197
Mi a világon legnagyobb probléma? Azaz szerinted min kéne leginkább változtatni?
  • Tetsuo
    Viszont abba gondolj bele, hogy mi van akkor, ha te egyenlonek gondolsz mindenkit, viszont a szomszedaid nem. Te kitorlod a nemzeti tudatod es gyokereidet, de a szomszedaid nem. Akkor elvesztel.
    Az pedig, hogy senki ne gondolkodjon nemzeti egysegben, asz olyan kivansag, mint a kommunizmus lehetosege, hogy pl. senki ne legyen onzo. Utopia.
    Az en velemenyem pedig az, hogy az egeszseges patriotizmus szuseges.
    Az ember kozossegben el, igy felelosseggel tartozik annak a csoportnak, amely segiti ot.
    Ez tobb retegu termeszetesen.
    A csalad az elso es legfontosabb. Mert amig a csaladod ehezik, nem fogsz lakast berelni hajlektalanoknak, remelem.
    Azutan a barataid, a falu ahol elsz, a megye, majd az orszag a fontos, hiszen veluk egy a sorsod, egy a gyokered, hasonlok a szokasaid, a nyelved a hasznalt kulturad. A celok is jo esetben kozosek, hiszen elsosorban a sajat lakokornyezeted sorsa erint, majd a tobbi.
    Termeszetesen ez a fajta patriotizmus nem a masok gyuloletet jelenti. Azert, mert szereted a felesegedet, meg segithetsz masokon is es azert mert szereted a lakokornyezeted, meg segithetsz az Amazonasz indianjain, viszont van egy jozan prioritas.

Ha idegen probal bemenni a hazadba, szerintem az jogos, hogy gyanakvassal figyeled es megkerdezed, mi a szandeka stb. Ugyanigy egy orszag bevandorloival is.
    Ha egy csoport (es ez nem borszin, hanem sajatos eletmodu kozosseg) legtobb tagjanal megfigyelheto valami karos viselkedes, akkor sajnos joggal tartanak attol a csoporttol, meg azoktol is, akik kivetelt kepeznek.
    Ha minden nap, valahogy megverne valaki. Minden nap mas, de mindig piros sapkat viselnenek, akkor egy ido utan, te is felnel a piros sapkas emberektol, a tobbitol is.
    Az evmilliok alatt kialakult gyanakvas olyan oszton, ami a tulelest jelentheti. A kivancsisagot fekezo, idegentol valo tartast, nem lehet megszuntetni egy altalad es/vagy liberalis kozossegek altal eloirt parancssal.
  • immovable
    Az is, csak a nacionalizmus árkot ás, falat emel az emberek közé, ezért lehet, hogy míg a világ egyik pontján éhen halnak a másikon a túlsúly a probléma. Éket ver közénk. De igen igazad van, ez emberi sajátosság. Ezért is írtam, hogy az egyik legnagyobb probléma.

Tévedés jogát fenntartom. :)
  • Tetsuo
    A linkelt videok kozul a Gates-es erdekes, a masik kettot nevetsegesnek tartom, de ha jol latom, ezt mar ki is beszeltetek.

A tulnepesedest termeszetesen nem ugy kell erteni, hogy minden negyzetmeteren megfigyelheto a jelenseg, hanem a Fold nevu bolygo, amibol 1 db van, nem bir eltartani a ciklikusan megujulo eroforrasaival 7 milliard embert, emberhez melto szinten. A varhato technikai fejlodessel sem.
    Ez pedig egy globalis problema, hiszen az elhetetlen teruletekrol folyamatos nepvandorlas zajlik az elhetobb teruletek fele.
    Pl. Londonban az angol, Parizsban a francia szarmazasu emberek ma mar kisebbsegben vannak.

A tulnepesedes, egy pontot atlepve katasztrofalis lesz ugy, mint ahogy pl. egy terrariumban az addig etetett es elszaporodott patkanyoknak csokkentjuk a taplalek mennyiseget.
    Egymast eszik, olik ugy, hogy vegul kihal a populacio.
  • polarka
    Igen, szar dolog, ha az ember szembesül vele, h a világot nem tudja olyan egyszerű skatulyákba húzni, h akik gonoszak, akik hülyék és akik minderről tudnak.
  • polarka
    TLDR?
  • ajem kisa
    Igazad van!
  • polarka
    Még egy ellentétes közhely a nyugaton minden sokkal jobbra:
    Mellesleg, azt ugye vágod, h a nyugati, irigyelt államok a bevándorlókra támaszkodnak. Az éltudományok és az iparban levő fontos pozíciókat is egyre több bevándorló tölti be. Az ő országuk nem képes elegendő jól képzett és képességű értelmiségit kitermelni. Vagyis az ő rendszerük nem csak a nyersanyagok terén nem önfenntartó.
    Pl egyre több kínai származású kutató (más európai országból eddig is sok volt köztük), felsőoktatásbeli hallgatók, a NASA Curiosity rover vezérlését is egy kínai származású férfi vezeti...
  • polarka
    Példaul a most lekapcsolt maffiózót, aki a Hajógyári-szigeten, meg a városban több helyen is szórakozóhelyeket "üzemeltetett" és lefizette a rendőröket. Arról mindenki tudott már sok éve. Csak egy olyan középiskolást kellett volna megkérdezniük, aki eljárt bulizni és az megmondta volna. Mégis ennyi évig tehette, amit akart. Éljen a rendőrség! Menjenek csak minél hamarabb nyugdíjba, mert megérdemlik.

Szvsz szar emberekből nem lehet várat építeni, hiába siránkozik akárki.
  • polarka
    Az egésszel az a baj, h dobálózol minden ilyen tipikus negatív közhellyel. Érzelmekre játszás, amit csinálsz. És ezt nem csak te csinálod így, hanem a politikusok is, mert erre vevők az emberek. De ettől nem lesz jobb semmi, ugyanis nincsen megfogalmazva világosan, h mivel van problémád és mit szeretnél másképp, innentől tervek sincsenek.
    Akkor most ki a hibás azért, mert ez működik? A politikus, aki él a lehetőséggel vagy az emberek, akik nem alkotnak egy tudatos polgárságot? Érdekes, h amikor ezt felvetem, akkor mindig csak olyan emberekkel beszélek, akik politikailag inaktívak és nem megvezethetőnek tartják magukat, viszont a part széléről fikáznak mindent. Akkor talán nem kéne aktivizálja magát ő és a hozzá hasonlók? Hogy esetleg vmi változást is elérjenek?

Pl alapvető a motívum a másokra mutogatás és hogy ők ott nem csinálják így vagy úgy. Problémád van? Oldd meg, tégy érte!
    Lényegében én ismerek tisztességtelenül szegény és gazdag embereket, értelmeseket és butákat és "tisztességesen" gazdagodókat és jól élőket, meg szegényeket is, lustákat és szorgalmasakat is. Ezek még van hogy egymás megélhetését is biztosítják. Ha szeretnéd, akkor szerintem bármilyen verzióra tudok saját példát is felhozni. Ismerek olyanokat, akik nagyon is kényelmesen élnek abból, h nem adóznak és akiről tudják, h bűnt követ el, az ellen nem tesznek. Közben szidják az államot. Olyan rendőröket és biztonsági őröket, akik tényleg azért mentek oda dolgozni, mert iszonyat lusták és nekik is csurran cseppen vmi. Ő belőlük áll az ország. Lehet mégsem olyan kicsi ez az ország, h annyiféle ember van?

Másik nagyszerű motívum, h mindig az kesereg mindenen, aki nem tesz se érte se ellene semmit. Egyszerűen egy politikailag inaktív és műveletlen közösséget örököltünk a rendszerváltásból. Ez van. Időbe telik, míg változás lesz.
    Másik országból meg azt mondasz, amit akarsz. Imádom az olyan hipokratákat, akik sírnak és nem tesznek semmit, majd elmennek másik országba, h azt még jobbá tegyék és szolgálják az ottani multikat, akik szerintük kizsákmányolják az anyaországukat. Legalább szabotálnád őket, ha már ennyire nemzetekben gondolkodsz és mégsem viselkedsz úgy, mint aki tényleg :D
    Nemrégen voltam Erdélyben, érdekes módon, ott megművelik a háztájit még a nyugdíjasok is és finom nem GMO paradicsomot is lehet kapni. Idehaza meg virágokat ültetnek mindenhova vagy nem tesznek semmi csak keseregnek a segélyért.

De akkor én is felsorolok néhány dolgot, amik megfontolandók:
    A hiteles válságot én személy szerint sosem fogom megérteni. Számomra akik felvették svájci frankba a hiteleket, azok idióták és szenvedjenek. Ahonnan én jövök, ott szégyen volt tartozni és megvolt az a régi székely szokás, h a családalapítás és házasodás addig húzódik, amíg a leendő férj nem képes olyan saját élhető házzal előállni, ahová majd a menyasszonnyal beköltözik és majd leélik az életüket. Itt meg már vannak, akik középiskolában, meg egyből utána csinálják a gyereket és még csak nem is dolgoznak és engem furcsállnak.
    Sajnálom, én akárhányszor akárhogyan próbáltam azonosulni ezen károsultakkal nem sikerült. Hamarabb pusztulok meg magányosan az utcán, minthogy nyomorban éljek akárcsak 1 gyerekkel is. Egy olyan házban, amit bizonytalan, h a fejem fölött lesz és ételt tudok tenni az asztalra tisztességes munkából. Még a nagyanyám is azt mondja, h ha megszorul, akkor elmegy földet túrni vagy most már inkább meghalni, minthogy kéregessen az utcán. Kész, itt kulturális különbségek vannak, ilyeneket másoktól nem hallok. Nah mind1 ennyit rólam és arról, h miért nem tudok velük érzelmileg azonosulni.

"ha belebukik az illető a visszefizetéssel, akkor viszik a cuccát, ÉÉÉÉÉS a megmaradó összeg az az amivel tartozott minusz az eladási ár és marad a tényleges maradék! Magyarországon ezt sem lehet letagadni, hogy nincs, holott a világon egyedül itt teheti meg a banki rendszer a politika meg ezeket támogatja!"
    Érdekes én meg tudok olyan esetről idehaza, h rendesen levonták a tartozásból. Viszont áron alul adták az ingatlant, mert addig húzta a törlesztést. Az illető nem akart hamarabb elköltözni onnan és nem akarta eladni a lakását, vagy vehetett volna kisebb értékűt korábban. Lehetséges, h nem lehet általánosítani hanem minden ügyet érdemes egyedileg is megvizsgálni?
    Például én adtam kölcsön egy diáknak. Még mindig nem fizette vissza és nem hajthatom be rajta. Nem tanult, nem dolgozott, csak költekezett és diákhiteleket vett fel. De legalább volt kocsija és motorja is és eljárt a bulikra és szerencsejátékozni, mert az a fontos. És még jött, h adjak neki több kölcsönt. Volt, h ő is kölcsön adott vkinek 1 hónapra az meg 4 év után fizette vissza. És nem akkora összegekről van szó, h azt ne tudnák visszafizetni, ha akarnák néhány hónap alatt. Ennyit a mo-i emberekről, akik oly szegények és gyámoltalanok, h meg kell őket védeni. Egyszerűen imádnak tartozni és keresik, h hol tartozhatnak minél többel, szerződést sem olvasnak, nemhogy még értelmezzenek. Tessék egy újabb általánosítás.
    Igaz? Az én tapasztalataim szerint igen. A tieid szerint nem. Akkor nem volna mégis helyénvalóbb nem általánosítani és 1-1 a környezetünkben levő esettel foglalkozni és ha tudunk, akkor azokon változtatni, mint folyton általánosítani és azt ráhúzni mindenkire és ellenségeket keresni?

"Viszont a népbutítás és a történelem átírása nem elhanyagolható dolog szintén, és sajnos ez mind egybe kapcsolódik!"
    Most miről beszélsz, azt állítsad már nekem, h a népesség nagy részére valóban hatással van az oktatás. Az én tapasztalataim:
    Hülye diákok, nem tanulnak semmit, csak szórakoznak és a tanárok is olyanok.
    Rémlik ugye az kép, h a tesitanár azért kapja a fizetését, h a diákoknak megmondja, h menjetek focizini. Az a töri tanár, aki a hitgyüliről beszél. És ezzel elégedett a többi tanár, a szülők és a diákok is. Nincs semmilyen oldalról nyomás a változásra, ezzel mindenki elégedett, nemcsak fennt, hanem a nép maga is. A közoktatás legnagyobb része gyermekmegőrzési feladatokat lát el. Ezt az érettségik színvonalát megfigyelve is láthatod.
    Nemrég volt szerencsém egy olyan érettségizővel beszélni, aki Mo szomszédos országait sem ismeri és ez nem szégyen náluk és le fog érettségizni.

"Csak Magyarországon van ennyi multi és lehetőség a külföldi dögöknek, hogy elvigyenek minden pénzt és harmadik világbéli minimálbérrel szórják ki az ember szemét, és mégcsak meg sem becsülik az embert, sőt..."
    Értelek, tehát te Mo-t akarod hasonlítani egy nyugati országhoz. Ez tényleg értelmes hozzáállás. Azt hitted, h a rendszerváltás azt jelenti, h az emberek mind lecserélődnek és majd úgy fognak viselkedni, mint nyugaton? Vagy mit vártál? Inkább a többi hasonló múltú országgal vessed össze a helyzetünk, mert lényegesen nem lógunk ki a sorból. Romániában rosszabb a helyzet személyes tapasztalatom alapján.
    Arról ugye nem feledkeztél meg, h azt a kicsi meglevő magyar ipart is a külföldi tőkések vágták tönkre, akiket most példaképnek tekintesz?
    A népritkulásra meg ott statisztika, amit linkeltem. Azt ugye tudod, h USA-nak és Nyugat-Európának pont azért nem olyan drasztikus a csökkenés, mert sok a bevándorló, mert a parazita stratégiát követők oda mennek, ahol nagyobb gazdagságot, jobb megélhetést remélnek.

"Amit még hozzáteszek és aztán szerintem be is fejezem végleg, hogy ez nem csak én egyszerű esgés gondolom így, hanem közgazdászok, ügyvédek, történelem kutatók, jogászok, stb. foglalkoznak ezekkel a dolgokkal!
    Ezekeről lehet jutubon találni dolgokat,"

És azok is olyan igénytelenek, h nem keresnek elő statisztikákat, csak mint mi most a levegőbe filózunk?

"Ja a háború után volt munkahely, volt gyerek..."
    Már akinek és amilyen. Akkor most a kommunizmust sírod vissza vagy a nyugati példaképeid után vágyakozol? Vagy saját utat szeretnél járni?
    "Most zárnak a sulik, a kórházak, az ovodák...nyitnak a bankok, az ingatlanközvetítők, és a gyógyszertárak! Egyre több üres lakás van, nincs gyerek a játszótereken...szóval ezért írtam! "
    Ez a baj, h itt megállsz és csak sorolod, sorolod... Szép és kényelmes költői fogás...
    Itt van az ablakom alatt egy játszótér és játszana rajta, ahogyan mindig is.
    Az iskolát nem bezárják, hanem átveszi az egyház. A kórházakban arra pazarolják az időt, h iszákos, elhízott, dohányzó embereket mentsenek állami pénzen és támogatják a gyógyszereiket. Mert nekünk ennyire jól megy...
    Nem olyan szarul, mint az amcsiknak, akik a trailer parkban tüdőbeteg csávót hagyják meghalni.

Lehet itt halmozni az ilyen közhelyeket és keseregni, meg felháborodni, de vedd észre, h konkrétan nem fogalmazod meg, h mit hogyan változtatnál a rendszeren, hány emberrel beszélted ki az ilyen dolgokat részletesen egy jó kávé mellett, h így hátha az ő viselkedése is megváltozik. És mikor tettél szavazóként vagy indulóként is bármi érdekében?
  • uwu410
    Szerintem meg a tudatlanság.
    A nacionalizmus önmagában nem probléma, alapvető emberi dolog.
    Az a baj mikor ennek ürügyén behergelik magukat az emberek, és retardáltkodnak.
    De az igazi baj akkor van ha a jelenséget politikai erők aknázzák ki.
  • immovable
    A világon az egyik legnagyobb probléma a nacionalizmus.
  • ajem kisa
    Semmi baj, lehet ezt minden oldalról megnézni, dehát ez ilyen!
    Én azért nem hinném, hogy nem történik semmi Magyarországon, és minden hepi, mert csak itthon ekkorák a kamatok, nyugaton 4-5%-os kamatokra adják ki a hiteleket, és ha belebukik az illető a visszefizetéssel, akkor viszik a cuccát, ÉÉÉÉÉS a megmaradó összeg az az amivel tartozott minusz az eladási ár és marad a tényleges maradék! Magyarországon ezt sem lehet letagadni, hogy nincs, holott a világon egyedül itt teheti meg a banki rendszer a politika meg ezeket támogatja!
    Igaz az is, hogy nem az a hülye aki csinálj, hanem az, aki hagyja magát!
    Viszont a népbutítás és a történelem átírása nem elhanyagolható dolog szintén, és sajnos ez mind egybe kapcsolódik!
    Az most teljesen mindegy, hogy ki mit gondol erről, de ezek MIND ki..ott nagy probléma ma Magyarországon, és egy a cél!
    Csak Magyarországon van ennyi multi és lehetőség a külföldi dögöknek, hogy elvigyenek minden pénzt és harmadik világbéli minimálbérrel szórják ki az ember szemét, és mégcsak meg sem becsülik az embert, sőt...
    Az ellehetetlenítések annyira mennek, hogy a ha nem vagy cigány vagy nincs háttered, akkor elég hamar az utcára kerülhetsz. Na most ez bármelyik nyugati országban másképp zajlik (tudom, mert kint élek 1999 óta nyugaton(?!)), és egyre jobban látszik a különbség! Szóval ha népritkulásról van szó és lehúzásról, akkor Magyarország igenis az első helyeken áll!
    Amit még hozzáteszek és aztán szerintem be is fejezem végleg, hogy ez nem csak én egyszerű esgés gondolom így, hanem közgazdászok, ügyvédek, történelem kutatók, jogászok, stb. foglalkoznak ezekkel a dolgokkal!
    Ezekeről lehet jutubon találni dolgokat, lehet rajtuk keresztül jobb támaszokra építeni, és ők azért mondhatni, hogy nem csak keresik a kifogásokat! Most persze minden politikai oldal kizárva!
    Na asszem ennyi, ha igénytelen vagyok, ha nem, akkor is nekem ne mondja senki, hogy minden olyan mint volt!
    Ja a háború után volt munkahely, volt gyerek...
    Most zárnak a sulik, a kórházak, az ovodák...nyitnak a bankok, az ingatlanközvetítők, és a gyógyszertárak! Egyre több üres lakás van, nincs gyerek a játszótereken...szóval ezért írtam!
  • polarka
    2 dologra hívnám fel még a figyelmed:
    1. A népességfogyás nem feltétlenül rossz. Ha egy terület populációja vmi miatt gyorsabban képes szaporodni, akkor túl lövi az egyensúlyi helyzetet a forrásokat és az egyed számot tekintve. Ezért elkerülhetetlen a visszacsökkenés.
    Pl ahogyan én látom ez történt és történik a nyugati civilizációban. A nyugati államokban, például a nagy nyomort és népességet el tudta szívni Amerika, mert ott a helyi őslakosok kevésbé intenzíven élték fel a forrásaikat és a tech előny révén könnyen ki tudták őket túrni.
    Amit Mo-ra mondasz, az nem csak itt figyelhető meg, hanem minden nyugati és őket követő fejlett államban.
    Miben állunk szarabbul, mint a világháborúk alatt és után? Vmi szaporodási versenybe akarsz kezdeni és "magyarokkal" árasztanád el a világot? Biztos minden máshol élő is mosolyogva fogadná az 5letet.

2. Ha az összeesküvők nem épp olyan idióták, mint az átlagember, akkor pont nem az őket és az ő hatalmukat fenntartó és kialakító nyugati civilizációt sújtják először, ahol amúgy is csökken a népesség. Hol vannak a hírek az alábbi országokból enwiki countries by population growth rate? Ott nem telepítettek koncentrációs táborokat? Ott nem vakcinázzák halálra a lakosságot?
    Biztosan ők is olyan rasszisták, mint a földönkívüliek, amikor emberrablásokról van szó...

Szvsz ez a konteók receptje:
    Minél kevesebb tudományosság és őszinteség
    minél több ismeretlentől való félelemre építés.

Én ezt igénytelenségnek tartom.
  • ajem kisa
    Ok, azzal egyetértek, hogy ez csak az egyik nézőpont amit írtam és belinkeltem, de ezt oda is írtam!
    Viszont az is tény, hogy amit írsz pl., hogy a népességnövekedés...
    Az pontosan az a gyenge pont, ami mindenki által ismert, hogy a Magyarság létszáma csökken, nemcsak azért, mert kivándorolnak, de ha megnézed, hogy mennyi fehérbőrű ismerősödnek van gyereke ha van egyáltalán, és miért nem vállalnak be legalább 2-3 gyereket? Valamelyik banknak van egy statisztikája, és az idősek száma nagyobb, mint az újszülötteknek, ami akárhogy is nézzük nem oké. Most nem számolom bele a kisebbséget(?!)!
    Mondjuk ehhez kapcsolodik egy másik téma is, de nem akarok sem zsidózni sem flémet kelteni!
    Egyébként az a tény, hogy bilgéc aki egyébként benne van abban a bizonyos 300 családban akiket írtam ezelött, és ő a harmadik világban oltásokkal próbálkozik és gyépések lesznek az illetők akiken kipróbélta, az magáért beszél!
    Ez nem kitaláció, hanem tények, és az ellenpélda pontosan az, hogy sem a tv sem a többi média nem beszél erről, mert pánik lenne, holott ezzel úgy ahogy próbálkoztak a h1n1 oltással is, amivel nem kevés probléma volt nyilvánosan is!
    Csak az internetes oldalakon lehet látni pl. azt is, hogy mit művelnek a kiválasztott izraeliek a Palesztínokkal, és ők ezen a részen mindíg az egyesek szerint kétes múltú holokausztról beszélnek, holott ők eljátszanak egy még nagyobb népírtást 2012-ben!
    bilgécc is egy videóban megjegyzi, hogy nekik elég lenne a mostani világnépességből 500millió akik fent tudják tartani az ő dolgaikat!
    Ezt írtam is az előzőben, majd megkeresem ha lesz több időm, de ha valakit érdekel, akkor megtalálja!
    Ehhez ha láttad a videót, akkor nem is kell hozzáfűzni semmit, hanem elmenni Ráckevére és megnézni a "filmstúdiót"!
    Na jó elég voltmára nekem ebből!:D
    Egyébként azért elgondolkodtató, mert azért a népírtást már ahogy simonfaszperez is elmondta, hogy ma már nemkellenek a háborúk, mert bármeddig elér a kezük...most ma Magyarország 2012-ben rosszabb helyzetben áll, mint a háború alatt és után, pedig 1 lövés nem dördült el!!!
  • polarka
    Én ezt valahogyan úgy képzelem el, h ha vki őszintén szeretne tájékoztatni (ism terjeszteni) vmiről, akkor az igyekszik az adott dolgot, minél jobban körüljárni és ami egy középsulis szintet megütő embernek eszébe juthat, legalább azokra kitérni. Pláne, ha még fizetnek is neki vagy már x éve ugyanazon témát rágja és találkozhatott a kritikákkal.

A haláltáborosdinál például voltak más emberek, akik mentek ellenőrizni az állítólagos nemtudom hány száz helyet és nagy részét nem is találták. Egy része pedig vmi kiképző tábor. Volt olyan, ahol nem voltak beforduló kerítések. Volt olyan, ami javító/büntető intézet volt, volt, ahol csak egy építkezési gödör volt, de bizonyára, akik feljegyezték, mint tábort lusták voltak odamenni, h jobban megnézzék. Rendben, ez nem fedi le minden felsorolt, általuk jelentett ilyen tábort, de már jelzés értékkel bír, h milyen megbízható infó forrásnak minősülnek az illetők. És ez arra sem elég, h megnyugtatóan eldőljön mi a helyzet ezekkel, de hogy nem olyan balfaszoktól akarok tájékozódni e téren, akik amikor építkezést látnak, akkor félnek közelebb menni, mert üldözési mániájuk van, valamint a rejtett kameráról sem hallottak, h több infót szerezhessenek az biztos. És az olyan helyzeteket, amikor én sem (meg szerintem senki sem) válaszolnék több kérdésére, mert látom, h ki akarja forgatni minden szavamat úgy állítják be, mintha titkolózna a másik és rátapintottak volna a lényegre...
    Minek kellenek a műanyag koporsók? Nem egyszerűbb elégetni vagy elásni az embereket? Kevesebb nyom maradna. Miért akarnák pont azt a populációt meggyéríteni, ahol amúgy is csökken már a népesség és miért nem azokkal foglalkoznak, akiknél még mindig növekszik és bevándorlókkal látják el a többi országot?
    Most ennyi jutott eszembe régről. De csak kitaláltak még mások is egyebeket. De akkor nézzük a többi konteót:

Bill és a vakcina. Na ebben inkább gondolom, h lehet vmi. Mert igen félreérthető helyzetben sem próbál tisztázni semmit és ennyi év után sem találtam, h megpróbálta volna tisztázni a dolgot. De a statisztikai adatok alátámasztják (erről is volt előadás a teden), h ahol csökken a gyermekhalandóság, ott növekszik az egy főre jutó kereset és csökken a szaporulat egy kis késéssel. De ezen változások viszont így teljesen csak a nyugati világban következtek be, a többi kultúránál pontosan azon számértékek felé egyelőre csak tolódtak és korántsem biztos, h annyira és pont úgy fogja lekövetni a többi ország változásai a nyugatot. Bár én elképzelhetőnek tartom, h működne (ha nem gondolok a cigányok egy részére, akik kisebbség, így elvileg nem nyomnának sokat a latba).
    Viszont akkor is, én egyelőre úgy láttam, h túlnyomóan a vakcinázást támogatja, pedig az egyedül nem oldja meg a problémákat. De legalább az egyik problémát kiiktatná, egyébként támogatják az oktatást (khanacademy). Meg közismert az is, h erkölcsileg nem feddhetetlen, olyan szempontból, h a Microsoft a kezdetektől opportunista módon mindent kihasznált, ami nem volt tiltott, de minden jámbor ember szerint tisztességtelen.
    Kéne egy riporter, aki leül vele és felteszi a megfelelő kérdéseket, h mégis mi a teljes program és részleteiben hogyan képzeli az egészet, amiről beszél és azokat milyen adatokra alapozza. De hát ki tudja, aki ahelyett, h maga végzett volna jó munkát inkább megkereste a megfelelő embereket, h dolgozzanak neki, attól nem várok sokat... De akkor a hozzáértőket hagyná, h nyilatkozzanak... Úgy emléxem, h úgy is hivatkozott, h beszélt mittomén hány biológussal és azt mondták hogy...
    Vagy legalább igényesebb előadást tartana a show helyett...
    Tehát sztem itt sem meggyőző egyik irány sem. Több infó kellene.

A konyhasós meg a legnagyobb baromság. Keveri a molekulák tulajdonságait az ionokéval. Biztos segget vakart kémia órán... És azon téveszmével él, h ami nagyobb mennyiségben mérgező, az kisebb mennyiségben is. Az élet nem ilyen egyszerű, h vmi csak ártalmas és vmi csak hasznos. Sokkal pontosabb kép, h valami adott mennyiség tartományban milyen jó, rossz, és semleges hatásai vannak és azok egyéb elképzelhetően gyakran előforduló életkörülményeket figyelembe véve hogyan változnak.
    Eltúlzott példa: A víz túlzott bevitele például fulladást okozhat, a túl kevés pedig kiszáradást. Akkor kerüljük? Ha túl sok a benne az oldott anyag, akkor vese meg húgyköved lesz, ha túl kevés, akkor meg hiányod lesz belőlük.
    Ha vmi csak kicsit ártalmas, akkor ahhoz illik tudnia alkalmazkodnia a szervezetünknek is és kell tudnia regenerálódni. Egyébként meg csak egy újabb, az orvostudománynak hála megmentett selejtek vagyunk.

Tehát van bőven mit rizsálni ezekről és utánanézni, akit meg az olvasásnál is még jobban érdekel az kísérletezzen, de mindig is könnyebb lesz igénytelen és nem megalapozott felvetéseket gyártani és publikálni és azzal még pénzt keresni. Én nem szeretek igénytelen emberektől tájékozódni, még ha az újságíróknak így könnyebb megélniük.
  • ajem kisa
    Majd te foglalkozz és mutass ellent akkor!:)
  • polarka
    Jó mesék. Azt ugye látod, h egyik sem foglalkozik az ellenvéleményekkel és a kritikákkal, tehát a témában való tájékozódásra önállóan alkalmatlanok.
  • ajem kisa
    A tólnépesedéssel nem értek egyet, legalábbis nem európában (európai emberre gondolok), azt ne mondja senki, hogy a Magyar túlnépesedett, mert ha így haladunk, akkor pár évtized és...
    A Magyar történelem és a nyelve a legősibb dolog, de mindez megvan úgy manipulálva és lehordva a Magyar, hogy mindenki utál minket, holott mindenki nyalhatná a valagunkat!

A "túlnépesedés" az a cionisták baja, nekik elég lenne az 500 millió, hogy a gojok eltartsák őket, ezt bilgécc is egy videoban közli (folyamatosan törlik, de majd ha megvan ujra, akkor belinkelem)!
    Asszem Ráckevén építettek egy "filmstúdiót" ahol 6méteres elektromos szögesdrótos kerítés van, belül sánccal, és van egy baromi magas kémény is a studionak és az inkálszekuriti (kik is ők?) védi...tiszta palesztína nem?!
    amerikában ezekből már van nem kevés ilyen épület...
    bilgéc meg indiában teszteli az oltásokat akik ugyan nem halnak meg, de nemkicsit lesznek magatehetetlenek.

Ezek persze lehetnek összeesküvés elméletek is, de az a baj, hogy az emberek, bocsánat a gojok csak szolgák...ezért is kell a népesség ritkítás, holott csak ~300 család van olyan akik nem ide valók és döntenek rólunk!
    Ez az utolsó videóm, aztán nem vitába szállás a célom, csak egy kicsit megmutatni egy másik látószöget, aztán mindenki azt hisz amit akar!
    Ha valaki komolyabban akarja tudni a sóról a dolgokat, akkor a jutub ajánl más, hosszabb videókat!
    Béke!

• polarka
    Nemcsak ők...
  • Tsol
    Szerintem az a legfőbb probléma, hogy akiknek befolyásuk van a dolgok alakulására, azok rövidlátó, önző emberek.

Na meg hogy nincs pina a közelben.
  • Tetsuo
    Jelenleg tarsadalmunk legnagyobb problemaja a tulnepesedes.
    Raadasul ez olyan problema, ami rengeteg mas problemat okoz es egyszeruen tabu a mai politikai eletben. A tobb es tobb ember szamara szukseges es veges eroforrasok elosztasa nagyobb es nagyobb tarsadalmi feszultsegeket, igazsagtalansagokat kelt.
    Jelen tudasunk szerint a Foldon egyszeruen nem elhet 7 milliard ember "emberi" modon.

Egy masik problema a demokracia. Ezt soha nem tudjuk megvalositani, az erre valo torekves pedig tevut. Alapvetoen egy nepakaratu tarsadalom azt jelenti, hogy a nagy atlag, vagyis a hozzanemerto, manipulalt es a nem okos emberek (ill. az o valasztottjaik) dontenek mindenben.
    Hosszutavu tervek pedig nincsenek, hiszen 4-5 evente valasztasok vannak es uj strategiak uj emberekkel.
    Ez, vegso soron zulleshez, anarchiahoz vezet.

Aztan egy masik jelenlegi, vilagszintu problema a cionizmus, ami a legnagyobb maffiakent behaloz minden gazdasagi, politikai-szferat es a mediat, ami azt jelenti, hogy demagog jelszavak mogott terjeszti a maga eroforraspazarlo hatalmát. A "demokracia neveben" hamisitja a tortenelmet, cenzuraz hireket, manipulalja emberek milliardjait.
    A magan-jegybankok es a kamatos bankrendszer, a fogyasztoi tarsadalom "uzemeltetese" reven lehetosege van egy orokos rabszolgasag felett uralkodni.
    Onmagaban mar a kamatrendszer is biztositja azt, hogy a szegeny szegenyebb es a gazdag gazdagabb legyen, amig a rendszer mukodik.
    Egy svajci kutatointezet 2011-es tanulmanya szerint a vilag vagyonanak kb 80%-a 147 ceg tulajdonaban van, amely cegek egymas tulajdonosai.
  • Emmegki
    Lejött a Bolygó Kapitánya összes?
  • ajem kisa
    Lehet, hogy a számok nemstimmelnek, de a mondanivalója a fontos, nem a számok!
    Megértelek, de sajnos az a szabadság amiről te beszélsz, hogy azért jönnek az eu-ba, ezen lehetne vitatkozni, mert mivel nekem is kellett (magam miatt, nem a munkaügyitől, vagy valami segély miatt) nyelvet tanulni mikor kikerültem cirka 10 éve, és már akkor is 90% a csoportnak albán, bulgár, algériai, marokkói (az írás miatt, mert a franciát beszélik sokan az araboknál, de írni nemtudnak, ezt eltudom fogadni, mert nem ua az írás van náluk), és 100 szónak is 1 a vége, hogy még amikor ritkán összefutok velük, és nemképesek (10év után sem) egész mondatot kinyögni, az már csak ráadás, hogy 4-5 gyereke van, de az integrálás nem megy! De a segélyt úgy is megkapja, mert fr.o.-ba szereti az állam az ilyeneket, és kivan nyalva a s**ük is, soc. lakás, 4-5 gyerek utáni segély, kötelező heti pár alkalom valami tanácsadóhoz járni (vagy mittomé hova), és megvan a műholdas előfizu (hogy nehogy foci nélkül maradjanak már), luxusverda....és mivel annyian vannak, hogy rendes arab negyedek vannak, ahol van olyan gyerek, hogy arabul hamarabb beszél! Persze megy a bűnözés és a munkanélküliség, de a gyerekek meg egyre többen vannak!
    Uccsó dolog, hogy amikor hazamennek, és ott azt mondják, hogy ők franciák, mikor visszajönnek, akkor meg nagybüszkén vallják, hogy ők beony arabok!
    És amit most otthon tesz a cigányszármazású zs.fan barátunk a magyarokkal, az hamarosan odáig fog jutni, hogy...
    Mielött politikai vita kerekedne, szeretném azért, hogy ezt elkerüljük, mert ez nem az a hely ahol ezt megkellene vitatni!
    Viszont annyit szeretnék csak, hogy ha valaki ezt cáfolja, az olvasson utána, és gondolkodjon reálisan, mert rajtunk múlik a jövőnk (én is hazajárok szavazni, és követem az eseményeket, mert én otthon akarok megöregedni és élni késöbb...)!
    Az pedig szégyen szerintem, hogy az országunkat eladják bárkinek, és mi hagyjuk behunyt szemmel, hogy tönkretegyék az 1000 éves multunkat és örökségünket!
    Bár van akinek mindegy!
    Szerintem ezzel kellene foglalkozni főleg mielött utólér a világvége!:)
    Béke!
  • edios
    ez a videó butaság.

egyrészt úgy tom 27-en vunk az unióban, bár ez mellékes, csak "megalapozza" a tényt, hogy nem egészen pontos adatokkal dolgozik.

másrészt nemigazán lehet előrejezni sok évtizeddel egy népesség alakulását, főleg mivel a tendenciák is folyamatosan változnak, és az emberek is máshogy reagálnak minden szituációban. ahány oldal, annyi előrejelzés. a szaporulat a történelem alapján egy erősen hullámzó dolog, általában akkor csökken le, ha egy ország elér viszonylag nagy jólétet/jó életminőséget. (ez figyelhető meg mind usában, mind japánban, mind eu-ban, és a másik oldal is alátámasztja ezt, pl afrikában le se szállnak egymásról, mint az egerek kb)
    aztán csökkenés után újra elkezd emelkedni, túlélési ösztön az csak aludni tud, nem megszűnni. úgy tudom nemigazán volt rá még példa, hogy európa kihaljon önmagától. pedig már itt vagyunk egy ideje :)

valamint még azt is érdemes megemlíteni, hogy a bevándorlók többsége (anyagiakon kívül) főleg a szabadságot keresheti itt a nyugati világban, amit a hazájában valszeg csak korlátozottan tapasztal, vagyis inkább átvenné a kultúrát, nem eltörölné.

szóval ez, hogy titokban jönnek a muzlimok, és átveszik az uralmat mindenhol családonként 10 gyerekkel inkább náci propaganda, mint előrejelzés. (persze tény, h pl hollandiában és franciaországban már egy kicsit eldurvultak a dolgok, nem helyes ha bevándolrók erőltetik rá a hagyományaikat a helyiekre. de tudomásom szerint erre jelenleg is már készítik a jogi orvoslatokat, pl bevándorlási törvények szigorítása)
  • remark #133
    Topikajánló: New World Order
  • hunbasser
    hát igen sajnos...csak akkor lennénk védve,ha távol a civilizációtól egy tanyán laknánk és teljesen önellátók lennénk,semmit sem kéne a boltból venni.de az is csak úgy lehetne,ha a vizet is kútból nyernénk meg a levegő is tiszta lenne (ezért mondtam hogy távol a civilizációtól). bár mondjuk attól még adótorony lehet a közelben akkor is.
  • ajem kisa
    Elég szemét van már a levegőben is, nem csak a tápláléknál keresendő az okozó! Dehát mindent belevéve ezek is komoly dolgok: térerő, wifi, rádióhullámok, kábelek, sugárzások...vegyszerek (fogkrém, sampon, tisztítószerek...adalékok amiket "megtisztítva" eladják ismét ivóvíznek...
  • hunbasser
    az a baj,hogy pl a szocializmusban a lakótelepeket olyan anyagból építették,amikről kiderült hogy rákkeltők. aztán az ételekben is sok rákkeltő dolog van,mert már minden mesterséges. régebben azért megadták a módját az élelmiszergyártásnak és legalább minőség is volt. és érdekes módon még olcsóbb is volt.
  • Willenbrock
    Ja és nem hiszek abban hogy az egészet a helytelen életmód meg a túlsúly/cigi okozza.Környezetemben 2 fiatal halt meg rákban úgy hogy egyik sem volt túlsúlyos és nem is dohányoztak.Egyik 18,másik 30 volt.
  • Willenbrock
    Hogy a rák még mindíg nem gyógyítható.Ez nagy gond mert egyre többen halnak meg benne és egyre gyakrabban fiatalok.
  • patiang
    jav: emberiség
  • patiang
    Az enberiség
  • tenkenorman
    A háború, a könyörtelenségek, a természet eltiprása, a hagyományok kihalása (kivéve persze a karácsonyt mert az biznisz) A liberalizmus és a kapitalizmus. Az emberek egy rész még mindig meg van róla győződve hogy ő a kiválasztott és joga van a másikat leigázni. szerintem ezek.
    változtatani? ezek akkora gondok hogy elképzelni sem tudom hogy egy nap a világon mindenhol kimondják hogy... nemáááá, neeemáááá:D
  • Atomreaktor
    szerintem a szociális háló sem jött be, mert akkor megint ott vagyunk, hogy aki kap, az nem dolgozik, mert minek.
  • armageddon666
    Ez de fos így lefordítva, és abszolút elveszett a lényege :D Azpara bazz.
  • zola2000
    off.: most látok próbálkozást, pl a segély helyett 4 órás közmunka legalább a munkához szoktatja őket egy kicsit, kérdés az hogy képesek e hozzászokni...
  • zola2000
    nézd pozitívan, ha fele az eddigieknek, az azt jelenti hogy most valaki fele annyit lop mint az elődje ^^
  • zola2000
    a teljes anyagi egyenlőség felé inkább ne, az nem motiválja az embereket a munkára (kipróbálták már), szerintem az nem baj hogy léteznek milliárdosok akik magángéppel járnak, de az annál inkább hogy vannak akik éheznek, a legjobb rendszer: rendes piaci verseny a legtöbb helyen, egy állam a lefejt adókból erős szociális hálót fon azoknak akik nem bírják a versenyt.

Magyarországon most sajnos az van hogy van verseny, az állam le is feji a gazdaságot, viszont a pénz jó része valahová eltűnik...
  • MaRee
  • BIZ0906
    "ha nem lett volna spanyolnátha, pestis"
    És honnan tudjuk, hogy ez direkt volt e vagy sem?
    Semmin nem lepődnék már meg!