86
  • narumon
    Nos előszőr adjon el a samsung annyi Galaxy S-t amennyit iphonet az apple akkor lehet majd vert helyzetről beszélni, addig felesleges.
    (Az 1millió eladott tablettel meg végképp nem hadakoznék az ipad eladásai ellen - és akkor ki a fekete lovag?)
  • Papichulo
    "Mondjuk valóban vitatható a létfontossága egy LAN csatinak, de ha van, attól csak többet ér a kütyü."

Akkor is ha ezaltal nehezebb/nagyobb lesz a berendezese es sohasem fogod hasznalni? Velemenyed szerint egy floppy vagy dvd-drive is jo lenne, mivel ugyan azt sem hasznalod, de tobbet er tole a termek?

"Mi a baj amúgy egy laptopvinyóval?"

Leginkabb a fogyasztas es a serulekenyseg. Leginkabb az utobbi. Nem szeretnek azon aggodni, hogy buknak az adataim.

"akkor a testvérétől a második kiadásra ne várjunk sokat."

Es akkor visszatertunk oda, hogy pillanatnyilag nem kaphato jobb, foleg nem olcsobban.

"Mástól veszi, pl. a proci Samsung, de ti megugatjátok, hogy a Samsung koppint, eszméletlen. "

Az A4 es az A5 az sajat Apple tervezes. Samsungra epul ugyan, de tovabbfejlesztettek.
    Amugy peldaul a Nokia az mit gyart? Van sajat processzor vagy LCD gyara? Vagy a HTC? Ez utobbi meg annyit sem ad hozza a vegtermekhez, mint az Apple.

"saját ötlet az oprendszer, ami torz"

Izles dolga. Szerintem pillanatnyilag ez a legjobb, ami a piacon van. Bar nem mindenben. Van amiben az Android szimpatikusabb.

"meg a kinézet, aminek sok eleme szintén nem Apple ötlet."

Megsem perelte meg oket be senki ilyesmi miatt.

"csak az SGS nagyot ütött, így egyértelmű választás volt,"

Teljes aron a Galaxy sem sokkal olcsobb, mint az iPhone 4, viszont gyengebb. Sokszor fagy, lassu es eleg gagyi a kinezete/minosege is.

"Az új SGS2 aztán meg pláne túltesz a szifonon"

Igen, a meg nem is kaphato telefon, bizonyos dolgokban tultesz az 1 evvel korabban megjelent telefonon. Szamodra ez az amazing??? :)
  • levente68
    Mondjuk valóban vitatható a létfontossága egy LAN csatinak, de ha van, attól csak többet ér a kütyü.
    De a több sebből vérző érveitek akkor is gyengék, rövidesen komoly SSD-k állnak rendelkezésre, már nem annyira arany árban és akár egy laptop vinyó is sokkal jobb a többszáz giga tárhelyével, mint egy iPad, ami nem bővíthető, ja, adapterrel, na azt szeretnék én még.
    Mi a baj amúgy egy laptopvinyóval? Mert sokat nem eszik, nem nehéz, cserébe akár tucatszor annyi tárhely, mint a djágaszágotok. 2011 van!

Egy biztos, ha valami még a negyedik generációs kiadásában is bővelkedik hiányosságokban, akkor a testvérétől a második kiadásra ne várjunk sokat.
    Megy ez szépen: ÁÁÁÁ, az nem is kell bele! Ha meg belerakták: korszakalkotó termék új megoldásokkal! Mekkora fail, a hitgyüli a kanyarban sincs, lol.
    Azt sose fogjátok fel, hogy az Apple nem gyárt semmiféle hardware-elemet? Mástól veszi, pl. a proci Samsung, de ti megugatjátok, hogy a Samsung koppint, eszméletlen. A többi feature is lopott, koppintott, saját ötlet az oprendszer, ami torz, meg a kinézet, aminek sok eleme szintén nem Apple ötlet.
    Ezzel amúgy nekem nem is lenne bajom, ettől még vennék, akkora jellem nem vagyok.
    Szifon4-em lenne, kb negyed áron, csak az SGS nagyot ütött, így egyértelmű választás volt, azért mondjuk még kevesebbet fizettem, de azt még teli áron is megvenném. Az új SGS2 aztán meg pláne túltesz a szifonon, tehát nincs gondolkodni valóm, sajnos és szerencsére.

Visszatérve:
    A kijelző valóban jó, ha nagy betekintési szöggel rendelkezik, de azért nem csak az IPS panel ad akkora szöget, a 30 fokos panel, az tényleg gyenge, de nem jellemző...
    Persze, aki fekve tartja a kezében az iPad-et, azt úgyse győzhetjük meg, háhá.
  • levente68
    Nem, nem biztos, hogy fizetett ember, de gyanús, hogy az, vagy van egy kis baja...
    Ajánlom: Galaxy Tab 10.1
    Vallom: a saját feature-ivel, meg a hiányok pótlásával fogják lenyomni Apple-t ebben a szegmensben is, ahogyan történt az iPhone-nal is.
    Tudom: soha nem fogjátok beismerni, olyanok vagytok, mint a Fekete Vitéz a Gyalog galopp-ból, totál vesztett helyzetben még mindig nagy a szátok.
  • narumon
    Tudhatnád, ha valaki az appleről bármit írni mer az csak fizetett ember lehet. Ugyanez volt 5 éve az MS-sel kapcsolatban, aki pozitív dolgot írt MS-ről az csak fizetett bérenc lehetett.
  • Macc
    Nem tudom miert gondoljatok, hogy az SG nek fizet az apple, sztem a letezeserol sem tud... Csak meg kellene nezni, hogy hol mennyi hozzaszolas van, egybol kiderul, hogy erdeke az SG-nek az apple-cikkek irasa.

Amugy csak egy dolgot nem ertek, nincs itt senki aki habzo szajjal hianyolja a floppy-t? Meg nem kellene soros port az iPad oldalara?
  • Papichulo
    Azert, mert aki nem a charterrel repul Corfu-ra evente egyszer, az megtanul egyuttelni ezekkel a dolgokkal es alkalmazkodni hozzajuk. Plusz ha status-od lesz egy szovetsegnel, akkor azert nagyban konnyebb lesz az utazasod az OPUP-ok es a lounge access miatt (bar meg ez utobbiban is csak wifi van, nincs UTP-s net :) ).

De minek is mondom en ezt neked...
  • narumon
    Annyira nem, idén még csak kétszer voltam.
  • willcox
    Nem is értem, hogy miért nem inkább videotékával felszerelt magánrepülőt tartasz.
  • Papichulo
    Szerintem te nem szoktal jarni. Altalaban a biztonsagi ellenorzes az 1-2 perc szokott lenni.

Kiveve ha peldaul egyiranyu jeggyel repulsz (ami nekem eleg sok volt egy idoben), mert akkor megkapod a rettegett SSSS-t a beszallokartyara es ezekutan nem sok jora szamithatsz.
  • Papichulo
    Mindketto. Nekem meg az sem szokott mindegy lenni, hogy egy adott legitarsasagon belul milyen geppel megyek. Tudod, aki tenyleg sokat repul, annak peldaul nem mindegy, hogy C-n, amire jo esellyel kap OPUP-ot az lie-flat, vagy valami regebbi tipusu. Ugyanez az IFE-vel.

Azonkivul egy adott alliance-en belul kell valasztani a cegek kozul, ez is bonyolitja. Plusz az atszallasok es hogy ha meg akarsz allni bizonyos idore. Szoval eleg komplex ez a tema. De lehet szerezni kozvetlen hozzaferest a foglalasi rendszerekhez (amadeus, sabre, ....) es ugy konnyu ezeket megoldani!
  • willcox
    Sűrűn járhatsz usákiába. LOL!
  • willcox
    Ha nem vetted volna észre a betekintési szöghöz szóltam hozzá elsődlegesen, illetve utána reagáltam a válaszokra. Aki itt trollkodott, az te voltál a faszméricskéléseddel.
  • willcox
    Ha valahova repülsz, neked az az elsődleges szempont, hogy milyen gép megy oda (értsd: van-e hatalmas filmválasztéka), vagy pedig az, hogy minél előbb odaérj?
  • Papichulo
    Magyarul nem is a temahoz probaltal hozzaszolni, csak ugy egyszeruen troll-kodsz. Vilagos, ez illik az eddig megismert modus operandi-dba :)
  • narumon
    He?
  • willcox
    Kezdem azt hinni, hogy nincs is netbookod, csak beszélsz hülyeségeket.
  • willcox
    Egy könyvet nem fognak átvizsgálni usákiában...
  • narumon
    Hova teszem le? Nem ülve fekszek.
  • willcox
    Netbookot tartani? MEGALOL! Minek? Leteszed, és úgy állítod, ahogy neked megfelel.
  • willcox
    Te szerencsétlen agybeteg! Mintha azt írtam volna, hogy a tabletet nem tartom jónak, ezért nem is kell nekem.
  • narumon
    Ráadásul én a múltkor Egyptairrel mentem malaysiaba. Hát nem volt LCD (csak egy középen), volt vagy 5 arab adó a rádióban és ennyi.
  • Papichulo
    Ha mar a szekertok csapnak ossze, akkor szerintem eleg szakadt legitarsasaggal mehettel, ahol csak 6 filmcsatorna volt. A mai korszeru gepeken, mint egy 77W vagy egy ujabb A346, az IFE siman AVOD jellegu.

A kinek nagyobb a fasza versenyre: En peldaul eleg sokat repultem E-D iranyban is 8+ orat es amugy sem tudok aludni repulon. :) Plusz nem kell ahhoz Ausztraliaba menni, hogy 10+ orat repulj, egy NYC-NRT is siman tud 15 ora lenni!

De amugy igazad van, egy repulouton is nagyon hasznos a vezetekes internet es a 3+ kilos kinai tablet, plusz a folyamatosan mereven tartott fej a betekintesi szog miatt!
  • narumon
    Nekem is van mindkettő ez mellé vettem a tabletet, mert este lefekvéskor a netbookot is nagyon kényelmetlen volt tartani.
  • narumon
    Így van, de akkor miért venném ezt figyelembe bármilyen eszköz vásárlásánál? Otthon wifi van, munkahelyen wifi van, telefonomban 3G, ipadban 3G, hotelekben wifi. Én ilyen helyen mozgok, tehát RJ45 csatlakozó egy sokadlagos szempont.
  • narumon
    Hát ha nem is Ausztráliába (ott még nem jártam sajna), de Dél Kelet Ázsia, és USA többek között napirenden van rendszeresen. Sajnos nem tudok aludni és hiába az LCD, általában azokat a filmeket már láttam :( Egy időben könyvet vittem mindig magammal, de azok sajnos nagyon sok helyet foglalnak, és a mai kiszámított világban nem túl praktikus... :(
  • willcox
    Egy tabletet folyamatosan tartani kell, vagy hülye testhelyzetet kell felvenni. Ezért nem kéne sosem, arról nem is beszélve, hogy van notebookom és netbookom is, és egy tablettel nem lehet annyi mindent megcsinálni, mint egy note-, vagy netbookkal.
  • willcox
    Az a te problémád.
  • willcox
    Ausztráliába repülőzgetsz? Mellesleg megsúgom, hogy azokon a járatokon, ahol hosszabb a menetidő, ott nézhetsz filmeket is. Én is sokszor repültem már, és nem a szomszédba, az előttem lévő ülés háttámlájában volt az LCD kijelző, és 6 film közül választhattam, továbbá 12 tematikus zenei csatornát hallgathattam. Amúgy meg, aki hosszú repülőútra megy, az jobban teszi, ha megpróbál aludni a gépen, mert aki nem É-D irányban repül, annál elég nagy lesz az időeltolódás. Pár whisky után szerencsére elálmosodom, és tudok aludni is.
  • narumon
    Csatlakozó az van benne csak kábel nem járt benne évek óta. (Igazából az új notimban meg netbookomban még soha)
  • narumon
    Próbáld már ki egyszer legyél szíves. Mondom, tíz perc után idegesített, fekszel az ágyban elmozdulsz már nem olyan, ha kezedben fogod akkor a jó szögből nézéshez folyamatosan tartanod kell a karoddal ami edzésnek nem rossz, de nem ez a cél. Komolyan mondom, próbáld ki életszerű körülmények között. (Mondjuk akarj vele egy szerződést vagy akár egy újságot elolvasni az ágyban - kurvagyorsan kijön)
  • willcox
    Azt az átalakítót is elég drágán mérik ám!
    UTP csatlakozó nem volt? Meséld már el, hogy milyen cuccban, hacsak nem ifos valamelyik. Mellesleg a kábeles megoldás (ha van rá lehetőség) sokkal jobb, mert egyrészt gyorsabb és stabilabb, másrészt a wifi is rendesen tudja szívni az aksit.
  • narumon
    Az a baj, hogy megint azt akarjátok bebizonyítani, hogy csak az a jó amit ti gondoltok. Én egy ilyen kütyüt mint morderné nem veszek, mert erre ott a netbookom, kb tök ugyanezt tudja csak érintőképernyő nélkül, de az nekem egy notira/netbookra nem is kell.
    A tablet az nekem pl pdf és egyébb szövegek olvasásához kell. Fényképeket megmutatni rajta nagyszülőknek, emailhez kell, tanulási anyagokhoz kell, és a kurvasok repülőúton legyen mivel elütni az időt.
  • willcox
    Normál használat közben az ember nem mozdítja ennyire el, hacsak nincs rángógörcse.
  • narumon
    Mondhattam volna azt is, hogy nézzen meg egy filmet, utána játszon egyet, utána csináljon még ezt azt csak egyszerűbb volt ezt leírni.
    És ne haragudj szerintem fontosabb és életszerűbb, hogy egy tabletnek hosszú legyen az aksi ideje mint az, hogy vezetékes kábelt lehessen beledugni. Komolyan ezt az utóbbit nem is értem, nekem a notimban és a netbookomban sem volt vezetékes kábel már évek óta pl. [Azt halkan jegyzem meg, hogy ha valaki pendriveal szeretné használni az ipadot akkor megteheti csak kell hozzá egy átalakító - bár az ipad eladások és az átalakító (nem) eladások azért azt bizonyítják, hogy mennyire fontos feature ez.
  • narumon
    Azért mert a betű torzul előszőr, próbáld ki. Mivel hirtelen a fehér háttér átmegy inverzbe ezért már olvasni nem is tudsz.
    Nézd meg ezt (és amit én próbáltam az oldalra is ilyen szar volt nem csak le/fel - pedig ez utóbbi a fontosabb.)
    http://www.youtube.com/watch?v=iPDxxfnuqOY
  • willcox
    Te Tarr Béla filmet nézel?
    Egyébként meg 10 órán keresztül egyfolytában filmet nézni ilyen kis kijelzőről nem éppen életszerű, meg egyébként is fárasztó a szemnek.
  • willcox
    A nem pont szemből, meg a kifejezetten oldalról között van némi különbség. Ha meg csak olvasol, akkor miért szükséges neked bármilyen színhűség?
  • morden
    Egy jó kis 100 gigás .mkv 10 órás minisorozatra gondolsz, mert a 16/32/64 gb-s ipadoddal cseszheted D:
  • narumon
    Én is adok egy feladatot;
    Bezárlak egy szobába ahol nincs áramforrás, csak te és a kínai tabletet. A feladat: végignézni egy 10 órás filmet, addig nem jöhetsz ki....
    Na ez az ipad és a kinai között a különbség.