszerűbb azt nézni, hogy a szakmai kritika hogyan értékeli a játékokat, ha mindenképp relációt akarunk tenni. Ott viszont az aggregátor szerint az idei top3-ból eddig 2 switches játék.

Nyilván aki űber grafikára vágyik desktop viszonylatban annak nem a switch való, de irreális is volt mást várni egy alapvetően handheld géptől.
  • Totti5
    Zeldában elviselem a 20 frémet, mert a városban nem kell lőni. Illetve a Zelda irányítása pontos, reszponzív és kiválóak az interakciók. Mass Effect esetlen, lassú, és vannak gondok az interakciókkal ( olyan mint az 1-2-3 ), s erre még rájön hogy a frém is belassít. Ott vége, rossz érzés játszani.
  • SlickAdam
    amikor a Nintendo topik jobban pörög, mint a komoly gépé (söt, a nepszerük között van)...

:D
  • Totti5
    Botrány a popin, amit előző genen hagytunk, de most újra itt van. Átvezető BIGTVn Ryder arca egy mosott paca és másodpercek mire rátöltődik a textúra. Ez botrány és zavaró, nem az a pár animáció, ami fel van fújva. Meg a 25 frém a legerősebb konzolon.

De kinek mi a prioritás...
  • Bandicoot
    Megvettem én is a dromedárt 1 hete,bepeccselt. A popup ritkán megvan, framerate ingadozás egyszer volt eddig (2. Bolygóval végeztem). A Zeldában jobban bezuhant néha a framerate mint amit a dromedárban eddig láttam.
    A bugok sem aggasztóak már.
  • Negritis
    számomra nem attól komoly egy játék hogy realisztikus a grafikája
    a BF1-hez képest egy Inside klasszissal komolyabb játék
  • Bandicoot
    4k tv-n tolom a Zeldát a dokkolóból. Jól skáláz. Semmivel sem rondább mint a pc-s cemu-720p-ről 4k addonolt (az is csak skála ráadásul 720p-ről) wiiu változat sőt...
  • Ulthane
    Én is ettől félek. :(
  • SlickAdam
    ugy hallottam a jobb 4K-s tévék maguk is tudnak felskalazni. lehet összejönne a "4K" Zelda is no.

vánderful
  • n000rbi
    +1
  • Ulthane
    Értsd ahogy érteni kell. Nem azt mondtam, hogy natív 4K-ban játszom.