A Windows Phone 7 előnyeiről beszél a Nokia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kezdõképernyõs késleltetett csúszás szerintem zavaró, de nem megszokhatatlan, s nem is arra gondoltam lassúság alatt (egyébként Annában javították), hanem az alap alkalmazások indításának idejére - persze, mint mondtam, lehet hogy elsõ firmware volt a kipróbált N8-on, az meg általában nem szokott acélosra sikerülni...
Ébresztõ beállítását benéztem (azt nem nézegettem meg boltban, csak valami régebbi (jóval megjelenése elõtti) videóból rémlett), naptárnál szerintem bõven lenne hely (nem olyan kicsi az a kijelzõ), saját böngészõt pedig szerintem lecserélhetnék Operára...
MeeGo-s álláspontomat a hirtelen felbukkant N9 fényében revideálnám (bár szerintem az N900 óta túl nagy volt a csend ilyen fronton, jöhetett volna pár köztes eszköz (Maemos, MeeGo-ra való frissítés opcióval)), így elsõre egészen tetszik a rendszer (és úgy tûnik, optimalizáltsággal sincs gond, nomeg félelmem alaptalannak bizonyult, s nem x86-os chipet nyomtak be alá😊), bár a mappák mellõzése nem biztos, hogy okos döntés...😊
/*WTF?!*/
Bevallom, engem nagyon vonzanak a nyugdíjasoknak kitalált telefonok is. Azokon jó nagy gombok vannak, kifejezetten nagyok maguk a telefonok is, ami nekem fontos, mert eléggé nagy a kezem.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
http://www.nokiamobiles2001.org
Csak nokiákat találtam így hirtelen ilyen jól összeszedve de ha jobban érdekel, akkor találsz más márkákat is 2001-bõl, vagy akár 2000-bõl is, amiket nem igazán tudsz téglának hívni, sõt kisebbek sok esetben a mai telefonoknál (tudod akkoriban volt a kisebb a nyerõ)
Igen, igen, az idõ gyorsan telik, és te öregebb vagy mint gondolnád...
Az általad említett tokokat meg még manapság is lehet kapni, szóval az új telefonoddal is retrózhatsz...
Valóban igaz, a mango csak õsszel jön. Vmiért úgy rémlett, hogy nyáron. (vagy az csak egy kisebb javítópakk lesz, vagy keverem vmivel.)
Ezt inkább úgy mondanám, hogy Elop segítségével veszi át az irányítást a Microsoft a szarban lévõ Nokia felett. Nem azt mondtam, hogy Elop felelõs a szarért amibe belekerült a Nokia, hanem azt, hogy nem áll érdekében kihúzni belõle, vagyis csak egyféleképp...
"N8 sebessége számomra nem tûnt olyan hûde gyorsnak"
Ez általában azzal kezdõdik, hogy az emberek többsége fennakad a kezdõképernyõk csúsztatással való váltásának késleltetésén, és lassúságnak fogják fel, pedig szándékos feature a használhatóság jegyében.(ezzel akadályozzák meg a csusztatés helyett kattintást és vice verza) Mellékesen ha a középsõ képernyõvélasztó gombot nyomkodod az kihagyja a késleltetést. Az üzenetek megnyitása (nálam 1000 felett van) semmi gondolkodást nem idéz elõ, gyakorlatilag az ikon megnyomásának pillanatában nyitva van legyen az bármelyik nézet talán a csevegõs egy ezreddel lassabb (az általad próbált n8 gondolom a pr1-essel futott, vagy vmi más problémája lehetett).
"számos dolog elérése (pl böngészõben URL megadása, naptár nézet váltás, ébresztõóra) almenükben való "felesleges" kotorászást/-lépéseket igényel"
Lássuk az symbian3-as n8-at és az abszolút táccsra optimalizált androidos sgs2-t ezeknek az egyszerû feladatoknak az elvégzése közben:
Ébresztõóra:
N8: 1, kezdõképernyõn ráböksz az órára,
2, majd megnyomod az ébresztés beállítása gombot,
3, bepötyögöd az idõpontot
4, nyomsz egy ok-t
5, kilépsz, hogy visszajuss a kezdõképernyõre.
SGS2: 1, Az alsó ikonsorból kiválasztod a programok ikont
2, az alkalmazások között a legelsõ ikont (óra)
3, ráböksz az új ébresztés gombra
4, bepötyögöd az idõpontot
5, nyomsz egy ment-et.
6, nyomsz egy vissza gombot hogy visszakerülj a menübe
7, nyomsz mégegy vissza gombot, hogy visszakerülj a kezdõképernyõre
8, nyitsz egy task killert, hogy bezárd a háttérben nyitva maradt óra alkalmazást (+x lépés)
Naptár nézetváltás:
N8: ugyanúgy kezdõdik mint a fentiekben csak nem az órára böksz, hanem a dátumra, majd megnyomod a nézet gombot ami felhozza a nézeteket további ikonokban magyarázattal(szerintem a kis kijelzõ miatt ésszerû), ráböksz, és megtörtént a váltás. Ugyanúgy jutsz vissza a képernyõre mint a fentiekben.
SGS2: Az eleje ugyanaz, csak nem az órára, hanem a naptárra böksz, majd a kívánt nézet ikonjára (nagy kijelzõn több gomb fér el) a visszalépés ugyanúgy megy mint a fentiekben task killerrel együtt.
URL megadása:
N8: Kezdõképernyõn ráböksz a böngészõ ikonra, megnyílik a böngészõ a kedvencek listás felsorolásával kezdõképernyõ helyett. Ráböksz a középsõ gombra ami felnyit két "boxot" és azok közül választasz attól függõen hogy címet adsz meg, vagy keresni akarsz a neten, majd bepötyögöd a címet. Dolgod végeztével opciók gomb kilépés parancs.
SGS2: A már fent leírt módon elnavigálsz a 4-ik ikonhoz a böngészõhöz (a harmadik a zenék). Ráböksz a címsorra címet bepötyög, majd dolgod végeztével a fenti módon befejezed a netezést persze task killert ne feledd, sõt ha egynél több oldalt néztél egymás után, akkor vissza gomb nyomkodása helyett érdemes feladatkezelõben, vagy task killerrel kilõni a böngészõt.
Ez a leírás alapvetõen két dobozból frissen kivett telefont feltételez, SGS2 esetében egy task killer telepítésével kezdve amit nem ecseteltem. Persze SGS2 esetében valamennyit lehet javítani a tapicskolások számán azzal, ha ezeket az ikonokat eleve kipakoljuk a fõképernyõre pl. a keresõ widgetet le lehet cserélni ezekre az ikonokra, míg N8 esetében mondhatni a kijelzõ minden eleme él, sok dolgot nem kell kipakolni, ha tudod hogy hova bökj.
A böngészõk esetében szerintem ez két külön megközelítés, kinek mi tetszik jobban, egyik sem bonyolultabb a másiknál hétköznapi használatban.
"A (2010-es) MeeGo-s döntésüket õszintén szólva nem értem. Évekkel ezelõtt volt egy használható OS-ük, ígéretes felülettel, mégis úgy döntöttek, hogy Intellel közösen fejlesztik az utódot - ami a mai napig nem készült el. Ráadásul gyanítom azokban Intel CPU lett volna, amelyek fogyasztás terén ARM-mal nem versenyezhetnek... De tekintve, hogy az Intelnek vannak okostelefon piacot érintõ ambíciói, nem hiszem, hogy teljesen dobná az OS e célra szánt ágát, emiatt majd a gyakorlatban kiderül, mennyire lesznek életképesek a MeeGo-s eszközök - már ha lesz eszköz (a Nokia N9-en kívül), amelyik alkalmazza."
A fejlesztés gyorsítása, és a két rendszer elõnyeinek összeadása mellett két kezdetleges rendszer helyett egyesített fejlesztõcsapattal kevesebb költség mellett egy ütõképesebb rendszer létrehozása lett volna a cél amely arm és x86 platformra készül(t). Intel keresi a megfelelõ gyártót, de egyébként még mindig nem biztos, hogy windows fog futni a jövõbeli nokia tableteken, arra még mindig esélyes a meego.
Optimalizálással egyetértek, de mindezzel együtt az N8 sebessége számomra nem tûnt olyan hûde gyorsnak, bár a felület végre folyamatos, de pl üzenetkezelõ alkalmazás indításánál érezhetõen 'elgondolkozott' (néhány hete nyomoráztam meg várakozás közben egy t-boltban, tehát aligha a millióegy üzenet lassította be; háttérben nem futott semmi sem, azt, hogy milyen verziójú FW volt az eszközön, nem tudom).
A "nem használja ki az érintõképernyõben a lehetõségeket" alatt azt értem, hogy számos dolog elérése (pl böngészõben URL megadása, naptár nézet váltás, ébresztõóra) almenükben való "felesleges" kotorászást/-lépéseket igényel - az elsõrõl úgy tudom, hogy Annával lecserélésre kerül, csak szerintem ezzel "elkéstek".
A (2010-es) MeeGo-s döntésüket õszintén szólva nem értem. Évekkel ezelõtt volt egy használható OS-ük, ígéretes felülettel, mégis úgy döntöttek, hogy Intellel közösen fejlesztik az utódot - ami a mai napig nem készült el. Ráadásul gyanítom azokban Intel CPU lett volna, amelyek fogyasztás terén ARM-mal nem versenyezhetnek... De tekintve, hogy az Intelnek vannak okostelefon piacot érintõ ambíciói, nem hiszem, hogy teljesen dobná az OS e célra szánt ágát, emiatt majd a gyakorlatban kiderül, mennyire lesznek életképesek a MeeGo-s eszközök - már ha lesz eszköz (a Nokia N9-en kívül), amelyik alkalmazza.
#16: a ma piacon található WP7-es eszközök a rendszer megjelenésekor érkeztek, azóta csend van, sokan a Mango frissítésre várnak, amely valamikor az õsz folyamán érkezik - elvileg.
White122 (#19):
Irigyellek, nekem sajnos nem vált kedvencemmé, túl sok hiba volt az OS-ben, illetve HW is alulméretezett volt (fõleg a memória, böngészés élmény volt). Pedig jó kis eszköz lehetett volna...
/*WTF?!*/
Errõl írhatnál bõvebben is. Esetleg egy linket tudsz adni?
(3310-es a telefonom, van még ugyan néhány tartalékba, de újat szívesen vennék.)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Hogy kevesebbet tud? Amire én használom, arra nem (telefonálás).
hja eltudom képzelni oldalt homártasiban(tokban) féltégla.tiszta retro. <#banplz>#banplz>
www.icewebhu
Nem kell érintö képernyö se csili vili,egyszerü KICSI praktikus telefonokat manapság is lehet kapni ujonnal olcson.hazsnáltan meg végkép.Akinek csak telefonálásra kel megis értem nem kel okostelefon de ne téglával rohangáljon már.Ez a megjelenést is minösiti,nem kel alma logo csak egy egyszerü mobil .
www.icewebhu
Ne foglalkozz vele, szándékosan generálja a vitát...
<#banplz>#banplz><#mf1>#mf1>
World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21
Azért nyugi van aki felfogta hogy csak gúnyolod az iPhone-t. Én is úgy gondolom hogy egy nagy......,meg.....köztudottan.<#mf1>#mf1>
<#mf1>#mf1>
2010 októberében. Tudom mert elõrendeltem.
"azt megelõzõ pár évben a nyomorult S60v5 eszközöket nyomták"
N97 és 5800 érintõképernyõvel, de ha megnézed a többi gyártó elsõ érintõs modelljeit egy grammal sem voltak használhatóbbak, a különbség csak annyi, hogy a Nokia elsõ ilyen telefonjai jóval késõbb jelentek meg...
"tele volt banális hibákkal (s ahogy olvastam, N8 sem feltétlenül jobb ilyen téren), másrészt kezelõfelületük sem volt túl acélos"
N8 Gyakorlatilag egy új rendszert vonultatott fel, banális hibákra mégsem emlékszem, inkább olyan emberekre akik a kezelõfelületet látva képeken eldöntötték hogy a régebbi symbian vmelyik verziójáról van szó, és az alapján sorolták a hibákat. Azt a néhány aprót amirõl ténylegesen szó volt a pr 1.2-es (n8 kiadása után 5 vagy 6 héttel)frissítés nagyrészt megoldotta. A kezelõfelülettel kapcsolatban csak annyit, hogy ezt nevezik userfriendly-nek. A lényege annyi, hogy kinézetre és felépítésre nem sokat változtatnak, mindezt azért, hogy ha bárkinek volt valamikor is symbianos telefonja, az különösebb fennakadás nélkül azonnal kezelni tudja. Ez az ios, és android esetében sincs másképp, csak symbian esetében több mint 10 évrõl beszélünk, volt idõ megunni.
"sebességükrõl nem is beszélve (bár ez utóbbit én még lenyeltem volna)."
N8 hardverben tényleg nem egy komoly készülék, ennek ellenére a tavalyi év leggyorsabb telefonja (több mobil benchmark teszt igazolja) a tesztek nagyrészén már prototípusként erõteljesen bugos rendszerrel is gyõzött. Szóval nem mindig a hardver a lényeg. A manapság alaposan elfelejtett optimalizálás egy jó példája.
"Leginkább a "hagyományos, gombos" OS gyors portolása volt"
Ez volt az S60v5 és véletlenül sem az S3.
"nem használja ki teljesen az érintõképernyõben rejlõ lehetõségeket"
Ezt olyan divat hajtogatni, de kifejtenéd, hogy mire is gondolsz pontosan s3 esetében? Azon kívül, hogy nem olyan látványos, nagyon jól használható, vagy az állóbillentyûzetre gondolsz?
"Mindent egybevetve, szerintem ennek kellett volna S60v5 helyett kijönni..."
Ebben egyet értek. Akkor nem került volna szóba sem egy esetleges megállapodás a microsofttal, most meg mindenki kíváncsian várná a meego-s nokiákat.
"CPU gyenge (ARM11 + órajel is alacsony, ami ugyan önmagában még nem kéne, hogy gondot jelentsen (OS végülis tûrhetõen megy, és nem is zabálja az akkut), de az alkalmazások igényeinek nem feltétlen felel meg),"
Nem tudnék sok esetet mondani amikor tényleg gondot jelentett volna a kisebb hardver. Viszont sgs2-t megakasztja másodpercekre a 8-10 megás excel fájlok megnyitása, amit n8 gondolkodás nélkül felpattint..
"Az OS-ért meg lehet, hogy nem kell fizetni, de kifejlesztése nem magától megy végbe, kérdés érdemes-e erõfeszítéseket tenni a platform életben tartására (fejlesztõk már microsoftos kooperáció bejelentése elõtt is pártoltak el tõle - ki akarna fejleszteni egy zsugorodó piacra, egy nehézkes API-val?), illetve egyáltalán lenne-e erre esélye a Nokiának - elmúlt néhány év ténykedéseit, Nokia szoftvereit elnézve alig hiszem..."
Erre lett volna a Meego, ami mögül teljesen kihátrál a nokia az év eleji hírekkel ellentétben, az Intel is csak pislog mint hal a szatyorban, mert szinte egyik percrõl a másikra váltott véleményt a meegoval kapcsolatban a nokia (vagy inkább Elop a microsofttal?).
N8-hoz (mint hardver) visszatérve, tud pár érdekes dolgot (USB OTG, HDMI, FM transmitter), kamerája elsõrangú, de a CPU gyenge (ARM11 + órajel is alacsony, ami ugyan önmagában még nem kéne, hogy gondot jelentsen (OS végülis tûrhetõen megy, és nem is zabálja az akkut), de az alkalmazások igényeinek nem feltétlen felel meg), az érintõpanel is elmarad az elvárttól (csak dual-touch támogatás van, az sem tökéletes a kontroller miatt - erre sem építhet a fejlesztõ...). Miután N8 szeptemberben jött, aligha róható fel Elopnak (max az árba szólhatott bele, de mivel Nokia addig sem az aggresszív árazásáról volt híres, ezért kétlem, hogy errõl lenne szó). Az OS-ért meg lehet, hogy nem kell fizetni, de kifejlesztése nem magától megy végbe, kérdés érdemes-e erõfeszítéseket tenni a platform életben tartására (fejlesztõk már microsoftos kooperáció bejelentése elõtt is pártoltak el tõle - ki akarna fejleszteni egy zsugorodó piacra, egy nehézkes API-val?), illetve egyáltalán lenne-e erre esélye a Nokiának - elmúlt néhány év ténykedéseit, Nokia szoftvereit elnézve alig hiszem...
/*WTF?!*/
Annyira nem kellett tukmálni. A vevõknek nem kellett az eddigi bénázások után, és inkább õket akarták meggyõzni ezzel a Nokia dologgal.
/*WTF?!*/
ugye épp jokor vásároltam..
symbiannal azabaj sokat olvastam erõl h minden fukciot többször megirnak meg foltoznak h ne legyen bugos a rendzser igy egy menü nézet is töbször lett megirva vagy egy kamera használat,egy softban.
nagyon elrontottáka fejlesztéseket.
aztán az ujjal kezdték elöröl letisztultan elvileg az már jó.dehát jött a windows most.
www.icewebhu
Szóval meg vagyok elégedve vele, nem úgy mint az elõdjével(N97). Pontosan érzem mi a kettõ közti különbség, ég és föld. A symbian programozási nehézségrõl sajnos semmit sem érzek, mert nem értek hozzá, de úgy érzékeltem eleinte minden nagyon szépen alakult úgy októbertõl egy darabig. Pl... A gameloft ontotta a játékokat míg nem tudatosították vele rövidtávra nem érdemes dolgozni stb.... Ha kicsit drágán is, de pontosan azt kaptuk az új jövevénnyel amit vártunk, egy masszív, esztétikus, minõségi és nagy tudású telót, mely a szándékosan butított proci ellenére is hozta mindazt amit a konkurencia. Vagyis gondolom nem nagyon belelátva a dolgok mögé kicsit felületesen szemlélve, csak a mindennapi használatra korlátozva nekem kielégítõ, és még most sincs a piacon olyan, ami miatt úgy igazán lecserélném. Szerintem tovább kellett volna lépni, egy kicsit harcolni, küzdeni, ha nem is értünk symbian rajongókért, hanem maguk miatt, és most nem itt tartanának. "Mindig a fejétõl bûzlik a hal" mondás szerintem itt nagyon aktuális. Egy megfelelõ nem romboló hanem építõ irányítással és ehhez hozzájõve a sok millió /mint a szifonnál/ fanatikus vásárló támogatásával.......
Az érintõképernyõrõl még annyit én sokat hallom másoktól nem nokiásoktól a qwerty fontosságát. Nélküle nem az igazi, mert ügye "minden csoda csak 3 napig tart" vele azért sokszor egyszerûbb és kényelmesebb. Az android sem fenékig tejföl, ott is vannak ám gondok pl.. erõs hardverigény, sok gyártó és verziók tucatja, frissítés támogatásának hiánya.... már nem olyan szép mint ahogy indult és lassan kezdenek elõjönni olyan dolgok, ami miatt a figyelem egy újragondolást igényelhet a késöbbiekben.
Elop inkább bújna el szégyenében annak tudatában hogy többet rombolt mint õ elõtte bárki, egy jó húzása sem volt de magyarázni azt tud, meg másokra mutogatni. Egy finn vezérigazgató kellett volna oda utódnak is.
Ez eddig egy elõre megírt forgatókönyv ahol az orrunknál fogva vezetnek.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)