Nem sokáig lesz másodhegedűs a tábla PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Másodsorban pedig az arányok nálad már túlzóak. Fél Giga Fél mega... Én nem azt mondom, hogy aki azt gondolja jó neki a tablet, az inkább vegyen egy csúcsszámítógépet.
Te fekete fehérben gondolkodsz. Én az árnyalatokat is figyelembe veszem.
"Ha a notebookod is tudja azt amit a tablet leszámítva az üzemidõt, akkor minek feccõlnél bele több tízezret egy kevesebb tudású kütyübe?"
pl azért, mert neki a(z amúgy igencsak relatív) "kevesebb tudás" is bõven megfelel, ráadásul valszeg negyedakkora a tömege. én szoftverekkel csináltam ilyet. pl sokáig a sound forge-al vágtam ki mp3-akból részleteket. nagyon jó program, egy csomó mindenre használható. életemben SOHA, semmi mást nem csináltam vele, mint néha-néha ezek az mp3 vágások, cserébe minimum FÉL GIGA tárhelyet használ el. aztán - bár tudom, h ez mélyen lenézendõ dolog, de - egyszercsak letöröltem a g*cibe, mert találtam egy célszoftvert, ami alig FÉL MEGÁS, sokkal gyorsabban lehet vele mp3-akat vágni és totál boldog vagyok vele.
most én valamit rosszul csináltam akkor, amikor nem tartottam meg a hússzor annyit tudó, kihasználatlan, nagydarab programot?
2: spórolsz ember. Hát nem igaz, hogy ebben az országban csak úgy dobálóznak 100.000 forintokkal.
Ha a notebookod is tudja azt amit a tablet leszámítva az üzemidõt, akkor minek feccõlnél bele több tízezret egy kevesebb tudású kütyübe?
Hol itt a ráció? Sehol.
Akinek nincs gépe vagy asztali gépe van ott még meg is értem, hogy fészbúkozni akar csak és akkor nem laptopot, hanem tabletet vesz, de hát nálad már a notebook is adott még ha régi is.
Ez pazarlás, de hát a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz.
Még akkor sem ha nem lenne notebook. Meg ha nyaralni megyek akkor tuti nem filmet akarok nézegetni.
Ha meg hazautaznék, 300 km nekem nem egy olyan borzasztó távolság, hogy ne bírjam ki mindenféle elektromos kütyü nélkül.
Vagy mobilról hallgatom, ha éppen úton vagyok.
Filmnézés dettó. 10 colos képernyõn nézel filmet? Miért? Miért kínzod magadat? Nálam már a 14.5 colos notebook kijelzõ is az a kategória volt, amin már csak végszükség esetén néztem filmet. Egy idõben a 23 colos monitoromat használtam, de amióta meg van, azóta csak a 40 colos tévét használom.
Nem értelek benneteket, komolyan mondom...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Megint rossz oldalról közelíted! Lehet, hogy Õ egész nap a levegõn volt és most egy árnyas szobában szeretne leheveredni egy tablettel.
Nem magán az eszközön van a szó, lehetne ez egy PC is, ha mondjuk egy darab érintõképernyõs monitorról beszélnénk egy tablet iOS vagy Android rendszerrel, ott csak a hordozhatóság csorbul, de még ez is nagyon sok embernek nagyon jó alternatíva lenne, az egeres billentyûs windows helyett.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Azt hívjuk átlagfelhasználónak akibõl a legtöbb van, tehát õk alkotják az átlagot! Azt, hogy te ezt átdefiniálod annak semmi jelentõsége, attól még õk lesznek az átlagfelhasználók vagy a te szavaddal élve a nyomik. Tehát nálad a nyomik = átlagfelhasználók
Nemár, pont ez a bajom, hogy erre te sarkítod ki, már a legelsõ példánál egy fogorvost hoztam fel! Illetve azt is írtam, hogy több olyan munka van ahol nem ülnek folyamatosan gép elõtt mint olyan ahol igen.
Akkor majd 5 év múlva vesz egy olyan technikát. Pont az informatika az ahol felesleges ennyire elõre gondolkodni, mert pikkpakk elavul minden.
Attól, hogy az átlagember picit jobban konyítana az informatikához még nem az eszközt szolgálná, hanem jobban elsajátítaná annak használatát, amivel végsõ soron a saját boldogulását segítené elõ. "
Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy te az értelmi szint emelése alatt az informatikai tudás emelését érted, és valljuk be a kettõ nem ugyanaz. Sebész professzort ismerek aki csak emailre és cikk olvasásra használja a számítógépét, és szerintem messze messze intelligensebb mint az átlag; és fordítva, ismerek olyan számtech gurut aki egyébként meg segghülye.
na huzzunk a p*csaba aludni!
Ahogy az ember öregszik, rájön, hogy a legértékesebb tulajdona a saját ideje. Ezért minimalizálni akarja a tanulásra fordított erõfeszítéseit. Amíg fiatal, rengeteg ideje van tanulni és élvezi is, hogy új dolgokat sajátít el. Egy idõ után ez már nem lesz olyan szórakoztató, különösen, ha magáért a technológiáért történik a dolog.
Vegyük pl. a linuxot: eleinte lelkesen tanulja az ember a regexp-eket, rpm scripteket ír, napi szinten hackeli az fstab-ot. Viszont amikor már a századik linux tool man page-jeit nézed végig valamelyik naponta felmerülõ egyszerû probléma megoldásához, önkéntelenül is kifakadsz, hogy mi a fészkes fenéért kell nekem megtanulni az egész awk-ot ahhoz, hogy kiválogassak néhány sort egy textfile-ból. Pláne, hogy emlékszel, hogy az addig átnézett ezernyi man page mára már elavult, vagy a tool helyett van két másik, jobb. Hatékony szeretnél lenni, mert az idõd véges és rohadt sokan pályáznak rá, és a munkád is ezt követeli tõled. Idegesít, hogy a technológia önmagáért van, önmagáért kell tanulni róla. Olyan dolgokat akarsz használni, amelyek nem igényelnek felesleges tanulást.
Én ezért örülök annak, hogy a világ az egyszerûbb kütyük felé halad. Nyilván nem miattam, hanem mert így eladhatók több embernek. A felszín alatt ezek továbbra is bonyolultak: egy Android progi megírása bizony ma sem sokkal egyszerûbb, mint DOS-ra volt anno. De a kütyü a napi használathoz nem *igényli*, hogy tanuljak róla - az én választásom marad, hogy az értékes idõmbõl mennyit vagyok hajlandó rászánni.
az egyszeruseg meg relativ, tod. nekem a tablet nem tunik sokkal egyszerubbnek a desktopomnal, ugyanis bar nincs erintokepernyos monitorom, de kb hasonlo gyorsasaggal es egyszeruseggel intezek rajta mindent, mint 1 tableten.
mobilisnak nem mobilis, de az egy masik kerdes.
igazabol mar nem technikai akadalya van a dolognak, vagyis egy 10-20 even belul mar lehet hogy eletkepes lenne a gyakorlatban is. sokkal inkabb etikai problemak merulnek fel ugyebar...ha balesetet okoz a robopityu, ki a hibas?, stb.
visszakanyarodva a táblagépekhez: én nem ellenzem az asztali gépeket. egyszerûen csak örülök annak, h mellettük elindult egy ilyen felhasználóbarát vonal, amivel olyan embereket is megcélozhatnak, akiket egész egyszerûen nem érdekel a drivertelepítések világa (és akkor még nagyon finom példát hoztam fel), vagy pedig túlságosan idõsek ahhoz, h elsajátítsák azokat az ismereteket, amik eme gépek használatához szükségesek. pl emiatt a nagymamámat nem hívnám majomnak. ha más úgy gondolja, h a szülei-nagyszülei majmok, mert nem tudják azt, h mi az a könyvtárfa, akkor csak hajrá, õket minõsíti. na meg bevallom õszintén, h a sok évnyi számítógép-buherálást egész egyszerûen MEGUNTAM, s ezért én is már inkább egyszerûségre vágyom.
1 dolog viszont kurvajo lenne, csak kezdunk nagyon elkanyarodni a tematol: ha vegre rajonnenek, hogy hogyan lehetne feltolteni az agyunkba mindazt az nfot, amirol itt nyafogok, hogy egyre jobban hianyzik 😊
az meg mar egy egeszen mas tudomanyag kerdese, hogy ha lenne ilyen technologia, vajon lenne -e aki nem orulne neki, es nem hagyna h elterjedjen.
na visszaterve: en nem vennek ilyen autot. nem, mert vannak dolgok, amiket jo megtanulni, es jo csinalni. tovabba adodhat olyan helyzet az eletben, amikor kurvajol jon, ha nem vagy suta mindenhez, mert a gepek amugy a mindennapokban kitorlik a popodat is.
félre ne érts, azért a kaját még én rágnám meg magamnak és dugni sem egy berendezést küldenék magam helyett.
ertem, 1 kerdesre valaszolj azert meg. ha majd lesznek onmagukat vezeto autok (most is vannak, csak meg benak, ugy ertem h tomeggyartasban, meg forgalomban), akkor veszel is magadnak egyet? tetelezzuk fel, hogy van 1 atmeneti idoszak, amikor lehet menni autopilotas kocsival is, meg manualisan vezetni is.
az autopilota ketsegkivul megkonnyiti az eletedet, meg minden bla bla amiket itten osszehordtal. tehat befizetnel ra?
látom info-tori oran kimaradtal, namind1 😊
nem gyozom hangsulyozni, nem varom el toluk, hogy tudjak, mi az a processzor, vagy pointer, vagy tudomisen tudjak, hogy mi volt a win7 elott. de konyorgom, ALAPfogalmakkal azert tisztaban lehetnenek...sajat javukat szolgalna + biztos vagyok benne hogy egy csomo ember ha a legalapabb dolgok megertesen sikeresen tulesik, kedvet kapna hozza, hogy amennyire az ideje engedi, elmelyuljon 1 piciket jobban a temaban.
termeszetesen ez itthon maskepp van picit, mert itt sokan a tulelesert guriznek, nem azert h este munkaido es egy forro furdo utan a tabletjuket tapizzak az agyban :|
henrikk001: en a Korg iElectribe-ot toltottem le multkor, azzal is eleg jo finghangokat lehet krealni 😄
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
de pont errõl is volt szó, h ehhez nem feltétlenül kell "teljes értékû" számítógép. amiket te leírtál, az abszolút belefér abba, amit az átlagfelhasználók csinálnak, s amit egy tablettel is gond nélkül meg lehet csinálni. értenie meg nem kell a számítástechnikához. van egy eszköze, ami _mûködik_. használja ezt a mûködõ eszközét, ennyi.
kb az jött ki, h akinek van tabletje, az folyamatosan csak netezni fog a szabad ég alatt (elfelejtve azt a tényt, h ez az ember lehet, h akkor is a szabad levegõn van, amikor mások egy szobában kuksolnak), szarni is tablettel jár, csak fingós programokat tölt le. ja és a tablet nem lehet munkaeszköz, arra az asztali pécé, meg a laptop való.
viszont, azert gyartjak oket mert a celkozonseg okos celokra akarja hasznalni? nem hiszem.
akkor meg?
Lehet, hogy a pék szgép nélkül is megsüti a kenyeret, a buszsofõr pedig szintén anélkül levezeti a napi távot. De az adóbevallásukhoz, a számláik befizetéséhez, a tengerentúlon élõ gyerekükkel való kapcsolattartáshoz, vagy csak úgy egy sima netezéshez nekik is kell számítógép.
Ezért hülyeség az összes ilyen autó-szgép meg autószerelõ-felhasználó stb. összehasonlítgatás. Mert a számítógép nem egy kategória ezekkel az eszközökkel.
Amúgy én azt se bánnám, ha mindenkinek lenne lenne tabletje, egészségünkre, csak emellett attól még HASZOS lenne egy kicsit okulni a számítástechnikában, gondolok itt elsõsorban az alap dolgokra, amit már írtam: OS, ablakok, böngészõ != internet != ie, mappa, fájl stb...Ettõl a user még vígan tapogathatja a tabletjét, de ez a fene nagy elkényelmesedés sajnos az általános tudás hanyatlásával is jár. Pont amirõl szó volt itt korábban, hogy az Internet ANNYIVAL de annyival több a fosbuknal es a napiszarnal, es az emberek (1 bites userek) nagy resze fel sem birja fogni, hogy mekkora idopazarlas amit csinal...na es ez az a pont ahol a tablet adja alajuk a lovat. Hiszen ott mar jobbara nem is bongeszot nyit, hanem a fosbuk ikonra tapint ra...
http://liine.net/en/products/griid/
http://www.createdigitalmusic.com/files/2010/06/hawtin11.jpg
a hülye majom, ahelyett, h egerészne/tapipadozna egy laptoppal
Pontosan, avygis tegyünk egy kis egyenlõségjelet így:
1.0-as user = trendi majom akinek az Internet = Facebook
És velem meg is egyeztetek😊 Egyszer, egyszer írná le valaki nekem azt, hogy "azért veszek tabletet mert hülye vagyok a gépekhez, utálom az IT-it, INternet oké de abból is csak a trendi facebook izgat", azt írnám neki, neked van a legtöbb eszed😊)
Pontosan.
A Nagy átlag, a zombi réteg. Itt csúscsosodik ki több évtized informatikai tudása: facebook.
Ezért kár volt dolgozni😊
Régebben azért a gépeket értelmes dolgokra is használták😊 Na jó, mai is vannak akik arra használják csak már sokkal kevesebben és nem feltétlenül tudják hogyan néz ki egy hexadecimális szám.