197
Mi a világon legnagyobb probléma? Azaz szerinted min kéne leginkább változtatni?
  • ajem kisa
    Nem én készitettem a videót, de addig amíg az arabok "bevándorolnak" és csak a gyereknemzésen, és a segélyért állnak sorba, feltenném a kérdést, hogyha betartják a "szabályokat", akkor miért van az, hogy pl. párizsban, marseilleben, és a nagy európai városokban (főleg a fr.o.-i részen) a bűncselekmények 80%-át nem "keresztény" követte el! És ha mecseteket követelnek(!!!) európában ugy ahogy svájcban, franciao.-ban, akkor pl. miért nem képesek a ninjamaszkot levetetni az asszonyaikról!!?
    Pedig ezzel provokálták a rendőröket fr.o-ban az arabok, hogy maszkban vonultak ide-oda! (ki van otthon?)
    Ez csak arról jutott eszembe, hogy ha te kiviszed a családodat marokkó, algéria, és a cimbik közé, akkor felháborodnak, hogy nemszabad a tengerparton szoknyában, fürdőruhában lenniük a nőknek...
    Aztán azt is megkérdezném a kedves bevándorlóktól, hogy meló nélkül miből telik nekik uj béemvé terepjáróra, és luxusautókra? És ez is további kérdéseket vet fel, hogyha meló nélkül 5+gyerek után megél, akkor mi a faszért menjen melózni? Ugyanakkor aki melózik, nemmeri bevállalni a 2. gyereket, mert...de ha (ahogy a videóban is szó volt róla) minden arab pl.megcsinálja az 5 gyereket (nem 8at),akkor 30 év múlva miből fognak megélni, mert ha nemmelóznak, akkor kitől fognak segélyt kapni?
    Ez azért elég elkeserítő, és a magyarországi helyzetre is szintén igaz ez, csak az arab szót cseréld fel cigányra!
    Tudom miről beszélek, borsodi gyerek vagyok, de ~10 éve élek fr.o-ban, és a "turistaszem" effekt elmúlt egy ideje!
    (Ha valakit megsértettek az előző sorok, vállalom a szavaimért a felelősséget, ha büntetőpontot érdemlek(??) ezért, akkor elfogadom, de a hsz-t szeretném ha megmaradna, hogy láthassák mások is, hogy mit nemszabad(???) kimondani!)
    Béke!
  • HöfEE
    Ebben a videóban azért elég sok csúsztatás, van Belgiumban a lakosság 10%a sem muszlim nemhogy 25..

Amúgy elég muzulmánellenes hangvételű volt a videó, én nem értem igazán miért. Személy szerint ismerek több muszlim orvost is, elég sokan jönnék errefelé tanulni(Pécs, orvostudomány) és itt telepednek le. Be tudnak illeszkedni elfogadják a szabályainkat, ők meg gyakorolják csendben a vallásukat ennyi. De ha nem lenne ilyen ismerettségem akkor is hall az ember rengeteg muszlim értelmiségiről. Ez a helyzet nem akkora probléma mint nálunk pl a cigányság helyzete.
  • bakvarnyu
    Hogy átvennék az uralmat attól nem tartok mert kibaszott buták és lusták, maguk között is nagy a széthúzás.
  • hunbasser
    tudom,és én is ugyanúgy érző ember vagyok,de ha kicsit belegondolunk,sajnos ez az igazság.az érzelmek nagyon jó dolgok,ez tesz minket emberré,de ez is fogja egyszer a vesztünket hozni.érzelem=gyengeség. és amíg az ember gyenge,nem tud felülkerekedni azokon,akik irányítják.akik meg irányítják azok magukra gondolnak csak,mert ha egy atomháború lenne és emberek milliárdjai halnának meg,ők akkor is túlélnék az egészet és ugyanúgy meglenne a yachtja,a jakuzzija meg a több millió dolláros villája. csak pl egy amerikai milliárdost hol érdekli az,ha afrika teljes népe kipusztul? ő még ebből hasznot is húzna,mert legalább odamehetne az embereivel és kitermelhetné az ásványi anyagokat.
  • hunbasser
    ösztön=fentmaradás. akik gazdagok és a másikat eltiporják,az is egyfajta ösztön,csak ma már úgy fordítjuk le,hogy pénzimádat.a mai világban a pénz jelenti az életet.ha félredobjuk az ösztöneinket végleg,akkor sajnos az emberiség kihal és nincs miről beszélni. az összetartás nem ösztön,megint csak az állatokból indulok ki,nincs olyan egyik állatfajnál sem,hogy ha kicsi a zsákmány,akkor szép tisztességesen elosztják. sajnos ez nagyon durva és az ember számára emészthetetlen az a dolog,amiről írok,de a természet rendjét nem lehet felülbírálni.örökérvényű marad.és ez így lesz még 1000 év múlva is,ha létezik emberiség.de ezer év múlva már lehet,hogy nem az ember lesz az uralkodó faj,hanem egy sokkal primitívebb lény,amit most mi még állatnak nevezünk,amely talán több tízezer év múlva eljut arra a szintre amire az ember is kb 10.000 évvel ezelőtt.de ez mindig is így volt,már sok millió éve így megy.az emberiség csak egy apró porszem a sivatagban,ha a föld történetét nézzük és ezt hívjuk mi most világnak.egyszer mindennek vége lesz,talán a Föld nevű bolygónak is,ez elkerülhetetlen,azonban abban biztos vagyok,hogy a Föld több milliószor fogja túléleni az emberiséget.aminek be kell következnie,az ellen nem tudunk tenni semmit sem. azt hiszi az ember,hogy képes legyőzni a természetet. nem vagyunk képesek legyőzni a természetet.mi csak éppen gyorsíthatunk vagy lassíthatunk a halálunkon és minden generáció arra törekszik,hogy ő még túlélje,de hogy az utánunk lévőkkel mi lesz,arra nem gondol.mert önzők vagyunk.ez viszont emberi tulajdonság és sajnos megint csak az ösztöneink hiánya teszi ezt lehetővé.
  • daeemoon
    Bármennyire is igaz, elég bizarr egy hozzáállás... :S :)
  • hunbasser
    az ösztönöneink a kulcsa mindennek.az ösztönök ma már szinte alig léteznek pár embernél,teljesen elkorcsult az emberiség,életképtelenné válik,minden szar veszélyes már ránk nézve,tényleg a legprimitívebb vírusok is.
    egyik oldal felől: jó hogy nem vagyunk ösztönállatok,mert így legalább vannak érzéseink és felbukkan az önzetlenség is és más pozitív emberi tulajdonságok,amik jók az emberi léleknek. közben meg pusztulunk,mert így hogy az ösztöneinket kezdjük elfelejteni,a fajfennmaradás gyengül.nincs meg már az,hogy túl kell élni...sok ember ha hajléktalanná válik,akkor sem tud túlélni,mert ha már nincs pénze,éhenhal,éjjel kihűl...az ősember meg primitív hozzánk képest ezt mondják,túlélés szempontjából mégis kiver minket a f*szából :D de nem csak a túlélési ösztöneinket felejtettük el,hanem sok más mindent,pl az utódnemzést is,mivel a mai világban már a karrier az első és nem pedig az,hogy felneveljek 2 gyereket,mert hát ha azt nézzük,apuanyu egyszer meghal,legalább 2 gyereket kell "létrehoznia" minden párnak hogy ne csökkenjen a "populáció".
  • wollnerd #110
    Hát ez elég nagy, szomorú probléma.
    Magyarországon hány fő muszlim él?
  • ajem kisa
  • Kongy
    Ha ilyet tenne a magyar nemzet, akkor asszem elég hamar polgárháború lenne, mivel a cigányokat eltüntetni esélytelen, hisz minden percben 1 új fogan, és születik, és figyeljétek meg, a későbbiekben átveszik az uralmat felettünk, ahogy haladnak az evolúciós fejlődésben, bár ma még csak az ősember szintet HA elérik. Huh, de szép mondat. :D Ha 2012-ben eljön az apokalipszis, higgyétek el, a cigányok túlélik, és uralmuk alá hajtanak minket. Ismeritek a mondást: így van ez a csótányokkal, akárhányszor húzod le őket a vécén, mindig visszamásznak a csészébe.

Na, jó, talán ez egy kicsit durva volt, nem kell komolyan venni.
  • Kongy
    Költséges, de effektív, és nem olyan brutális, mint AK47-tel megsorozni mindet, majd 300-szerűen belerúgni őket egy szakadékba, bár stílusos lenne, az tény! :)
  • clio1616v
    *nevelt ;)
  • nearo
    Elmúltam már régen hatvan,
    Mégsem evett meg a batman.

btw, a legnagyobb gondom most az, hogy vajon mennyire bassza szét a lábam a cipőm mire hazaérek :(
  • dronkZero
    Te most komolyan nem vetted észre, hogy én is? :)
    Ő hülyének tetteti magát, én meg csak beszálltam a játékba, és pont olyan hülyének is nézem. Ezt akarta, nem?
  • bakvarnyu
    Te most komolyan nem vetted észre hogy csak hülyéskedik?
  • dronkZero
    "Én magán a lehetőségen, hogy van ilyen lehetőség, mert nem hiszem hogy ezt a magánemberek találták ki,hogy -"á pont 25millió dollár kell ahhoz hogy én föl menjek az űrbe." "

Na még ehhez:
    Itt jön be az, hogy totál nem is érted, hogy miről van szó.
    Van Béla, aki fel akar menni az űrbe.
    Meg van Jocó, akinek van rakétája és űrjárműve.
    Béla megkérdezi Jocót, hogy "ugyan haver, mennyiért viszel ki az űrbe?"
    Jocó meg kiszámolja, hogy neki egy rakétát legyártani $xM, a járművet rendbe rakni visszatérés után $yM, stb, stb, és közli, hogy "hát, Bélám, ez $25M lesz".

És igen, egy magánember találta ki, hogy az annyiba fog kerülni.
  • dronkZero
    Uh, bakker, ennyire ne legyél életképtelen azért... Megfogod a pulóvert a kis kezedbe, és viszed. Ha hideg lesz, akkor applikálod a testedre. Ha nem lesz hideg, akkor szépen hazaviszed kézben.

Szívesen.
  • dronkZero
    "Mert te úgy gondolod hogy én ezt hiszem. ...de hogy miért..."

Azért, mert el akarod venni tőlük a lehetőséget, hogy ezt csinálják, holott neked aztán attól nem lesz jobb, ha ők nem mennek az űrbe. Ha egy ország űrprogramját megszünteted, attól akár lehet olcsóbb a túrós batyu, de ha egy magánemberét, akkor legfeljebb megveszi magának azt a 80. Ferrari-t, de te egy fillért nem fogsz belőle látni akkor sem.

Másik fele a dolognak, hogy AZ EMBERISÉGNEK van szüksége olcsó, tömegesen alkalmazható űrbe juttató eszközre.
  • bakkerman
    most itt jelenleg nyiregyen 19 fok van,lassan menni kéne melózni,de este 10kor jövök haza,így nem tudom eldönteni,hogy mit vegyek fel a bermudához,rövid újju pólót,vagy pulcsit? este lehet hideg lesz,de viszont nem akarom hogy most rám rohadjon a pulcsi...most ez a legnagyobb problémám.
  • dronkZero
    Azon azért ne lepődj meg, hogy fiatalon még erős a szervezeted. Nem most lesz gondod az egészségtelen életmódodból. Inkább arról szól a dolog, hogy elélsz-e 85 éves korodig, vagy megmurdelsz 55-nél.
  • TheLostOne
    + még amit elfelejtettem:
    Sokan mindenben először a hibát keresik, és csak azután hajlandóak az előnyöket észrevenni. Ez szintén gátolja az összefogást (rögtön azt keresi az ember hogyan akarják átbaszni, eszébe sem jut a közös érdek esetleg valós megléte), illetve nagyon sok ötlet, kezdeményezés itt bukik el, addig el sem jut a dolog, hogy a negatív és pozitív következmények mérlegelésre kerüljenek.

Figyeljétek meg, marhára nem mindegy, hogy valaki azzal kezdi, hogy menj fel Pestre, várakozz 4 órát, írj alá 10 papírt, majd kapsz 100 milliót, vagy pedig hogy kapsz 100 milliót, de előtte fel kéne menni Pestre várakozni, aláírni...

Sokan végig sem hallgatják az első variációt, a második variációnál meg sokan leszarják mit kell érte aláírni, de alá fogják, mert a 100 millió ért el előbb a tudatukig.

Igen, ez egy konkrét módszer, amit sajnos szintén a rossz szándékúak alkalmaznak nagyrészt, pedig ráférne a jószándékúakra is, hogy ha közös érdekről van szó, akkor tudatosabban, átgondoltabban fogalmazzanak, alkalmazzák pl ezt a módszert.
  • Molnibalage
    Ők az igényüket jelentették be. A másik fél meg közölte a feltételeket.
  • loghboy
    "és szinte lehülyézik az embert, ha az megoldáson töri a fejét"

Hülye még nem voltam, csak buta illetve " tehát szövegértés sem megy."
    és "pofáztok össze vissza mindenféle fasságot "...
  • loghboy
    "Nem társadalmi összefogás, nem egy nagyhatalom országos szintű együttműködése,"

Mert én valahol eddig írtam azt, hogy azt hiszem a nagyhatalmak fizetik ki ezt a magánembereknek? Mert te úgy gondolod hogy én ezt hiszem. ...de hogy miért...

Én magán a lehetőségen, hogy van ilyen lehetőség, mert nem hiszem hogy ezt a magánemberek találták ki,hogy -"á pont 25millió dollár kell ahhoz hogy én föl menjek az űrbe."

• TheLostOne
    Alapvetően az emberi gondolkodással van a probléma.

Nyilvánvaló, hogy a mai világban egy ember lehet akárki, ha nem tud maga mellé állítani, meggyőzni másokat nem fog elérni semmit. Sok esetben meg itt a probléma, ugyanis egyre ritkábban tapasztalom az összefogást. Vannak, akik hazugságokkal, zsarolással és egyéb piszkos módszerekkel maguk mellé tudnak állítani másokat, de a magától jövő közös érdekeken alapuló összefogás nagyon ritka manapság. A szörnyű az, hogy akik a fentebb említett piszkos módszereket alkalmazzák, birtokában vannak a képességnek, hogy tisztességes ügyekben, tisztességes eszközökkel alkossanak összefogást, de inkább a sötét oldalt választják.

Láttam volt itt szó az ösztöneink felülbírálásáról, illetve a természetes környezetünk kellemetlenebb elemeinek kiiktatásáról is. Ezekkel nem lenne alapjában véve baj, ha tudatosabban figyelnénk a dolgokra. Nem az számít, hogy mennyire nyomjuk el az ösztöneinket, hanem hogy mikor. Ugyanígy nem csak az befolyásolja az immunrendszerünk elgyengülését, hogy mennyire élünk steril környezetben, hanem itt is inkább a mikor a lényeg.

Bevallom őszintén a mai fogalomértelmezés szerint elég egészségtelen életet élek. Káros szenvedélyek, rendszertelen étkezés, van hogy egész nap 1x-2x mosok csak kezet, stb... Ezeknek, és annak ellenére, hogy az utóbbi időben különböző problémák miatt nagyon stresszes az életem egész jól vagyok. A közérzetem szokott néha rossz lenni, de semmi több. Évekkel ezelőtt voltam utoljára igazán beteg(az is csak 3 napig tartott), azóta semmi. Mindezt úgy, hogy a közvetlen és közeli környezetemben ezalatt 5-6 ember volt influenzás, és egyéb fertőző megbetegedés áldozata. Régebben sokszor volt, hogy légúti megbetegedéseim ellenére nem igazán feküdtem itthon az ágyban, hanem mint ha mi sem történt volna mentem amerre épp kedvem vagy dolgom volt, gyógyszert csak akkor szedtem, ha nem akartak enyhűlni a tünetek. Azt vettem észre, hogy 1-1 ilyen megbetegedés után egyre kevésbé viselt meg a következő. Aztán mondom egy ideje meg egyszerűen semmi. Kb egy hónapja meg volt olyan is, hogy elaludtam nyitott ablaknál (jó hideg volt kint), álmomban kitakaróztam, a hátam pont az ablak felé nézett. Reggel arra keltem, hogy ég a tüdőm, és egyfolytában köhögnöm kell. Visszaaludtam valahogy, majd pár óra alvás után úgy keltem fel, mintha mi sem történt volna, elmúlt minden tünet, és nem lett semmi bajom :)

Ja, amit még kifelejtettem az emberi gondolkodással kapcsolatban, hogy manapság az egyik legnagyobb probléma még a beletörődés. Nagyon sok emberen tapasztalom magam körül, és nem csak az a baj, hogy elfogadnak egy rossz helyzetet megváltoztathatatlannak, hanem az is, hogy valamiért egyre jobban beszűkül a látásuk, és szinte lehülyézik az embert, ha az megoldáson töri a fejét egy általuk megoldhatatlannak vélt problémára.
  • dronkZero
    "Az első holdraszállás = űrturizmus ?!"

Pont ezt mondom, hogy KURVÁRA NEM.
  • dronkZero
    Aha, tehát szövegértés sem megy.

A Holdraszállás az USA vállalkozása volt. Társadalmi összefogás, nagyhatalmi projekt.
    Az űrturizmus egy-egy magánemberé. Saját pénzből.
  • loghboy
    "Az nem egy társadalmi móka. Az MAGÁNEMBEREK projektje"

Olyan,mint a holdraszállás? Az hogy egy magánember kimenjen az űrbe? Az első holdraszállás = űrturizmus ?! Mert az első holdraszállást egy magánember profitálta?! ...nem hiszem...

Akkor ki nincs mivel tisztába?! :

"Az űrturizmus az a tevékenység, melynek során pénzért élmények szerzésére vágyó embereket szállítanak a világűrbe."

• Cef
    Én meg remélem, hogy soha nem lesz utópia. Nem lennének kihívások, nem lenne miért küzdeni, nem lenne verseny, nem akarnánk előrébb jutni. Ha elérnénk az utópiát vagy kihalnánk, vagy jobb esetben előbb-utóbb visszaállna a társadalom az utópia előtti állapotra. Az embert a korlátai viszik előre, és ezek is teszik erőssé.
  • tmp
    A bőrszín.
  • dronkZero
    És ez is volt a kérdés, hogy melyik a valószínűbb. Azt bizonyítottam, hogy a pánspermium valószínűtlenebb, mint az itt helyben kialakult élet. Nézd vissza, hogy miből indult a dolog. Eszemben sem volt igazolni vagy cáfolni bármelyiket, csak a valószínűségekről volt szó.

Egyébként meg ha P1>P2, BÁRMILYEN MÉRTÉKBEN, akkor P1 a valószínűbb. Nem kell hozzá 6 nagyságrend különbség. Bár jelen esetben kb annyi van a kettő közt...
  • dronkZero
    Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Az éhezést nem lehet megszüntetni. Minden segítséged, amit erre szánsz, NÖVELI az éhínséget.

Miért?
    Éhínség főleg Afrikára jellemző. A kontinens véges számú embert képes eltartani. Ennél sajnos jóval többen vannak. Ami élelmiszert odaszállítasz, az egy dologra jó: ideig-óráig életben tartani olyan embereket, akik egyébként éhen halna. Ez az ember felnő, gyereke lesz. Aki SZINTÉN képtelen lesz megteremteni a saját megélhetését.
    Az élelmiszer-segélyezés csak és kizárólag arra jó, hogy a problémából katasztrófát csináljon. Segélyekkel jól felhízlaljuk a népességet. És ha egyszer elfogy a segély, nekünk is szükségünk lesz arra az élelmiszerre, ami most "fölösleges"? Mennyi ember fog EGYSZERRE éhen halni?

Másik dolog az űrturizmus, amiben nagyon el vagy tévedve. Az nem egy társadalmi móka. Az MAGÁNEMBEREK projektje. Nem társadalmi összefogás, nem egy nagyhatalom országos szintű együttműködése, mint a holdraszállás volt. Inkább örülnél, hogy ilyenre költik, és nem a 60. Ferrarit veszik maguknak, meg a második tonna kokót és a százezredik kurvát. Pedig megtehetnék.
  • Molnibalage
    A Q.E.D. nem áll fent. Az bizonyítottad, hogy minek kisebb az esélye. Ez nem determinálja a bekövetkezést, de ha pl. 6 nagyságrend eltérés van a kettő között, akkor azért az ember képes eldönetni, hogy melyik elmélet a valószínűbb.
  • Sir Quno Jedi
    Igen. Mikor süllyed a hajó, akkor először a nők és gyerekek mennek a mentőcsónakba, mert őnekik van kihatásuk jobban a jövőre, nekik kell túlélniük. Ugyanígy az önfelálfozó felnőtt egyedek is általába a családjukért, elsősorban a saját gyermekeikért áldozzák fel magukat. Esetleg mások gyermekeiért/családjáért.

Mikor a sárga nérnök lemegy az erőmű alagsorába, pontosan tudja, hogy szörnyű kínhalállal fog meghalni, embertelen kínok között, hosszadalmas agóniában, de mégis felveszi a pókerarcát, lemegy és teszi a dolgát, hogy a családjának, a barátainak, azok családjának és végül tök idegen embrek millióinak ne kelljen szenvedniük/meghalniuk. EZ az önfeláldozás az ami erőssé teszi az emberi fajt. Sok-sok ember van, akit fegyverrel sem lehetne kényszeríteni, hogy lemenjen oda, de ő magától, zokszó nélkül teszi a kötelességét. A faj túlél.
  • daeemoon
    "Tegyük fel"
    Erről egy vicc jut eszembe:

A vegyész, a fizikus és a matematikus egy hajóbaleset következtében kint reked a tengeren. Az utolsó élelemtartalékuk egy konzervdoboz, de nincs konzervnyitójuk. A fizikus azt mondja:
    - Vágjuk hozzá a csónak oldalához 14°-os szögben, 50 Newtonos tolóerővel, és akkor kinyílik.
    A vegyész:
    - Az a dihidrogén-monoxid, amelyben még nátrium-klorid is oldva van, kondenzátorként működik a ferillium oxidálódása során, és a konzerv kinyílik.
    A matematikus:
    - Tegyük fel, hogy a konzerv nyitva van...
  • dronkZero
    Amit az önzésről írsz, ebben a kontextusban értelmezhetetlen.
    Az egyéni önfeláldozás hasznos az önző faj szempontjából is. Az önfeláldozó egyed az önzőeket segíti. Ha ez a "tulajdonság" túlságosan elterjed, akkor a faj életképtelenné válik. Amikor már nem azon versengenek, hogy ki élje túl, hanem hogy ki dobja el a saját életét, akkor írják alá a halálos ítéletüket.

"Természetesen elfogadom ezt az állítást, ha bebizonyítod, hogy hamis az én verzióm."

Egyszerű valószínűségszámítás.
    Tegyük fel, hogy az élet kialakulásának esélye mindenhol ugyanannyi. (olyan bolygókat vegyünk csak figyelembe, ahol a lehetőségek megvannak)
    Ez legyen P1 (P1<1). Ennyi a Földön az élet kialakulásának az esélye.
    Van egy másik bolygónk, ahol kialakult az élet, szintén P1 valószínűséggel.
    Ahhoz, hogy egy élő sejt legyőzze a bolygójának a gravitációját, ahhoz egy bolygó/naprendszer szintű katasztrófa szükséges. Valószínűsége P2 (P2<1).
    A sejt életben maradása az utazás során P3 (P3<1).
    Annak az esélye, hogy ez a bolygóból kiszakadt, életet hordozó aszteroida pont a Földet találja el, és pont jókor, P4 (P4<1).
    Tehát a Földön az élet kialakulásának esélye P1<1.
    A másik bolygóról származó életcsíra idejutásának esélye P1*P2*P3*P4<<1.

Q.e.D.

"Egyébként, ha nem is igaz ez az elmélet, élet akkor is lehet és nagy valószínűséggel van is más bolygókon. Vagy úgy gondolod, hogy kizárólag a földön van élet?"

Nem az volt a kérdés, hogy igaz-e, vagy nem. Azt állítottad, hogy nagyobb a valószínűsége, ez viszont tételesen nem igaz.

Látom, nem csak a valószínűségszámítás nem erősséged, de a logika sem.
    Annak, hogy az élet nem máshonnan jött, mi köze van ahhoz, hogy máshol is kialakulhatott-e?
  • Bronx South
    Van már ilyen topik. Zárható.
  • FrancescoTotti
    Kicsit kommunista a felfogásod :) Ez nem sértés, de szerintem pont erről szólt a kommunizmus, csak persze nem tudták normálisan megvalósítani.
  • dronkZero
    Hát a szemét összeszedése az utcán legfeljebb a te esztétikai érzékednek jó, nem a bolygónak. A városok gennyes kelések a bolygón, a természet számára elveszett területek...
  • Hajnalcat
    Legnagyobb probléma a cselekvés hiánya. Mindenki lusta.
    Amíg itt beszélgettek erről, addig pl. össze is szehetnétek a szemetet az utcán vagy valami más hasznos dolgot is tehetnétek, ami jó a bolygónak. Attól nem lesz jobb, ha csak beszélgettek itt róla.