Álomháború - A tavasz leginkább várt filmje megérkezett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokszor éreztem, hogy itt valamit nagyon akar közölni a rendezõ, de egy istenért nem tudtam dekódolni mi is lenne az <#buck>#buck>.
Minden gagyisága ellenére, a záró mondatok meglehetõsen mélyre és értelmesre sikeredtek.
Jól van , nem is volt ez olyan rossz.
(Hozzátenném hogy általában európai filmeket nézek , és csak néha-néha szánom rá magamat az ilyen jellegû pop-corn filmekre, ebbõl kifolyólag nem is vagyok eltelítõdve velük, szóval könnyen lehet hogy ami nekem még szórakoztató, az egy hardcore akciófilm zabálónak már elcsépelt klisének számít).
Jo kis film ez, pedig ugy kezdtem nezni, hogy brain off, CGI es dogos bulak, no story, de meglepetesemre nem igy volt (a CGI es a bulak igen😄)
Mielõtt meghazudtolsz kiemelem a lényeget,hogy mire mondom, mert úgy látszik sok minden nehezedre esik az ÉRTELMEZÉSBEN!
kalapos01:
"Nekem semmi bajom a filmmel, nem volt rossz, de azon, hogy "nagyszerû, drámai történet", egy ideje már harsányan röhögök."
Ezzel szemben én mit írtam? Tessék:
"..........nekem összességében tetszett a film azt kaptam amit vártam,sok akció,nagyszerû látvány,egy drámai történettel!"
Amin röhögni lehet az itt csak te vagy kár hogy ezt nem veszed észre a korlátozott IQ-d miatt.
El. Psy. Congroo.
kb 30an voltunk a teremben, a film alatt 6an léptek le, ami 20% 😄 De ahogy olvastam lejjebb máshol még többen is leléptek idõ elõtt. Bevallom én csak azért néztem végig, mert kifizettem..
Bár én kaptam volna egy sucker punchot még a film elején, hogy átaludtam volna az egészet legalább 😄
Lényeg, hogy jó a téma, a karakterek, a hangulat. Kicsit lehetett volna rövidebb, de a filmes eszközökkel sem volt túl nagy gond, kamera, vágás, zene stb..
Egy film akkor jó, ha az elõbbi tényezõk egy koherens egésszé állnak össze és ez nem kategória függõ. Lehet jó film egy trash-film is, jó film volt a Machete is a maga kategóriájában.
Sajna nem olyan a felhozatal, hogy ebbõl az Inception ne tudna toronymagasan kiemelkedni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Mert 1: nem értette 2: másra számított.
Ps1,Ps2,Gamecube,pc: Core i7-920 / Gigabyte EX58-UD3R / Kingmax 2GB-1600mhz / Gigabyte HD4890 / Corsair CMPSU-650TXEU / Samsung 1000GB
Rövid történelmi emlékeztetõ:
1950-53 koreai háború, a helikopterek immár harcászati célokra is alkalmasak, beindul a tömegtermelés USA-ban.
1955 második indokínai háború kitörése, 1960 helikopterháború és pl. UH–1 Iroquois hadrendbe állítása, 1965 az USA közvetlenül is belép a háborúba stb. Bebizonyosodik, hogy a helikopterek nélkülözhetetlenek efféle dzsungelharcokban és járhatatlan terepen.
DE persze abszolúte mind1, hogy helikopterrel mennek, vagy biciklivel, nem ez a lényeg.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Tavalyról szinte csak a Hattyú meg a Király beszéde ami nálam veri a mércét.
Figyelj, mostanság már szinte minden filmre ezek a mondatok hangzanak el:
1. Mégis mit vártál, valami csavaros történetet?
2. Miért? Hát tudni lehet, hogy a látványra gyúrtak rá!
3. Nem kell komolyan venni ezt a filmet!
4. Ez rétegfilm!
Nah kb. most itt tartunk. Egyszer már szeretnék olyat olvasni, hogy ez egy komoly, jó történettel rendelkezõ, látványos, széles körben eladható film.
Ez lényeges mondat!! Ezért rühellem az amcsi filmeket mer kb 100ból 98nak ez a mondanivalója.
Valamelyik kommentben olvastam hogy nem nácik hanem elsõ világháborús katonák.
Ez a másik amit ezerbõl ezren benéznek. Hatásos agymosásnak köszönhetõen ugyanis ami német katona az tuti náci. A filmben errõl szó nincsen....
Mit is olvastam még itt.... Ja hogy nem kommersz a film. Ez szintén igaz. Nem átlag embernek készült a film pláne nem átlag amerikainak.
Száz szónak is egy a vége! Utóbbi évtizedben az egyetlen film amit megvennék hiper szuper 20ezer forintos 80 lemezes directors edition bonus bluray-en 😊))
Apropó! Blurayen lesznek durvább jelenetek és 18 perc kivágott rész. 😊
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
Mi tétje van egy álomnak? Mitõl izguljon as nézõ? Ez már bajos. És emiatt majd egyszer, nagy sokára fogom csak megnézni.
\"monumentális gondolataim manifesztációi melyek mondatok formájában realizálódnak limitált mentális képességeid számára nem mind elfogadhatóak, dialógusunk kontinuitása így megszakad\"
WTF?
A cikkíró látta egyáltalán a filmet? Elõször is: az elsõ álomban a "szamurájok" nem robotok hanem oni-k(démonok)voltak. Az hogy az egyiknek minigun-ja van az rendezõi baromság (de legalább jól néz ki). Mivel ez az álom a gyogyóba érkezés után van, utalhat a három "ápolóra" akik a film végén meg is jelennek és csúnya dolgokat akarnak csinálni a szöszivel. A sárkányokra nincs mit mondanom. Na de hogy zombinácik?
Wait....what?
Kedves Viktor hányas voltál töribõl. Még a hülye is láthatja hogy az I. Világháborús díszlet dominál. Fokkerek az égen, állóháború, lövészárok harcmodor, gázálarc(Yperni gáztámadás....vágod öcsém?). Hol a büdös francban vannak a NÁCIK he? Ja hogy az egyik németül gagyogott valamit és Viktorka a liberális agymosott máris nácikat látott. Barom. Minek ír az ilyen "kritikát".
Hogy a filmet én is minõsítsem: kicsit erõltetett Inception-os álom az elmében koppintás, némi elmebajjal fûszerezve. Egyszer nézõs.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
?k nem gonoszak buták és magyargy?löl?k,csak cigányok!
Engem érdekel
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
azért a hátamat megvakarhatná, egye-fene<#finom>#finom>
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
a fõgeci is borzalom béna volt, kb annyira volt félelmetes mint egy reszkessetek betörõk sokadik részének gonosza
SPOILER
a látványvilág tetszett, meg amikor táncolt a parishiltonfejû, mert ugye tudta az emberfia, hogy épp akkor erõszakolják meg...csak valahogy a karaktereket nem ártott volna jobban kidolgozni, mert így volt benne pár lány akiért abszolút nem lehetett izgulni, súlytalanul ugrabugráltak a zöld háttér elõtt...
Nothing Ever Changes
az meg hogy félreértelmezi valaki? ha valami nem konkrét, ahány ember annyi értelmezés, mindennapi életünkbõl is van rengeteg példa pl: Korán, Biblia "mesékbõl" azt magyarázok ki amit akarok, de E=mc2 az E=mc2 jelent :-)
Nothing Ever Changes
Mondjuk most, hogy olvasoma kommenteket tök felesleges bizonygatnom, hogy egy jó film ez. Leszarom. Nekem tetszett a többieket leszarom.
nekem tetszett.
Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.
Olvasd el az SG-s fórumot, vagy a többit. Szerinted miért értelmezi félre szinte mindenki? Ezt írtam lent is. Lehet, hogy te azért nem tartod bonyolultnak, mert neked sem esett le. Írd le, hogy mirõl szólt és kiderül.
Mondjuk ebbõl a mondatodból kiderül, hogy nem értetted: " meg ha el akarok lopni egy kést akkor nem zárok le minden kiutat és nem kezdek el táncolni ok nélkül az amúgy is erõszakos szakácsnak"
mert pl: ott van a Sejt címû film, az is álom, fantázia világ, kifordult díszletetekkel és jelmezekkel, de az álomvilágban történt dolgok szervesen kapcsolódnak a film történetéhez, hogyan keletkezett ez a sorozatgyilkos, hol van elrejtve az áldozat, a rituálék háttere, a gyilkos személyisége stb.
pl: ha az említett késlopásnál a kiscsaj azt fantáziálta volna be, hogy egy nagy dagadt küklopsztól kell ellopni egy lézerkardot :-) már nem húznám annyira a számat, mert lehetne asszicoálni a konkrét jelenetre, de amíg ehhez a részhez vágták volna be a náci zombis harcot vagy marad ugyanez a robotos-vonatos marhaság és tökmindegy, hogy melyik rész van itt, a jelent ugyanígy "mûködik"(sehogy) addig ez a film egy fércmunka kb. olyan mintha teljesen 2 különbözõ filmet vágtak volna össze
de amíg ez az idióta kiscsaj 1930s beképzel egy a elõször a 60-as évek elején gyártott helikoptert,+ a 90s, 2000 években gyártott fegyvereket, addig ez a film csak öncélú akciójelenetek összedobálása
mert csak álom.