875
Koreai Népi Demokratikus köztársaság(조선민주주의인민공화국 朝鮮民主主義人民共和國)
  • Rundstedt17
    sehol sem láttam hasonló hozzászólásokat
  • Rundstedt17
    Mitől is tények az állításaid?
  • Tikal #433

hát igen, pampog itt a kapitalista elitről egy kim dzsong imádó, lol
  • tom235
    Mi az összefüggés a két komment között? Nem értem.
  • Molnibalage
    Te azért, mert a véleményed más. Azért, mert a tényeket mellőzöd és a véleményed felülírja...

Viszont vicctopiknak egész jó. :)
  • Snexi
    észak koreában még szerencse hogy nincsen mosógép :D
  • Pluskast
    Jaa mert kim-dzong Il elvtársat a nép választotta meg és nem a papától örökölte a hatalmat és persze kisfia Kim Dszong Un is a néptől kapott felhatalmazást, hogy majdan vezesse az országot ha már a kedves papa nem él. Amúgy nem is értem, hogy azok a mocskos szemét kapitalista svájciak hogy a fenébe vállalták el az ő tiszta hős kisfiának a taníttatását?
    Tényleg Észak Koreában nincs uralkodó elit ott mindenki egyenlő.
  • Frosty01
    na majd pm-ezzetek lécci ha itt értelmes dolgokról is szó lesz, nem csak a fogyatékos amcsikdögöljetekmeg és a diktaturaakiráj fröcsögésről... addigis -fav a saját testi épségem érdekében...
  • Papa01 #427
    Azért lásd be, Te sem erről vagy híres... :))))
  • Rundstedt17
    "Soha nem hittem volna, hogy találkozok valódi elmebeteggel."

ez téged jellemez,sosem tudtál más véleményt elfogadni a magadén kivül
  • Papa01 #425
    Nézd csak tom235, erre gondoltam:
    Nem gondoljátok, hogy ti legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb diktátorok vagytok, mint Kim.

Nyilván nem az zavar, hogy a véleményed leírod, csak az idézett rész..

@Rundstedt17 : Remélem, (a Te érdekedben) hogy ezt a válaszodat soha nem kell megélned...
  • Molnibalage
    Soha nem hittem volna, hogy találkozok valódi elmebeteggel. Itt kettővel is sikerült. Köszönöm SG! Minden másra ott a Mastercard. :)
  • Rundstedt17
    miről beszélsz?semmi objektívitásod sincs.
  • Snexi
    Rundstedt17 te amúgy hány éves vagy,12?mert ennyire elvakult és tájékozatlan nem lehetsz
    ráadásul te amcsi propagandázol itt amikor sorra nyomod be ide az é-koreai propaganda képeket...
  • Rundstedt17
    élelemre is vonatkozott
  • Rundstedt17
    Igen szenátor családok vannak kb a stisztság apáról fiúra száll,egy nemessi köztársasághoz hasonlít,a lakosság nagyrésze esztelenül fogyaszt,saját gondolata nincs a legalapvetőbb dolgokra is fel kell hívni figyelmüket.

pl:gyerek nem mosható mosógépbe,a pókember jelmez nem ruház fel szupererővel :DDD
  • Molnibalage
    Élelemre nem vonatkozik. Már volt írva. Ja persze, propaganda az is mi?
  • Pluskast
    Aha, most biztos elvitték és tarkón lötték mi? Egy dolog, hogy kivezetnek a teremből és megint egy másik dolog, hogy elveszik a vagyonodat és börtönbe visznek megkínoznak majd tarkón lőnek. Ne hasonlísd már össze a 2 dolgot légyszives.
  • Tikal #417
    biztos guantanamora vitték...
  • Frosty01
    nekem nem, neked fáj másnak a szara...
  • tom235
    Min gondolkozzak el? Pusztán megemlítettem, hogy az USA-ban, a demokrácia fellegvárában, sem olyan rózsás a helyzet, ahogy azt itt egyesek gondolják, ott is elvisznek, ha nem értesz egyet a kormánnyal.
  • Rundstedt17
    Milyen kifogás?fáj az igazság???
  • Tikal #413
    LOL, a többi komunista pajtás nem haver?

elolvastad az ideologiájukat? miről is szól? önellátás...
  • Rundstedt17
    Igen.
  • Frosty01
    jaj hogy neked mindnenre van egy jó kifogásod! tényleg idegesítő hogy milyen gecibuta vagy.
  • tviktor91
    Son im disampont
  • Frosty01
    na mivan? nuku válasz? :D
  • Rundstedt17
    Mivel a világ nagyrésze USA befolyása alatt áll ezért ellehetítlenítették őket...
  • Pluskast
    Erre most mit mondjak? Így már tényleg egész más és tényleg köze nincs még csak nyomokban sem a sztálinizmushoz és az azokra jellemző jeleket még csak csírájában sem hordozza. Nagyon naív vagy....
  • Papa01 #406
    Nem mondod, hogy szívesen lennél lelkes úttörő? :)
  • Tikal #405
    persze persze...

A vezér szerint a dzsucse a „másoktól való függés megtagadása és az egyén erejének használata az ember saját erejébe vetett hitével és az önellátás forradalmi szellemének kimutatása”. A dzsucse Észak-Korea céljaihoz kapcsolódik: egy független külpolitikához, a gazdasági önellátáshoz és az önmagára támaszkodó hadsereghez.

most akkor mégse müködik? :) mégis szukség van a kapitalista usa-ra hogy vegye a szart észak koerábol? ...
  • Rundstedt17
    Embargó....
  • Papa01 #403
    Azért nem kéne senkit egy mészárossal egy lapon venni... Te gondolkozz el pls...
  • Tikal #402
    Egy marék rizs vagy három luxuspalota?

Az ENSZ Élelmezési Világalapja (WFP) adatai szerint Észak-Koreának évente 867 ezer tonna búzát kellene importálnia ahhoz, hogy állampolgárai ne éhezzenek. Ehhez képest Phenjan évente csak 325 ezer tonna gabonát tud vásárolni. Ha a „kedves vezér” nem gördítene akadályt a WFP évi 305 ezer tonna élelmiszersegélye elé, akkor Észak-Koreának további 237 ezer tonna búzára valót kellene előteremtenie. A búza nemzetközi piaci ára jelenleg 300 dollár tonnánként. Mivel Kim Dzsong Il fiának szánt születésnapi luxuspalota ajándékait 180 millió dollárra becsülik Szöulban, így ebből a pénzből Phenjan 600 ezer tonna búzát tudott volna vásárolni. Barbara Demick szakíró szerint Észak-Koreában 1990 óta több mint 3 millió ember halt eddig éhen.

link

búzát nem csak az usábol lehet vásárolni, tudod, van nekik egy jo haverjuk, a Kína :)

• Molnibalage
    Mondjuk normális egészségügyi ellátás és más sem...
  • tom235
    "Még mindíg jobb mintha elvisznek azért mert kritizálni mered a kormányt "
    LOL: LINK
    Vajon mi lett vele? Biztos megmondták neki, hogy ejnye-bejnye.
  • Tikal #399
    ja persze.. egyébként az aszálynak volt köszönhető részben, és idén is, de ne zavarjon :)
  • Papa01 #398
    Mivel mértékadóbb a Te hírforrásod mint az enyém? :)
    Azért lenne egy kérdésem, légyszi válaszolj rá...
    Ha lehetne, oda költöznél, élnél ott?

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszodra...
  • Rundstedt17
    embargó alatt tartották őket..annak eredménye volt az éhezés.
  • Frosty01