Észak-Korea

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Állítólag vettek valami nagyon minimális számú "modern" harckocsit az elmúlt tizenx évben. A modernek a meglevõ T-55/62 szinthez és kína másolatokhoz képest kell érteni.

A ÉK fegyverzet nagy része a '60-as évek szintjén van. Légierõ, tüzérség, harckocsik és légvédelem is. Ez alól a minimális mennyiségû MiG-23ML és MiG-29 gép a kivétel és az modernebb Sz-75/125/200 légvédelmi rendszerek. Viszont gõzöm sincs, hogy azokból melyik alváltozattal bírnak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Erre nagyon nem vennék mérget, az M110-eshez is rendszeresítettek nukleáris töltetû lövedéket. Sõt úgy emlékszem, hogy az M109-esekhez is.
A szovjeteknél szintén volt, legalább az Akacija 152 mm-es önjáró lövegekhez volt nukleáris töltetû lövedék.
lehet hogy amíg banolva van annyi idõre kimegy ÉK ba hogy tapasztalatokat szerezzen :D

Pluskast
Jól olvastam, hogy T72 vagy ahhoz hasonló hk nincs is nekik?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Lehet, hogy van újabb is. Én ezt használom, mert egy játékhoz nekem ez is elég, hogy modellezzek egy hipotetikus háborút.

google --> north korea army (vagy air force) pdf

Találsz dögivel mindent.
Ami meglepõ, hogy kora ellenére viszonylag szép és rendezett pdf.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

REPS0L
ezért nem lõnek le ha elolvasom? <#fejvakaras>

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

FalseHeLL
Tessék 3 részes dokumentum film Észak-Koreáról. Tessék ezt megnézni, és utána mondani, hogy milyen jó viszonyok vannak az országban:
Vice Guide To North-Korea

"One unbreakable shield against the coming darkness, One last blade, forged in defiance of fate. Let them be my legacy to the galaxy I conquered, and my final gift to the species I failed."

Figyeljétek meg, Rundibundi jövõre hithû liberálisként fog visszatérni közénk. Lassan bejárja az egész palettát.

Molnibalage
Messze nincsenek olyan szinten. A világon egyetlen atomlõszerrel mûködõ tüzérségi eszköz volt, de régesrég nincs szolgálatban és jenki volt.

http://www.youtube.com/watch?v=XT5jo7aZzTw

Tikal
egyébként ez a kim dzsong tipikusan az a csávo lehetett akit suliban a többiek vertek, meg csicska volt, meg elvették az uzsiját.. el sem tudom képzelni mennyi komplexusa lehet mai nap is.. szánalmas kis törpe.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Pláne hogy most már kínának is kezd elege lenni belõlük...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Papa01
Ez lehet, hogy hülye kérdés, de valahol olvastam, hogy akár tüzérségi fegyvereket is használhatnak kis(?) hatóerejû atomtöltetû lövedékek kilövéséhez... ilyenekben gondolkodhatnának? (Remélem nem..)

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
Csak annak a tömege elég kicsi egy nem miniatürizált atomfeyverhez képest. A mittomén hanyadik póálkozásra sikerült. Ez egyébként már ICMB kategória. DK eléréshez SCUD nagyságrend is elég lenne, csak méretbõl fakadóan arra nem raksz 4,5 tonnás robbanófejet...

Papa01
Na igen ez igaz.. Korábban olvastam valahol, hogy mûholdat állítottak pályára, de én ezt sem nagyon hiszem el...

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
Kérdéses. Még, ha rendelkezik is a hordozóeszköz még nagyobb kérdõjel.

Papa01
Atomfegyverrel rendelkeznek?

Molnibalage
Civileket tudnak ölni. DK ellen esélytelenek. DK + USA ellen meg végképp. Az elsõ pár napban még futhatja ilyen akcióra, azután a légierõ fasírtot csinál minden nehézfegyverzetbõl.

Tikal
ezért rakétáznak, ahhoz nem kell megmozdulni :)

Molnibalage
Sok, de komolytalan. A KNDK fegyvereinek nagy része a '60-as évek szovjet színvonalát képviseli.

15 éves, de a helyzet változatlan vagy csak rosszabb.

Egyébként szinte lényegtelen, hogy milyen vas van. Annyira kevés üzemanyaguk lehet, hogy egy háborút képtelenek lennének levezényelni fõleg úgy, ha még a készleteket szétkapják és a kilõtt jármûvekben is odaveszik...

Frosty01
elég tré. nagyon lemaradottak technikai szinten, bár szerintem ebben a témában hiteles forrást nem fogsz találni :)

de nekem úgy rémlik mintha cifu írt volna a tudományos hírek közé 2 cikket é.koreáról... majd lapozd át nátha*

practitioner of the forbidden arts of death

passatgt
hogy valami ontopic legyen:
azt olvastam itt korábban, hogy rengeteg katonájuk van, viszont milyen felszereléssel?
például egy Franciaországohz képest milyen eszközeik vannak?

Frosty01
annak ellenére h milyen amcsigyûlölõ vagy, elõszeretettel használod a szlengeket, és angolul trollancskodsz vissza <#idiota>

Mr_no_NaMe
Fúú, látom végre kapott egy banánt ez az idióta. Köszönjük a fórum nevében :]
Bár szerintem bõven kijárt volna egy örök banán is...1 hét múlva visszajön és folytatja a fortyogását és az ámokfutását...ez nemnormális :D
Frosty01
gz a topiknyitónak :'D

Tikal
szerencsétlen....

Papa01
És az miért baj? Tudod, errõl kéne szólnia a dolgoknak, hogy valaki mondhat nemet is... Bár félek, ezt Te úgysem érted meg.

Papa01
Szerintem az ottani nyomorban és félelemben élõ emberek, sokkal inkább választanák a báb szerepet (legalább jólétben élnének..), mint a Kedves Vezért és klikkjét..

Neked minden második mondatod hogy nem akar,nem szeret,nem csinál,nem és nem.xD

Willenbrock
Ja és ráadásul elõretolt állásokat,bázisokat építhetnének ki a Kínai határ mentén ez is egy hozadéka lenne az egységes báb Koreának.

Willenbrock
Az észak-koreaiak dolga hogy hogyan élnek,mi köze hozzá másoknak?A határmenti villongások a két koreára tartoznak-belügyük majd lerendezik egymás közt ha akarják.A nyugat csak azért foglalkozik velük annyit mert képtelen megemészteni az '53-as vereségét és mert piacgazdasági szempontból jobban megérné nekik egy olyan egységes nyugatbáb Korea ahol az egész nép nekik dolgozik.

passatgt

Murder3
banyek most komolyan egy ilyen degenerált,visszamaradott,semmirekellõ ország mint Észak kóreán mit látni eggyáltalán ki az a hülye aki még ezt pozitív véleménynel védi vagy kiáll mellette?
Az ilyen országok mint ez meg néhány arab társa arra nem valóak h létezzenek.

Ezeknek az lett volna a legjobb ha az idõk végezetéig gyarmatok maradnak.
Az arabok is jó példái a degenerált visszamaradott létformáknak, ÉK anyival más h ott még annyi pénz sincs mint az arab világba.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

PrasCo
Én eddig azt hittem, hogy ezek a pártállami mocskok simán csak hataloméhes, gátlástalan rohadékok; de, hogy még ráadásul komplett bolondok is legyenek, az nekem új.
Ulvar
Itt van Runstedt példaképe. (Amúgy nicket is válthatnál, elég hülyén hangzik egy szélsõ balostól hogy Runstedt névre hallgat...).

http://www.youtube.com/v/AOZgP6m1Yh0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

majdnem hasonló kaliberû szennyet.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

vagy esténként szun jong puk beszélget hang dzsung pekkel a vörösnap téesz 5 éves tervének hatékony alkalmazásáról?
TV-ben mit adnak náluk? régi szovjet filmeket? :D
Papa01
Mondjuk megnézném mit csinálnának azzal a polgárral, aki azt mondaná, õ inkább nem megy el, mert nem ért egyet az ott lévõkkel...

szerintem is van benne szépség és nem akaratuk ellenére vannak ott, tévedsz, ha ezt hiszed. az egy másik kérdés, hogy milyen ideológiával mossák az agyukat, de õk így vannak nevelve, nekik meg az a szar ahogy mi élünk.

The Matrix has you...

Molnibalage
Ugyan már, egy csak imprlábkonvkvisztádorpropagabanda. :)

PrisonMan
köszi szépen! azt hiszem ez a kép mindent összefoglal :D

topiknyitó elvtársnak lassan kinyílhatna már a szeme ://

Animefox
Egyébként a magyarokat észak koreában szívesen látják, van is egy magyar pacákról, asszem orvosról emlékmû, még anno a Frei Tamás mûsorában volt róla szó...

Ulvar
http://www.youtube.com/v/zexit7Tk1GA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Animefox
Igen ezt a kommnentet be kéne keretezni.... gyönyörû.... én a bkv-nál dolgozok és sok csövesnek ugyanezt szoktam mondani :D

desigo
lassan elkészül

http://www.youtube.com/v/UW2mg9i4pjk&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
nem, csak többezer akarata ellenére értelmetlenül odakényszerített embert látok egy nagykupacban, hogy õket használva kifejezzék, hogy desokan vagyunk
komolyan nem látod?:S

ebben mi a szép?
ezzel mi a probléma?
szerintem kiváló beállítás