326
  • Anaid
    #326
    Ha fejlettebbek és nem irtották ki magukat, meg az élőhejüket se demulálták össze adhatnának pár tippet, mit ne tegyünk, vagy mit igen.
    :-)
    Á, hülye ötlet. Úgyse hinnék el, hogy lehet nem ok nélkül szövegelnek....
    "Okos" ember:Tudom, tudom....
    ET:Hát ha tudod csináld!!!
    :-):-)
  • Bluebrain
    #325
    Azt mondja meg nekem valaki, mi szükségünk van nekünk az idegenekre. Én nagyon jól megvagyok nélkülük. A Földön őnélkülük is van elég konfliktus. Szerintem még kell vagy százezer év fejlődés ahhoz, hogy egyenlő felekként kiálljuk egy galaktikusan közlekedni tudó civilizációval szemben.
    Ez olyan, mint ahogy az amazonaszi őserdőben integet a bennszülött indián a fölötte röpködő helikoptereknek, mert hátha leszállnak és kaphat tőlük csokit. Csak éppen nem tudja kik ülnek benne, milyen fegyverekkel, vagy épp mit fognak vele tenni, ha mégis leszállnak. Csak azt tudja, ha van helikopterük akkor már biztos nagyon-nagyon okosak, elég okosak ahhoz, hogy adjanak csokit. Jelenleg ezen az értelmi szinten vagyunk a helikopteresekhez képest.
  • Pares
    #324
    Túl sok sört ittál. Meg 2012 végén úgy is MIMMMEGHALUUUUNK. Szóval tökmindegy.

  • Merces
    #323
    még egy utolsó nekifutást.....
    1. ez a vita / beszélgetés teljessen elméleti remélem senki nem gondolja hogy a felsorolt érveket a logikán kivül bármi alátámasztja.
    2.Erőforrások anyagi javak megszerzése céljábol kicsi a valószinűsége annak hogy bárki ideutazzon, tényleg egyszerűbben meg lehet oldani.....
    3.Előfordulhat hogy valakinek az orrában vagyunk a puszta létezésünk okán, erős érvnek tartom hogy egy faj ugy biztositja a túlélését hogy kiiktatja a potenciális versenytársakat, talán csak arra várnak hogy megüssünk valamilyen technológiai mércét
    4.nem kell ideutazniuk,megteszik helyettük az automatták(talán a gazdáik addigra maguk is kihalnak)
    5....ez is van olyan jó elmélet ha nem jobb mint hogy mindenki elbujt
    6.....nem jut eszembe fáradt vagyok
    7. no jó egy a goodboy alien rajongóknak...csak vicceltem a goodboy alienet kiirtották az élelmessek.....
  • ozdimorgo
    #322
    mint már tudjuk nem végtelen :)
    Én csak arra lennék kíváncsi: utána csak a nagy semmi van? Ezt ki állítja? Látta már a "Nagy Semmit"?
    Lejjebb olvastam a frekvenciákkal kapcsolatos aggályokat - miért gondolja bárki, hogy csak az általunk ismert elektromágneses hullámokkal lehet kommunikálni? És csak a mi technológiánkkal fogható hullámhosszokon?
    Ez eléggé beszűkült világkép...
    A világegyetem sokszínűségéből kiindulva igenis létezhet más intelligens faj, lehet, hogy ők is keresnek minket, de eléggé valószínűtlen a találkozásunk.
    Jelige: Idő és távolság csak nekünk akadály! (de ez nem mindig lesz így...)
  • fkomment
    #321
    Hahhh... Istenem! Ez a téma tényleg meghalt..
    Jó volt veletek "figyu","ancsil", "rolika" (és "Kryon") amíg tartott..
    Viszlát a legközelebbi vitásabb cikknél!
  • globint
    #320
    Okostojás, bárki bármiben hihet, szabadsága van abban, hogy higgyen, és amiben hisz, az nekije a vallása. Azt vallja!
    Ha még nem hallottad, akkor bizonyára azért csípi a szemedet ez a megfogalmazás, mert a vallás szó a te számodra az Istenhittel társul, pedig nem csak az Istenhitet lehet megvallani, magáénak vallani egy tanítást, ugyanazt jelenti.
    Szóval, a kis szókincsű emberek néha lehülyézik azokat, akik számukra ismeretlen dolgokat mondanak. Ez már csak így van hülyék világában, így én sem csodálkozok. Viszont szeretném felnyitni a szemedet, hogy többet kellene olvasnod, hogy nagyobb legyen a szókincsed!
    :-))
  • astrobal
    #319
    LOL, ez jogos! :) "Isten a hetedik napon befejezte művét, amit alkotott. A hetedik napon megpihent munkája után, amit végzett. Isten megáldotta és megszentelte a hetedik napot, mert azon megpihent egész teremtő munkája után." és ami kimaradt: "Majd délután elszívá egy spanglit H.R. Gigerrel, csúnyán ráparázá és megalkotá a xenomorfokat."

    Csak ezt már nehéz lett volna beadni a sok agymosott droidnak..

    Bár ha több ezren elhiszik, hogy Xenu DC-10 repülőkre emlékeztető űrhajókon repkedett, és rabolta el az emberek lelkét..bármi megtörténhet.
    Einsteinnek egyben biztos igaza volt: Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, bár az univerzumban nem vagyok biztos.
    mint már tudjuk nem végtelen :)
  • noland
    #318
    kérem szépen az idegenek már a studióban vannak :)

    http://videa.hu/videok/tudomany-technika/ufo-ragad-el-egy-tehenet-hirek-repulo-sci-fi-SGBO9vJqXqcs8mj0

    és csokistejet isznak..
  • MerlinW
    #317
    De..hát.. öö.. a könyv szerint Isten a saját képmására teremtett minket:) Tehát nem igen fog összejönni nekik a magyarázkodás:)

    Hacsak azt nem mondják, hogy az ultra-intelligens idegenek csupán állatok:)
  • MerlinW
    #316
    "hogy ennek valós következményei is lehetnek a közeli jövőben"


  • Balumann
    #315
    A buddhizmus sok szempontból egyedülálló vallás, bár annak is rengeteg irányzata van, általánosságban igaz - ami sok másra nem, nem "térítő" vallás. Soha nem erőszakolták rá egy emberre sem, hogy a buddhista vallásokat kövesse (elvileg).
    Én sem vagyok buddhista, de az összes vallás közül véleményem szerint a buddhista életfilozófia az, ami a legtöbb dologra megtanít, mik okozzák a szenvedést (1-2 alapvető dolgot az ember már tud, pl. a Csillagok háborújából, bár egy kicsit szélsőségesítve).
    A meditáció is egy fantasztikus dolog, ma ez az egyik alapvető probléma, hogy az emberek nem tudnak lazítani, kikapcsolódni (csak részbne, ezért néznek az emberek pl. filmeket, vagy hallgatnak zenét, de ez nem az igazi), pozitív gondolkodással hajtani magukat.
  • wednes
    #314
    Attól függ mi az "üzenet".
    Mi se küldünk ki egyenlőre tudományos technikai adatokat, csak rádióadásokat, sportközvetítéseket, max annyit, hogy itt vagyunk a kék bolygón, hahó!
    Nem tudom mennyi információt lehetne kinyerni egy elfogott üzenetből. Na és azt több állam is "meghallhatja" itt a Földön. És az a baj, hogy nem folyamatos adásokról van szó.
    Állítólag, volt valami minimum érdekes elfogott jel valamikor a 70-es években. Mikor próbáltak ráállni akkor már megszűnt a jel. Persze ennek a valóságtartalma megkérdőjelezhető könnyen, hiszen nem rögzítettek semmit.
    Én simán elképzelhetőnek tartom, hogy valamit elfogtak 1 pillanatra, ami nem "természetes" eredetű, csak semmit se tudtak kezdeni vele. Az a baj, ezzel a SETI-vel, hogy alapjában véve van esélye elfogni egy adást, csak évszázadokban kell mérni a csillagközi "perceket", amit figyelésre fordítunk. Nekünk meg még a 20-30 éves távlatra is nehezünkre esik tervezni.
  • Kryon
    #313
    Szerintem hamarabb mutatják ki valami jövőbeli szupertávcsővel az ipari szennyezés nyomait egy exobolygó légkörében minthogy bármilyen jelet is fognánk.

    Amúgy ahhoz, hogy veszélyt jelentsenek még ide se kell jönniük. Gondoljunk bele, ha az egyik ország fogna egy jelet, megfejtené és egy rakás tudományos és technológiai információt találna benne. Ezt természetesen megtartaná magának, mindent titkosítana és elkezdene mindenki másnál évszázadokkal-ezredekkel fejlettebb fegyvereket építeni...
  • wednes
    #312
    Azt, hogy a galaxisban hemzseg az élet úgyis megállja a helyét, ha minden 10 ezer fényévre lévő csillagrendszerben van csak élet, és azokon is csak minden 10 ezrediken fejlődött ki egy civilizáció (ami lehet még őskori is). Ez is millió és millió civilizációt jelent.
    Szerintem ezzel a rádió kutatással nem sokra megyünk. És minket se fog senki meghallani, emiatt nem kell aggódni.

    Egyébként a technológiai fejlődésünket nagyban fékezi, hogy a mi naprendszerünkben (egyenlőre) semmi nincs, ami az űrkorszakba terelne jobban minket (vagy mi nem látjuk még).
    Ha egy olyan rendszerben élnénk, ahol több lakható bolygó is lenne, netalántán más élet is előfordulna (esetleg egy másik civilizáció a köv. bolygón), akkor biztos sokkal előrébb is tartanánk. Már rég a bolygóközi űrutazás korszakába lennék. Nyilván megvannak a kockázatai és a veszélyei is ha 2 külön faj, civilizáció egy csillagrendszerben fejlődik. De a fejlődés (legalábbis az egyik szempontjából) előbbre lenne.
  • astrobal
    #311
    Azért remélem, hogy egyik forgatókönyv sem válik valóra..És ha mégis, én továbbra is bízom abban, hogy akármelyik aggresszív verzió is lesz a szcenárió (vegyifegyver, légicsapás, robotok (nano és makro), és aztán az invázió), el tudjuk kenni a szájukat. Mondom, kishitűség szól belőlünk. Mondjuk a legjobb az lenne, ha mi érkeznénk oda, és nem pedig ők ide :)
  • fkomment
    #310
    Wiki=Wikipedia, tehát nem egy kommentelőt idéztem hanem egy forrást.:)
  • fkomment
    #309
    Úgynézem hogy ez a téma meghalt úgyhogy összefoglalom a lényeget. :P

    - Az űrlények, ha vannak és fejlettek akkor feltehetőleg békések de nem akarnak tőlünk semmit legalábbis addig biztos nem amíg nincs egy közös vezetőnk vagy amíg nem vagyunk fejlettebbek.
    - A tudomány létezik és nem a hitre épül.
    - Minden korszakban léteztek emberek akik azt hitték hogy valami lehetetlen, és idővel mindannyiukat megcáfolták.
    - Lehet hogy nem lehet fénynél gyorsabban menni, de valószínű hogy képesek leszünk hamarabb odaérni a szomszéd galaxisba mint a velünk egyszerre indított rádiójel.
    - A Bibliának semmi köze a témához, de valóban használják történelmi forrásként, azonban nem úgy mint ahogy azt a hívők gondolják.
    - Wiki:"Az axióma olyan kiindulási feltételt jelent (például a filozófia ágaiban, vagy a matematikában), amit adottnak veszünk az érvelések során, tehát alapfogalomnak nevezzük. Az axióma különféle okok miatt nem megkérdőjelezhető, megállapított alaptény." + "Az axióma más szóval: alapigazság."
    Az axióma nem összehasonlítható a vallással.
  • figyu
    #308
    "inkább az a helyzet, hogy a nyugati világot jól ismerjük annak minden piszkos részletével, ami meg távoli, keleti, abból csak a szépet meg az egzotikumot meg az elméletet látjuk"

    Igen, igazad van.
  • Archenemy
    #307
    "Nem minden vallás ilyen, buddhizmus nevében sose indítottak háborút."

    ja sose
    http://www.darkzen.com/Articles/zenholy.htm
    zen buddhizmus a 2. világháborús japán katonaságnál

    http://jmm.aaa.net.au/articles/15293.htm
    tibeti vs animist buddhizmus

    nyilván a buddhizmus, ahogy mindegyik nagy vallás, elutasítja az erőszakot, ez azonban nem azt jelenti, hogy a nevében nem öltek

    ez az embereket minősíti, nem a vallást

    inkább az a helyzet, hogy a nyugati világot jól ismerjük annak minden piszkos részletével, ami meg távoli, keleti, abból csak a szépet meg az egzotikumot meg az elméletet látjuk
  • figyu
    #306
    Nem minden vallás ilyen, buddhizmus nevében sose indítottak háborút.
    Komolyan veszik a szeres (minden érző lényt) -t: pl. Buddhista szerzetes kiszabadul a kínai fogságból:
    -Mi volt a legnehezebb?
    -Hogy megőrizzem a szeretetemet feléjük.

    A tudománnyal sincsenek hadilábon, bármikor befekszenek egy MR-be, hogy megnézze a tudomány mi történik meditáció alatt.

    És nem dogmafüggő: "Nem kérem hogy bármit elhiggy nekem, azt kérem, hogy hallgass meg, gondold át, tapasztald meg és aztán alakítsd ki a saját véleményedet" Ez a saját vélemény ez új, ilyenért itt öltek :)

    Nem vagyok buddhista, meditáció se jött be, de ezek egyszerűen döbbenetesek voltak számomra, egy keresztény kultúrkörben felnőtt embernek.
  • figyu
    #305
    "Azon pedig csak jókat röhögök, mint pl. a Vatikán egyik állásfoglalása, hogy ha esetleg mégis lennének idegenek, őket is Isten teremtette..Erről azért megkérdezném őket is."

    Ez piszok veszélyes játék, ha idejönnek és ezt előadja egy túlbuzgó hívő, azt könnyen magukra vehetik. Egy fanatikus ilyenért boldogan indít háborút.
  • figyu
    #304
    Hülyék lennének közelharcba menni milliószoros túlerő ellen.
    Űrből megszórják a nagyvárosokat, mi nem tudunk visszacsapni -> tömegpánik és magától szétesik az ismert civilizáció.

    "Az idegen biológiai fegyver létezésében meg annyira nem hiszek,"
    Ez azért van mert nem tudod hol tart ma a géntechnológia. A világ ezen felén beérik annyival, hogy géntechnológia == ördög műve. Ezt sokszor elmondják, így sokan hiszik.
    Pedig döbbenetes dolgokra képesek:
    -ez a növény szárasságtűrő: vegyük ki a megfelelő gént, rakjuk be a másikba.
    -ez a medúza elszíneződik: rakjuk be a megfelelő gént egy krumpliba. Onnantól szól a krumpli, ha szomjas. :)
    -ez a növény sok vitamint termel: vegyük ki a megfelelő gént, rakjuk be a rízsbe.

    Ezek a békés felhasználások (egy része), a háborús célokat fantáziára bízom.
  • astrobal
    #303
    Nem a hittel van a gond, hanem abban, hogy MIBEN hiszel. Jó esetben magadban hiszel (és ez a legfontosabb), rosszabbik esetben pedig egy természetfeletti lényben, aki majd minden bűnödet megbocsájtja, ha eleget imádkozol és leszopod a papot. Eddig ha hívővel találkoztam, gyakorlatilag lelkiismeretfurdalás nélkül gázolt át másokon, bántott meg másokat és baszott ki velük, azzal a felkiáltással, hogy majd jól levezekelem és ezzel el van intézve. És most ne jöjjön nekem senki azzal, hogy nem ez és nem így szerepel a Bibliában és más vallásos dogmákban, mert ez lehet, de hogy a hívők ezt így értelmezik, és fel/kihasználják, az bizony nagyon is így van. Ezzel szemben az, aki nem hisz, az csak saját magával számolhat el, nem kenheti a felelősséget másokra.

    Azon pedig csak jókat röhögök, mint pl. a Vatikán egyik állásfoglalása, hogy ha esetleg mégis lennének idegenek, őket is Isten teremtette..Erről azért megkérdezném őket is.

    A vallásra/egyházra valóban szükség volt rá az utóbbi évszázadokban, mint társadalomszervező erőre, mint olyan intézményrendszerre, ami bizonyos kereteket ad(ott) és segítséget az embereknek, annak ellenére, hogy nem vagyok arról meggyőzve, hogy teljes egészéven vizsgálva, főleg a katolikus egyház szerepét, annak az egyenlege pozitív lenne.

    Lassan (GYORSAN) azonban el kell(ene) már jönnie a kornak, amikor már csak a történelemkönyvek lapjain fog szerepelni a vallás és az egyház. Sajnos ez nem az én életemben fog bekövezkezni, de talán még az unokáiméban sem. És addig, amíg ez nem így va, mindig a sötét középkorban élünk. És nagy bajban leszünk, ha jönnek az idegenek.
  • Elk Hunt
    #302
    Hmm, miért kockáztatnák az életüket? Vélhetőleg nekik is vannak automatizált rendszereik->robotok akár nano méretben is. Az, hogy nekik is ezek az életfeltételei mint nekünk csak feltevés, lehet hogy igen, lehet hogy nem pl oxigén. Ami sok van a földön a folyékony víz. Megjegyzem, van a naprendszerben még 1-2 hold, amin jócskán akad, igaz, csak fagyott állapotban. Szóval ez, mint erőforrás kilőve. Szóval nem értem, hogy miért gyaknának le minket. Megtesszük azt mi saját magunk is, önszántunkból, még biztatni se kell: ha fogytán van Jonn Smith-nek a benzine -ergó olaj - illetve később a tiszta víz. Ezek a komoly problémák.
    Invázió, vélhetőleg ki tudnak fejleszteni olyan vírust, ami pillanatok alatt ki tudná írtani az emberiséget 100%-os arányban és ne legyenek illúzióink a biológiai fegyverkezés veszélyeiről. Pl japán a II vh-ban félelmetes tudást szerzett ilyen téren...Szóval a leghatékonyabb dolgok lehetnek a biológia és/vagy "robot" exterminus (warhammer).
  • astrobal
    #301
    Nem feltétlenül az űrben, inkább itt a Földön. Végülis onnantól, hogy leszállnak, nagyjából 6 milliárd ember ellen kellene harcolni, azért az nem kevés. Az idegen biológiai fegyver létezésében meg annyira nem hiszek, ráadásul az sem 100%-os pusztítást végez, illetve ugye kell nekik minta is, hogy milyen organizmus (ember) ellen kell azt kifejleszteni. Ha megtámadnak, elkerülhetetlen az invázió, az pedig kockázatos.
  • Elk Hunt
    #300
    Hmmm, nem vagyok csillagász, de azért elgondolkoztatott az említett wow jel (és nem a World of Warcraft-ra gondolok).
    Azóta nem sikerült fogni semmit se abból az irányból. Kíváncsi lennék, hogy mennyi energiára lenne szükség ahhoz, hogy egy értelmezhető rádiójel ideérjen. Ha jól láttam ennek a helye mintegy 200 fényévre van tőlünk. Ez bizony elég messze van. Amit érdekesnek találok, hogy elméletileg a rádiójelek a távolságtól függően "elnyúlnak" (kb mint a fény esetén a vörös eltolódás?) akkor mégis, hogy lehet egy magas frekvenciájú "adás"? Azt se lehet kizárni, hogy egy új természeti jelenséget észleltek. Jó esély van erre, tudván hogy a rádióüzenetek néhány fényéven belül elveszítik az információ tartalmukat, és nem értelmezhető jel lesz belőle, beleolvad a háttérsugárzásba.
    Ami meg a támadást illeti, nem kell félni, majd amarika :) megment minket 2012 decemberében :D
    A hit meg hit, pl. én azt hiszem iszok egy üveg sört. Felesleges meggyőzni a hívő meg nem hívő embereket egymás álláspontjáról, SOSE fog sikerülni.
    Csak pl.: különböző vallások szerint a hitetlenek a pokolra jutnak, nem kell félni, mindenki oda jut, hiszen egymás szemében hitetlenek.
  • Nos
    #299
    Ebben a vitában mindenki hívő, mivel teljes spekuláció az egész.
  • matatom
    #298
    Hát nekem nagyon bejön ez az egész vita.
    Az a legjobb, amikor a hívők és a tudományos hozzáállásúak agyalnak egymás ellen.

    A tudományban az axiómák valójában tapasztalaton alapuló megegyezések, mondhatnánk úgy is hogy ez a közhit, mert most így látjuk a dolgokat, és ebben hiszünk, ergo a rendszer nagyjából működik. Tehát a tudomány is egy hit alapú rendszer, melyet próbálnak úgy bővíteni, belsőleg olyanná csiszolni, hogy az a rendszer önmagának való ellentmondást ne tartalmazzon.

    A vallás nem ilyen rendszer, mivel ott nem fontos a belső ellentmondás, csak a hit. Így kissé fura nekem, amikor egy hívő megpróbálja tudományosan alátámasztani saját rendszerét. Az is eléggé fura, amikor egy tudományos felfogású ember saját módszereivel akarja cáfolni a hitet, úgy hogy elfelejti, hogy a tudománynak is az ingatag hit az alapja.

    A kettő dolog szerintem két képcsőfok, és az, hogy a tudomány a magasabb, mivel hitre épül nem jelenti azt hogy a hitnek nincs létjogosultsága. Egyik nélkül sem ember az ember. Ha semmiben sem hiszel, akkor nincs egy megfogható alap, amire a tudományod építsd. Ez vice versa is érvényes. Ha csak hiszel, akkor a létednek semmi értelme, mivel a tudat, az elme, a józan ész maga a világ tudományos magyarázata az éned felé. Nem mellesleg nincs csupán hiten alapuló, tudománytalan civilizáció (még a tűz csiholása is tudományon alapul, függetlenül attól, hogy akkor amikor először csinálták ennek nem voltak tudatában).

    És ennek mi köze az idegen civilizációkhoz? Hát az, hogy amíg bizonyíték nincs, addig a létük lehet hit, de akár tudományos feltevés, elmélet vagy axióma kérdése is. Mint az is, hogy mi a jó "hit" vagy elmélet velük kapcsolatban, az antropomorf (olyanok mint jelenleg mi, azaz amilyen ma az emberiség a földön) vagy ennek ellentettje. Ez külsőleg és belsőleg is egyaránt igaz.

    És még egy apróság. Köztudott, hogy a történelmi dokumentumok rendszeresen tele vannak csúsztatással, túlzással és hazugsággal. De sok van belőlük, és minél több, egymástól független forrás szól ugyanarról, annál nagyobb a hitelessége. A Biblia ezért, valamint a "fénymásoló effektusnak" köszönhetően történelmi hitelességet illetően hátrányban van. Hangsúlyozom: TÖRTÉNELMI hitelességét illetően! Csak egy példa a héberül írt Ótestamentummal kapcsolatban: "A héber írásban nincs külön nagy- és kisbetű. Nincs magánhangzó sem, a csak mássalhangzóból álló szógyökök jelölnek egy-egy fogalomkört. A magánhangzók jelölésére csak az i. sz. VI. századtól alakult ki az ún. punktációs (pont-) rendszer, amely pontokat és vonalkákat alkalmaz a betűk alatt, felett és közepében." Gondoljunk bele, hogy a több száz év alatt az élő beszédben történt változások miatt mennyire megváltozhatott sok kulcsfontosságú szó értelme. Pl.: Gizike <-> Gőzeke, Géczi <-> Geci (kissé csúsztattam a dramaturgia miatt ).

    Uff, én beszéltem!
  • figyu
    #297
    "Az emberiség egyelőre a fegyverkezésre helyezte a hangsúlyt,"
    azért ezek a fegyverek nem képesek a világűrből érkező támadás hathatós elhárítására. A légütőkepésebb fegyverünk az atombomba+ballisztikus rakéta, az nem megy ki az űrbe. Ha van/lenne megfelelő rakéta, az is viszonylag lassú 5Mach sebességgel megy, elég ha az ellen csak rükvercbe kapcsol.
    Lézerrel le tudunk lőni rakétát, de az is a földön/levegőben van, az űrben (még) nem alkalmas (és elvileg nem is fejleszthető, erre van valami nemzetközi egyezmény). És teljesítménye alacsony pillanatnyilag rakétát tud lelőni, az ellenséges hajóra ráállítva valószínűleg azon gondolkoznának miért világítjuk meg őket :)
  • figyu
    #296
    "verem a fejem a falba, hogy ez a XXI. században megtörténhet még"
    Ha igazán durvát szeretnél látni: vasárnap délelőtt RTL klub: másfél órás "asztro center" adás: a betelefonálóknak pénz vagy stresszoldó energiát küldenek.
  • figyu
    #295
    Azért ne légy ilyen agresszív globinttal, ő megengedte, hogy bibliában van 10% "látomás" és "csak" 90%-a igaz ;)
    És nem használt csúnya szavakat.

    "ateista vallás" nem akkora hülyeség, például a feketét mi színnek nevezzük, pedig az minden szín hiánya. Nem szoktunk belekötni, hogy az nem szín.
  • astrobal
    #294
    Én is ezt gondolom, mégis azért a Föld elég jó élettér, sok folyékony vízzel, oxigénnel, stabil hőmérséklettel, jófajta légkörrel, feléhető biomasszával..

    Élien szemmel nézve biztos gusztusos egy kis bolygó, amin élünk.
  • astrobal
    #293
    ez a komment viszi a hét baromja címet, pedig még csak hétfő van.
    "ateista vallás"...OMG..

    Aki ateista az automatice nem olvas(hat)ta a bibliát? Vagy azért nincs igaza valakinek, mert nem hisz egy olyan könyvben (regényben), amit Krisztus születése után évszázadokkal ollóztak össze az egyház érdekeinek megfelelően, kihagyva belőle azokat a részeket, melyek nem illenek az egyház által a világra erőszakolt (szó szerint erőszakolt, hiszen a katolikus egyház a legnagyobb erőszakszervezet, mely valaha is létezett, és most ide vehetjük a kisgyerekek megerőszakolását is.) személeletmódba? Ls még te szólsz le másokat? LOL, a hét vicce, de tényleg. Olvastad eredeti nyelven a bibilát? nem, nem latinul hanem arámi és héber nyelven is? Esetleg egy eredeti verziót? Nem? Pedig azóta már párszor lefordították, az első magyar nyelvű Biblia pedig 1400 évvel Krisztus után született meg..tehát már régen nem arról szól az egész mint eredetileg, akkor meg miről beszélsz? Azt sem tudod, hogy mi volt az eredeti szöveg, de véded, közben fingod sincs semmiről...A vallási fanatizmus és elvakultság nem ismer határokat még ma sem, én meg verem a fejem a falba, hogy ez a XXI. században megtörténhet még.. Nem jöttünk mi még ki a középkorból, kurvára nem!

    Hogy a cikkhez is szóljak: valószínűleg a több elmélet együtt igaz: Túl nagyok a távolságok, túl nagy a háttérzaj, túl nagy az univerzium és túlságosan ritkák az értelmes fajok, viszont ami késik nem múlik, biztos, hogy előbb utóbb lesz kapcsolatfelvétel, legalábbis remélem. És azt is, hogy mi találunk rájuk és nem fordítva.

    Másrészt pedig szerintem sokan alábecsülik a saját fejlettségünket a gyilkolás terén. Több mint valószínű, hogy meg tudnánk védeni magunkat, hiszen hazai pályán játszunk egyrészt, másrészt pedig ha van amiben jó az emberiség, akkor az a pusztítás. Kishitűség feltételezni azt, hogy egy faj, ami képes nagyobb távolságok megtételére, szintén ugyanolyan jó a háborúban is, sőt, én inkább úgy fogalmaznám meg ezt, hogy amelyik faj az űrutazásra fordítja az energiáit és erőforrásait a háborúk helyett, az képes lehet az űrutazásra. Az emberiség egyelőre a fegyverkezésre helyezte a hangsúlyt, ami nem biztos, hogy baj, sőt. Abba is érdemes belegondolni, hogy mi lett volna, ha mondjuk 1000-1500 évvel ezelőtt látogatnak meg minket... Lerohantuk volna az idegeneket egy jól irányzott lovasrohammal?
    Így legalább van esélyünk észlelni őket, ha jönnek. Nem biztos, hogy észlelni is fogjuk őket, de meg van rá az esély, arra is hogy megvédjük magunkat, és akár arra is, hogy megelőző csapást mérjünk rájuk.

    Egyébként meg ezt az elbújósdit amúgy is régen elbasztuk, mert annyi rádiójel kerül(t) ki kontrollálatlanul az űrbe, hogy ha valaki kutat utánunk, vagy megfordul a fejében, hogy ezen a bolygón lehet élet, ahogy mi is megtaláltuk a Gliese rendszert, akkor előbb utóbb venni is fogja azokat a jeleket.

    Talán már meg is történt.
  • Darth Dave
    #292
    Annyira unalmas már ez a "jönnek a földönkívüliek és mindenkit kinyírnak" hipotézisek. Akkora baromság! Tele van az univerzum kitermelhető erőforrásokkal, miért pont a Föld kellene, hogy még a helyi lakosokkal is bajlódni keljen.

    Azért nem jelentkeztek be, mert tiltja a "galaktikus kódex". Majd ha meglesz az első űrhajó, amely sebessége meghaladja a warp 1-t, itt fognak tolongani, hogy üdvözöljenek minket a Federation-ben.
  • Anaid
    #291
    Azon változtatna, hogy egyszerűn nincs szükségük "leigázósdira". Az meg, hogy szimpla kíváncsiságból bekukkantanak-e hozzánk...., nos megéri a strapát? Lehet, hogy nem. Mi mennyit strapáljuk magunkat, hogy pl. a természetes környezetükben nézegessük a csimpánzokat (relatíve az összhöz képest), pedig ezen a bolygón élnek, nem oan messze...
    Nem az emberi ego szólal meg egy kicsit ebben a szemléletn, nameg közhangulat befolyásolása, hogy még többet kelene költeni ilyen fejlesztésekre, mert jujj jöhetnek a leigázók "a zűrből"...
    Miért nem feltételezik, hogy mondjuk segíteni szeretnének, hamár jönnek "szegény fejletlenebb fajnak"? Bűzlik az egész. Az emberi kapzsiságot és uralkodási vágyat, hatalomvágyat nem feltétlen kéne kivetíteni egy ismeretlen fajra.
  • Cef
    #290
    Igazad van. Azzal aki a Bibliát hitelesebb történeti forrásnak tartja mint bármi mást, azzal én nem szállhatok vitába.
  • globint
    #289
    Látom, te is az ateista valláson nevelkedtél, és nem olvastad a bibliát.
    Így nem is tudhatod, mi van benne leírva.
    :-)
    De azért bátran beleszól a bibliát érintő kérdésbe. Tipikus.
  • Cef
    #288
    Hát azért hiteles történelmi és gazdasági feljegyzéseket ne hasonlítsuk már egy vallásos íráshoz.

    "leírások 90%-a megtörtént valós esemény leírása, 10%-a pedig "látomás"."
    Inkább fordítva.

    "Nem értem, ha valamit évezredeken keresztűl pontról pontra lemásolnak, így őrizve meg az üzeneteket, történeti leírásokat, az miért nem hiteles, míg a földből kiásott, egy két példányban meglévő agyagtáblácska meg "hiteles"!"

    Hát az elég nagy baj, ha nem érted. Azokra az agyagtáblákra, papiruszokra nem csak vallási történeteket, hanem gazdasági adatokat és történelmi eseményeket és irodalmi műveket is megörökítettek. Ezért hitelesebbek, mint a csak a vallásra összpontosító Biblia. Annak idején pedig igen is másolták őket, de a civilizációk, amik létrehozták őket letűntek. Hidd el, ha a mi civilizációnk is eltűnne, pár száz év múlva már nem sokan tudnák, hogy mi az a Biblia.
  • teddybear
    #287
    Az utolsó sort is el kellett volna olvasnod. Akkor már ez a felfedezés egy éve publikálva volt a két orosz rádiócsillagász részéről.