875
Koreai Népi Demokratikus köztársaság(조선민주주의인민공화국 朝鮮民主主義人民共和國)
  • hunbasser
    én még most sem értem. mert hogy van munkanélkülkilés,oké. vannak emberek,akik több műszakban dolgoznak és lehet,hogy épp délutánra mennek majd,az is oké,de ennyien???
  • hunbasser
    ez biztos nem észak-korea. a kép jobb alsó sarkában 5 autó és egy busz is látható :D ekkora forgalom még Phenjanban sincs :)
  • Tikal #673
    Tényleg.

Egyébként sosem értettem miért van olyan sok ember napközben a városban itthon, ezek nem dolgoznak?, -kérdeztem magamban, de most már tudom biztosan :D
  • Torzonborz
    mer' az emberek dógoznak ! mer' ahogy Rundi írta vagyon ottan van munka és szép az élet !

éééérteeeem !?

:D
  • FZoleee
    nem makett :D
  • Tikal #670
    ez makett? csak mert nem látom az embereket :)
  • FZoleee
    térjünk akkor vissza az eredeti témához :DDD

• Tikal #668
    Igen. Szólj rundstedt-nek :D
  • Animefox
    Rossz topikban járok? XD
  • Tikal #666
    De, biztos volt. Felmenti ez az USA-t? Nem.
  • Molnibalage
    Ezek szerint Iranknak nem volt, hogy a fosztogató csőcseléket megállítsa?
  • Tikal #664
    Miért felejtettem el? Kérdezted? Volt róla szó? Én az USArol beszéltem meg irakról.. jóhogynem azon nevetesz hogy miért felejtettem el hogy a nácik is mennyit loptak, ne terelj már :)

Az USAnak meg volt a hatalma ahhoz hogy megvédje az iraki muzeumokat, könyvtárakat, csak nem tette...
  • Tikal #663
    Azért pattant el nálad mert az mertem mondani hogy nincs amerikai kultura, szoval a többi már csak hab a tortán, mert nem értettük egymást, alapvetoen ez volt a problémád :D
  • Molnibalage
    Egyébként meglol, hogy elfelejtetted azt, hogy az irakiak lerabolták Kuvatiot 1990-ben...
  • Molnibalage
    Hm... Soha nem vettem észre ezt. Mivel ellentmondana alapelveimmel. Esetleg rámutathatnál...
  • Tikal #660
    Aha persze...

Én:
    "pedig azok, egy kultura nélküli nép.. hol vannak ők egy több ezer éves gyökerekkel rendelkező társadalomhoz? sehol. coca cola meg mcdonalds a templomuk... mmiért hagyták hogy kifosszák a muzeumokat?? hogy tönkretegyenek több ezer éves leleteket, dokumentumokat?? eszükbe sem jutott."

""Ilyenkore repül le a gépszíj nálam. Nincs olyan, hogy amerkai kultúra. USA-ban n+1 náció él a saját kulúrájával. Az USA az angol gyaramatok örökose, amit főként angolok hoztak össze. Ezek szerint az angoloknak sics kultúrája? Kínaiaknak sem? Spanyoloknak sem?

Sajnos a magadfajta csőlátású hiszi azt, hogy a jenki kultúra = MTV színvonal."

Már hiába.. egyébként olvasgassd a linkelt cikkeket...
  • stationx
    pont mint te Izrael vagy US esetében. lásd közel-kelet topik, CCCP vs USA, stb. ez nem egyéni, ez egyetemleges tulajdonság. neked minden ami izraeli, vagy amerikai az Ok, minden más hamis, rossz.
  • Molnibalage
    Még azt sem értetted meg, hogy miért pattant el. Szövegértelmezési szinted valahol egy 14 éves táján lehet. Most tényleg magyarázzam el újra?

A baj nem a véleményed. Az a baj, hogy a véleményed úgy alakul ki, hogy nem egyazon metódust alkalmazod a két vitában szereplő kultúrára. Mindig aszernt változtatod az elvet, hogy mi a fontos, neked.
  • Tikal #657
    Lehet jobban jártunk volna ha elolvassuk ezt a két cikket ;)

Culture of the United States

Culture of Iraq

• Tikal #656
    Akkor minek vagy még itt? :D

Azt hittem azzal vitatkozol hogy az usa kulturája nem 200 éves, nem ez volt a problémád? Most meg már magammal vitatkozom? És már nem is számit, de azért a gépszij elpattant? :DDD
  • Molnibalage
    Még most sem érted. Magaddal vitatkozol. Én nem állítottam semmit. Te egymagadban elvitatkozol, hogy mi hány éves. Nem mintha számítana.
  • Tikal #654
    Számomra is elég hihetetlen hogy nem birod el fogadni hogy más a véleményem az USA kulturárol mint a tied, ez a döbbenetes inkább.

És igen, az USA kétszáz éves, na jó picit több, és a kulturája sem régebbi :)
  • Molnibalage
    Még mindig nem sikerült értelmezni, amit írtam. Döbbenetes...
  • Tikal #652
    Azok akik ma irakban élnek, több ezer éves multtal rendelkeznek, azok pedig akik ma az USAban élnek csak néhány száz. Ugyanis az őslakosok, az indiánok, nagyon nagyon kis számban vehetők számban, joformán kiirtották őket, ezért nem tudom az ő kulturájukat jelen esetben beszámolni. Semmi szerepük nincs a mai USAban. Egy bevándorlo ország.. a kulturát pedig az ott élők alakitják ki, szerintem. Na most irakban vagy nevezd ahogy akarod, a területet nézd ahol élnek, mindegy hogy hivod, lehet mezopotámia tőlem, sokkal régebbi gyökerekkel rendlekezik.
    Kár hogy egy ilyen piti dolgon kell vitatkozni...
    Abban persze igazad lehet hogy nem az idő a meghatározo, és az USA is tett már le sok mindent az asztalra...ezt nem vitatja senki.
  • Tikal #651
    Akkor az indiánok miatt vegyem az usá-t hány száz évesnek? több ezer?
  • Molnibalage
    Hát, ha meg is szűnt, az max. a komcsi "értékek" miatt volt. :)
  • Molnibalage
    Még mindig nem megy a szövegértelmezés. Nem állítom, hogy 80 éves. TE állíottad, mert a te személeteddel az USA 200 éves.
  • harcu
    Ugye ha azt mondom, hogy körberöhöglek, ha azt gondolod, ezek miatt megszűnik a kultúra az országban, akkor nem sértődsz meg. Nehogy már pár templom és könyvtár reprezentálja egy ország komplett kultúráját. Azon felül. 1944-45-ben ellopták a "szent" koronát, és nem is került vissza jó ideig, és pár múzeum, könyvtár is kifosztódott valahogy. Akkor ezek szerint itthon 1945-ben megszűnt mindenféle kultúra, olyanok, mint Juhász Gyula vagy mondjuk Kodály Zoltán pedig nem is léteztek. Röhej.

Avagy a "szent" korona mióta reprezentálja a feltehetően zsidó vallású Árpádot és a honfoglaló magyarokat. Az akkori vallás enyhén szólva is összeegyeztethetetlen a szentkorona-tannal.
  • Tikal #647
    hogy hogy hol? te nem hallottál arról hogy a sivatagi vihar alatt is ment a lopkodás? google. de lényegtelen, mert most többet tehettek volna, de nem tettek.

Egyébként a lényeg: ha neked irak 80 éves, akkor legyen, elfogadom, nincs kulturája, amerika győzőtt " kulturfölényben" vannak

De szerintem nem így kell nézni.. és az usa kulturáját még a bevándorlokkal hozottal sem tudom régebbinek venni, mint az irak területén élőkét, ez van. De mivel irak csak 80 éves igy te győztél. A szétlopott cuccok így máris nem olyan fontosak. Azt hiszem megbeszéltük, a vitát megnyerted.. az irakiak helyzete és a tönkretett örökség nem fontos.
  • harcu
    Ez az adat nem tudom, hogy honnan van, de 1991 és 2001 között a US Army 780.000 ezer emberről 480.000 emberre redukálta a létszámát. 2009-re ehhez képest 30.000 emberrel bővítették, most kb. 510.000 a létszáma. Azaz 10 év alatt 40%-kal vágták meg csak a US Army létszámát. El lehet merengeni a repülőerők vagy a harckocsik számán is, azok is rendesen csökkentek.
    Ja, az az összes hivatásos létszáma, és nincs benne a tartalék vagy a NG. Természetesen Irakban már a tartalékosok is kint vannak.
    Irakban kb. 160.000 US katona van, Afganisztánban további 50.000, összesen kb. 210.000. Ez váltással együtt 420.000. 420E vs .510E
    Ofkorsz ebben nem csak a US Army van benne, hanem a Marine is.
  • Tikal #645
    nem mondta, hogy nem számit a mult, hanem azt mondtam, hogy ha beleszámolod a behozott kulturát is a bevándolrok által, akkor se számit, mert irak területén már több ezer éve élnek. ennyi. nem tudom miért fontos hogy mikortol hivják irakot iraknak, most ezzel azt hiszed tényleg cáfoltál valamit? pff.
    a többi pont nem érdekel, mert hulyeség , szavakon, megnevezéseken lovagolsz :)
  • Molnibalage
    Hol? Bászráig jutottak el legtávolabbi pontként...
  • Molnibalage
    Okról szó sem volt. Figyelsz te arra, amit írok?

1. Kijelented, hogy nincs ami kultúra, mert csak 200 évesek.
    2. Mire kijelentem, hogy a ma ott élő népek kultúája sokkal idősebb. Szerinted nem számít a múlt.
    3. Erre jösz az iraki kultútával.
    4. Mire közlöm, hogy Irak 80 éves. Hirtelen nem érv, mikr az votl az 1. pont idején.
    5. Mezopotomái hirtele érv lett, mikor a 2. pontnál még nem volt érv.

Ezek után a #638-ban témát váltasz..
  • Tikal #642
    már a sivatagi vihar alatt is ment a lopkodás.. akkor is nagy sok értéket széthordtak. a különbség most csak annyi volt hogy megakadályozhatták volna, de nem tették..
  • Tikal #641
    kulturális örökség. tudod muzeumok, könyvtárak... ezeket mind kifosztották szétlőtték több városban. ennyi. kb mintha felrobbantanák a nemzeti muzeumot meg ellopnák a szentkoronát, egyébként semmi különös.
  • harcu
    Hagy kérdezzek már rá, milyen több ezer éves kultúra pusztult el Irakban?
  • Molnibalage
    Vagy nem.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/Active_duty_end_strength_graph.png

Azért annyira nem épült le. A rotációs szolgálatot összekevered a ténylegesen kitelepült állománnyal...

Igen, olyan kevés van kint. Pár hónapja küldtek asszem a USMC(?)-nak.
    Ma is ezres nagyságrendben van harcskocsi, IFV meg amit akarsz. Mennyi van ebből kint? Összesen pár száz.

Egyébként asszem még Cifu írta ezt le, ő ritkán téved vagy mond hülyeséget.
  • Tikal #638
    Akkor ezért ölték meg az indiánokat is nem? Végülis az USAban már semmi szükség nincs rájuk, mégis miféle értéket képvisel egy indián sátor vagy balta? Semmilyet...

"A babiloni királyok és vallás miféle értéket képviselnek ma Irakba"

• Molnibalage
    Visszakérdezve, ha nem menne. A babiloni királyok és vallás miféle értéket képviselnek ma Irakban? Pont u.a., mint hogy a ma palesztínnak nevezett népnek semmi köze azokhoz, akik a római kórban éltek ott és névhasonlóságban vannak velük...
  • Tikal #636
    huha, máris érthető miért kellett hagyni a több ezer éves örökség elpusztitását.. nem iraki cucc, mehet a levesbe :)