80
 • narumon
  #80
  Mhm akkor mondjam, hogy nekem a számítógép mellett van az asztalon? (ettől függetlenül mint mondtam műanyag)
  A cégünknél a tárgyaló sarkában van?
  Azt is mondtam már a legelején, hogy azt már nem Józsinak gyártják otthonra. (legtöbbször). Az ilyen emberek jönnek, hogy óóó minek a 4M forintos Cisco switch, valamelyik kínai 120e forintért tudja ugyanazt (papíron).
 • Komolytalan
  #79
  A drága öltöny akár lehet értelmes is, de az aluházas router az már konzumidiotizmus. Mivel eleve nem szokta az ember kirakni dísznek, hanem lepakolja oda ahol bejön a net mondjuk 1 szekrénybe, oszt jónapot. Ha már arról beszélünk, hogy valami jól nézzen ki, akkor nem árt ha az a valami látszik is.
 • morden
  #78
  Az üzletpolitika ezek szerint csak üres szavak, a konkrét végrehajtás meg egy nagy 0 :P ( hirdetésnek meg nem illik bedőlni.. )
 • vasedeny2
  #77
  azért vesznek tabletet, mert netbookjuk már van...
 • opeca
  #76
  Figyelj, miért kell a kákán is csomót keresni?

  Szerinted mi a mérvadó?
  A cég üzletpolitikája és hirdetései vagy pedig az ezredik sufniban levő tízezredik eladó?
 • morden
  #75
  De én az eladóval találkozok először és ha látom, hogy még a csoportvezető is telefonálgat egy tök alap kérdéssel, akkor nem az fogalmazódik meg bennem, hogy a mobil net szolgáltatók nagyon készülnének a tabletes netre.
 • opeca
  #74
  Manapság a nagy tömegeknél van még kultúrája az informatikának, vagy kialakult egyáltalán?

  Mert ez a mérhetetlen tartalomfogyasztás és mindig mindenhol on-line lenni, hát ez nagyon aberrált dolog, legalábbis én annak tartom.
 • opeca
  #73
  "A felhasználói igények a hordozható eszközök felé terelik a gyártókat, mert egyre több felhasználó bárhol bármikor hozzá akar férni az általa kívánt tartalomhoz. "

  Ez meg a másik. Korábbi cikkhez szólva már ezt is feszegettem. Aki nem ismeri megfelelően az adott technológiát, az nem is tudja megfelelően használni. Persze biztos vannak kivételek, de nagy általánosságban ez igaz.

  Ahhoz tudnám hasonlítani amikor a az európai találkozott az indiánnal. Az indiánoknál a dohánynak komoly kultúrája volt, az európaiaknál az alkoholnak.

  És mi lett a vége? Az indiánok megkóstolták a tüzes vizet és nagy részük alkoholista lett, az európaiak meg egymás után kaptak szájrákot.

  A lényeg, a nem megfelelő tudás a fogyasztott termék esetén mértéktelenséget szül, ami ide vezet.

  Pont azoknak készül, akik pont a legkevésbé akarnak tudást szerezni, a felhasználást megtanulni az informatikáknak és éppen ezért bennük teszik az ilyen eszközök a legnagyobb kárt.
 • opeca
  #72
  Ez az eladók felkészületlenségéből adódik, nem a gyártók elszántságából. Az egyszeri eladó tkp. leszarja, hogy lehet egy usb-vel netezni tableten. Neki nincs benne biznisz, hogy felvilágosult legyen a tabletek világában. Valószínűleg felesleges nyűgnek érzi, hogyha ikszedik okostelefon mellé még egy raklapnyi tabletet is rásóznak.

  De ez az eladók szintjén van és mint írtam, azt teljesen külön kell választani a gyártók törekvéseitől.

  Amúgy mégiscsak volt valaki aki tudta, nem? Akkor mi a gond?
 • morden
  #71
  " tabletek terjedésének kedvez, hogy a mobilszolgáltatók kifejezetten tablet-internetezésre összeállított díjcsomagok esetén a készülékekre támogatási kedvezményt adnak, ahogy a mobiltelefonok esetében is. "

  3 héttel ezelőtt a vodánál a 3. ember tudta csak megmondani, hogy az androidos tabletre lehet-e usb netet tenni ....
 • opeca
  #70
  "A tabletek terjedésének kedvez, hogy a mobilszolgáltatók kifejezetten tablet-internetezésre összeállított díjcsomagok esetén a készülékekre támogatási kedvezményt adnak, ahogy a mobiltelefonok esetében is. "

  Ez a lényeg kérem semmi más. A biznisz. Régen, amikor a notebook-ok kedtek beszivárogni az országba olyan áruk volt, hogy két havi átlagfizud elment rá egy az egyben. Nem volt se kedvezmény, se lenyomás a felhasználók torkán.

  Igazából mint külső szemlélő, folyamatosan az jön le, hogy itt már egy globális marketing-gépezet rajtolásának vagyunk a tanúi. Egy év alatt minden fontosabb gyártó elkezdett a tablet-piacban nyomulni, de olyan vehemenciával, hogy egy gazdasági szakember a haját tépte volna 10 évvel ezelőtt, ha ilyet látott volna.

  Ezek megtervezése, kivitelezése, gyártósorok felhúzása baromi drága. És úgy ugrottak egymás után a "kútba" mintha valaki megsúgta volna nekik, hogy gyúrjatok tabletre mert abból lesznek komoly eladások.

  Mert miről is van szó? Arról, hogy mára már teljesen összekuszálódott a kereslet-kínálat ok-okozati összefüggése. Régebben előbb felmérték a keresletet utána jött a kínálat, manapság mi van? Előbb jön a kínálat, aztán behúzzák a keresletet is.

  Ezért mernek egymás után ugrani a gyártók mert tudják, hogy ha esetleg az emberek önszántukból - sőt, erre nem is nagyon hagyatkoznak - nem vennének elegendő tabletet x,y gyártótól, akkor majd mi rávesszük őket, hogy vegyenek. Ez egy win-win stratégia, persze ehhez kell egy megfelelően, a reklámok és kedvezmények hatására agymosott réteg.

  Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, bár sanszos, hogy le fogják nyomni az emberek torkán és a piackutatóknak igaza, no nem azért mert olyan okosok, hanem mert van elég ráhatása a gyártóknak arra, hogy miképpen vetessék meg ezeket a kütyüket.
 • narumon
  #69
  Rengeteg ilyen dolog van a világon, van ahol érdekel engem és valahol nem. Van egy-két barátom (nő és férfi is), aki pl 20e forintért vesz magának farmert vagy egyéb gatyát. No én erre sajnálnám; a legdrágább farmer amit eddig vettem az 7.000 Ft volt, és az már bőven a fájdalom küszöböm, viszont az öltönyöm 180e forint volt, mert annyiért lehet normálisat kapni. A te fogalmaid szerint nem tud többet mint egy 50e forintos, de egész más a tapintása, esése. Vagy a te fogalmaid szerint a műanyag óra is tökéletes hiszen pontosan ugyanannyi időt mutat mint mondjuk egy fém óra. Azért én maradok az utóbbinál.
 • narumon
  #68
  De igen, mindennek megvan az oka, ha más nem a design. Tudom, hogy PC kockáknál nem számít a design, én még a tévét is úgy választottam, hogy tudja amire szükségem van, de nézzen is ki jól!
  Egyébként az alu egy valamit üzen a műanyaggal szemben pont a minőséget. Nekem itthon műanyag routerem van mert teljsen jól kiszolgál, de a cégnél cisco van fémből. Eleve mert egy olyan drága routert full gáz lenne lapajműanyagba tenni. Ugyanezért van Dell alu borítású notim, mert kb háromszor komolyabban néz ki, és sokkal jobb hozzáérni, ránézésre is minőséget képvisel. Persze belül (mondjuk rá) ugyanaz van mint egy műanyag kivitelnek, de a kettő ég és föld. Jah nem is mondtam még, hogy az Asus netbookom is szálcsiszolt alu tetővel van. Kb 20-30e forinttal drágább volt mint a mindenféle műanyag EEPC, de ennyit símán megér ez a különbség.
 • Komolytalan
  #67
  És ha mondjuk bivalyfaszbőr házas routert gyártanának, akkor azt vennél, mert az a trendi? Mert értelmes indokot nem tudtál ám felhozni mellette.
 • SlickAdam
  #66
  valoban nem tud tobbet. sot, iPhone 4 erosebb az elso Pad-nal. de a kepernyomeret teljesen mas lehetosegeket nyujt. lasd.: Korg Electribe progi.
 • Ferrer
  #65
  Múltkor nézegettem az Ipadet, és rájöttem, hogy tulajdonképp semmivel se tud többet, mint egy Iphone. Csak minden nagyobb rajta kicsivel - kivéve pl. a felületen a gombok, hangerőszabályzó, ez kifejezetten zavart. Írni meg nem volt akkora élmény. Megjegyzem Iphone-on se az, meg semmilyen touch screenen. Legfeljebb akkor vennék ilyet, ha minden nap 3 órát kellene ingáznom vonattal, olyankor biztos jól elszenved vele az ember, na de így teljesen felesleges.
 • narumon
  #64
  Hát pedig Linksys (Cisco), TpLink, Asus, Dlink, ezek mindegyike gyárt alu házas routert is.
 • narumon
  #63
  "(persze fordítva viszont próba nélkül tudjátok mi szar :D)"

  Miről beszélsz? Nekem asztali PC-m van, Dell Notebookom és Asus netbookom. Eléggé próbálom minden nap hidd el. Én csak az alu nem alu vitába szálltam bele. Fel sem kell hozzá hozni az applet.
 • SlickAdam
  #62
  mi az hogy forditva? szerinted mi sose hasznaltunk pc-t, vagy mi? epp hogy eletem nagyobb reszeben voltam pc tulaj, mint mac. igy nekem egy poppet nagyobb ralatasom van az ilyen dolgokra, mint a csak okoskodoknak...
 • Komolytalan
  #61
  Én notebookot se tudom elképzelni hogy mi a ráktól nyekeregne, de egy router - az tényleg miért lenne alu házas? Mondjuk e-digitalon eleve mind műanyag, de gondolom almás routerről van szó :-D
 • Komolytalan
  #60
  Igen, de te jöttél azzal, hogy ugyanolyan gyorsan tudsz gépelni virtuális billentyűzeten mint a valódin. Erre írtam én, hogy az nem gyors, hanem lassú. Ennyi erővel azt is mondhattad volna hogy trabanttal olyan gyorsan tudsz menni mint ferrarival - mert kb annyi a különbség. Ez nem a ferrarit minősíti, még csak nem is a trabantot, hanem a te tudásodat.
 • mujahedin
  #59
  De most komolyan nyekeregtessétek már a cuccokat, csináljatok róla videot hogy ez milyen erőhatásoknál következik be, úgy szeretném már átélni a nyekergéstől megkeseredett életű emberek gondjait :D
 • mujahedin
  #58
  Egy értelmes érv nem volt, volt a szokásos "apple életérzés, nem tudod míg nem próbálod ki érv" (persze fordítva viszont próba nélkül tudjátok mi szar :D)
  Meg teljesen más cuccokkal való példálózás, csak tudod. Csak tudod az a helyzet, hogy egy mozdonyba lehet hogy jó a 4000 lóerős dízelmotor, és szép és jó, de de a családi autóba nem igazán szükséges, kb értelmetlen.
 • SlickAdam
  #57
  "minden nyekereg ami nem apple"

  dehogynem. a sima feher macbook pl nyekereg (bar merevebb joval az olcso Acer-eknel). az alu ezzel szemben nem.
 • mujahedin
  #56
  Aha mert a "normális" minőségű tűzhelynél kifinomultabban ég a gáz mi? :)

  De ne terelgess, kés is tökmás dolog, ott a pengének ki kell bírnia egy csomó mindent, míg egy billentyűzet vagy mobil burkolat nem igazán kap nagy erőhatást normális használat mellett.
  Mondd el, hogy normális használatnál miért nem recsegnek az olcsó billentyűzeteim (ha rájuk nyomok mondjuk 10kg-t akkor recsegnek picit, de az fém cuccok is), miért nem recseg a full műanyag olcsó mobilom?
 • narumon
  #55
  Arról nem is beszélve, hogy Jobs marketingjét szoptam be azért vettem Dell notit. Mhmmm elég mellésikerült marketing lehetett...
 • narumon
  #54
  Érv egyelőre csak a mi oldalunkról hangzott el.
 • narumon
  #53
  Pont azért hoztam fel a konyhai gépet. Érdekes módon amikor Jobs éppen nem volt az applenél akkor is lehetett alu notit kapni más gyártótól akkor most, hogy is van ez?
  Amit te próbálsz megmagyarázni az nagyon jól látszik a konyhai gépeknél is. Lehet "fröccsöntött" tűzhelyet kapni x ezer forintért meg lehet hasonló tudásút, normális minőségű anyagokból x*2-ért. Ezt is Jobs mondta, és mindenki hülye aki olyat vesz. Az élet minden területén tudnék példákat hozni;
  Lehet kapni bőr utánzatú cipőt x összegért és lehet valódi bőr cipőt kapni x*2-ért. Ez utóbbi esetben is mindenki hülye és Jobs minőségi anyaghasználatát szopták be. Lehet kapni konyhakést 1.500 Ft-ért meg normáli minőségűt 15.000Ft-ért. Jobs megmondta nyilván azért, és aki 15-ért vesz kést az hülye szerinted. Soroljam még, vagy még mindig azt állítod, hogy a világon mindenki csak a Jobs marketinget szopja amikor anyaghasználatról van szó.
 • mujahedin
  #52
  Ha már érv nincs akkor ez is megteszi ;) Ti meg nem értett emberek :D
 • narumon
  #51
  "Jáj ez is nyekereg :DDDDD lol minden nyekereg ami nem apple :DDD"

  Tényleg nem tudsz szöveget értelmezni.
 • mujahedin
  #50
  Pontosan azért! Megmondta hogy ez a menő, és a többiek is hasznot akarnak húzni belőle. Konyhai gép megy hogy jön ide? Nagyon más dolog ;)
 • mujahedin
  #49
  Jáj ez is nyekereg :DDDDD lol minden nyekereg ami nem apple :DDD hogy a francba van az hogy 3 féle 2k-s (trust meg valami clicker) közűl egyik sem recseg?
 • narumon
  #48
  Well, akkor azért gyárt mondjuk az össze router gyártó alu routert is mert Steve azt mondta? Vagy azért gyárt az összes notebook gyártó alu notit mert steve azt mondta? Sőt azért gyártanak rengeteg Inox konyhai gépet mert Steve azt mondta? Ne legyél már nevetséges!
 • SlickAdam
  #47
  olvasott szoveg ertelmezes 1-es :D
 • narumon
  #46
  Én pl Dell notebookból is aluminiumot vettem, már az más amikor hozzáérsz. Nyekergő műanyag és alu között azért ég és föld a különbség.
 • narumon
  #45
  Így van. Én meg szögbelövő helyett nem veszek kalapácsot.
 • mujahedin
  #44
  ok értem tehát mert menő és steve jobs azt mondta. Nincs több kérdésem.
 • SlickAdam
  #43
  de nincs szuksegem ra. mint ahogy a tobbsegnek se. tehat ugy nagy altalanossagban nincs szukseg kulso bill.-re ipad-on. aki meg oruletes sebessegre kepes, az eleve nem ipad-on fog buveszkedni.
 • SlickAdam
  #42
  figy. hasznaltal mar ilyen mac billentyuzetet? ha nem, akkor probald ki es megtudod. es most nem az aluminiumon van a hangsuly, hanem ugy altalaban a minosegen. amig csak latatlanba osztja valaki az eszt, nem igazan erdekel a velemenye, meg a teveszmei, hogy "bitto' steve mondta meg, hogy klafa..."
 • mujahedin
  #41
  Aztán miért is jobb az aluminium? Valahogy nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy steve jobs megmondta hogy a fém a menő (mert senki nem használja csak ők, mivel értelme nincs), és azért. Telefonnál szoktak a fanok jönni azzal hogy strapabíróbb, bár normális ember nem dobálja a telefonját, tehát az is egy extrém eset.