875
Koreai Népi Demokratikus köztársaság(조선민주주의인민공화국 朝鮮民主主義人民共和國)
  • HUmanHunter
    úgy marjátok egymást hogy azt már majdnem élvezet olvasni :D
  • Tikal #394
    Kit érdekel az állam ideologiája, mikor én a segélyekről beszéltem a sráccal :)
  • Tikal #393
    Kár hogy ezt kim dzsong nem látja...
  • Rundstedt17
    neked kellene utána nézni,juche az állam ideológiája,sztálinizmushoz semmi köze
  • Rundstedt17
    Elfogult vagy az a probléma.A világ nem fekete és fehér.
  • Tikal #390
    ennek még nézz utána kicsit...
  • Rundstedt17
    Oké de ez hogyan is kapcsolódik Észak-Koreához amikor juche állam nem sztálinista?
  • Frosty01
    sosem fogom elismerni hogy van jó oldala annak a RENDSZERNEK.
  • Rundstedt17
    Trágárkodás nem az én stílusom,viszont tőled még csak annyit sem láttam hogy elismerd van jó oldala is a rendszernek.
  • Frosty01
    elég ha olyan idős mint én, emlékezhet még a Yugoslav témára, és az pedig csak pulipintyfingnyire se közelíti meg az északkoreai diktatúrát.... mégis mennyien menekültek onnan, népirtások voltak,embargó, szar élet, nem is sorolom tovább, hiszen a topikot látogatók nagy része is átélte az időszakot...
  • IXEMGabeo
    lájkolom a topikot! Communism foreva!
  • Pluskast
    Még mindíg jobb mintha elvisznek azért mert kritizálni mered a kormányt vagy mert a múltad nem tetszik az államhatalomnak. Tudod az a baj, hogy fingod sincs mi az a diktatúra még csak nem is éltél benne és irogatod ezeket a baromságokat, hogy a kommunizmius milyen fasza eszme. Ja marha fasza. Abszolút alkalmazhatatlan egy elképzelés aminek a gyakorlati magvalósítása diktatúrák sorát hozta létre. Mindenki egyenlő? Ugyan hogyan? Az emberek már csak értelmileg sem egyenlőek. Vannak primitív piás gazember munkakerülők meg vannak normális iskolázott becsületes emberek, és nem mondja nekem senki, hogy na de az elvek színtjén milyen szép meg jó, meert a gyakorlatba átültethetetlen. Ami meg az azt meg nem kell eröltetni, pláne nem egy társadalomra.
  • tom235
    Ha már pontosak akarunk lenni, akkor Észak-Korea nem sztálinista, hanem Dzsucse diktatúra.
  • Frosty01
    kajak, gyerünk ki együtt ÉK-ba, megnézzük milyen jó is a te áldott diktatúrád, utánna menjünk ki dél koreába is hogy kicsit szórakozhassunk is, és majd te ott csak ülsz a szobában, malmozol és kurvaanyázod folyamatosan a büdös kapitalistákat, oké?
  • TDantes
    Azért na...persze találhatsz munkát, mint mondjuk utcaseprő, vagy szar lapátoló, de azért a többségünk nem ilyesmit akar csinálni.

Amúgy gyárban dolgozom, és szintén buszozok vagy fél órát.
  • Rundstedt17
    oké...
  • tom235
    "a szemét kapitalista USA meg a legnagyobb élelmiszer adományozó"
    Hát lol, nyílván azért tartják őket embargó alatt...
  • Frosty01
    megütlek bazdmeg... mostmár komolyan
  • Rundstedt17
    most meg a felvilágosodás igaz?:DD
  • Tikal #376
    Még Kína is kerítést épit hogy ne jöjjenek át az éhezők

a szemét kapitalista USA meg a legnagyobb élelmiszer adományozó, dél koreárol nem beszélve... hát hogy van ez?
  • Pluskast
    Észak-Korea egy sztálinista diktatúra annak minden földi szépségével együtt. Itt is volt ilyen Rákosi elvtárs és csapata aztán meg jött a langyos mocsár.
  • Tikal #374
    A kilencvenes évek végére kozel négymillio ember halt meg éhezésben ÉK-ban... biztos azért mert tul sok volt a munka a földeken...
  • hunbasser
    figyelj,én most nem szakirányzott munkákra gondoltam,mondjuk vegyük úgy,hogy mind1 mi,akár minimálbér is lehet érted,és mondjuk a lakhelyeden 30 km-es hatósugarán belül. ugyanis én is a lakhelyemtől 28 km-re dolgozom,minden nap fél órás buszút...szóval aki nagyon akar dolgozni és tökmind1 neki hogy mi,az 1-2 hét alatt el tud helyezkedni. az megint más tészta,ha te azt mondod,hogy neked van szakmád és abban akarsz elhelyezkedni.vagy teszem azt diplomás ember vagy és nem fogsz elmenni gyárba dolgozni. egyébként a tesco akármilyen szar kizsákmányoló cég,legalább mindig van ott munkalehetőség (árufeltöltés,pénztáros)
  • hunbasser
    nem joga,inkább kötelessége van hozzá :) végülis más választása nincs,ott nincs olyan,hogy na most elmegyek két hét szabadságra vagy 1 hónap táppénzre.de még ahhoz sincs lehetősége,hogy szar a munkahelye és mondjuk leszámol és van 1-2 hónapja új munkát találni. ahová mennie kell dolgozni,oda kell mennie. nem lehet válogatni. de Rundstedt biztos szívesen lapátolná a szart bagó pénzért,ha neki azt mondanák,hogy ezt kell csinálnia. mert végülis gondoljunk bele,ha mindenki dolgozik,akkor nem igen van betöltetlen állás nem de? :D ha meg van is,akkor meg nem épp a legjobbak,talán azért,mert megüresedés lett. de hogyan is? talán nem tetszett az illetőnek a munkája és ezt szóvátette? :D pedig ott eléggé nagy az emberek tűrőképessége...:D
  • bertino
    uristen, de hulye vagy.

• Tikal #370
    LOL
  • TDantes
    Nekem mondjuk másfél évig tartott mire munkát találtam.

Tény ami tény, nehéz munkát találni.
  • hunbasser
    itt is jogod van a munkához. és mondd csak el nekem,ki az,aki 1 vagy két éve munkanélküli? ne mondja nekem senki,hogy ennyi idő alatt nem tudott munkát találni...de még ennyi sem kell hozzá,haver 1 hónap alatt legalább 3 állást be tudnék tölteni.
  • Pluskast
    Joga? El vagy varázsolva édesem. Abban az országban az egyszerű embernek semmi joga nincs.
  • hunbasser
    örökre! :)
  • Pluskast
    Vagy jobb esetben recski színtű átnevelő tábor.
  • Rundstedt17
    ott mindenkinek jut munka,joga van hozzá...
  • hunbasser
    neked nagyon usafóbiád van tudod? :)
  • TDantes
    Koreában meg tarkólövés jár és utána véged.
  • Rundstedt17
    fél évet jár aztán vége örökre.
  • Pluskast
    Tisztára olyan mint a sztálinista idők propagandája.... Büdös komcsik.
  • hunbasser
    te figyelj már :D itt élsz? olyanról nem hallottál,hogy munkanélküli segély? képzeld,még az is több,mint amennyit Észak-Koreában egy ember munkával keres :D arányaiban véve is több.
  • hunbasser
    nem,ezt konkrétan magyarok mondták,akik kint voltak. az emberek füvet szednek,és azt mondják,hogy teát főznek belőle,de hát ki az,aki egy zsák füvet szed,hogy teát főzzön belőle? sajnos azt eszik néha,mert az a 60 dgkg fejadag rizs nem elég egy 5 fős családnak.
  • Rundstedt17
    nice amcsi video xD
  • Rundstedt17
    színvonalad az van:D....