225
  • hegege
    #225
    Ez egy nagyon alapos tényekkel alátámasztott bölcs mondat volt. Köszönjük.
  • henrikk001
    #224
    ja nem, hanem aki tabletet vesz, az egy majom.
  • hegege
    #223
    Izé notin ua megy mint tableten nah :)
  • hegege
    #222
    És az miért "baj"? Asztalim van, notimon meg ugyanazokat csinálom mint a notin..ergo notim nincskihasználva ..:)
  • opeca
    #221
    De elveszted a notebookodat. Mondom nekem mindegy, de ha ilyen aktívan gépezel, akkor lehet, hogy bizony lesz olyan helyzet amikor vissza fogod sírni.
  • opeca
    #220
    Rossz a példád több okból is. Elsősorban a szoftver teljesen más kérdés. Ha van egy jó vasad, akkor úgy cserélgetheted a freeware szoftvereket, ahogy akarod.

    Másodsorban pedig az arányok nálad már túlzóak. Fél Giga Fél mega... Én nem azt mondom, hogy aki azt gondolja jó neki a tablet, az inkább vegyen egy csúcsszámítógépet.

    Te fekete fehérben gondolkodsz. Én az árnyalatokat is figyelembe veszem.

  • henrikk001
    #219
    De azért csak meg akarsz mindenkit győzni arról, h mennyire rosszul járt azzal, amit vásárolt és aminek élvezi a használatát.

    "Ha a notebookod is tudja azt amit a tablet leszámítva az üzemidőt, akkor minek feccőlnél bele több tízezret egy kevesebb tudású kütyübe?"

    pl azért, mert neki a(z amúgy igencsak relatív) "kevesebb tudás" is bőven megfelel, ráadásul valszeg negyedakkora a tömege. én szoftverekkel csináltam ilyet. pl sokáig a sound forge-al vágtam ki mp3-akból részleteket. nagyon jó program, egy csomó mindenre használható. életemben SOHA, semmi mást nem csináltam vele, mint néha-néha ezek az mp3 vágások, cserébe minimum FÉL GIGA tárhelyet használ el. aztán - bár tudom, h ez mélyen lenézendő dolog, de - egyszercsak letöröltem a g*cibe, mert találtam egy célszoftvert, ami alig FÉL MEGÁS, sokkal gyorsabban lehet vele mp3-akat vágni és totál boldog vagyok vele.

    most én valamit rosszul csináltam akkor, amikor nem tartottam meg a hússzor annyit tudó, kihasználatlan, nagydarab programot?
  • hegege
    #218
    Ha a notim eladom akkor 0 azaz nulla ftba kerul a dolog..Nem a 300 km alatt akarom hasznalni hanem utanna...
  • opeca
    #217
    1: erősödsz:)

    2: spórolsz ember. Hát nem igaz, hogy ebben az országban csak úgy dobálóznak 100.000 forintokkal.

    Ha a notebookod is tudja azt amit a tablet leszámítva az üzemidőt, akkor minek feccőlnél bele több tízezret egy kevesebb tudású kütyübe?

    Hol itt a ráció? Sehol.

    Akinek nincs gépe vagy asztali gépe van ott még meg is értem, hogy fészbúkozni akar csak és akkor nem laptopot, hanem tabletet vesz, de hát nálad már a notebook is adott még ha régi is.

    Ez pazarlás, de hát a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz.
  • opeca
    #216
    Nem, akkor vinném a notebook-ot. 100.000-ért semmiképpen nem vennék 300 km-es utakra egy külön masinát.

    Még akkor sem ha nem lenne notebook. Meg ha nyaralni megyek akkor tuti nem filmet akarok nézegetni.

    Ha meg hazautaznék, 300 km nekem nem egy olyan borzasztó távolság, hogy ne bírjam ki mindenféle elektromos kütyü nélkül.
  • Justil
    #215
    te semmiert. csak nem mindenkinek tenylegesen jobb valasztas a tablet a notinal, de az emberek nagy resze nem tud ugy merlegelni ahogy te, hanem bekajalja a marketing szoveget. a tablet jo, modern, ladso, tehat inkabb azt vesz, mikozben lehet, ismetlem LEHET, h jobban jarna 1 notival.
  • hegege
    #214
    Én nem akarok meggyőzni senkit, nekem bevált én fogom és ki is fogom használni, hogy ilyen eszközöm van. Kicsit olyan mint az ssd hdd vita amíg nem probálod ki csak az egyik oldalt ismered addig mindenképpen szidod. Én csak azt mondom a notimon is ugyanezeket csinálom mint a tableten ..híreket nézek ,emailt olvasok, megnézem a trailereket esetleg 1 -1 filmet (értelemszerűen mikor a 24-es monitor a közelben van nem nézem a 13-as "szart", de ha nincs a közelben akkor igen is nézem és használom).Akokr a 13-as notim miért is jobb?Nem vágok rajta videót nem tömörítek rajta filmet nem játszom rajta...azaz felhasználását kiváltja a tablet..Akkor miért is tartsak egy 2x nehezebb fele annyi üzemidőt tudó másik eszközt?
  • hegege
    #213
    Elutazol mondjuk haza (nekem 300 km van lakhelyem és munkahelyem között) vagy nyaralni ,akor viszed a 40 colos tv-d ?
  • opeca
    #212
    Zenehallgatás? Hogyan? Én nem értelek benneteket. Nekem egy kisebb hifiszett van rákötve az Audigy-s kártyámra. Ha zenét akarok hallgatni akkor két választásom van. Vagy a számtógépen bekapcsolom, de valóban jó a hangzása.

    Vagy mobilról hallgatom, ha éppen úton vagyok.

    Filmnézés dettó. 10 colos képernyőn nézel filmet? Miért? Miért kínzod magadat? Nálam már a 14.5 colos notebook kijelző is az a kategória volt, amin már csak végszükség esetén néztem filmet. Egy időben a 23 colos monitoromat használtam, de amióta meg van, azóta csak a 40 colos tévét használom.

    Nem értelek benneteket, komolyan mondom...
  • hegege
    #211
    Hát nem tudom.. Én 15 éve hobbi szinten foglalkozok sztechnikával(c64-töl indultam és a mai hardverekkel is teljesen tisztában vagyok ) legalább is annyira,ha vki azt mondja amd core2 duo akkor tudok hülyeséget beszél.Saját szgépem már sok éve én szerelgetem bövítgetem ,ami tudom nem egy nagy dolog ,de az "átlagnál" mindenképpen több. Igaz csak windows ismereteim vannak de az majdnem rendszergazdai szintű. Van subnotim is ami ugye kis mérete miatt ideális hordozgatni ha hazamegyek.. És mégis vettem tabletet,mert a subnotim aksika kezdett meghalni. 2 dolog között választhattam. 1 veszek 25-ért bele uj aksit amivel megy pl áram nélkül 3 orát max (netezés mellett). Eladom majd ráköltöm kb a dupláját mint amennyiért el tudom adni 3 ugyanabból a pénzből veszek egy tabletet ami megy 6-8 orán át..Utóbbi mellett döntöttem (főleg, mióta megvan nem nagyon ülök a noti elé) így lehet a noti eladásra kerül,mert az netezésre,zenehallgatás és filmnézésre szolgált amit gyakorlatilag a tablet teljesen kivált söt 13,3 helyett a 10 col nem sokkal kisebb így nem veszítettem sokat méretben. Ugyanúgy megy mellette a 3G-s modemem mint a notin.Játszani ugy is az erőmű asztalin fogok nem a notin és a tableten (facebookom nincs ez nem is "érdekelt" sosem). Szóval igen is sztem van létjogosultsága( mondjuk én fél évesen vettem) a cuccnak,mert amire én használom teljesen elég egy tablet is..Igaz nem 100 e volt hanem jóval olcsóbb(bár szerencsére tegra2-es) így a sebességével sincs baj..
  • narumon
    #210
    Szerintem ez soha nem volt top app. Én folyamatosan nézem, de ezzel még nem is találkoztam csak itt sg-n jön elő mindig. Egyébként ez a usert minősíti és nem az eszközt.
  • narumon
    #209
    "Hát pontosan erről szólt a diskuráció egy része, hogy míg én ha gépezek, leülök a szobába, a tabletes fészbúkozós meg még az erkélyen is azt nyomja, amikor én valóban a friss levegőért, napsütésért hasonlókért megyek ki."

    Megint rossz oldalról közelíted! Lehet, hogy Ő egész nap a levegőn volt és most egy árnyas szobában szeretne leheveredni egy tablettel.
    Nem magán az eszközön van a szó, lehetne ez egy PC is, ha mondjuk egy darab érintőképernyős monitorról beszélnénk egy tablet iOS vagy Android rendszerrel, ott csak a hordozhatóság csorbul, de még ez is nagyon sok embernek nagyon jó alternatíva lenne, az egeres billentyűs windows helyett.
  • narumon
    #208
    "Ma szerintem egy átlagfelhasználó sokkal többet tesz mint fészbúkozik emg chatel, erre írtam, hogy akik csak ezt teszik, azok nem átlagfelhasználók, hanem nyomik..."

    Azt hívjuk átlagfelhasználónak akiből a legtöbb van, tehát ők alkotják az átlagot! Azt, hogy te ezt átdefiniálod annak semmi jelentősége, attól még ők lesznek az átlagfelhasználók vagy a te szavaddal élve a nyomik. Tehát nálad a nyomik = átlagfelhasználók
  • narumon
    #207
    "Jó, csak a magyarázatok közül sehol sem látom a fizikai melósokat. Mondom, eddig aki nekem magyarázatot adott, az mind úgy jött le, hogy neki arra kell, hogy ne csak napi 8 órát, hanem 12-őt tudjon fészbúkozni meg leveleket böngészni."

    Nemár, pont ez a bajom, hogy erre te sarkítod ki, már a legelső példánál egy fogorvost hoztam fel! Illetve azt is írtam, hogy több olyan munka van ahol nem ülnek folyamatosan gép előtt mint olyan ahol igen.
  • narumon
    #206
    "Honnan a búbánatos fenéből tudja az illető, hogy 5 év múlva milyen szinten fog állni és nem e kezd el érdeklődni mélyebb dolgok iránt?"

    Akkor majd 5 év múlva vesz egy olyan technikát. Pont az informatika az ahol felesleges ennyire előre gondolkodni, mert pikkpakk elavul minden.
  • narumon
    #205
    "Már ne haragudj, de miért lenne baj, ha egy kicsit emelnénk az átlag értelmi szintet?

    Attól, hogy az átlagember picit jobban konyítana az informatikához még nem az eszközt szolgálná, hanem jobban elsajátítaná annak használatát, amivel végső soron a saját boldogulását segítené elő. "

    Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy te az értelmi szint emelése alatt az informatikai tudás emelését érted, és valljuk be a kettő nem ugyanaz. Sebész professzort ismerek aki csak emailre és cikk olvasásra használja a számítógépét, és szerintem messze messze intelligensebb mint az átlag; és fordítva, ismerek olyan számtech gurut aki egyébként meg segghülye.
  • Justil
    #204
    vilagos, a fogyasztoi tarsadalomrol nem kell kiseloadast tartanod :)

    na huzzunk a p*csaba aludni!
  • henrikk001
    #203
    te nem, de emberek milliói viszont igen. nyilván nekik is akarják eladni ezeket a készülékeket :)
  • Justil
    #202
    mar irtam, van egy SGS-em. tabletnek nem tablet, de csak mert kisebb a kijelzoje. hasznalni tenyleg egyszeru, legalabbis amire nekem kell. de ettol fuggetlenul nem tamogatom az allando egyszerusitest, butitast. nem jon be.
  • kukacos
    #201
    Egy valamit nagyon nem értesz, vagy nagyon fiatal vagy.

    Ahogy az ember öregszik, rájön, hogy a legértékesebb tulajdona a saját ideje. Ezért minimalizálni akarja a tanulásra fordított erőfeszítéseit. Amíg fiatal, rengeteg ideje van tanulni és élvezi is, hogy új dolgokat sajátít el. Egy idő után ez már nem lesz olyan szórakoztató, különösen, ha magáért a technológiáért történik a dolog.

    Vegyük pl. a linuxot: eleinte lelkesen tanulja az ember a regexp-eket, rpm scripteket ír, napi szinten hackeli az fstab-ot. Viszont amikor már a századik linux tool man page-jeit nézed végig valamelyik naponta felmerülő egyszerű probléma megoldásához, önkéntelenül is kifakadsz, hogy mi a fészkes fenéért kell nekem megtanulni az egész awk-ot ahhoz, hogy kiválogassak néhány sort egy textfile-ból. Pláne, hogy emlékszel, hogy az addig átnézett ezernyi man page mára már elavult, vagy a tool helyett van két másik, jobb. Hatékony szeretnél lenni, mert az időd véges és rohadt sokan pályáznak rá, és a munkád is ezt követeli tőled. Idegesít, hogy a technológia önmagáért van, önmagáért kell tanulni róla. Olyan dolgokat akarsz használni, amelyek nem igényelnek felesleges tanulást.

    Én ezért örülök annak, hogy a világ az egyszerűbb kütyük felé halad. Nyilván nem miattam, hanem mert így eladhatók több embernek. A felszín alatt ezek továbbra is bonyolultak: egy Android progi megírása bizony ma sem sokkal egyszerűbb, mint DOS-ra volt anno. De a kütyü a napi használathoz nem *igényli*, hogy tanuljak róla - az én választásom marad, hogy az értékes időmből mennyit vagyok hajlandó rászánni.
  • henrikk001
    #200
    bár vannak, akik szerint ezek az emberek a majmok :))
  • henrikk001
    #199
    az androidos tableteket és az iPad-et az operációs rendszer teszi egyszerűvé. komolyan mondom, egyszer próbálj ki egyet. te is azt fogod mondani, h ezt a világon bárkinek 10 perc alatt úgy meg tudnád tanítani, h a készülék használatával kapcsolatban többé semmilyen kérdést nem fog feltenni.
  • Justil
    #198
    az idosek mas teszta, oket nyilvan nem lehet esszeruen oktatni mar erre, de mint mar joparszor leirtam, a fiatalabb generaciot igenis oktatni kene arra, hogy a modern szamitastechnika nem = ipad + facebook. attol meg hasznalhat tabletet es faszbukolhat (ugyis megteszi), de lasson mar tul ezen.

    az egyszeruseg meg relativ, tod. nekem a tablet nem tunik sokkal egyszerubbnek a desktopomnal, ugyanis bar nincs erintokepernyos monitorom, de kb hasonlo gyorsasaggal es egyszeruseggel intezek rajta mindent, mint 1 tableten.
    mobilisnak nem mobilis, de az egy masik kerdes.
  • Justil
    #197
    nem is mondtam, hogy forgalomba állították. de ha tájékozódsz autós témában, tudhatod, hogy a google már dolgozik a robotpilótáján, nem kevés sikerrel, vagy pl a volvonak ott a konvoj-rendszere, igaz az nem teljesen robotpilóta, de alapvetően arra hajaz.

    igazabol mar nem technikai akadalya van a dolognak, vagyis egy 10-20 even belul mar lehet hogy eletkepes lenne a gyakorlatban is. sokkal inkabb etikai problemak merulnek fel ugyebar...ha balesetet okoz a robopityu, ki a hibas?, stb.
  • henrikk001
    #196
    néha a közösség érdekeit az egyéni preferenciák elé kell állítani. ha az auto-autó magával hozza a rendezett, balesetmentes közlekedés világát, akkor kiállok mellette. nagyon sokan szeretnek autózni, de nap mint nap látjuk, h mennyien nem művelik ezt jól.

    visszakanyarodva a táblagépekhez: én nem ellenzem az asztali gépeket. egyszerűen csak örülök annak, h mellettük elindult egy ilyen felhasználóbarát vonal, amivel olyan embereket is megcélozhatnak, akiket egész egyszerűen nem érdekel a drivertelepítések világa (és akkor még nagyon finom példát hoztam fel), vagy pedig túlságosan idősek ahhoz, h elsajátítsák azokat az ismereteket, amik eme gépek használatához szükségesek. pl emiatt a nagymamámat nem hívnám majomnak. ha más úgy gondolja, h a szülei-nagyszülei majmok, mert nem tudják azt, h mi az a könyvtárfa, akkor csak hajrá, őket minősíti. na meg bevallom őszintén, h a sok évnyi számítógép-buherálást egész egyszerűen MEGUNTAM, s ezért én is már inkább egyszerűségre vágyom.
  • Balumann
    #195
    Ilyet még nem nagyon állítottak forgalomba, de egy alternatívát már igen, amit igen sokan is felhasználnak, úgyhívják tömegközlekedés :DD
  • Justil
    #194
    ja...lehet hogy te nem, de nem tunik fol, hogy a folyamatnak marpedig ugy nagy vonalakban az a vege? elobb a pc helyett az egyszerubb tablet terjed el, aztan jon az autopilotas auto, aztan meg jon az etetogep ahogy mondod.

    1 dolog viszont kurvajo lenne, csak kezdunk nagyon elkanyarodni a tematol: ha vegre rajonnenek, hogy hogyan lehetne feltolteni az agyunkba mindazt az nfot, amirol itt nyafogok, hogy egyre jobban hianyzik :)

    az meg mar egy egeszen mas tudomanyag kerdese, hogy ha lenne ilyen technologia, vajon lenne -e aki nem orulne neki, es nem hagyna h elterjedjen.


    na visszaterve: en nem vennek ilyen autot. nem, mert vannak dolgok, amiket jo megtanulni, es jo csinalni. tovabba adodhat olyan helyzet az eletben, amikor kurvajol jon, ha nem vagy suta mindenhez, mert a gepek amugy a mindennapokban kitorlik a popodat is.
  • henrikk001
    #193
    persze.

    félre ne érts, azért a kaját még én rágnám meg magamnak és dugni sem egy berendezést küldenék magam helyett.
  • Justil
    #192
    "a gép legyen értem és ne én a gépért."

    ertem, 1 kerdesre valaszolj azert meg. ha majd lesznek onmagukat vezeto autok (most is vannak, csak meg benak, ugy ertem h tomeggyartasban, meg forgalomban), akkor veszel is magadnak egyet? tetelezzuk fel, hogy van 1 atmeneti idoszak, amikor lehet menni autopilotas kocsival is, meg manualisan vezetni is.

    az autopilota ketsegkivul megkonnyiti az eletedet, meg minden bla bla amiket itten osszehordtal. tehat befizetnel ra?
  • henrikk001
    #191
    mert?
  • Justil
    #190
    "azért találták fel a személyi számítógépeket, hogy a felhasználóikat segítsék, szórakoztassák"

    látom info-tori oran kimaradtal, namind1 :)
  • henrikk001
    #189
    hülyeséget beszélsz. az ember pont azért találta fel pl a kereket, h megkönnyítse vele a dolgát. azért találták fel a személyi számítógépeket, hogy a felhasználóikat segítsék, szórakoztassák. elcsépelt közhely, de azért elsütöm: a gép legyen értem és ne én a gépért.
  • Justil
    #188
    ez igaz, de ahogy a 8altalanost is elvegzi mindenki (hat mar aki szamit, ugye), ugy a szamitastechnikahoz is kellene hogy ertsen alap szinten vmennyire.

    nem gyozom hangsulyozni, nem varom el toluk, hogy tudjak, mi az a processzor, vagy pointer, vagy tudomisen tudjak, hogy mi volt a win7 elott. de konyorgom, ALAPfogalmakkal azert tisztaban lehetnenek...sajat javukat szolgalna + biztos vagyok benne hogy egy csomo ember ha a legalapabb dolgok megertesen sikeresen tulesik, kedvet kapna hozza, hogy amennyire az ideje engedi, elmelyuljon 1 piciket jobban a temaban.

    termeszetesen ez itthon maskepp van picit, mert itt sokan a tulelesert guriznek, nem azert h este munkaido es egy forro furdo utan a tabletjuket tapizzak az agyban :|
  • SlickAdam
    #187
    en arra celoztam, hogy ok is tudnak olyan dolgokat, amit mi nem.

    henrikk001: en a Korg iElectribe-ot toltottem le multkor, azzal is eleg jo finghangokat lehet krealni :D
  • Justil
    #186
    Ha igy fogta volna fel mindenki, akkor te most joval szorosebb lennel, egy fan csucsulnel es banant hamoznal.