Dragon Age III

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
??? Én nekimegyek csapatommal és pause nélkül lekúrják őket. Igaz nekem főkarim mindég mágus, meg viszek még egy mágust legalább, meg két pajzsost hogy húzzák magukra az ellenfeleket. Néha viszek három mágust, az erősen overkill, de nem mindenhova jó azért. Pl. ha chain lightningot nyomnak, akkor olyan gyűrű is van rajtuk, ha blizzardot akkor olyan is stb. Később meg tolsz egy riftet, az összebaxxa a népeket rendesen, vilolámketrec mellé, robbantgatás, fagyasztás és mindenki megy a levesbe (jók még a fagyjel, meg a tűzjel is, azok durván sebeznek, ha aktiválódnak). Ez a villámketrec csak a villámalapúaknál nem jön be (asszem pride démon pont az), na ott mást kell használni. Tűzdémonokat meg blizzard letolja, vagy a winters grasp csak sokszor. Mindig ellentétes elemet kell használni nyilván.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nézzük csak barrier alapból van mihelyst kezdődik a harc,minden mage-nél kivan fejleszve,warriornál a védelem főként malee defence-ből áll max ha előre tudom hogy milyen ellenfél jön lenyomok egy resistance tonikot.Vannak más italok de azok pont nincsenek nagyon használva legalábbis általábam egy resistance van nálam egy healing mist amivel lehet a csapatot gyógyitani meg ugye az alap heal.War cry van páncélvédelemnek meg mellé a gyűrű ami növeli 30%-ra.Öv az 100 heal de vmi nyakék kéne.Társakat általában cassandra sera meg egy mage pl vivien,cassandra szintén war cry cuccal.Szint kb azonos.Most pl az abysst csináltam meg hát a vége elég nehéz volt,pride demon + több ellenfél mellé.Most úgy áll a karim hogy 16-os szint 177 armor,mellé 35 melee defense,5 ranged defense,sisak az 21 armor +11 melee defense,pajsz az 29 armor 30 front,6melee,13 magic defense,+100 healt öv meg 25 stamina nyakék de igy is nehéz volt az abyss vége meg úgy az egész map a pride demon miatt.Ezek a wraitek idegesitenek inkább az ellen magic lenne jó?

Látatlanban nagyon nehéz megmondani, mi a baj. Raktál-e a harcos(ok)nak sebzéscsökkentő passzív skilleket, hogyan használod a barrier-t, crowd controll-t (fagyasztás, pánik) milyen sorrendben iktatod ki az ellenfeleket, van-e szintbeli eltérés az ellenfelek és a csapat között, stb.
Ha nem easy-n játszol, megpróbálhatnád könnyebb fokozaton.
(Én az erősebb rifteknél pl, mindig a wraith típusúakat ölöm meg először)

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

Amúgy mostmár rohadtul felkúr az egész hinterlandson egyszerűen nem tudom bezárni a riftet a barlangban.Kidob 2 despiare demont meg legalább 3 wraitet meg 1-2 tűzdémont de olyan szinten sebződik a kari hogy 2-3 találat és fekszik,de nem csak nálam cassandra is hamar hullik.Nem vágom hogy miért,mi kevés a melee defence vagy magic vagy mi a rossebb .200-as armor más masterworkel ami még gyógyit is ha jól értettem de az első hullámot se élem túl vagy ha igen a 2.ra nem marad semmi heal potions vagy bármi.Mi a francnak lehet craftolni armort ha ennyire fos?

Van hozzá nyaklánc vagy öv már nem tudom ami plusz 10-20% fókuszt ad.De nem egy gyakori cucc.Fejleszteni inuision pontért lehet de most nem ugrik be melyikbe,talán az inquisitor fül alatt,tier 1-3.A 3-as már erősebb tovább tart..stb Töltödés szintjét asszem nem befolyásolja.

A fókuszt miként lehet gyorsan felnyomni, vagy mi a működési elve? Nem igazán értem a működését, pedig most a második végigjátszásomnál vagyok, immáron Nightmare módban és beleöltem közel 200 órát. Most Tempest vagyok, 15-ös nyilas csajszival, még a bálos merénylet előtt. Egész jól megy, de jó lenne ha ki tudnám hozni a maxot. A Tier 3 fókusz mit jelent amikor körbeér a kör jobb oldalt?
Cassandrát szoktam magam mellé venni,mindketten pajzs+egykezessel nyomjuk.Mellé egy mage meg egy rouge általában nyilas.Nálam a 2 kezes warriorok hamar halnak hiába van rajta tonnányi páncél.A pajzsfallal sok mindent fel lehet fogni,szinte bármit :D amúgy a kis szellemek ellen mi a jó védelem?Spirit resistense vagy mage defencem?Ilyen zöld lövedéket lőnek és durván tud sebezni pláne ha 3-4 lő rád egyszerre.Pajzsal lehet háritani de nem minden karinak van ugye.Meg ha egyszerre lőnek mindet nem lehet kivédeni.Az utóbbi patch óta mintha a dragonok erősebbek lennének.A stroam coast-on a sárkány 19-es szintű holott az kezdőterület jóformán.

Néhány in game screenshot (klikk a nagyobb képekért):

[spoiler]
[/url

Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.02.23. 09:59:13

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

Vedd magad mellé Blackwall-t (ha még nem tetted meg), és ügyelj arra, hogy mindig azt üsd, akit ő már tauntolt. Akkor kisebb eséllyel fordulnak rád. Ha csak Te vagy harcos a csapatban (és a tank), akkor ez a páncél felejtős...
(az ilyen típusú heavy páncél Bullnak jó, ha van mellette tank - de a warden armort nem fogja tudni felvenni)
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.02.22. 23:48:22

marhajó ezért érdenes felrakni rá többet árt mint használ.

JethroHUN
Angolul egy szót sem tudsz, igaz? A berserk masterwork stat miatt halsz meg. 20% sebzés bónusz (a karakterednek) , DE 200%-kall többet fog sebződni az ellenfelektől.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Kérdés :D
Craftoltam egy 200-as armort de nagyon gyenge lett,nem vágom miért,de egy 11-es szintű medve van dragonling egyszer megcsap aztán az életerő 90%-a lemegy :O
kép
Nincs rajta male defense az a gond?Mert igy durva ha ennyitől megborul.A sisakon meg a páncélon van male defense 20 összesen.szal nem igazán értem a dolgot.

3Error
YEEEESSSS !!! <#eljen>

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

wedge31
Patch 5 tervek.

Auto-attack key...most mondhatnám, hogy jobb késön mint soha de nem mondom, mert ennek alapnak kellett volna lennie.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Samson' tale, hát igen, ez az ami a Dragon age origins óta a Bioware sajátja rajtuk kívül csak az obsidian tudja. De a Bio az nagy mester lett. Az van amit jedi is írt nem igazán tudod ki a jó a rossz. Persze tudod, de csak az a különbség vannak akik még nem adták fel. Kicsi elemek, amiből össze rakod a képet és a végén csak nézel ki a fejedből mert ez a mese nagyon ismerős :)

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.08. 21:57:33

Sok sikert és kitartást!

Sok sikert hozzá!

drop
ez a nap híre<#worship>

Szép estét!

Helyzetjelentés a Dragon Age: Inquisition magyarításról. A lelkes modderek és programozók immáron elkészültek a Modding Tooljuk fejlesztésével, kiadták az alpha verziót, amivel immáron szerkeszthetővé vált a játék teljes "talktable" adatbázisa. Igaz, hogy .daimod fájlokba kell elmenteni, majd a Mod Managerrel hozzáimportálni módként a játékhoz, de úgy néz ki végre teljes a siker. De helyettem beszéljen ez a kép.

Az biztos, hogy szerencsére nagy hangsúlyt fektetnek a szinkronhangokba. Jennifer Hale KOTOR óta örök kedvenc (FemShep pedig szintén zseniális).

Samsont pl. az a Gideon Emery szólaltatja meg, aki a DA2-ben Fenris volt. Azt érdemes meghallgatni.
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.02.02. 13:58:09

TBTPumpa
Yep, az ő hangját én is imádom. A másik kedvencem Tricia Helfer, aki Kerrigan hangját adja (baromi jól) a StarCraft 2-ben + ő adta EDI hangját is a Mass Effect 2/3 játékokban. De a StarCraft 2-ben van a legszexibb hangja. <#szeret>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.02.01. 22:12:22

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Áh! Claudia Black. Farscape óta örök szerelmem.
tekintve, hogy Krem egy transznemű férfi, ergo nőnek született, érthető, miért van női szinkronhangja
JA :) Vagy Liáná sister esetleg Morrigan hangja ? De mindegy is. Mind ugyanazt gondoljuk szerintem, ha csak akár az origins szintű rendszert tesznek rá toronymagasan felülnek újra a trónra, úgyhogy a többiek mint Obsidian, a wasteland 2 alkotója, a beth stb, mind csak nézheték volna még ezzel a lightos mellékquest rendszerrel is mert azt kiegekkel lehet javítani. De így ez a cég csak kisért minket a múltjával és nem enged feledni. Még 20 év után sem. A CD projekt fogja átadni őket a feledésnek. Kár érte.

MerlinW
Kate Mulgrew FTW

[merlinw.org]

Mind az. Solas, Varric, Cassandra, stb. mondjuk nekem Coryp hangjától hideg futkosott a hátamon :) Samson is kemény volt. De tény nem mondtam volna meg Krem hangjáról, nő. :)

Wow! Krem hangját Jennifer Hale adja? Sosem gondoltam volna. Zseniális ez a nő.
<#eljen>
http://www.youtube.com/embed/nhhIbiMUpm0

Nem tudom volt e aki gondolkodott rajta milyen nehéz lehet megcsinálni egy sztorit jól, tényleg jól, úgy hogy mindhárom válasznál minden szinten jó minőséget kapjál. Ez rohadt nehéz. Talán a legnehezebb dolgok egyike egy rpben. Egy könyvet sokkal egyszerűbb jól megírni mint egy ilyet nem véletlen nem sokan mennek bele. Megértem ha a Beth és sok más cég a sokkal egyszerűbb utat választja. Nincs is kényszer rá, hogy belemenjenek ebbe.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.30. 21:41:44

Köszi! Nem gondoltam ezen a téren a skyrim után és főleg az interesting npc után lehet még feljebb menni. De a Bionak sikerült :) Persze ezen a szinten ez már mindegy de ahogy megidézik Val Royeauk vagy ferelden hangulatát az lenyűgöző :)
Persze nekem a Gray Warden a kedvencem :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.27. 17:53:45

Szépek!
Alapvetően a játék, jobban áll indulásnak mint a skyrim pl. Míg a skyrim alapsztori és karakterek színvonala már nem változhat. Addig itt ezek a dolgok jobban állnak, nem is kicsit. A kérdés az, EA akar e beleölni még pénzt. Ha a kívánságműsor felét teljesítik lesznek jó mellékquestek, új fák a fejlődéshez, új npc-k, új companions, új tartalom akkor ez röhögve megeszi a skyrimet. Persze virtuális valóság téren az mindig jobb lesz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.27. 17:33:57

A játék látványvilága teljesen lenyűgöz. El is kezdtem képeket készíteni:

In-game screenshotok
(aki nem játszotta végig a játékot, néhol spoileres lehet)

Kieget kellett volna venned abban már a gyorsutazás is megoldott. Amúgy tény, hogy nehéz tud lenni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nálam az a játék a "mindig elkezdem és nagyon szeretném szeretni, de egy idő után feladom" kategória. 3x elkezdtem, de mindig abbahagytam egy idő után. A gyorsutazás szinte teljes hiánya, a nehezen olvasható térkép és az easy-n is baromira nehéz harc miatt. Pedig emígy nagyon hangulatos. A legjobb benne az, hogy a nagyobb ellenségekre fel lehet mászni és úgy harcolni velük. Tiszta Shadow of the Colossus.
kár hogy nincs pc-n a dragons dogma. az is vmi hasonló mint ez, és nagoyn jónak túnik videókból

<#worship>
A kocsmai dalok ingyen letölthetők február 9-ig az alábbi linken:

Tavern Songs

Igen! Nem :) A qunari invázió rajtaütöttek a warden csapaton és a champion kimentette őket. De ekkor már a saját útjukon voltak és nem tudtak maradni segíteni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.23. 23:01:11

Ez melyik jelenet? Amikor Hawke a 2-ben találkozik a wardenekkel a templar-mage konfliktus alatt?

Talán egy kis fordítás részemről, nem szoktam ilyet csinálni mert nem vagyok nagy szám angolból de..
-Carver: valahogy tudtam te vagy az.
-champion: Carver....
-Hello big brother, szép, hogy újra találkoznunk.
- Megsérültél? rendben vagy?
-Rendben vagyok, de mi nem az a segítség vagyunk akit remélsz.
-Alstair: huh,a listán amit már reméltem, egy qunari támadás közel az utolsó lett volna.
-Carver: Csak közel utolsó?
-Ez egy hosszú lista, amit szeretnék elkészíteni, köszönet a segítségért, A nevem Alstair,
szeretnék maradni segíteni, de sajnos nem maradhatunk,
-Van bármi fontosabb mint ez az invázió?
-Carver: Mi nem beszélhetünk róla.
-Alstair: Nem mondhatok többet, szeretnék de felesküdtem a kis rózsámra, megtartom a warden titkait.
-Champion: Azt gondoltam a ti szervezetek,...komolyabb
-Anders: tényleg? Egy pillanattal ezelőtt gondoltam nevetve csatlakozok.
- heh, i get a lot( ezt nehéz fordítani.
-Champion: Várj, Valamit mondanom kell anyánkról.
-Carver: Már tudom mi történt, biztos vagyok benne megtetted amit tehettél.
-Alstair Talán ez nem a legjobb idó erre de? Talán ez az én segítségem? Ez kapcsolódik életem szerelméhez, de mint minden az életben ez is elmúlik.
-Carver: Viszlát bátyám, vigyázz magadra!
-Alstair: A készítő vigyázzon rád barátom, és mindnyájunkra!( ezek a szavak már jelzik valahol hasonló úton jár már mint duncan járt, mert a dolgok mindig ismétlődnek. .

Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.23. 22:16:40

Clarer de Chanson last commander of grey wardens In War, Victory...In Peace, Vigilance...
http://www.youtube.com/embed/YHY6GziFu5c

gregoryan
én kezdő vagyok a Dragon Age seriaban, erősen gondolkozom, hogy vissza megyek az alapokhoz, minden esetre köszönjük a linkeket!!!

Gondolkodtam pár dolgon talán kis segítség. Lesznek olyanok akik talán nem fogják végigjátszani a három részt, esetleg főleg a másodikat nem. de talán ez segít komplexé alakítani a történetet. Ez Alstaires változat kicsit más szöveggel de akik stroudal találkoznak hasonló, pillanat amikor a grey warden találkozik elöszőr a champional. Innen ismerik egymást aztán az élet összehozta őket többször is.
http://www.youtube.com/embed/chnSL8M_lHs
Ez meg egy video ami a grey warden történetének kulcspontja, talán az utolsó legendájukkal aki elesett ennél az ütközetnél. Így talán videok alapján is összerakható lesz ha nem akarja valaki végigkínlódni úgymond.
http://www.youtube.com/embed/FUPbNZFT7x4
Gaider végig következetes maradt. A DA3-ban is látható a grey warden vezérnek, aki már az alkony idején vezeti a szürkéket, félelmetes ereje van, Coryp segéd elégé rémülten menekül előle, jelentősen alábecsülte a hatalmát. :) Ez egy csodálatos világ nagyon részletesen kidolgozva. Élvezük amíg lehet mert lassan már csak a CD projekt és a witcher marad. Nekem rohadtul hiányozni fog a dark fantasy egyik talán a legnagyobb ma élő mestere.

Bioware 2000-2009 interview
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 15:03:45

Azt nem mondtam, hogy nem agyatlan és buta az AI, mert az :). Csak azt akartam kihozni belőle, hogy "valamit" lehet vele kezdeni, hogy működjön. Nem ideális, de ez van.

Köszi, azokat olvastam. Most az Asunder-be kezdtem bele, de még nem jutottam sokáig. Az külön tetszik, hogy pl. Cole-t beemelték a játékba is. Bízom benne, hogy a főbb kérdésekre azért fognak hamarosan valami választ csepegtetni :)

:)
Na ha jó felszerelést raksz rá, konkrétan heavy és pakolsz képességeket hozzá, akkor nem hasal ám el olyan könnyen :) Nálam ő a tank :)
Persze a balance az mindig is a hc rpg legnehezebb kérdése még egy ilyen agyon nerfelt változatnál pláne úgy hogy mindennek működnie kell kedvencemnél is, supermanus béta teszternél is, aki ugye részletesen leírta a hívői számára, a taktikai nézet az egy avit dolog avit rpsek részére :)
Ha nem olvastad mindenképp olvasd el a Hívás előzménykönyvet ez az origins előtt történik és van még egy. Most úgy végiggondolva már sejtem ki a gyerek és mit akarnak, akart vele. Szerintem hasonlót mint a hívásban a küldönc :) Bár már kezdenek kiesni a részletek
http://dragonage.sfportal.hu/david-gaider-a-hivas-the-calling/
A másik ami nagyon kemény a történeteinél, ahogy egymásra épülve megismered a karaktereket, ahogy Előbb Maric, Fiona és a Gray warden leader mellett a mocsokból kiemelt Duncan felnő majd ő folytatja a reménytelen és sokszor értelmetlen harcot és mellette felnő a karakterünk és a korcari vadonból kikerülő Morrigan, és alstair és megint lépünk egyet az időben Liana sister és Morrigan már felnő és mindezt Flemeth végignézte :) Hihetetlen mintha egy külső szemlélő lenne a karakterünk ebben a kegyetlen kemény eposzban :) Fura hiányzott már Duncan is ő volt az első kedvencem, majd most flemeth is elmegy :( Mintha élnének nem :)

BEAST
Teljesen mindegy melyik skillt mire állítod, a megmaradtakat akkor is össze vissza használják, az első adandó alkalommal ellövik még ha felesleges akkor is. Talán az egyik leglátványosabb a rogue karaktereknél a stealth skill, amit akkor is ellőnek, amikor senki sincs a közelükben, mert csak.

Az Iron Bull-os példa pedig tökéletesen megegyezik az én utolsó mondatom mondanivalójával. Az AI hiányos, buta, de megfelelő körülmények közt (guard/barrier/stb) közt még így is boldogul... nagyon el kell rontani a karakterek buildjét/fegyvereit/ruháit, hogy használhatatlanok legyenek a játék kihívásaival szemben.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.01.21. 13:58:50

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

@3922
Sajnálom:)

@3924
Preferred/Disabled állítása az egyes skilleknél is sokat tud segíteni.

Pl. Iron "Glass" Bull. Mindig elhasalt. Ezért beállítottam, hogy a tankot védje (én karakterem), letiltottam minden aggro képességét. Charging Bull, Ring of Pain, Devour és Mighty Blow preferredre állítva. Ráadtam heal on kill cuccot, és most olyan, mint egy vonat...
A rugóknál pedig letiltottam minden olyan képességet, amivel közel kell menni az ellenfélhez (ezek maradnak micromanagement szintjén, ha nagyon kell), preferred-re lettek állítva a távolságtartó skillek és saját maguk követésére állítottam őket.
Viszont Cole....az Cole....
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2015.01.21. 13:40:37

Sir Quno Jedi
Attól még felbaszott az ideg. :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3