86
  • narumon
    nem kell direkt oldalról nézni, de tipikusan olvasás közben nem mindig a 100% szemben a legkényelmesebb pozició. Mondom, próbáltam, elég gyorsan feltűnt, hogy nem jó a betekintési szöge, és nem erőltettem csak megpróbáltam kényelmesen használni.
  • morden
    Ha rám gondolsz én nem mondtam, hogy semmire nem jó az ipad, csak nagyon erősen korlátozva van a használhatósága.

Egy példa, bezárlak egy szobába egy ipaddal és adok egy feladatot neked, pendrivon kapsz egy kis táblázatot és küld el nekem kitöltve mailba, ha megkapom kieengedlek (wifi nincs csak vezetékes net a szobában) nem tudnád elvégezni ezt az egyszerű feladatot a méregdrága ipadoddal.

Ugyanezt a feladatot adom neked egyszarfos gagyi kínai tablettel, néhány perc alatt kész is vagy, nu ez a különbség az ipad és a kínai tablet között:P
  • Namelesske
    Tabletet hasonlítunk egy Tablet-PC-hez? Milyen alapon mondja azt bárki, előzetes próba, tudás, használat nélkül, hogy az iPad nemjó semmire. Látott már innen valak iOS-t az ellenzék közül? Próbált már valaki élesben Mac-et. Mi az hogy nem jó semmire, csak fanboly cucc? Szerintem koppanna egyesek álla...
  • willcox
    Miért elkerülhetetlen? Ki az a barom, aki direkt oldalról nézi?
  • narumon
    Hát azért valjuk meg, hogy használat közben ez elkerülhetetlen. Én pl azért nem vettem meg (többek között) egy ilyen kínai tablet csodát, mert a használhatóságot (vagyis használhatatlanságot) befolyásolta az, hogy elég kis szögben volt csak szinhű. Sajnos márkásak között is van ilyen a Toshiba Folio pont ezzel a gonddal küzd szintén, pedig az más egyebekben jó lenne.
  • narumon
    Amit ugye ki sem javítottak mégis megjavult magától (vagy kiderült, hogy csak a média fújja fel...)
  • willcox
    Az nem is a felügyelet bűne, hanem tervezési hiba volt.
  • willcox
    "mikozben 30 foknal nem terhet el tobbet a fejed a NEM IPS kepernyo kozeptengelyetol" - ekkora amatőr érvelést! Te talán direkt 30 foknál nagyobb szögben tartod, úgy nézed, és közben folyamatosan élvezel? MEGALOL!
  • morden
    Azért az apple felügyeletben nem bízok , van ott bőven selejt, meg ne felejtsük el az iphone balhét ahol ha rosszul fogtad a telót nem volt térerő, az ez nem vall túl erős kontrollra
  • narumon
    Azért ezt a kínait erősen szétválasztanám. Ma már mindent ott gyártanak, de azért nem a márkás, felügyelet és minőségellenőrzéssel készült cuccokra mondjuk, hogy kínai, és ezt gondolom te is tudod csak megjátszod magad.
  • morden
    Alap, hogy "szerintem" és ugye full szubjektív kinek mi.
    Amúgy az ipad is kínai szal ezzel nem illik dobálózni, meg a zunlong egy billentyű nélküli noti akkor ennyi erővel az ipad pedig egy nagyra nőtt iphone :D
  • narumon
    Tedd oda, hogy szerinted és akkor nincs gond a mondatoddal. Leírtuk többen is, hogy legyél boldog a kínai billentyű nélküli notiddal ezzel nincs gond. Én nem szeretnék olyan készüléket, akkor viszem a netbookomat.
  • narumon
    "Szerintem sznob vagy.. Az Ipad erősen korlátozott valami.. Ez tény (a specifikációjából adódik..)"

Khm, nincs olyan eszköz ami nem korlátozott. Részemről a morden féle lényegesen több korlátozást tartalmazna mint az ipad2, de jelenleg nincs a piacon olyan tablet ami nem korlátoz valamilyen irányba. A kérdés csak az, hogy neked melyik irány a megfelelő.
  • narumon
    Azért remélem azt tudod, hogy kb egy ugyanilyen táblázatot összerittyent bárki (én is ha nem lennék rá lusta) a másik oldalt pakolva tele sry-val.
  • morden
    Szerintem meg az igazság az, hogy az ipad egy fanboy cucc valódi értelme nincs, ezért nincs is olyan fajta konkurenciája amire gondolsz, de van helyette sok más sokkal használhatóbb és olcsóbb dolog amit az apple inspirált.
  • Papichulo
    Az igazsag sajnos az, hogy az iPad-nek nincs igazan konkurenciaja, foleg nem olcsobban.

A tobbi cegtol van egy csomo igeret, van par beta szinten levo termek, de egyelore semmi mas. Foleg nem olcsobban, jobb.
  • bigjoe
    Szerintem sznob vagy.. Az Ipad erősen korlátozott valami.. Ez tény (a specifikációjából adódik..)
  • bigjoe
    Nekem spec van Ipad 2-m,mert kényelmesebb a budin abból olvasni a híreket, esetleg a fotelban ebook-ot, stb.
    De igazad van.. A probléma, hogy a többiek elaludtak és az apple-nek lett 2 év előnye...
  • Papichulo
    Oszinten sok sikert kivanok neked ehhez a tablet-nek nevezett, de amugy egy kiforditott es touchscreen-nel ellatott notebook-hoz. Kivanom, hogy boldog legy vele!

Kozben rohogok azon, ahogy rangatog a tablet-re kotott utp kabelt, meg ahogy nezed rajta a downscale-elt HD sorozatot (mivel gondolom, hogy HD-nak kell lennie, ha az ipad 16gb-ra nem fer ra), mikozben 30 foknal nem terhet el tobbet a fejed a NEM IPS kepernyo kozeptengelyetol...

Olyanokat meg szarjal is le, hogy ipad-re is lehet pendriveot kotni (meg kulso hd-t is!)

Meg aztan gondolom a touchscreen-re optimalizalt windows7 programok is remekul fognak mukodni ebben a kornyezetben.

Neked valoban a kinai tablet kultura jon be es szerencsere senki nem is kenyszeriti rad az Ipad-et.
  • morden
    basszus elrontotta az sg a táblázatot :( kéretik értelemszerűen olvasni :D )
  • morden
    Nekem meg pont a másik oldal a szubjektív egy olyan eszközt venni ami erősen túlárazott és munkára nem alkalmas csak villogni lehet vele, nu nekem egy ilyet venni soha nem jutna eszembe.
    Zunlong PC VS ipad
    net ok ok
    film/zene ok ok
    munka(pendrivén kapott táblázat) ok sry
    flash tartalmak ok sry
    lan kábeles net ok sry
    külső eszközök csatlakoztatása ok sry
    egy évadnyi sorozat tárolása ok sry
    marketing/hájp sry ok
    több mint 150 ezer forint sry ok
    nekem tömören ez a véleményem
  • narumon
    Azért ismerd el, hogy ez erősen szubjektív. Nekem (és gondolom még sokmás embernek), eszébe sem jutna olyan "tablet"-et venni amin asztali Win7 rendszer megy, normál vinyóval (jó kis mozgóalkatrészes), a nem érintésre kifejlesztett szoftverekről már nem is beszélve. "Igazi öröm" lehet vele dolgozni. A vastagságáról, súlyáról, minőségéről már nem is beszélve. Ha neked ez az alternatíva akkor hajrá, csak ne magyarázd meg, hogy ehhez kell viszonyítani a Tableteket.
  • nlght
    Mi van az Apple megvette az sg.hu-t? A főoldalon a top5-ből 3 Apple cikk.
  • Papichulo
    "Zunlong tablet pc n450" ???
    Ez lenne az IPS paneles tablet? Valamit linket errol a feature-rol? :))) De komolyan!
  • morden
    Azzal amivel a fekete lyukak létét bizonyították :D mondjuk esteflé megadom a választ ha addig nem jössz rá ( nagyon egyszerű nem kell fizikusi magasságokba emelkedni :D )

Amúgy érdekes, hogy az SG-t ellepték az apple hírek, ipad piaci részesedés, tablet pc-k veszélyei jobs önéletrajza iphone5 gyártás, hirtelen pár óra alatt, gondolom az sg meg számláz rendületlenül és röhög a markába, hogy még a fórumon is védik a túlárazott, hiperhájpolt (mellesleg használhatatlan) kínai csodát :D
  • morden
    Hát ha az apple hibákat kiköszöbölő végre használható tablet pc-t főgagyi marhaságnak nevezhetjük , akkor igen az :D

• narumon
    Ez nem ilyen win7-es főgagyi marhaság? Asszem láttam már ilyet, normál vinyó, stb stb, minden csak nem tablet :)
  • Papichulo
    "Zunlong tablet pc n450" ???
    Ez lenne az IPS paneles tablet? Valamit linket errol a feature-rol? :))) De komolyan!

Apple-nek van penze marketingre. Ebben nem vitatkozunk. Viszont mivel bizonyitod azt, hogy a Gartner elemzest is az Apple befolyasolta?
  • morden
    Jaj a "linkes" papichulo mizu :D ?
    Zunlong tablet pc n450 :D
    Az applenek van pénze hirdetésre és reklám cikkel megvételére pont(.)
    Ez egy alap axióma bizonyíható belátással, vagy ha szerinted az appelnek nincs pénze hirdetésre és reklám cikkek megvételére akkor izé ... :D
  • narumon
    Remélem ezt te sem gondolod komolyan. Nézd meg az anyagfelhasználást egy ilyen senglung esetében utána egy ipad (vagy akár más márkás gyártó) esetében.
    Ugyanazt az anyagminőséget a kínai dzsunka sem tudja olcsóbban.
    Autós példa a kínai "BMW", ugyanúgy néz ki kivül - belül elméletben, mert ha jobban megnézed akkor 20 éves technika, gagyi anyaghasználat, stb. A végeredmény meg az, hogy még azt a kevés pént sem éri meg amennyit kérnek érte.
  • Papichulo
    "és ugyan azokból az alapdolgoból épül fel "

Mondanal nekem egy masik IPS paneles tablet-et, ami esetleg meg olcsobb is, mint az ipad?

"az applenek van pénze megfizetni pl a fenti cikkeket"

Erre van esetleg valami bizonyitekod is - az "en minden jobban tudok, tehat ebben is megmondom a frankot" - hozzaallasodon kivul?
  • morden
    Öhh az ipad is kínai dzsunka szar, mármint made in china (mainland) és ugyan azokból az alapdolgoból épül fel és ugyan olyan arányban vannak selejtek is, csak az ipadnak van egy hatalmas hálózata a senlungnak meg nincs
    (és az applenek van pénze megfizetni pl a fenti cikkeket is ahol 3 évre előre megírják tiezedes pontossággal a piaci részesedést úgy hogy minden mértékadó cikkben (érsd nem fizetett cikk) az android OS egyeduralkodásáról írnak)
  • narumon
    Hát pont erről van szó, hogy Samsung Galaxy Tab kisebb és drágább akkor meg WTF.
  • b3nnyr4y
    Nem beszélve arról, hogy az Apple fejleszti ki, a többi "olcsó" terméket szolgáltató gyártó (Samsung, Acer) meg egyszerűen nyúlja azt. Nem nulláról kell kezdeniük a fejlesztést, jó hogy kevesebbe kerül nekik. Az más tészta, hogy az iPad így is konkurenciát állít nekik árban...
  • narumon
    Ez elég vicces kijelentés mert a márkás termékek közül ez a legolcsóbb. A kinai dzsunka vacaknál még jó hogy 3x drágább, de annál az összes többi konkurens termék is drágább 4x.
  • narumon
    Megint jó cikk 1 termék 1 oprendszer ellen. Nem tudom mi értelme ennek.
    A másik cikkben, meg elregélték, hogy az android telefonok lenyomták az iphonet. (Azt jótékonyan meg sem említették, hogy ettől az iphone toronymagasan piacvezető még...)
  • morden
    Ezért is kerül 3x annyiba az ipad, mint ami indokolhatól lenne, mert a sok-sok "komoly elemzést"=bújtatott okádék reklámot meg kell fizetni rendesen.
  • willcox
    Nem esett még le, hogy mindent drágábban veszel a rohadt reklámok miatt? Magyarán: te fizeted ki a reklámköltséget is, mert azt beépítik az árba.
  • willcox
    Baromság. Ez akkor lenne igaz, ha reklámügynökségek hozták volna létre az internetet azért, hogy ott is tudjanak működni.
    Én örülnék, ha nem lennének reklámok, mert ez generálja a sok szemetet és hazugságot. Mellesleg én nem látok egy reklámot sem :)
  • fergusonpapa
    hja sokan tökösnek hiszik magukat h reklám ellen kiáltanak,csak nem veszikészre h ez az internet mozgatórugoja,valamit valamiért.