60
  • Pretorian
    Haggyátok má', újrek jött megmondani a real-t.
  • hopp
    Hát ha nem látsz különbséget az iPhone-nal és akár egy leggagyibb DSLR fényképezőgéppel készített fénykép között, akkor valószínűleg megette az agyad a sugárzás.
  • vg
    "szuper gyorsasagu netsebesseg telefonhoz kepest"

Te aztán marhára "értesz" hozzá.
  • mad mind
    Köszönjük. Önök az iPhonFan ingyenes hirdetését hallották.
    Most következik aNdriodFan ingyenes hirdetése.
  • Pretorian
  • farrvince
    Oszinten sajnallom hogy ennyire nem erttek az iphone telefonokhoz.Ha nem erttek hozza kerlek ne ocsaroljatok,mert ilyen minosegi cuccot mind az iphone soha senki nem fog tudni csinalni.Nekem is van egy iphone 4-em,soha soha soha nem volt szervizben,semmivel.Ejtettem sokat el,vizben mar jart 2-szer de semmi baja.Szuper grafika,profi telefonalasi lehetosegek(pl egyszerre 3 hivast is tud fogadni,nekem nem fontos,de maga a dolog nagyszeru),profi camera(azota nem hasznalok fenykepezot amiota megvan),eszmeletlen elmeny a netezesenl,szuper gyorsasagu netsebesseg telefonhoz kepest...Szoval megeri a penzet hidjetek el nekem!
    Aki meg nem akar ilyen telefont hogy mindent tudjon vele,maradjon a teglaknal:D
  • Pretorian
    Én már közben rájöttem, azért mert az "iPhone reinvented the phone in 2007", és mert tud HD-videót rögzíteni. Megmondta Steve Jobs. lol.
  • fergusonpapa
    jajj.

miért kerül annyiba az iphone,telefonálásra elég egy 3310es is.
  • Pretorian
    Ez kiváló hasonlat volt, de ha mondjuk azt írtad volna hogy "veszek egy X10-et 70000 forintért, vagy "egy Desire-t 80000-ért", az úgy még jobb lett volna. Egyébként fingunk sincs mi kerül ennyibe az ájfón-on.
  • Jude666
    Ebbe mi kerül majdnem negyedmillió forintba?
    Veszek 1500 Ft-ért 1kg sonkát, de azzal jobban elvagyok mint egy ájfonnal.
  • passatgt
    kicsit más hangnemben de egyetértek:D
  • vato loco
    Bud Spencer ^^
  • coolbboy83
    Én már komolyan nem értem ezt a vemszekedést..... a telefon egy huszadrangú valami, egy kellék az embernek... ki a faszomat érdekli az SMS státusz... hagyjuk már ezt.
    Mert az Android jobb.... hagyjuk már.... ki a faszomat érdekelnek ezek dolgok.

Van egy HTC Desire-m, és egy iPhone 3 GS... mindekettő jó kis cucc, de már azt tapasztalom, hogy egy valamit nem lehet velük rendesen.... TELEFONÁLNI !!

A HTC az céges, az iPhone a saját... jó kis cuccok, nincs velük bajom... GPS fut, minden OK.... Netezni lehet minden OK, ... e-mail igen..... kész... játékok igen..... a többi GEEK faszság csak a DOS arcú seggfejeket érdekli, normális embert tutira nem !!!!
  • Globalmaster
    Neki nem drága, mert egyébként is elkölt nagyobb összegeket ilyen célokra. De szerintem az embereknek csak úgy 5 %-ánál mondható ez el. Nekem drága lenne, mert nem telefonálok annyit mobilról.

Egyébként ha olyan olcsó, akkor neked miért nincs ájfónod? Talán azér', mer' baszottul ráfizetnétek...

Ez erősen szubjektív, szóval szerintem ostobaság azt hangoztatni, hogy "ezek után mondja valaki, h drága".
  • Papichulo
    "jawbreakert be kell izzítani." :)))

O ki lenne a te olvasatodban? Chuck Norris vagy Steven Segal? :)
  • Papichulo
    "(kb. 15 perc megtanulni hogyan kell sajat alkalmazast irni es ingyen van hozza minden fejleztoeszkoz, de a kesz szoftverek jo resze is ingyenes)"

Ez mondjuk az iPhone-nal is igy van...
    Szamomra meg az objective-c is szimpatikusabb, mint a java. De ez szubjektiv.
  • Papichulo
    *33# :)
  • denes123s
    Apámnak korábban valami egyszerű nokiája volt, a munkája miatt sokat kell telefonálnia, ezért rendre 15e Ft-os havi számláji voltak. Az iPhone-ról tőlem hallott előszö, előtte azt se tudta eszik-e vagy isszák. Az biztos valami bóvli, a Nokia a telefon. Egyik nap egyszercsak mondja nekem, h megrendelte az iphont-t kemény 30e Ft-ért ikon 200 díjcsomaggal, amivel havi 2 gitár netezhet(még sose lépte túl), küldhet 200 SMS-t (ezt se) és ami a legfontosabb havi 400 percetbeszélhet (ezt se lépte még túl). Összegzésképpen lett egy új telefonja 30-ért amivel mindent el tud intézni és a havi számlája 5000-rel csökkent. Ezek után mondja valaki, h drága.
  • hadan
    Csak tudod nem azt kell nézni, hogy az iphone 4 milyen csilli-villi hanem hogy feltöltőkártyásan az iphone 200 000Ft a HTC Desire 100 000Ft. Én nem érzem azt a különbséget ami 100 000Ft érne meg. Oké jó az iphone, volt nemegyszer a kezemben, de lekorlátoltságot éreztem, hogy normálisan tudd használni jawbreakert be kell izzítani. Egy androidos telefonnál ezt sosem érezem.
  • Pretorian
    Abban a kategóriában már csak a rom-tól függ hogy hogyan reagál az UI.
    Azt sem kell elfelejteni, hogy iOS még mindig csak iPhone-on, iPad-en meg iPod-on van és éppen ezért a végletekig optimalizálták, míg az Androidnak millióféle hardveren kell elfutnia, neccesebb optimalizálni is.
    De ha megnézed pl. az LG Arena-t az S-class UI-val, azért ott eléggé smooth a görgetés, meg úgy általában minden, akár a szifonon. Jó, mondjuk az csak egy UI, nem operációs rendszer.
  • narumon
    "mondjuk restore-olni update előtt, s egyesével visszapakolni az alkalmazásokat utána"

Ez alatt mit értesz? JB telcsire update az nálam úgy ment, hogy full backup, síma restor (ez már az újat teszi fel) JB, és backup vissza. Ez eddig ment rendesen.
  • narumon
    Nekem nem volt még ilyen negatív tapasztalatom JB-vel, pont tegnap csináltam meg egyik barátom új iphoneján. Minden megy kapásból semmit nem kellett újra rakni, iTunes is syncelt rendesen. Mondjuk ipodról nem tudok nyilatkozni soha nem láttam még közelről olyat :)
  • narumon
    Mhm, szerintem nem mindig van így. Egy csomó olyan előfzietés létezik ami telefon nélkül is ugyanannyi havonta mintha kapnál mellé nullásan egy telefont.
    Nekem még semmelyik szolgáltató nem akart kevesebbet számlázni csak azért mert mondjuk vettem valahol teljes áron egy telefont.
  • narumon
    ÖÖ lehet, hogy volt bennem valami :)
  • asysoft
    Azért sajnos a folyamatostól is távol áll, alkalmazások görgetése is "szaggat", készenléti képernyőn "pinch zoom" után bejövő képernyőválasztóról nem is beszélve. iPhone legalább esetek döntő többségében smooth, bár nálam nagyon nem bírja, ha épp az AppStoreból töltök, akkor biztos láthatok szaggatást...

narumon (#24): csak ahhoz Jailbreakelni kell, amellyel vannak kellemetlen tapasztalataim (húgom MC-s iPodján 4.3 jailbreakelése után iTunesból nem szinkronizálta (a félreértés elkerülése végett: iTunes-ből letöltött free) Appokat, minden mást igen). Egyébként ha tudnám, hogy minden gond nélküli, valamint hogy későbbiekben nem kell sokat szenvednem (mondjuk restore-olni update előtt, s egyesével visszapakolni az alkalmazásokat utána), meglépném, s egyúttal iBlueNova-t is beszerezném, mert sajnos BT file-átvitel hiánya is fájóbban érint, mint hittem volna.

sanyicks (#35):
    Persze, hogy benne van az előfizetésben a készülék ára (szolgáltató nyilván nem akar ráfizetni), viszont az eszköz teljes ára = előfizetési díj*hűségidő + "bolti ár" nem igazán állja meg a helyét, legfeljebb akkor, ha valaki a telefonját nézegeti, de kommunikációra nem használja. És itt jön az, hogy igényhez kell csomagot választani, nem pedig eszközhöz - aki havi ~5 ezres csomaggal is beérné (mert kb annyit szokott havonta beszélni), de 16e-sre köt hűséget, mert ott "hűdeolcsó" a kiszemelt eszköz, az meg hülye.
  • sanyicks
    Az is kezd unalmassá válni hogy te mindig ezzel jössz. Az előfizetésbe bizony minden ára benne van. Szóval tökmindegy hogy 0 ft akkor is kifizeted a teljes árát minden telefonnak az előfizetéssel (van aminek többszörös árát is).
  • kvp
    Az iphone-okkal ket nagyobb baj van: Nem lehet belole pont olyat kapni amilyet az ember szeretne, mert csak 1 fele van. A masik, hogy sokszor nem lehet gyari allapotban arra hasznalni amire az ember akarja, de meg atalakitani sem lehet a rendszert hack-eles nelkul.

Mondom mindezt egy qwerty billentyuzetes android-os htc hasznalojakent. Van rajta erintokijelzo, de tobbnyire nem azt hasznalom hanem vagy a billentyuzetet, vagy a dpad-et. Sok ismerosom azert nem hasznal erintokepernyos telefont, mert nem lehet rajta rendesen egy kezzel a kijelzo nezese nelkul tarcsazni. A kerdeses htc-n pl. lehet. Es megy rajta minden flash-es video/alkalmazas, mindenfele applet nelkul, pedig ugyanaz a webkit-es bongeszo van rajta mint az iphone-okon, csak nincs benne letiltva semmi mindenfele 'vallasi' okokbol. Ha pedig noi telefont akar valaki, akkor android-bol vehet egy kis kijelzos, sony ericsson-t is, a lassu hardver viszont azert meg ugyanugy elviszi az osszes szolgaltatast, csak valamivel lasabban. Akinek meg teljesitmeny kell, az vehet olyat, akar tablet meretut is. (az altalam emlitett htc egy kozepkategorias keszulek, kb. ugyanakkora hardverrel mint egy mai iphone, csak van rajta par exta gomb /full qwerty/ es nyiltabb az operacios rendszer. (kb. 15 perc megtanulni hogyan kell sajat alkalmazast irni es ingyen van hozza minden fejleztoeszkoz, de a kesz szoftverek jo resze is ingyenes)
  • Rotyoka
    Pl Monokróm kijelzést? :DAS
  • torzsvendeg
    "egyébb", "etermékből", "olyatmondani", "megnem"

Fogalmazásgátlót szedsz?
  • narumon
    Etermék = egyébb termék
  • narumon
    Szerintem bármelyik újabb telefonból, sőt egyébb etermékből is tudok olyatmondani ami nem tud olyasmit mint egy régi. Én megnem állok neki megmagyarázni, mindenki azt vesz amit akar!
  • narumon
    Ahogy én nézem leginkább azok magyaráznak akiknek nincs ilyen telefonjuk és nem istervezik venni! Csak valamibe mindig bele kell kötni! Azt vettem észre, hogy az ilyen embereknek nem gáz, hogy linuxhoz kell egy kis googli de ha ezt egy telefonhoz kellene alkalmazni akkor az már vérgáz....
  • G_ArchAngel #28
    Az ara annak draga, aki nem szolgaltatotol veszi, 0 penzre is elviheto, igy mar kezd kicsit unalmassa valni az arral valo dobalozas, telefontol fuggetlenul.
    Az nem a Samsung/Apple vagy a szolgaltatok baja, ha Te nem akarod elofizetessel, szerzodessel venni.

Nem tudja, akkor nem kell megvenni.
    10 milliaert lehet venni rendes 4x4 terepjarot es sportlimuzint is. Van ami ebben jo, van ami abban.
  • denes123s
    Nekem iPhone 3G-m van, öcsémnek htc desire-je, apámnak iPhone 4-e, szóval van összehasonlítási alapom. Legjobb a 4-es, majd a desire és a lassúsága miatt uccsó a 3G. Aki mást állít, az elfogult egy oprendszerrel, mobilgyártóval szemben, ami mondanom sem kell nevetséges. Ezek csak egyszerű használati tárgyak, egy normális embernél jó, ha 100-ad rangú dolgok az életben. A két fő tábor vitája meg egyszerűen szánalmas....
  • cateran
    Hajra...Ha az iPhone nem tudja, az nem is kell...(ha meg TE nem hasznalod, akkor plane nem, nem igaz?:D)Gyerunk, magyarazd csak..:D
    A lenyeg: Ha 1 felsokategorias szajbabaszott draga telefon nem tud valami olyasmit, ami a legalja kategoria igen..az FAIL! Tokmindegy milyen marka...
  • G_ArchAngel #25
    nem mindenkinek egyertelmu szerintem a kiskapuk hasznalata, AppStore-ban lenne, akar 1 dollarert, akkor is elfogadhatobb lenne, mint feltorni...
  • narumon
    Gyors rákerestem cydiaból elvileg elérhető, akkor viszont nem nagyon értem a nyűglődést, fel kell rakni és kész!
  • narumon
    Persze semennyiből sem tartana belerakni csak gondolom a angyobb célpiacokon nem használnak ilyet azért nincs benne. Egyébként jb után sem elérhető valamilyen külsős megoldásként ?
  • Ferrer
    Én is megértem az SMS státusz miatti hisztit végül is. Androidon az üzenet mellett egy kis ikon jelzi, hogy megkapta-e, és már egy ilyen is elég lenne.
    Egy valamiben hatalmas fölénye van az Iphone-nak: az alkalmazások minősége! Ezt senki sem vitathatja.
  • G_ArchAngel #21
    Amugy jo ez a sok notification:
    - ha nincs, akkor megy a vinnyogas, hogy miert nincs
    - ha van, akkor meg panaszkodnak, hogy gyorsabban merul az akksi

Termeszetesen az lenne a fair, ha a user donthetne, s ezert erthetetlen szamomra, hogy pl. mail, twitter, CNN, akarmi tud ertesiteni iOS-on, akkor az sms megerkezese a cimzetthez miert nem?

Nekem nem hianyzik, de megertem azt, akinek igen.