162
  • Sir Ny
    #162
    pdfscissors kell neked. kb 0 másodperc alatt levághatod vele a pdf-kről a margót, illetve oldalakra tördelheted.
  • Sir Ny
    #161
    Nem szeretnék dolgozni :(
  • Sir Ny
    #160
    "Az apple keszulekeknel nem a hardver a gond, az majdnem 100%-ban megegyezik az osszes tobbi gyarto termekeivel."

    Mondj egy, azaz egy db alkatrészét, ami másban is megtalálható... A kijelzője saját, a procija saját... Végül is a NYÁK az ami számít, ugye?
  • G_ArchAngel #159
    Kindle + MacBook Air a legjobb kombo hosszabb utazashoz, ha dolgozni is szeretnel:)
  • Sir Ny
    #158
    Igen, a 600 g kurvasok. Ha mész vonaton, metrón, héven, a kindlinél nem igazán van jobb ( a papír alapú könyveket nem említem, azokat nem übereli semmi, sokkal szélesebb választék, könnyebb, gyűrhetőbb stb. ) de ha drága elektronyos ketyere kell utazáshoz, akkor a kindle a célszerűbb.
  • labzo
    #157
    Egyetértek a cikkel, illetve Komolytalan becenevű felhasználó hozzászólásaival is. Egyszerűen fejlődniük kell még az Androidos Tábla PC-knek, mint szoftverileg, mint hardverileg is, továbbá nem árt több, Tábla-Netbook/SmartPC hibridet létrehozni, mint amit az Eee is csinált. Azért ott van még a marketing, illetve az is, hogy nem egy TáblaPC-t, csak a tesz-veszen/vaterán/e-bay-on keresztül lehet csak megrendelni, még azokat is, amiket itthon is nagyban használnák, csak Magyarországon nincsen forgalomba hozva.
  • narumon
    #156
    Brit kutatók :)))
    Tényleg. Létezik egyáltalán a világon olyan, hogy brit kutató?

    Egyébként meg könnyen lehet, bár egyetlen apple rajongó barátom sincs, vallási fanatikus meg még annál is kevesebb, két perc múlva menekülök mindkettő elől.
  • morden
    #155
    Megválaszolták a tudósok, hogy miért fogy több Apple mint android D:
    http://index.hu/tudomany/brittudosok/2011/05/20/az_apple-rajongok_agya_olyan_mint_a_vallasi_fanatikusoke/
  • narumon
    #154
    Háááát ilyet csak valami kínai csodából fogsz kapni. Javaslom, hogy nézz szét a www.ankaka.com oldalon itt elég sok tablet van.
    Amire még figyelj, hogy sok ilyen kínai csodában a kártyaolvasó khm szar. Egy beépített minőségi flash überbrutál sebességű ezekhez képest, nem véletlenül sokkal drágább. Minőségi eszközökben létezik jó kártyaolvasó de abba is bele kell venni az ultra kártyákat, hogy egyáltalán értelmes sebessége legyen. Erre figyelj oda!
  • Caro
    #153
    Szerintem a PC azért lett sikeres, mert egy nyílt platform volt. Bárki fejleszthetett rá, hardvert, szoftvert egyaránt. A komponenseket több gyártó is csinálta, így alakulhatott ki a verseny.
    A mobil eszközök piacán ennek ellentéte van: mindenki gyártja a sajátját, ami hardver szinten igyekszik a többiekkel való inkompatibilitásra, egyes gyártók pedig még a szoftvert is korlátozzák.
    Én most szeretnék valamilyen hordozható gépet venni, mert nemrég halt le a laptopom, úgyhogy légyszi adjatok tanácsot. Lehet tablet, kindle, akármi, csak a következő feltételeim vannak:
    - Ne legyen benne flash memória, vagy bővíthető legyen SD/CF akármilyen kártyával. Ha a flash elöregszik, ki lehet dobni az egészet, míg kártyát mindig tudok venni hozzá.
    - Legyen benne USB host. Tisztességes operációs rendszerrel ide bármit tudok kötni.
    - Ne legyen benne GSM modul. A GSM spyware, valamint nem akarok havonta fizetni valamilyen maffia telekom cégnek.
    - Legyen benne wifi.
    - Fusson rajta linux. Ha androiddal működik, akkor jó eséllyel rendes linuxal is fog.
    - Működjön AA/AAA elemekről. A NiMH-k sokkal-sokkal hosszabb életűek mint a LiIon akksik, és akárhol vehetek ilyet, még valószínűleg elég sokáig. Ezzel szemben ha kifut már a termék lehetetlen hozzá liion akksit szerezni.
    Ha valaki ilyen gépet tud, kérem jelezze! Tartok tőle nem nagyon lesz... Ha az utolsó pontot kihúzom, akkor még esélyes is a dolog, de ehhez ragaszkodom :)
  • narumon
    #152
    Browsing with Ipad - Nem tűnik úgy hogy nagyon kéne az egér....
  • narumon
    #151
    Én vagyok az elvakult fanboy? Egyetlen példát nem tudtál felhozni! Jössz itt olyan hülyeségekkel, hogy az egér felbontása nagyobb. Bazze egy böngészésről beszélünk kurvára teljesen tökmindegy hogy mekkora egy egér felbontása, kézzel kényelmesen lehet böngészni, ha hiszed ha nem. Jössz azzal, hogy szerinted semmire sem jó, de azt már nem értelmezed, hogy más mire használja (ergo igenis jó arra). Jössz a flash-el, de egyetlen példát sem írtál, hogy hova kellene az annyira. Én megint csak abból tudok kiindulni, hogy átlagember böngészik, nem fog neki gondot okozni. Ha nagyon nagyon akarja akkor van flash képes böngésző az appstoreban, de a minimális letöltése azt igazolja, hogy kurvára senki nem fut bele ilyen problémába, ami ezek szerint papíron létezik csak. Mivel még én sem futottam bele soha, (pedig minden nap internetezek nem keveset), ebből kiindulva ez a probléma nagyon nagyon fel (túl) van fújva.
    És én vagyok elvakult fanboy? Vazzeh szerintem te vagy a kurvanagy hater a szemellenzővel. Te vagy aki folyamatosan azt állítja, hogy nem jó semmire, te vagy aki minden erőddel azon igyekszel, hogy valahol bele tudjál kötni (600g kurvasok LOL). Nézz már egy kicsikét tükörbe! Szerinted a kindle az isten, de nem persze te nem vagy fanboy csak az aki mást mer állítani, sőt mást mer használni. A színes pdf marginális terület???? Vazz lehet, hogy nekem vannak fura ismerőseim, de leginkább erre használják (mint ahogy én is). Nem kell otthon papírhalmok formájában az újságokat tárolni majd kidobni, hanem szépen elektronikusan megvan mindenféle. Nekem olyan újságok vannak legálisan előfizetve magyarul mint a fourfourtwo vagy az explorer. És olyan újságokat olvasok (jelenleg "illegálisan") mint a Popular Science vagy éppen a Digital Photography, és még sok más. Szerinted ez marginális terület, szerintem meg átlagfelhasználás.
  • narumon
    #150
    Oké, szerinted semmire sem jó. Én meg használom sokmindenre.
  • sascha1978
    #149
    November-december előtt és után is 3-5 nap a szállítási idő. A karácsonyi lassulás meg érthető, nyilván nem a magyar piac a legfontosabb az Amazonnak. A könyvkínálatuk nagy része angol nyelvű, így egyértelműen az angol anyanyelvű országokat szolgálták ki elsőként, mivel gyaníthatóan nem a Kindle-ből van nagy bevételük, hanem az eladott könyvekből.

    Egyébként nyilván az egyéni preferenciák döntik el ki mit vesz. Én pl. Kindle-t vettem, mivel elsődleges cél az olvasás volt (nem színes magazinok, hanem regények), és - lehet csak az én szememmel van baj - a hosszú távú LCD olvasástól eléggé elfárad a szemem.
    Másnak persze más a fontos, és biztos a tabletek is jól használhatóak bizonyos helyzetekben (pl. utazás közben). Viszont ezt a nagy hype-ot nem értem ami övezi a termékkategóriát övezi mostanság...
  • Komolytalan
    #148
    A másik meg hogy itt felhozol egy marginális területet, a színes kiadványokat pdf formátumban, mert azokkal a Kindle bajban van (hiszen monochrome a kijelzője, csak dithered szürke skálát tud). Másik oldalról meg mikor megemlítem, hogy iPad mit kezd speciális webes alkalmazásokkal - igen, pl flashel, ami pont azért van benne letiltva, mert a flashben általános controlokat nem tudná átméretezni, és 10 colon meg kezelhetetlenek lennének -, akkor az rögtön 0.02%-át érinti az usereknek (megalol), vagyis Jobs bácsi azt mondta, hogy nem is kell az nekünk. Szóval elvakult fanboy vagy öcsém, és az is maradsz.
  • Komolytalan
    #147
    600g nagyon sok azért, hogy egy igazán semmire se jó darab sz.rt cipelj magaddal. A Kindle 200g-ból legalább 1 valamire nagyon jó: könyv olvasásra. Bár ezt már sokszor leírtam...
  • narumon
    #146
    vagy pl
    http://www.youtube.com/watch?v=4l5700CjmdI&feature=relmfu
  • narumon
    #145
    Nem azt mondtam, hogy nem megy, hanem azt, hogy ezekkel mint pl ez itt már baja van:
    Ipad pdf

    Illetve az utazásnál is ne irjam már le újra hanem nézz vissza. a Kindle mellé kell még egy movie lejátszó, egy internetező, egy játékgép... ez már sok sok sok kiló lenne. Ipaddal ez 600g. Szintén bármilyen kis tatyóba belefér. Utazásnál biztosan nem tétel.

  • narumon
    #144
    Minek szól hozzá aki nem ért hozzá? :)

    Tessék:
    http://itunes.apple.com/us/app/ibooks/id364709193?mt=8#

    Free, mitöbb alapból rajta van az ipadon. Bocs.
  • Komolytalan
    #143
    Nem tudom honnan veszed ezt a Kindle nem kezeli a pdfet baromságot, tessék, a saját szemednek talán hiszel (google első találat Kindle pdf párosra, látom utána néztél):
    Kindle pdf
    Konvertálni meg a MobiPocket Converter vagy a Calibre elég sok dokumentum formátumból konvertál rá.

    Utazási élmény - 200g és befér egy öltöny/kabát zsebébe, vagy laptop táska bármely oldalzsebébe. Egyszerűen nem tétel.
  • morden
    #142
    Ipadon csakegy app letöltése (9,99 dolcsiért) és már lehet is olvasgatni ezerrel , zunlong tablet pc meg alapból tudja, :D ismét egy jobbegyenes az applenek :D

    forrás: http://itunes.apple.com/us/app/pdf-reader-pro-edition-for/id364502063?mt=8
  • narumon
    #141
    Huhh látom még mindig nem érted. Leírtam az utazási "élményt" arra nem reagáltál, mint ahogy arra sem, hogy most a vinyómon kb 50GB olvasatlan pdf van, a kindle rájuk sem tud szagolni :(
  • Komolytalan
    #140
    Magyarországon nem vesz, mert eleve csak az amazon forgalmazza (+aukciós oldalak, drágábban). De a teljesítés várható időpontja célország függő (ezért is kell rögtön a termék képernyőjén cél országot választanod). Novemberben ha kiválasztottad hogy Magyarország, akkor kiírta hogy 2 hónap. Ha kiválasztottad hogy usák/ánglusföld, akkor meg kiírta hogy 3 nap.

    Vám+áfa meg van rá, de az amazon (egyelőre) átvállalja. Más (pl e-bay) meg nem. Ezért is érdemes közvetlenül az amazontól venni, mert akkor a teljes költség 139+21 USD (készülék+szállítás).
  • G_ArchAngel #139
    Az 1.-esre azert utaltam, mert a sajat olvasojuk honapok ota a kezdolapon van, igy hulyeseg volt hivatkoznod ra.
  • morden
    #138
    Vesz még valaki Magyaroszágon ilyen cuccot? ott az e-bay vagy az amazon, 1 héten belül megérkezik házhoz és álltalában olcsóbb is (meg ha ügyes vagy a vámot is megúszod )
  • Komolytalan
    #137
    1. 8 millió eladott készülék az elemzők által várt 5 millióval szemben azért nem szar akárhogy is nézzük.

    2. Tájékoztatásul közlöm hogy London Nagy-Britannia fővárosa, amit ugyebár a kivételek között említettem. Ami tény hogy ha beírtad hogy cél ország Magyarország, akkor 2 hónapos várakozási időt írt ki tavaly novemberben. Ami az átlagos 1 nappal szemben kicsit soknak tűnik.
  • G_ArchAngel #136
    "1. www.amazon com nyitóoldal: amazon #1 bestseller: Kindle."

    Mit varsz, Coca-Cola-tol Pepsi reklamot?

    "3. Karácsony előtt kb 2 hónappal már nem szállítottak WIFIs Kindlet csak USA/Nagy Britanniába, mert kifogytak a készletek (értsd nem bírtak annyit gyártani, amennyit venni akartak a népek). "

    Az jo, mert itt nalunk Londonban rogyasig voltak vele a konyvesboltok, Argos es a tobbi online store.


  • gabrancs
    #135
    Szerintem minőségbeli problémák okozzák a gyenge eladást. Nagyon gagyi hatást kelt a legtöbb tábla pc! No meg azt sem lehet elhanyagolni hogy az android alkalmazások tábla pc-re elég gyengék. Nincs még sok minőségi program. Szerintem. Akár hogy is nézem, mindig az van hogy az Apple valamit piacra dob aztán a többi gyártó elkezdi majmolni. Az apple egy lépéssel mindig előrébb van a többi gyártóhoz képest.
  • morden
    #134
    Apple support VS zunlong tablet PC support :

    az eladó írt nekem egy mailt :"Hi Peter,

    Long time no hear from you.

    it's work the win7 tablet PC ? "

    Na ez a support nem az apple :D
  • Inquisitor
    #133
    "az ipad kijelzője a legjobb a piacon"
    Ezt megkérdezhetem mire alapozod, csak mert eléggé meglepődtem amikor kiderült, hogy az iPad(1) 10 colos kijelzője kb. 2/3-ba kerül egy Blackberry 3" körüli kijelzőjének ...

    "Okés de ez 6" könyörgöm. Alig nagyobb mint egy telefon."
    Ne túlozzunk a 2x akkora képátló 4x akkora olvasási felület, éppen tegnap néztem meg egy utas kezében ilyen méretet és teljesen jól használható és olvasható.

    "mert sokat olvasok este, lekapcsolt lámpánál"
    Azt gondolom tudod, hogy ha egy megjelenítő fényerejének a legalább 80%-át nem éri el a háttérvilágítás, akkor komoly szemromlást okoz? Ez igaz TV-re, telefonra, monitorra, stb.
  • Komolytalan
    #132
    Címszavakban:
    "Rossz a hasonlítás, az ipad kijelzője a legjobb a piacon"
    Legfeljebb legjobb háttér világításos, ami klasszisokkal szarabb a legrosszabb e-inknél is _könyv olvasásra_. A Kindle meg a legjobb e-ink kijelzővel rendelkezik.

    "Ne izgulj próbáltam! Mint ahogy a Sony ebook (eink) olvasóját is. Ezek után maradtam az ipad mellett."
    Vagy vak vagy vagy hazudsz. Mondom ezt azért, mert ismerősömnek van iPadje (első generáció, még amcsi rokon hozta be), és ő is azt mondta a Kindlet látva az iPad mellett, hogy hát igen, a papír az papír, a hátulról villannyal megvilágított színes "üveg" meg hátulról villannyal megvilágított színes "üveg". Most éppen azzal zargat, hogy hogy kell megrendelni, meg hogy van a fizetés, szállítás, stb.

    "Mondjuk én pont azt olvastam, hogy mióta van ipad és társai azóta a kindle eladások szinte teljesen befagytak."
    1. www.amazon com nyitóoldal: amazon #1 bestseller: Kindle.
    2. Túlteljesíti a Kindle a várakozásokat
    3. Karácsony előtt kb 2 hónappal már nem szállítottak WIFIs Kindlet csak USA/Nagy Britanniába, mert kifogytak a készletek (értsd nem bírtak annyit gyártani, amennyit venni akartak a népek). Mondjuk 3G-st meg DX-et lehetett kapni az tény, mert az kb a kutyának se kell.

    "Eddig azt mondtad, hogy a galaxy tabot próbálgatod az meg ég és föld egy ipadhoz képest"
    Nem. Én azt mondtam, hogy Galaxy Tab a fejlesztési teszteszközöm. Teszteszköznek nem kategória csúcsmodelt kell venni, hanem közepest (mire megjelenik a termék a Galaxy tab kb az lesz), ezért nem iPadot vetettem. Ez nem jelenti az hogy nem láttam még más felhízlalt smartphone-t. iPadot is próbáltam, de az nincs saját. Galaxy tabhoz képest tényleg jobb, de egy könyvet akkor se olvasnék el rajta mondjuk este 8-tól éjfélig folyamatosan ha korbáccsal vernének. Sőt HTC Desire-n is tesztlek - mert azon is működnie kell a cuccnak - de az ugye nem tablet.
  • narumon
    #131
    Eddig azt mondtad, hogy a galaxy tabot próbálgatod az meg ég és föld egy ipadhoz képest (javaslom hasonlítsd össze élőben)
  • narumon
    #130
    Nah én pl pont filofaxként nem használom :)
  • narumon
    #129
    "Példádnál maradva: Neked jobb 120 nm-es - üzletnek és raktárnak, de akár tehénólnak is alkalmas - lepukkant putri, mint egy 55nm-es luxuslakás"

    Rossz a hasonlítás, az ipad kijelzője a legjobb a piacon tehát mondhatnám, hogy a 120nm2-es luxuslakás vagy 55m2 luxuslakás között kell választanom amiben tilos a kutyatartás (ez nagyon jó példa), itt meg is bukik az egész mert 2 kutyám van.

    "Aki nem látta még élőben ez egyszerűen nem fogja fel, hogy mi durva dolog az, hogy megkapsz egy kikapcsolt készüléket, és ott van a kijelzőjén a papír, hogy kapcsolja be, majd csatlakoztassa a számítógépéhez. Aztán mikor le akarod venni, akkor jössz rá, hogy hűbaz, ez nem is papír... Hol tud ilyet az iPad? "

    Ne izgulj próbáltam! Mint ahogy a Sony ebook (eink) olvasóját is. Ezek után maradtam az ipad mellett.

    "A 6 col nagyon-nagyon jól eltalált méret - nem véletlen az, hogy már 3. generációnál tart a Kindle, változott a készülék mérete, tömege, a kijelző típusa, de a kijelző méretéhez hozzá nem nyúlnak."

    Mondjuk én pont azt olvastam, hogy mióta van ipad és társai azóta a kindle eladások szinte teljesen befagytak.
  • narumon
    #128
    Na várjál már te webes alkalmazásról beszélsz mi meg weboldalakról. Hány ember is akar a tableten webes alkalmazást futtatni? 0.02%?? Kb.
    És mesélj már nekem olyan weboldalakról amik nem mennek tableten. Mondom, otthon ezen netezek nem találkoztam még ilyen oldallal. Biztos létezik egy-két only flash oldal, de ez hány százaléka lehet a weboldalaknak ? Megint csak 0.02% kb. (Egyébként én még nem futottam bele ilyenbe).
    Az a baj, hogy ezt úgy adod elő mintha az lenne, hogy 1 weboldal megy hopp egy másik meg nem. Csakhogy erről szó sincs.
  • M2 #127
    Én csak azt tudom véleményezni amit iphone vonalon tapasztaltam: két éve vettem a 3GS-t, azóta semmi gondom nem volt vele, minden játék és alkalmazás rezzenéstelenül futott, plusz az új OS miatt megújúlt a cucc sok újítással.

    Egyik ismerősöm előttem egy hónappal vett egy samsung okostelót (az én telómmal egy árban), az még teleszkópos ceruzás bökdösős volt, fél év után már gyűlölte, azóta a harmadik telefonnál tart.

    Másik ismerősöm egy évvel utánnam vett egy Androidos HTC Legend telót. Nagyon örült neki, odáig volt, hogy ez aztán odaver az iphone-nak (drágább is volt mondjuk). Azóta szenved a frissítésekkel, legújabb android már fel se megy rá, a játékok játszhatatlanul lassúak. Most próbálja eladni, hogy lecserélje.

    Ennyi.
  • Komolytalan
    #126
    Szerinted nem próbálgatom? 2 hónapja mást se csinálok.
  • Komolytalan
    #125
    Igen, ez az igényszint, amiről beszélek. Szerinted átlagosan jó kompromisszum, szerintem meg mindenre alkalmatlan fostalicska. Egyetlen alkalmazását tudom elképzelni: akinek túl nagy az ujja az okos telefonokhoz, annak jó filofax helyett (buta telefon mellé). De erre meg nem kell iPad, mert a 60eFt-s tökmind1 mi is jó ha legalább Android 2.2 van rajta.
  • Komolytalan
    #124
    Példádnál maradva: Neked jobb 120 nm-es - üzletnek és raktárnak, de akár tehénólnak is alkalmas - lepukkant putri, mint egy 55nm-es luxuslakás - amiben tilos a kutyatartás. Merthogy iPad vs Kindle e-book olvasóként kb így viszonyul egymáshoz.
    Aki nem látta még élőben ez egyszerűen nem fogja fel, hogy mi durva dolog az, hogy megkapsz egy kikapcsolt készüléket, és ott van a kijelzőjén a papír, hogy kapcsolja be, majd csatlakoztassa a számítógépéhez. Aztán mikor le akarod venni, akkor jössz rá, hogy hűbaz, ez nem is papír... Hol tud ilyet az iPad? Nevetséges vacak...

    Egyébként a Kindle DX egyszerűen nem fogy úgy, mint a Kindle. És nem az ára miatt, hanem mert a mérete miatt egyszerűen kényelmetlen. A 6 col nagyon-nagyon jól eltalált méret - nem véletlen az, hogy már 3. generációnál tart a Kindle, változott a készülék mérete, tömege, a kijelző típusa, de a kijelző méretéhez hozzá nem nyúlnak.
  • Komolytalan
    #123
    Én jelenleg egy webes alkalmazást írok újra tabra, mert a PCre optimalizált használhatatlan azon. Nyilván a cég akinek dolgozok azért csináltatja ezt velem - ahelyett hogy a s.ggét a földhöz verné a tab jövőbeli élményétől - mert nem akarja maláj k.rvákra költeni a pénzét.
    Nyilván vannak weboldalak, amik képesek megjelenni tableteken, de közel sem mind. Szóval igen, webezés, élmény, kisf.szom, de ugye ott van a Jobs-szindróma: ami nem megy alatta, az szar. És nem ám az iPad szar, hanem az oldal (ami egyébként PCn tökéletesen működik).