Metro Last Light

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metro.Last.Light.Update.2
Metro Last Light Update 2 changelog:

- Fix for ATI/AMD video cards performance issues
- Fix for shadow visual corruption bug on AMD 7xxx series
- Fixes an issue with the game starting only in 3:1 resolution on some TVs.
- Added FOV customization. After starting the game up, the user.cfg will be updated with the r_base_fov cvar. File is located in %LOCALAPPDATA%4A GamesMetro LL.
SSAA van benne semmi más...ÉBRESZTÕ!!!
Maxtreme
Köszönöm, ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Viszont ebben a játékba én max SSAA-t láttam SSAO-t viszont nem..
Szóval vagy elírta a kolléga úr, vagy nem egy játékkal játszunk.

Myselor
most komolyan engem szóltok le ezért?😄 annyit mondtam hogy jó lenne ha nem patchbe raknák az ilyet,igen holnap jelenik meg,simán lett volna még akkor idejük így kiadni,na mindegy.nem szoltam semmit😊
tomsolo
Fail.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

grebber
"de az még szebb lett volna hogyha alapbol így adják ki"

Ha úgy veszed gyakorlatilag így adják ki mivel holnap jelenik meg a game (jó éjfél után nem sokkal) mivel steam-es egybõl szedi is a patchet hozzá!

Next PC upgrade: 2022

Eredeti vagy nem eredeti?
Melyik pontosan?
Myselor
jó ez az új patch,gratula érte.de az még szebb lett volna hogyha alapbol így adják ki ^^
Gyanús ez a 10 MB...nagyon. komolyan egy .ex megoldja ezeket a hibákat?! <#wilting>
wedge31
Láttam én már olyan patch-t ami többet ártott mint használt.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Az nvidiásoknak nem kötelezö de egy patch nem szokott ártani...általában.

wesker24
Ezt kérdem én is nekem eddig semmi gond nincs a játékkal !
sz4bolcs
nvidiásoknak érdemes feltenni ezt a patchet?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tyûûû, azért a mocsaras pálya eléggé odadob. El lehet rajta keresgélni egy ideig. Sõt meghalni is nem egyszer 😄
broman191
Az új update nálam megszûntette a 10 FPS-re lassulásokat a füstös/halmozottan lámpafényes részeknél, le a kalappal a fejlesztõk elõtt, nem hittem volna hogy ilyen hamar sikerül játszhatóvá tenni a játékot az AMD-sek számára is...így már játszhatóan fut a játék bármilyen helyzetben, kezdtem egy hardcore ranger végigjátszást, a színházas állomásnál járok, eddig 30 FPS alá szinte nem is ment a mutató (általánosan pedig jóval gyorsabb) DX11 módban, 720p @ very high, AF 16x, motion blur normal, tesselation normal, SSAA off, PhysX off beállításokkal. A FoV beállítást "r_base_fov 75.625" így alakítottam, néhol belelátni Artyom karjába minimálisan célzáskor, de nem vészes. Az alap 50.625 beállításhoz képest határozottan elõrelépés, de számomra már kicsit sok, nemsokára kipróbálom 65.625-tel, úgy már valószínûleg bugos sem lesz... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

DarkSector
Bocs nem neked ment volna. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Sorry félreértés történt, neked akartam írni nem Fpocok-nak...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Gabisan666
En ezzel hasznalom,csak a menteseket kellett atmasolni a regi dir-bol.
Bar a fov-ot meg meg mindig nem tudom hogy kell allitani a users.cfg-ben.

Asrock Z390 PhantomGaming9☆9700K/4500Mhz☆GSkill TridentZ DDR4 2x8GB KIT 3200MHz/3600Mhz☆ Gainward RTX 4070 Ti Reunion GS 12GB☆Samsung980NVMe500GB☆Toshiba SATA3 2x3TB☆Asus Xonar AE☆ Seasonic GX-1000☆

Gabisan666

Asrock Z390 PhantomGaming9☆9700K/4500Mhz☆GSkill TridentZ DDR4 2x8GB KIT 3200MHz/3600Mhz☆ Gainward RTX 4070 Ti Reunion GS 12GB☆Samsung980NVMe500GB☆Toshiba SATA3 2x3TB☆Asus Xonar AE☆ Seasonic GX-1000☆

sz4bolcs
elõször kitesz egy 'bezárás' gombot, csak arra lehet kattintani, aztán ha megint elindítom, akkor beadja a safe mode-ot és azon indul nem elmentett grafikai beállításokkal.

Maga a játék elindul?
sz4bolcs
nekem is ezt csinálja ha benchmarkon állítogatok grafikát :/

nekem induláskor azt írja hogy nem indult el elõzõleg akarja-e safe modban futtatni,akármit nyomok fekete képernyõ, csak resetelni lehet(
5870 vidkari minden driver fennt friss, valaki találkozott ilyennel?
sz4bolcs
Jó kis játék, de a grafikától nem dobtam hátast.
Indokolatlan gépigénye van a grafikájához képest.

Fpocok
Nem vittem végig. A fov miatt nem játszok vele. Majd ha lesz fix.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Gabisan666
Felraktam a patchet ,muxik,de mit kell beirni a users.cfg be ,hogy a fov -ot lehessen allitani ?

Screen space ambient occlusion -t jelent az SSAO

az SSAA meg Super sampling anti aliasing-et

Snexi
ez nem kamu?

közben sikerült találni:

http://www.monova.org/torrent/6440439/Metro%3A_Last_Light_%28Update_1%29_%282013%29_PC_Patch.html

Linket tud adni valaki?
Shep
Elvileg már van patch ami javítja az atis gondokat, meg van fov álljtási parancs stb.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

grebber
Nem tudom te hogy vagy vele ,de nem sok olyan jó játék van amit 1 végigjátszás után otthagyunk és elfelejtjük!

Ebben is van minimum 3-4 végigjátszás még! (Nekem biztosan)

DarkSector
Számít valamit? Már végigvitted, nem?

Fpocok
Éljen. Alig várom.
Bár a fob patchet jobban 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

grebber
"A játék feloldásáig körülbelül 16 óra van hátra." <#taps>

Maxtreme
az SSAA maxon mi? Nálam már a 2x bekapcsolás is felezi az fps-t, mérföldekkel jobb gépen, 1680-ban.

Ezek az ukránok vagy oroszok tényleg csak a hangulathoz értenek. Számos helyen kilógnak a dolgok. Nagyon nyõgvenyelõs az irányítás is. Az ilyen interaktív gyorsakciók is picit elcsúsznak. Nem játszottam se az elõddel, se a S.T.A.L.K.E.R.-rel se. A Cryostasis: Sleep Of Reason volt ilyen nehezen megszokható, el is hagytam idõben 😊
Aki kíváncsi aki nem, ennyi az én véleményem.
Shep
Rakjál már egy bencmark eredményt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Benchmark is in-game jelenet, szóval játékon belül nem lehet nagy különbség. Szándékosan néztem a katonák ruháit, részletességet, közeli textúrákat, és õszintén szólva nagyobb változást vártam ahhoz képest, hogy Low-on szépen fut, Very High-on meg diavetítés van. Igazából ha a lehetõ legalacsonyabb beállításokon játszol, akkor is bõven élvezhetõ. Más játékban a Low azt jelenti, hogy baszottul elmosott textúrák vannak mindenütt, itt szerencsére nem ez a helyzet.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

DarkSector
én leszedtem very-rõl simára ég és föld. Sebességre.

DarkSector
érdekes elindítom, Ranger mod....irja hogy töltsem le a dlc-t. 😄

Nagyon sok van a high és a very high között ne a benchmarkba hanem a gamman belül nézd meg ott kijön szépen ...
De van.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

DarkSector
Nem mintha nagyon fontos lenne, de a warez limited-nél a Ranger mód nincs a játékban. 😄

Én benchmarkban összehasonlítgattam, és hát õszintén szólva, nem láttam egetrengetõ különbséget a Low és a Very High textúrák között, legalábbis nem akkorát, amekkorát az FPS csökkenése indokolna. AF 4x és AF 16x között sem láttam gyakorlatilag semmi különbséget, csak teljesítményben.

DarkSector
akkor is, ahogy néztem nem sokat segít a kisebb felbontás...pl a very high textúra önnmagában sokat szív.

1440x900-ba játszom..
DarkSector
Én is...

Shep
Hát elég nehezen hiszem, hogy azon a gépen minden maxon játszható fps-t kapsz akár csak 720p-ben.