4680
banner
  • TBTPumpa
    Vagy inkább az EA "kérése" ez. Mindig is híresek voltak a "családbarát" játékaikról. És ne feledjük, hogy az egyik legnagyobb kiadó a piacon. Rohadt nagy felelősség van minden döntésükön és lépésükön.
    Witcher 3-nál mondjuk ez azért előnyösebb, mert a CD Projekt kisebb kiadó. Ezáltal nincs akkora HATE train rajtuk, és gondolom ők nem is szólnak bele annyira a fejlesztésbe, mint mondjuk az EA.
    És amúgy is ott már az első részben is pucér csajos kártyákat lehetett gyűjtögetni. Meg a Witcher világa jóval komolyabb, durvább és komorabb, mint mondjuk a Dragon Age világa.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.23. 21:26:15
  • Evoluti0N
    A leírás alapján úgy tűnik, hogy a Bioware-nél még mindig túl gyávák ahhoz, hogy pucér karaktereket mutogassanak.
  • wedge31
    Ez a indoklás óriási...
  • Evoluti0N
    Gondolom, egyértelmű, hogy az első pontnál az a 2. rész 3. akart lenni. :D
  • j0nNyKa
    ja ilyesmi, bár továbbra sem tiszta a miértje
    nem mellesleg még nagyon bugos, sem az importálás nem megy, sem a magadnak összekattintgatás
    de az a része egész fun, ahogy varric elmeséli az első és a második rész eseményeit, egyelőre több hasznát nem találtam
  • Evoluti0N
    Ennyit tudok: Egy olyan oldal, ahova vagy:

1. Feltöltöd az első két rész mentéseit, kiválasztod a legszimpatikusabbakak, megnézed, hogy mik történtek és változtatsz rajtuk, ha akarsz és ezt a mentést importálod a 2. részbe

vagy

2. ha nincs abszolút mentésed, akkor hasonlóképp tudsz csinálni egyet.
  • j0nNyKa
    srácok ebben a Dragon Age Keep zárt bétában van még bent valaki?
    igazából nyomkodom vagy ~10 perce, meg próbálok rájönni vagy 2 napja, hogy mi ez, de komolyan mondom fogalmam nincs
    valakinek valami infója?
  • BryceHUN
  • Sir Quno Jedi
    Áhhh, így 32 év gaming után már nekem is felbassza az agyam, mikor öccá oldalas könyveket kell átsilabizálnom játék közben, mer pofámba kúrja a program. Klikk és tovább. Ha menet közben nem tudják nekem abszolválni a sztorit, meg a hátteret, akkor nem érdekel különösebben. Pont. ME1-ben szívesen olvasgattam, de elsőre ott is az játék izgalma vitt előre.
  • Although
    Ha figyelted a videokat, változtattak a rendszeren, nem jó rossz lesz, valamilyen szinten hasonlítani fog az originsre szerintem. Verselő fa biztos nem lesz, de ma már sokaknak nem is fog hiányozni.
    Meg szövegmennyiség se az lesz ez biztos. De már nem könyvmolyok játszanak nagy számban az rpgkel :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.21. 16:04:08
  • Evoluti0N
    A DAO megoldás tetszett a legjobban. Kiszedték a szokásos jó/rossz oldal pontos izét, ami Bioware játékoknál annyira jellemző és helyette a játékosra hagyták, hogy az ő lelkiismerete szerint melyik a megfelelő döntés. Emellett megmaradt a korábbi játékaikra jellemző néma főhős, a válaszlehetőség száma a párbeszédeknél igen számos volt, amikor azt a játék megkívánta, és teljes mondatban írta, hogy mit válaszolunk. Ennél tökéletesebb nem is lehetne. Persze az se rossz (sőt!), ha beszél a főhős, de emiatt, valamint a tárcsás párbeszédrendszer miatt ne a válaszlehetőségeket áldozzák fel.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.10.21. 14:21:30
  • Pares
  • yesname #1407
    Az én sorrendem ME között: ME1>ME3>ME2. Játékélményben. Viszont az ME3-at nagyon elrontották azzal, hogy a történet alakulásának, miszerint befolyással van a játékos a végére is egy huszárvágással semmissé tették ráadásul nevetséges hollywoodi klisékkel és vizuális megoldással. Egy
    kaptafa volt mindhárom csak más a kifestőkönyv...
    DA Origins nincs, akkor a DA2 nekem ugyanolyan szar lett volna. Történet oké, de ez egy játék. Változatosság is kellene bele és ebben minden mindig ugyan az volt. Önmagában a történet és karakterek szart sem érnek egy interaktív dolognál, nem visz el egy játékot a hátán. Akinek ennyi elég annak inkább olvasnia kéne, ezerszer többet ér vele...
    Inquisition-nel remélem kiköszörülik a csorbát, bár egy számomra nagyon ellenszenves Bioware baromság még mindig megmaradt: három választási lehetőség és egyértelműen jelzi, hogy melyik a jó, semleges, rossz. Továbbá sokszor nem lehet tudni, hogy mit is fog mondani a karakter adott választásnál, mert köze nincs hozzá. Nevetséges. Igaz ezen felül emelkedem nagy nehezen, mert ME-ben is ez volt mégis nagyon élveztem, de RPG vonalon óriási rombolás.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.10.21. 14:07:34
  • MrAndree
    Az emberek 90 százaléka tényként tálalja a véleményét, szimplán ilyenek vagyunk. ME 3al nekem se volt bajom, DA 2vel azért már akadt pár de az se volt vészes
  • Pares
    Miért nem lehet azt írni, hogy neked nem tetszett? Mert szerintem is qrvára nem volt fiaskó egyik sem. Főleg az ME3 körül nem értem, hogy mi a baj, szerintem a trilógia legjobb része volt.
  • Although
    Az, hogy vannak benne meglepetések azt ígérem :) Nekem egy sima grey wardennel volt ez a jelenet. Nagyon jó volt. De ha úgy alakul a történet valamint olyan mentésed van az egyből. :) És ez az amit tényleg szinte csak a Bioware tud ezen a szinten, így megcsinálni valamit. Mondjuk én az Obsidianra szavazok de nincs nagy különbség az emberek többségének meg mindig a Bio lesz az első. Már a műfaj rajongói között. :)

• ratgab
    Azért helyszínekben és lehetőségekb marad még meglepetés. Tulajdonképpen az erdős pályát mutatták szinte csak kizárólag azon kívül meg még nagyon nagynak tűnik a térkép és rengeteg helyszín lesz szerintem. Tegnap a wartable-ban is csak a felvett questet mutatták, még véletlenül se ment rá a többire a bio munkatársa nehogy spoiler legyen.s

Skyholdot is gyakorlatilag bejárták és csak érintőlegesen mutattak 1-2 dolgot (láttátok azt a sok mountot, amit meg lehet nyitni? Lovak, valami dracolisk, ami nem tudom mi lehet, különböző szarvasok és lesznek még egzotikus mountok is egy raklapnyi).
  • Although
    Ja olyan szinten, ha így folytatják semmi meglepetés nem marad a játékban mire kijön, jó kicsit túlzás. Szóval már semmit nem nézek meg.

Nem tudom, de ha valaki végigköveti a "fejlődést" a Mass effectnél az egytől a háromig. Az önmagában jelenti a műfaj változását. Míg az egy gondolkodás szinten is jelentett némi kihívást, fejtörők, ajtónyitás, a háromban már a hentelésen kívül semmi nem maradt. Mondom úgy, hogy számomra a ME3-al a Bio egyik legjobb sztorija zárult le. Ami ütött tényleg és ilyen ritkán van.

A DA2 történetre. Most kezdtem el másodszor már felpatchelt játékot. És azt kell mondanom nagyon kreatív történet, mégha annyi mindenben nem is lehet befolyásolni mint az 1-ben. De egy alig két év alatt készített játék. És szerintem senki nincs aki 2 év alatt jobbat csinál, talán még ilyet se. Nem rövid, jó karakterek, jópár emlékezetes pillanat. A harc meg "gondolkodásra" késztet hardon :) De vannak ötletes dolgok amivel lehet operálni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Ha nem vagy vérprofi taktikus és nem tudsz mit kezdeni a tömeggel csinálj stratégiai visszavonulást :) Nekem működik. Így nem szakad nyakadba a több hullám - kombinációk, vannak benne elrejtve pl. walking bomb ezt ha jól használod pillanatok alatt megnyered az egyszerűbb csatákat hardon is. Persze a wraith és az Arishok battle így is szopás. Oda kell tapasztalat. Edit meg még van egy szopatos de jól megcsinált boss harc a Merrill szálon.

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.21. 09:52:22
  • ratgab
    Nálam is simán megér annyit... Nagyon-nagyon meglepődnék ha ez lenne minden idők legszarfosabb Biowhore játéka!
  • Sir Quno Jedi
    Szóval az a lényeg, hogy ha ez lesz minden idők legszarfosabb biowhore játéka, AKKOR IS megér 12k-t, mert még így is jobb lesz, mint bármi más a kategóriában (kb. a W3-at leszámítva). Ez nem feltétlen csak az ő érdemük, de szűk a kategória. :DDD
  • ratgab
    "Emberek többsége csalódott": A gamerek nagy része átvette a teszterek kritikai szigorúságát és minden szarért sírnak és keresik mindenben a hibát. Sokan meg még szórakozni is elfelejtettek... grafikabuziskodástól, ami meg már szinte a 90%-ra jellemző meg egyenesen hányni tudnék!

Ettől még lehet visszalépés mindkét játék az előzőekhez képest (szerinem az ME3-ra ez semmiképp se igaz...szerintem a legjobb ME rész...én inkább a 2-nél húztam kicsit a szám), de azért a felhozatalból még így is magasan kiemelkednek. DA2 ott bukott el, hogy volt előtte egy Origins. Önmagában jó kis játék volt az is.

ME3-nál meg sokaknál a vége vágta ki a biztosítékot, amin meg azóta is röhögnöm kell annyira vicces hollywoodi happyending fanboykodás... Akinek nem inge természetesen ne vegye magára (úgy veszem észre, hogy az itt megfordulók azért tudnak objektíven olvasni és értelmezni írásokat, ezért merészeltem ilyen baromi őszintén leírni a véleményem... természetesen nem sértésnek szántam, hanem ez sajnos ténymegállapítás).
  • Evoluti0N
    A korábbi játékaikhoz és teljesítményükhöz képest fiaskó volt. :P ME3 multijába sokat beletoltam és a játék nagy részét is élveztem, de sok dologban botladozott és most itt nem a végéről beszélek. A DA 2-ről meg annyit, hogy egyszer toltam csak végig és az bőven elég volt. Nem rossz játékok, de a Bioware-hez nem méltó teljesítmény egyik sem. Te is láttad, hogy az emberek többsége csalódott mindkét játékban, szóval azért csak van a dologban valami.
  • Sir Quno Jedi
    "fiaskó", te beteg vagy... :DDDDDDD DA2 és ME3 is előrendelésem volt és nem bántam meg egyiket sem, mindkettőt többször végigtoltam és bár rühellem az ilyesféle multit, az ME3 multiba istentelen mennyiségű órát beletoltam, murva jó volt (mer coop, nem egymást gyepáljuk, hanem vállvetve kell túlélni)...

Szal. sokszáz órányi kiváló szórakozást nyújtott nekem ez a pár "fiaskó".
  • Evoluti0N
    A DA 2 és ME3 fiaskó után én úgy vagyok vele, hogy minél több videót megnézek ebből a biztonság esetére. Az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy a Bioware visszatalált önmagához.
  • ratgab
    Ezt is érdeklődéssel várom.
  • Sir Quno Jedi
    Én már semmit sem merek egy ideje nézni a gammáról. Magam akarok álleejteni. :D A lényeget már tudjuk és elő van rendelve, ha törik, ha szakad, ez bezony végig lesz játszva.
  • TDC Geronimo
    Eléggé beindult a mediagépezet már. Holnap újabb hivatalos videó. Elég masszív a játék, ha minden hétre jut 2 bemutató megjelenésig :)

• Evoluti0N
    Basszuskulacs! Ez egyre tetszetősebb. Végül még nagyon jó lesz! :D
  • ratgab
    Épp most nézem én is.... Kilóra, dekára, de még grammra is meg vagyok véve. Nagyon bejön amit eddig láttam és ez a mostani videó csak még pár lapáttal rápakol az amúgy is felfokozott hangulatomra a játékkal kapcsolatban. Azt hiszem az én ízlésem alapján igen nagy valószínűséggel idén nálam a Dragon Age Inquisition fogja elvinni a Goty címet... Innentől kezdve ennél kevesebbet nem is várok tőle!

Mai Stream első rész
  • Agamemnon
    Ha lement a mai bemutató, azért linkeljétek ám be a videókat :)
  • TBTPumpa
    Háttérkép csomag
  • ratgab
    Mennyire tudom én is utálni azokat a cseh és lengyel feliratokat!
  • TBTPumpa
    Akinek nem fontos a DVD tok! Erősen gondolkozom ezen (különleges kiadás meg ugye nem lesz fizikális formában, a DVD tok meg annyira nem vonzz, főleg ha telecseszik lengyel és cseh szövegekkel).
    Dragon Age Inquisition - 11800 Ft (EU Origin kulcs)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.20. 20:20:45
  • TDC Geronimo
    EAnek mond, hogy minek akarják ezt már kiadni 10 éves konzolokra is, amikor a többség már váltott.
  • BoneDragon
    Nyalja meg a bokám az összes kónzólos.
    Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2014.10.20. 20:17:12
  • TBTPumpa
    Heh... Valamiért úgy rémlett, hogy ez csak PS4-re, X1-re és PC-re jelenik meg (de valószínűleg kevertem a Witcher 3 játékkal). De már látom, hogy érkezik előző generációs konzolokra is. Így már érhető a "butítás".
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.20. 20:18:00
  • TDC Geronimo
    Crossgen játék. Sajnos ez még mindig jön 360/ps3ra és ez visszafogja valamilyen szinten. Következő ME már nem fog jönni csak currgenre így ott lehet számítani egy nagyobb előrelépésre ilyen dolgok terén.
  • TBTPumpa
    BioWare védjegy, de nextgen játékban már ne legyen ez védjegy nekik. Engem baromira zavart, hogy a karakterek nem is pislogtak, még a lélegzetvétel sem látszik... Csak állnak, mint a bábuk. Még a 2004-es HL2-ben is több élet volt a karakterekben, pedig az már 10 éve volt.
    Zavaró dolog ez számomra, főként annak a tudatában, hogy mennyi "erőt" fektettek a karakterkészítőbe.

De persze csak ennyi legyen a legnagyobb gondom a játékkal. Mindenesetre ez egy picit csalódás a BW-től és a nextgen hype-tól.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.20. 20:12:08
  • wedge31
    -Egy idő után elkezdett akadozni a hang (talán csak stream hiba) -ez egész biztos
    - A karaktereknek nincs árnyékuk - konzol ficsör...

- A karakterek élettelenek (csak állnak egy helyben élettelenül, mint a bábúk, nem mozognak, még nem is pislognak - Cassandra, Vivienne. Leliana WTF this nextgen feature) - ez a BW védjegye az összes játékukban az npc-k igy viselkednek
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.10.20. 20:01:31
  • TBTPumpa
    Ami lejött a jelen stream-ből:
    Rengeteg content van a játékban, sokféle lehetőséggel. Hatalmas ez a Skyhold és sokféleképpen lehet fejleszteni. A craft és a fejlődési rendszer is tetszik. A grafika és a látvány is rendben van. A zenei oldal is korrekt, a karakterek hangjai megint el lettek találva és azok az éneklő bárdok! Azt a dalt most ide azonnal!
    Nem tudom milyen nehézségen tolták, de örültem, amikor rácsesztek ott az erdőben. Remélem, lesz benne kihívás és, hogy a taktika is fontos szerepet játszik majd.
    Nagyon jónak tűnik és már most mérföldekkel jobban tetszik, mint a második rész.
    Leliana még mindig szexi. Sajnálom, hogy nem lehet "összejönni" vele, mert eme új karakterek közül egyik sem szimpatikus (talán Blackwall).
    Még Morrigan-re lennék kíváncsi...

És az eddig észlelt zavaró dolgok:
    - Egy idő után elkezdett akadozni a hang (talán csak stream hiba)
    - A karaktereknek nincs árnyékuk
    - A karakterek "élettelenek" (csak állnak egy helyben élettelenül, mint a bábúk, nem mozognak, még nem is pislognak - Cassandra, Vivienne. Leliana WTF this nextgen feature - csak akkor mozognak, amikor a közelükbe ment a karakter. Nem igazán vannak interakciók a karakterek között. Nameg az a Cole is csúszkált a földön...)
    - Töltés és töltőképernyő kis részek között (WTF)
    - Az állatok mozgása eléggé furcsa (az a medve hogy átteleportálta azt a faágat)

Remélem, hogy ez is valami korábbi build, mert ha ez kerül 2-3 hét múlva az aranylemezre, akkor lesznek itt bajok 0day...
    De legalább 60FPS lesz PC-n + 4K támogatás a nagyoknak.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.10.20. 20:01:51