Rejtett hieroglifákra bukkant a piramis-kutató
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem tény, pusztán gondolatindító. Én nem vagyok csillagász.
Ókori görögországban is voltak ilyenek köztudottan, az ókori egyiptom meg idõben és térben is a szomszédban volt. Úgyhogy a lehetõségük megvolt. Az eredményét látjuk, szóval miért ne?😊
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Nem lehetséges közös légkör két bolygó közt 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Kitudja pl mit rejt a szahara homokja? Lehet 10000 éves civilizáció volt, aminek a romjai teljesen lebomlottak, a amradékot meg elfedte a homok... És az ott van a szomszédban.
pl:
Antikhütériai lelet 😊
ponape szigetek 😊
platina elefánt ékszerek dél amerikábol
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Amúgy menyni idõ kell ezen tudás kialakulásához? 2000 év azért nem kevés😊 Kitudja, lehet annyi elég volt. Nekünk 400 év is elég volt, hogy a középkorból (ami nem igazán volt elõrébb fejlettségben, mint az ókori egyptom) az ûrbe jussunk.
Nem állítom, hogy valós, pusztán annyit, hogy nem is elképzelhetetlen. 😄
Akkor fordítva, lényeg az hogy idõsebb a távolodás/közeledés - bármelyik is legyen - alapján mint amit az elméletek indokolnának.
Amúgy meg épp ez a jel, hogy nyilván pályaváltozás volt...
és ezzel rávilágítottál a történelem egyik nagy rejtélyére...😊:
a mai tudosok de nem szeretik ezt a szót...fokozatosság😊 😊
Ugyanis sajnos, nincs rá nem találtak bizonyítékot erre...sok sok tudásnak nincs meg az eleje..a kisérletezés.. na ez hiányzik
A tudomány úgy tartja hogy 6-7 ezer éve még vándorló barbárok voltak az emberek nagyrészt.
erre 4-5 évvel ezelõtt meg hirtelen piramisokat építenek, meg utakat, meg kiszámolják a csillagok állását, meg a hold járását percre pontosan? honnan a e tudás? semmi elõtte..a kisérletezés..a tudás átadása apáról fiúra..csak ugy puff..már tudják is😊
érdekes
Õ 20 év alatt alagutat ásott kis kõvágóval, a víz hegyeket vág ketté, az egyiptomiak meg ezt csinálták...
Mint mindannyian itt, én is csak - az adott szakmában - nálamnál okos emberektõl idézek! 😄
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
A Gízai fennsík persze hogy tele van üregekkel, régóta lakott környék az. A kamrákat pedig a Szfinx alatt akarják keresni, még jó hogy nem kapnak engedélyt, nehogy megrongálják a Szfinxet.
"elképzelhetõ, hogy régen közös légköre volt a Földdel, hiszen sokkal közelebb keringett, mint most. Egy ilyen helyzet, illetve egy ilyen helyzet radikális és hirtelen megváltozása nagyon sok kulturális dolgot magyarázhatna. Pl.: Menny, világméretû özönvíz, régi civilizációk, kataklizmák nyomai a kultúrában és félelem a világvégétõl, stb..."
Olyan közel sosem keringett a Hold. Sok mindent megmagyarázhatna, de n+1 ilyen dologgal elõ lehet állni, attól még nem lesz valós.
De nem tartom elképzelhetetlennek...
De offolásból ennyi elég is.
Mert nem hiszem hogy 1000 tonnás kõvel kezdték. Nyilván 1 tonnással, aztán mentek szépen fel, csiszolva a technikát. És így szépen kialakult a tudás. Nyilván mi most egybõl a legnagyobbat nem tudjuk hogy is mozdítsuk mneg pontosan, mert 1 tonnásat se mozgatunk így, csak daruval. Ugyanúgy, ahogy az Intel se tudna egybõl 3 gigaherczes chipeket építeni.
A fejlett civilizációról annyit, hogyha a mi kis technomán civilizációnk lehanyatlana valami kataklizma és/vagy háború következtében, vajon mi maradna belõle 12 ezer év múlva? Vajon be lehetne bizonyítani mondjuk az internet létezését?
Úgy tudom, a maják legendáiban szó van vagy istenekrõl, vagy egy fejlettebb civilizációról, akiktõl a tudást kapták, és olyanok vannak leírva, hogy ezek a "lények" képesek voltak messzire látni.
Modern szemmel nem képzelhetjük el ezt videohálózatnak? Egyáltalán: vannak ezekre a kérdésekre válaszok?
Vagy ott van a Mahabharata, egyes elemzõk szerint tele futurisztikus eszközökkel, repülõ városokkal, rakétákkal, stb. Érdekes dolgok ezek. 😄
A hajón lévõ számítógép már csak végrehajtótta a mûveletet. Földön kiszámolták hogy x idõ múlva y másodpercig kell égnie a hajtómûnek a leszálláshoz, az meg végrehajtotta ezt.
History Channel - Ancient Aliens a mûsor neve.
Ebben egyetértek veled..satnyulunk rendesen 😊 az 1x1 tábla ma már nem divat tanítani .)
Bárki bármit mond, azért ez az elõdök történet azért nem teljesen marhaság...van egy két dolog, ami ha nem is bizonyítja..de kérdésessé tesz néhány dolgot, a múltból.
Számítógép nélkül mentünk amúgy gyakorlatilag a holdra is😊 Úgyhogy nem olyan lehetetlen az. Csak sokat kell számolni hozzá. Csak már elszokott tõle a mai fiatalság (köztük én is😊), így hihetetlennek tûnik...
Nem vagyok antropológus, sosem nyomoztam a Dogonok után. Nem tudom, hogy VALÓBAN elõre tudták-e, vagy csak hamisítvány. De a korrektség kedvéért, ha az egyik oldallal szemben szkeptikusak vagyunk, legyünk a másikkal is! 😊
dogon izé elég érdekes...elvileg, azelõtt feljegyezték, hogy tudnak a sirius-b röl, hogy felfedezték volna.....több leírás van az esetrõl, olvass utána..aztán eldöntöd, mit hiszel el 😊
?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!
Nem lehet rúddal így tolni..nem a fixálás a lényeg...de ne menjünk bele 😊
Jobb ötlet? nyilván a legtöbb gondot a súrlódás okozza, és a tehetetlensége a nagy súlynak... a súrlódást kellett csökkenteni, és nagyon pontosan irányítani a vontatást...pontosan kiszámolni a súlyát a kõnek, és ahhoz méretezni mindent, emberi erõt, hajó méretet, és a talapzat síkosságát, és teherbíró képességét..
Jó kis logisztika, még ma is szép lenne 😊 gondold el, semmi számítógép, meg ilyesmi 😊
csak az esze..meg pár penna 😊 ez a mûvészet, meg tudás.
A dogonokkal csak az a bajom, hgoy utólag mondták, hogy elõre tudták, szóval... simán lehet átverés.
Még a beszélgetés elején szóba kerültek a Dogonok és Sirius-B. Az elírástól és a rossz dátumtól függetlenül, nem érkezett magyarázat, hogyan tudhatott egy bennszülött törzs több száz évvel a fejlett távcsövek elõtt egy kettõscsillagról, ami szabad szemmel észlelhetetlen?
Ha jól emlékszem, Platón leírása szerint titkos kamrák vannak a Gizai-fennsík alatt, ahol atlantiszi emlékek maradtak meg viszonylag épségben. Ultrahangos az ultrahangos vizsgálat komplett üregrendszert mutatott ki a felszíntõl nem túl mélyen, a piramisok közelében látható(!) itt-ott a talaj megsüllyedése. Érdekes módon feltárási engedélyt mégsem ad az egyiptomi kormány.
Másik: most olvastam az indexen, hogy rengeteg víz van a Holdon, és ez alapjaiban rengeti meg a kialakulásáról szóló felvetéseket. van olyan vélemény, hogy elképzelhetõ, hogy régen közös légköre volt a Földdel, hiszen sokkal közelebb keringett, mint most. Egy ilyen helyzet, illetve egy ilyen helyzet radikális és hirtelen megváltozása nagyon sok kulturális dolgot magyarázhatna. Pl.: Menny, világméretû özönvíz, régi civilizációk, kataklizmák nyomai a kultúrában és félelem a világvégétõl, stb...
Ezeket nem mint bizonyító erejû tényeket mondom, csak roppant elgondolkoztatóak. Nem mindig a legkézenfekvõbb magyarázat ám az igaz... néha az egészen lehetetlen dolgok. Nyitottnak kell maradni. 😊
2:nyilván, de épp errõl találgatunk..mert rejtélyes kicsit...
3: látom, alapból nem érted a dolgot..mindegy 😊
Nem elég jó? mondj akkor te egy mégjobbat.
(amúgy lehet azt a rudat fixálni, hgoy a lehetõ legnagyobb erõátadás történjen)
Aha, és hogy nem dõl fel a hajó?
2:Én csak a 40-50 tonnás kõtömbökre gondoltam. De amúgy az 1000 tonnásat is csak megemelték valahogy 😉 és nem vonósugárral😊
3:Megtartják a biztonságos távolságot. De balesetek attól még történhetnek.