50
  • asysoft
    Értem én, hogy mint ex-MS alkalmazott, ideális bűnbaknak számít Elop, de azért ne fogjuk már rá minden Nokiás töketlenkedésre, hogy miatta van:) Elop 2010 szeptembere óta vezeti a céget, Symbian versenyképtelenné válásához nincs köze, ahogy ahhoz sem nagyon, hogy a már kész, használható Maemo-t a MeeGo kedvéért kidobták (amelyből még ma sincs Handheld változat). Szerintem az OS leváltása mindenképp jó döntés volt, az, hogy pont a WP7-re, már vitatható; bár gyanítom mint kiemelt partner, több lehetősége van a megkülönböztethetőségre, mint Androidnál lenne. Mindenesetre majd az idő eldönti...
  • Madve
    Én inkább úgy fogalmaznék, hogy így működik egy cég "ex"microsoftos ember irányítása alatt. Microsoftnak kellett egy mobilgyártó cég aki eladja a telefonra szánt rendszerét, de mindenki visszautasította, azzal, hogy senkinek nem kell ez a fos, ezért kézbevett egy céget...
  • fergusonpapa
    hát igen sokáig nokia nokia mikor meg megvettem az érintöképernyösett csaaloddtam.

ugye épp jokor vásároltam..

symbiannal azabaj sokat olvastam eről h minden fukciot többször megirnak meg foltoznak h ne legyen bugos a rendzser igy egy menü nézet is töbször lett megirva vagy egy kamera használat,egy softban.

nagyon elrontottáka fejlesztéseket.

aztán az ujjal kezdték elöröl letisztultan elvileg az már jó.dehát jött a windows most.
  • MR007
    Még annyit, hogy a mesterséges negatív kampányt el kellett volna hagyni legalább nekik, hadd alakuljanak a dolgok maguktól természetesen tovább a vásárlókra bízva és e-mellett hozni vmi mást is mint pl.a WP7 és Android.... és most sokkal hitelesebbek lennének, nem beszélve nem állnának ilyen mélyen.
  • MR007
    Hogy későn kapcsoltak az tény, de viszont jól. Az N8 igen jól sikerült és szerintem akinek ilyen van az egyetért velem. Meg gondolom C7, E7.....
    Szóval meg vagyok elégedve vele, nem úgy mint az elődjével(N97). Pontosan érzem mi a kettő közti különbség, ég és föld. A symbian programozási nehézségről sajnos semmit sem érzek, mert nem értek hozzá, de úgy érzékeltem eleinte minden nagyon szépen alakult úgy októbertől egy darabig. Pl... A gameloft ontotta a játékokat míg nem tudatosították vele rövidtávra nem érdemes dolgozni stb.... Ha kicsit drágán is, de pontosan azt kaptuk az új jövevénnyel amit vártunk, egy masszív, esztétikus, minőségi és nagy tudású telót, mely a szándékosan butított proci ellenére is hozta mindazt amit a konkurencia. Vagyis gondolom nem nagyon belelátva a dolgok mögé kicsit felületesen szemlélve, csak a mindennapi használatra korlátozva nekem kielégítő, és még most sincs a piacon olyan, ami miatt úgy igazán lecserélném. Szerintem tovább kellett volna lépni, egy kicsit harcolni, küzdeni, ha nem is értünk symbian rajongókért, hanem maguk miatt, és most nem itt tartanának. "Mindig a fejétől bűzlik a hal" mondás szerintem itt nagyon aktuális. Egy megfelelő nem romboló hanem építő irányítással és ehhez hozzájőve a sok millió /mint a szifonnál/ fanatikus vásárló támogatásával.......
    Az érintőképernyőről még annyit én sokat hallom másoktól nem nokiásoktól a qwerty fontosságát. Nélküle nem az igazi, mert ügye "minden csoda csak 3 napig tart" vele azért sokszor egyszerűbb és kényelmesebb. Az android sem fenékig tejföl, ott is vannak ám gondok pl.. erős hardverigény, sok gyártó és verziók tucatja, frissítés támogatásának hiánya.... már nem olyan szép mint ahogy indult és lassan kezdenek előjönni olyan dolgok, ami miatt a figyelem egy újragondolást igényelhet a késöbbiekben.
    Elop inkább bújna el szégyenében annak tudatában hogy többet rombolt mint ő előtte bárki, egy jó húzása sem volt de magyarázni azt tud, meg másokra mutogatni. Egy finn vezérigazgató kellett volna oda utódnak is.
    Ez eddig egy előre megírt forgatókönyv ahol az orrunknál fogva vezetnek.
  • Chronos2111
    Bullshit marketing vagy marketing bullshit? :) Ez az egész ügy nagyon homályos nekem. Miért választotta a wp7et más platformok ellenében? Mert gyorsabban deployolható mint a symbian? Ez aztán egy érv. A m$ cseppet sem tiszta keze ismét elért valahova.. Megemlíteni a zsarolást a részükről hogy ha androidot mernek árulni már csak hab lenne a tortán.
  • busman001
    a symbian a legjobb mobil oprendszer volt, amíg be nem robbant az ujjal vezérelt érintőképernyős koncepció, és le nem tarolt mindent. A symbian későn kapcsolt, és sajnos botrányosan szar lett az ő érintőképernyős rendeszerük...
  • Szemjuel
    a symbian volt a legnagyobb tévedés a programozás történelmében, remélem többet sose találkozunk vele
  • MR007
    Mostmár sosem tudjuk meg vajon egy SGS2-es hardverrel felszerelt symbian hogyan muzsikálna önmagához meg a többihez képest. De semmi pánik mindig van vmi új, jobb alternatíva, főleg ha elhitetik velünk. A symbian meg mehet az elfekvőbe/Accenture/, ahol egy darabig még meg lehet látogatni.
  • sanyicks
    a legkomolyabb előny, pedig egy két nokiás (vagy win7-es) doboz a fejesek zsebébe :)