35
  • torzsvendeg
  • nando42
    "... baj csak az, hogy abból a tizezerből mind azt hiszi hogy ő lesz a következő pokermilliomos."

Némi online pókeres múlttal / jelennel igazat kell adnom neked, viszont egyvalamibe gondoljatok bele: ez igaz bármely más a sportra (s most hagyjuk, hogy sport-e, vagy sem): atlétikára, úszásra, futballra, sakkra; itt nincs semmilyen különös összeesküvés az univerzumban, így működik a világ: keveseké a dicső fény, többeké az árnyék, s a szakadék jut a maradék 90%-nak...

"Aki már írt kaszinó játékot, az tudhatja, hogy egyetlen valódi nyertes van: a terem tulajdonosa. Minden más csak ámítás. Persze lehet mondani, hogy ez nem így van, de ti írtatok már ilyen játékot? És én írtam már?"

A pókerben is csak úgy lehet sikeres az ember, ha feláldoz valamit az életében, napi öt perccel / 100-as iq-val itt sem lehet meggazdagodni. Több kell hozzá.

Hogy ki az igazi nyertes? Természetesen a szervezők, s igen, van 10K-ból egy, aki jól él, de van még egy szűk réteg - talán ide tartozom én is (kopp-kopp) -, aki bár messze van a csillogástól, a nagy pénztől, de egy kis mellékes jövedelme adódott az elmúlt években ebből a bizniszből, magyar valóságot tekintve pedig nem is rossz pénz ez ám - más kérdés, hogy ez egy EU-s átlagfizunál már nem érné meg feltétlen erre időt pazarolni, legfeljebb egyetemistaként.

Szóval ez a nagy helyzet, meggazdagodni szinte senki sem fog, viszont akiben van némi kitartás, lelkesedés, az még a mai napig turbózhat egy picit a fizuján, persze, csak és kizárólag Kelet-európai viszonylatban.
  • Komolytalan
    Te, mi az az FBI logo az oldalon amit linkeltél (mármint a főoldalán)? Csapágyas lett a random generátor? :-D
  • Komolytalan
    Attól lesz nagyobb a rake, hogy már retekklubból is az folyik, hogy a póker milyen menő dolog, meg nem kell dolgozni, mert pókerből még egy ózdi svéd bevándorló is kiválóan megél a maga 6 elemijével, ráadásul minden héten másik playmatet húzhat az ujjára. Az asztal lejtés reklám - vágod?
  • Komolytalan
    Jó, akkor tegyük félre azt hogy én mit láttam és mit nem, mert látom nem fogod, hogy ha minden terem tök ugyanazt csinálja, akkor mivel zsarolják egymást: azzal, hogy kék az ég? Viszont arra válaszolj: te ugye azt is elhiszed hogy az a dundika vagy ki a tököm főtáblára kerül csak azért mert a bélabácsi dugja. Az asztalnak azért kell lejtenie, hogy egyes játékosok eredményére vágyakozva tekinthessen a sok ökör, aki majd fizeti bele a lóvét, és elhiszi a sok badarságot amit a pókerakadémián írnak "több100K leosztott hand után megjön a szerencséd" meg hasonlók.
  • endale
    Az online pókertermeknek nem azzal kell csalnia, hogy lehúzza a játékosokat. A hasznukat a tiszta játék is garantálja. Azzal viszont, hogy néhány embert kiemelnek, esetleg valóban lejt nekik az asztal elérik hogy az ilyen "a legtöbb időt egyedül töltötte - gyerekkori lakóhelyének pincéjében" típusú befordult kis pöcsökkel elhitetik, hogy milliomosok lehetnek. Semmi más dolguk nincs, csak apucitól kapott zsebpénzüket - később a keresetüket - tolni bele a játékba és majd eljön a jó világ.
  • sz4bolcs
    Kinek a javára, és hogy csalnának a pokertermek? Mitől lesz mondjuk nagyobb a rake?
  • kozik
    Ha ezt beleirtad egy eles helyen futo programba, akkor a zsarolasbol mar multimilliomsnak kene lenned.
    Mert a napi 6-700k sokkal tobb, mint a 0-buntetes.

Azt tenyleg kihagytam, hogy egy rendes szerver Maltan fut.

Milliardos biznisz: igen, az. Szoval ha valahol bibi van, a konkurencia halasan fizet rendkivul sulyos penzeket annak, aki kitalal.
  • Komolytalan
    Ez igazándiból akkor volna így, ha a termek fejlesztésének, fenntartásának nem lenne költsége. De most őszintén: szerinted roulettben mi jobb a teremnek:
    A. Hosszú távon 2.7%-os bevétel, a nagy számok törvénye alapján (valójában még ennyi se, mert ugye jackpotot is kéne fizetni, stb).
    B. Garantált 10%-is bevétel a kezdetektől, mert azt írtam bele a programba.
  • torreadorz
    "5% minden potból az óriási pénz. Az egyik blogban 2 éve kiszámolták, hogy a pokerstars NAPONTA 700-800k DOLLÁR bevételt termel csak a rakeből és feeből. Miért kéne nekik megbuherálni a rendszert, k*rva gazdagok így is és ez 2 éve volt azóta még nagyobbak és gazdagabbak. Hidd el a kisebb termek is jól járnak."

Ez egy örök emberi kérdés. Ha körbenézel a világban, akkor hány olyan embert látsz, aki azt mondta hogy jól van loptam 500 millió forintot ez már az unokáim élete végéig is elég, abbahagyom a dolgot? Egyet sem. (nézd csak meg a magyar politikai gárdát).
    Te még elég naiv vagy ez ügyben. Azt hiszed hogyha egységnyi idő alatt valaki kereshet legálisan 1 millió forintot, vagy ugyaennyi idő alatt nem legálisan 30 milliót akkor az egy milliót fogja választani, "hisz az is elég". A világ (sajnos) nem igy müködik. Al Capone sem addig "dolgozott" amig elég pénze nem lett, hanem amig el nem kapták. Gondolom te vagy az az ember aki azt gondolaj hogy a félkaru rabló is teljesen a szerencsén múlik...

Ettől függetlenül nem állítottam hogy a pókertermek csalnak. Azt állítottam hogy valojában a nem csalást megnyugtatóan nem lehet bizonyitani.
  • nlght
    Én most egy boss teremben játszom shorthanded cashgamet. Ez nem Giblaltárhoz tartozik, hanem Máltához. A máltai szerencsejátékfelügyelet elég szigorú, pl. a forgó tőkével nem a boss-os cég rendelkezik, hanem az egészet letétbe kell helyezni a máltai szerencsejátékfelügyeletnél és kiutalásnál tőlük jön majd a pénz. Így biztosítva van az, hogy mindig pénzhez juss ha kell. Nem tudnak átkúrni. Ha bármi panaszod van írsz nekik egy mailt és rámásznak a teremre. Egyszer írtam nekik, mert szarakodott a szerverük és néha egyszer csak eltűnt a 1-1 asztal, de többi ment gond nélkül. Elegem lett belőlük írtam mailt, aztán elhajtottak, hogy biztos az én stabil netemmel van gond. Írtam a szerencsejátékfelügyeletnek és hirtelen nagyon komoly lett a probléma és ők meg rámásztak a svéd fejlesztőkre. (akik mellesleg kb. 10 éve fejlesztik a szoftvert és még mindig jön ki új verzió de már egész jó, a bwinnél is kb 8 éve fejlesztik a szoftvert és azóta szar, mert kétpofára eszi a procit és megőrül a vinyód is pörög sok asztalnál, de ez már másik történet)
    A másik meg, hogy a termeknek tökéletesen jó a mostani legális rendszer mi lenne jó abban hogy megbuherálják az rng-t? 5% minden potból az óriási pénz. Az egyik blogban 2 éve kiszámolták, hogy a pokerstars NAPONTA 700-800k DOLLÁR bevételt termel csak a rakeből és feeből. Miért kéne nekik megbuherálni a rendszert, k*rva gazdagok így is és ez 2 éve volt azóta még nagyobbak és gazdagabbak. Hidd el a kisebb termek is jól járnak.
    Más: minden valamire való játékos aki komolyan foglalkozik vele, használ különböző statisztikai programokat. Ha csalnának a termek, akkor sokan kiszúrnák, hogy valami nem jó. Amikor botokat használnak, a 2+2 fórumokon a nép simán lefüleli őket, bepostolnak egy stisztikát és megállapítják, hogy bot vagy egy rendes személy. Mégegyszer: 100k hand sem rendes minta texas holdemben, csak minimális minta, amiből már lehet következtetést levonni. Az omaha még durvább, ott sokkal nagyobb a variancia. A random szám generálást hardveresen csinálják, itt egy link a pokerstars rnghez:
    RNG
  • plu604
    Ahogy nézem megy a flame megint - "csal a pókerterem!" - sír a sok kezdő.
    Nos, amikor elkeztem és lemákoltak, nekem is voltak ilyen összeesküvés elméleteim. Mostanra rájöttem hogy NEM csal, amit mutat a grafikonom is, gyönyörűen ível felfelé, és nem 2000 leosztás birtokában írom ezt.

Egyébként meg ha csalna, mit tudnátok kezdeni vele? Semmit.
    Tessék megtanulni okosan játszani, a póker még mindig nem szerencsejáték (annak aki ésszel játssza), soha nem is volt az.
  • plu604
    Aki elkezdené, az aláírásomban lévő linken ingyen $50-t kaphat kezdőtőkének. Nincs apróbetűs rész!
  • mcganyol
    Szerintem megnyugtatóan ki lehet jelenteni hogy nem csal.
    Ehhez egy dolgot kell elfogadnunk alapvetésként, mégpedig azt hogy egyetlen dologban érdekelt egy kaszinó: a hosszútávon elérhető legmagasabb profit elérésben.

Ha ezt elbírtuk fogadni hogy így van, akkor csak meg kell vizsgálni hogy mi számára a célravezetőbb, hogy ha csal, vagy ha nem.

Szíved joga nem elhinni, hogy a "nem csal" esettel jár jobban. Én nem tudom és nem is akarom Neked itt az sg fórumon hitelt érdemlően, számokkal alátámasztva megmutatni, hogy nem így van, de attól még nem így van.

Ha tényleg érdekel a dolog, elég sok helyen utána lehet nézni.
    (Ennyi erővel a gépi ötös lottó sorsolás is egy nagy bunda szerinted?)
  • Dömsödi
    Nagyon örülök, hogy meg tudod ítélni, hogy fish vagyok... :)
    FIX LIMIT .5/1 dollárhoz miért is kell 3000 dolcsi???
    Bankroll managmentet használok, ezért is nem buktam a kezdőtókémet.

De tudod jöhetsz Te a 30 feldobott pénzérméddel, ha nem látod a gyakorlatot.
    Az amikor kb 200 leosztásból látok 5 pókert... (nem vicc) ott már valami nincs rendben.

• mcganyol
    féig off leszek:

Aki kicsit jobban ért a matekhoz az pontosan tudja, hogy az online kaszinóknak (mint ahogy a nem online-ak sem) nem kell csalniuk ahhoz hogy jövedelmező üzlet legyenek.
    Sőt kifejezetten érdekeltek abban, hogy hitelesek maradjanak!
    Aki nem ért a matekhoz az persze csak a saját szűklátókörűségét bizonygatja ezzel a "bunda!" paranóia-maszlaggal. A játék alapszabályaiból következik, hogy a kaszinó mindíg nyer. A pókerben amúgy sem veszthet a kaszinó. nagy forgalom = nagy nyereség. Ezért megy a propaganda a tv műsorok, a reklám.
    Aki paranoiás az gondolhatja azt, hogy a dollármiliomos ifjú titánok csak kitalált marketing fogások.
    De hogy az asztalnál nincs csalás az fix.

Még az olyan játékokban is ahol bank ellen játszol, pl blackjack vagy rulett is garantált, hogy kellően sok leosztás után a banknak kell nyernie. A kaszinónak egyetlen egy dolgora kell figyelnie, hogy minél nagyobb legyen a forgalma (na jó, és persze hogy a játékosok ne csalhassanak).
    A játékok alapszabálya garantálja hogy a bank nyerni fog. Lehet hogy nem száz leosztásból, lehet hogy nem ezerből, de tízmillióból garantáltan.
    Aki nem érti hogy miért az tanuljon matekot, főként valószínűségszámítást és statisztikát.
    Nem fogom itt tudni elmagyarázni öt sorban, hogy miért így van, de attól még így van.
  • torreadorz
    Fogalmazzunk úgy hogy az "asztal lejtése" nem bizonyitható, épp ezért jó a pókerteremnek. Nézzük csak szép sorjában:

1, A pokertermek mind gibraltárban vannak bejelentve, az illetékes biróság a gibraltári (már ha valaki vette a fáradságot és elolvasta az EULA-t). Tehát a felhasználók 99% biztos hogy semmilyen esetben nem fog biroságra menni, és az egyes államoknak sincs semmi befolyása rá. Pl. a magyar szerencsejáték felügyeletnek nincs jogköre megvizsgálni a pokertermet.

2, a véletlenszámok nem véletlenszerüsége nehezen bizonyitható. Ha egymás után 100x lenne royal flushom, a pokerterem akkor is mondhatná hogy ez nem mérvadó, majd 1 millió osztás után mondjam ezt. És mivel gyak. senkinek nincs ennyi bizonyithatóan hiteles, elmentett leosztása ami a biróság előtt is megállná a helyét, akkor sem tehet semmit ha mondjuk közismert dolog hogy a partypoker pókerteremben egy asztalon 50 leosztásonként van straight flush és 30 leosztásonként ász póker.

3, Hogy a pókerteremek nem csalnak, arra csak 2 bizonyság van:
    1, mert ők ezt állítják
    2, mert egy elvileg független külső szakértő cég ezt állítja
    Az elsőről nyilván nem kell irnom semmit sem, a másodikról pedig annyit, hogy ez egy milliárd dolláros biznisz, ráadásul full számítástechnika az egész. Remélem nem kell mondanom hogy mennyire egyszerü is megtéveszteni az ellenőröket, már ha lefizetni nem sikerült.

Szóval összegezve, soha senki nem fogja bebizonyitani hogy egy pokerterem csal (maximum ha egy belső alkalmazott kitálal), de valójában pont ugyanigy azt sem lehet megnyugtatóan kijelenteni hogy nem csal.

Cat:
    "Naigen, de azok fizikai megmérettetések, ahol az idősebbek természetes hátrányba kerülnek, ezzel szemben pl. sakkban kifejezetten előnyben vannak a rutinjukkal, a tapasztalatukkal."

Akkor nem vagy járatos napi hirekben. Kb. minden évben van 1-2 cimlapos hir, hogy a legújabb felfedezett 13-15 éves sakkzseni gyerek hülyére veri a nagymestereket. Ráadásul ez már 30 éve is igy volt.
  • nlght
    dömsödi: bocs, de látszik h fish vagy még, egy fish is lejátszhat 300k handet, attól még fish marad. Hogy miért? Mert valszeg tudnád, ha nem lógtad volna el a valószínűség számítás és statisztika órákat (ha tényleg programozó vagy akkor lennie kellett ilyen órádnak is, már ha van vmi diplomád róla). A lényeg, hogy ha minden potból levon a terem 5%-ot, akkor nehezebb lesz nyerned hosszútávon mintha a haverokkal játszanál a konyhaasztalon rake nélkül, tehát nagyobb lesz a variancia (kilengések az egyenlegedben), ezért kell egy biztonságos bankroll, amivel nem mész tönkre. Ez a mindig nyertem, meg mindig vesztettem szted kirívó dolog? Elárulom, h teljesen normális. Gondolj bele, hogy ha 300k alkalommal feldobsz egy érmét, akkor nem ugyanúgy fognak eloszlani felváltva a fejek és írások, hanem lesz h 30-szor írás lesz egymás után és csak utána egy fej.
  • Nightwish006
    Csak a pókerhez vagy hülye, ahogy ez a rack (egyébként RAKE) szóból is látszik, vagy mint pl. az, hogy te nl100-on nyomod 10dolcsikkal:) Barátom, az alsó hangon 3000dolcsit igénylő limit, nem véletlen, hogy ide-oda hintáztál. Mindenkinek ajánlanám a pokerstrategy nevű oldalt, nézzen bele a felhasználók által írt naplókba. Aki ott kezd el pókerezni, komolyan veszi a stratégiákat, az általában nyer. Nyilván, mert feléjük lejt az asztal, vagy mert éppen faszmákolnak hónapokon át:)
  • Dömsödi
    Nos gyerekek én már egy ideje nyomom ezt a pókert.
    10 dolcsival kezdtem, és nem vagyok mínuszban.
    10 ről felmentem 400 ra (3 hónap), majd leestem 50 re,10 re.
    Ezután 10 ről megint felmentem 200ra majd vissza.
    Persze néha néha vettem ki 25- 40 dolcsikat.
    Kis téten játszok. Max 0.5/1 dolcsi Fix limit.
    Igazából csak hobbi.
    Van mögöttem 3-400 000 leosztás, ami baromira nem kevés,így elmondhatom van tapasztalatom.
    Volt olyan amikor egy játékossal szemben MINDIG nyertem, lehetett bármilyen lap nálam. Csak emelnem kellett, és NYERTEM.
    Viszont fordítva is megtörtént. Lehetett bármilyen jó lapom kézben sor/flush, akármi... Utolsó lapra mindig megelőzött valaki.
    Nekem ez furcsa.
    Tudjátok a teremnek az a jó ha a játékosok egymás között tologatják a zsetonoka mert nekik ebből jön a rack a haszon. Ez változó, de általában dolcsinként 5 cent. Számoljátok csak ki...
    Na akkor miért lenne jó egy teremnek ha valaki pár parti alatt elveszíti mindenét? Nincs több rack, lehet a kuncsaft nem hoz több pénzt.
    Tehát hogy előttem szólót idézzek, kicsit meglejtik valaki felé az asztalt.
    Az meg hogy ellenőrzi ilyen olyan szerv a szoftware-t az vicc. Programozó vagyok... :)
  • Komolytalan
    Inkább nem keserítelek el.
  • Komolytalan
    Mintha hallottam volna valami bunda botrányról, de inkább kérdezd meg mondjuk a Debrecen focistáit hogy hogy is volt azokkal a BL selejtezőkkel...
  • Kenyér001
    Eddig nem fikáztam az sg-t, de katasztrofális ez a fordítás. Variancia != változatosság! :D
  • kozik
    #10:
    Nem lejt az asztal.
    Eleg sok felugyeleti szerv nyalazza at a szoftvert, mire engedelyt kap.
    Nincs is ra szukseg, hogy lejtsen.

True random is a bitch.*

A true randomot meg nem procibol generaljak, mint pistike otthon, hanem van ra kulon hardver, ami folyamatosan bombaz 4 byte-okkal. Ismetlodes, minta, megfejtheto algoritmus nelkul.*

*Randomot ellenorizni azert is vicces, mert nem tudod eldonteni, hogy akkor itt most csalni probalnak, vagy siman igy sikerult. De nyugodtan elhihetitek, igy sikerult.
  • NeoExDeath
    Online sportfogadást játszottam egy időben. Abban túl nagy varázslat nem lehet, mert valódi sporteseményekre lehet fogadni. Azonban az ilyen oldalaknak szokott lenni kaszinó része, nyerőgépekkel meg minden. Kipróbáltam a roulette-et, kár volt. Akkor jöttem rá, hogy nem szabad olyan szerencsejátékkal játszani, ami mögött egy algoritmus van, mert tuti úgy van megírva hogy te ne járhass jól (de még csak ne is legyenek véletlenszerűek az eredmények, persze neked úgy tűnik hogy azok).
  • lamer the true
    Valaki úgy döntött valahol, hogy nálunk a póker a menő. Ez folyik már pár éve mindenhonnan. Sajnos nem igaz, hogy pókerezni pénzben a legjobb, legmenőbb dolog. Ahogy zsírozni, vagy snapszerezni sem lenne egészséges kaszinókban.

Tartsátok magatokat távol a szerencsejátékoktól.
  • Komolytalan
    Aki már írt kaszinó játékot, az tudhatja, hogy egyetlen valódi nyertes van: a terem tulajdonosa. Minden más csak ámítás. Persze lehet mondani, hogy ez nem így van, de ti írtatok már ilyen játékot? És én írtam már?
    10000-ből 1 fő csillagászati nyereményét megéri a teremnek egy if userid==... akkor lejtsen neki az asztal kivétellel elősegíteni, hogy a másik 9999 veszítsen, bízva abban hogy 1x neki is eljöhet a napja (természetesen nem jöhet el).
  • AxxE
    Ez azért nem teljesen igaz amit írsz, (mint ahogy a cikkben is sok ferdítés van..) van példa számtalan akik nem sok pénzzel kezdték. Ennek bizonyítására kezdett neki Chris Ferguson a 0-10.000$ kihívásba, ahol befitezés nélkül csinált 10.000$os pókertőkét. Igaz nem sikerült neki a kitűzött 1 év alatt, de 16 hónap alatt igen. A folyamatot sokezer ember kísérte figyelemmel, szóval nem volt benne semmi csalás.
    Sőt utána megcsinálta a 10.000-100.000$ t is a megszerzett 10K-ból indulva, amit 8 hónap alatt teljesített is. Az tény hogy ő egy profi játékos, de se nem fiatal titán, se nem sok pénzből csinált mégtöbbet.
  • mad mind
    Ilyen gyorsan csak akkor lehet feltörni, ha mint neki, gazdag szülei vannak, vagy alapból van elkölthető "felesleges" pénze. 10 euróból csináltam 100-at de ettől még nem tudnék a nagylimites asztalokra menni, mert nincs több pénzem erre. Neki volt elég kezdőpénze, amit elveszthetett, mire mindent kitanult. Pénz csak sok pénzből lesz.
  • noland
    faja!
  • Cat #4
    "Hát igen, ugyanez megfigyelhető uszásban, futásban, sakkban, ökölvivásban és igy tovább és ehhez még számítógép sem kell."

Naigen, de azok fizikai megmérettetések, ahol az idősebbek természetes hátrányba kerülnek, ezzel szemben pl. sakkban kifejezetten előnyben vannak a rutinjukkal, a tapasztalatukkal.
  • kisemlős
    Reklám a pókernek, reklám a példaképeknek... nem tudom eldönteni, negatív vagy pozitív cikk...
  • torreadorz
    Ez a cikk miről akart szólni?

"A fiatalok végigverik a világot"

Hát igen, ugyanez megfigyelhető uszásban, futásban, sakkban, ökölvivásban és igy tovább és ehhez még számítógép sem kell.

Másrészt objektiven kéne nézni a dolgokat, igen vannak pókermilliomosak. Tizezerből egy... Másképp nem is lenne értelme, hisz valaki csak úgy tud pókermilliomos lenne, ha tizezrek meg vesztenek ellene.
    A baj csak az, hogy abból a tizezerből mind azt hiszi hogy ő lesz a következő pokermilliomos. Bár még mindig nagyobb az esélye mint a lotton 5-st elérni, de akkor is...