Resident Evil: ORC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Semmi baj csak megint a szokásos téma.

Resident Evil nevet fogja viselni egy amúgy olyan játék, amivel nekem nincs bajom csak már nem Resident Evil.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SZilaJMaGGoT
Én annó elkezdtem az 1-et és nekem túl bénának tûnt... :D Lehet korán hagytam abba, dehát nah...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Fpocok
Nem attól volt ijesztõ, hogy ilyen volt a kamera. Ez csak a hangulatot adta. Felõlem akár lehet tps is leszarom, csak legyen félelmetes, mint mondjuk a dead space (bár nem játszottam egyikkel sem, de azt hallottam, hogy fosatós.

Parasite Eve 2, best game EVER!

SZilaJMaGGoT
Dettó... Régen elfogadtam, hogy ennyire futotta, de ma már inkább fárasztó mint ijesztõ... :D

SZilaJMaGGoT
Én tps/fps párti vagyok, de szerintem nem a kamerától lesz félelmetes vagy nem félelmetes egy játék... :D Penumbra? Amnesia? Ezek FPS-ek és egyiket sem volt idegzetem végigtolni annyira fosatósak... Igaz ezekben fegyverek sincsenek, tényleg a túlélésrõl szól, de nekem nem a kamerától lesz egy game félelmetes vagy nem félelmetes... :D

Tikal
Persze, vagy lõsz vagy futsz, de sokszor kerültem olyan helyzetbe, amikkor csak pár lépést kellett volna megtennem hátra és akkor minden ok, ehelyett ,fegyver le, megfordul, pár lépés fut, megint megfordul, és céloz... kényelmetlen, de mondom, ez akkoriban még oké volt, ma már nincs helye. nem lesz tõle feszültebb a játék, csak idegesítõbb.

Resi5ben egyszer ijedtem meg úgy igazán... valami szállítoszalagon jottek a hullák, aztán az egyik felpattant és a nyakamba ugrott, ott megijedtem rendesen :D

A dead space hangulata viszont nagyon bejön :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Fpocok
Lassú zombik mellett tök értelmetlen lett volna az, hogy futsz és közben lõsz.
Másrészt ezekbõl a kameranézetekbõl nehezen lehetett volna megoldani.
Aztán nem mellesleg ezek a játékok túlélõ horor játékok voltak... eredetileg: Vagy lõsz, vagy futsz.

Persze az újabbak már simán akció-kaland kategóriába tartoznak. SEMMI IJESZTÕ ÉS/VAGY FÉLELMETES nincs bennük. Semmi.

CV megvolt? Ott már sokkal fejlettebb volt a kamera, ott már dinamikusan mozgott. Egy ilyennel simán el tudnék képzelni egy mai játékot.

SZilaJMaGGoT
Én is így gondolom, de nekem régen is csak megszokom kategória volt. Szerintem nem a technikai megvalósítás adja a játék feelingjét, az csak a játszhatóságért felel.

Tikal
Még az elsõ két résznél oké volt szerintem, mert nagyon szép környezetet kaptunk érte cserébe, meg persze a para faktor is nagyobb volt emiatt...de ma már nem állná meg a helyét. Full mozgatható kamera nézet kell, a feszültséget meg érjék el mással..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

SZilaJMaGGoT
Egyébként az eredeti fix kamerás nézetért sem voltam oda igazán, mindig is azt szerettem volna, hogy tps legyen ami lehetséges is lett volna... :D

SZilaJMaGGoT
Én játszottam velük, nem akkor amikor kijöttek, de viszonylag "frissen"(ritka, hogy valamit már a megjelenése napján tolok) és nekem már akkor idegesítõ volt ez a "feature"... :D Persze hozzászoktam mert a játék többi része viszont tettszett.

Tikal
Igen.

Fpocok
Hadd kérdezzem meg: Te játszottál a Resi 1-2-3 al amikor kijött?

Tikal
Kifejtenéd miért kellett bele?
De ha azt fogod mondani hogy azért hogy ezzel is növeljék a feszültséget, akkor ne is mondj semmit :D Nem értem miért kell védeni ezt az elavult célzási rendszert...

Fpocok
Jó mindegy, látszik, hogy fingod sincs mirõl beszélsz, nem érted miért kellett bele. Na mindegy, ez van.

Tikal
Mondjuk MGS4re már sikerült kijavitaniuk ezt a csorbát.. vesztett is a játék a hangulatábol ;) .. a szuper realisztikus játékban a lopakodo katona nem tud oldalra lépni kettõt miközben célra tart.. hát ideje volt javítani...

Tikal
Ennyi?? MGS meg Parasite Eve?? ( ami szintén japo, talán érthetõ ha õk is ezzel a béna taktiváal akartak több feszültséget a játékukban )

A csomó játékot meg nem ismerem...

Fpocok
Apropó, ha már itt tartunk. A PE3 részét nagyon nagyon NAGYON elkúrták. Bugyuta, leegyszerûsített... mondjuk nincs is PSPm, de szörnyû, hogy abból is mekkora egy fost csináltak ala RE.

Fpocok
Gondolom MGS sorozatról sosem hallottál... a Parasite Eve sorozatot pedig már meg sem merem említeni. Aztán ott van még egy csomó konzolos TPS.

Tikal
:D
Mint irtam nem vagyok HC gamer, de sorolhatnád azokat a játékokat amikben csak állva lehet célozni, lõni, lehet nem hagytak bennem mély nyomot :)

Fpocok
*életedben

Fpocok
"még életemben nem játszottam olyan játékkal a resi-n kivül ahol nem lehet lépkedni célzás közben!!"

Akkor nagyon kevés játékkal játszottál életben szvsz.

Tikal
Bocs, de még az elsõ két részbemn okés is volt, fix kamera volt, meg adott a feelingnek is... bár nem tudom, én biztos nem fostam jobbanm mintha odébb tudtam volna lépni kettõt mikozben célra tartok...ez kábe semmit nem tett hozzá, csak idegesitõ feature volt

Tikal
rossz játékrol mondtam? LOL , hát mirõl mondjam ha nem a resi-rõl? ja, és még jo hogy nem HC szemel nézve mondtam mert nem vagyok az, kb leszarom a HC játékosokat, ha akarja akkor kapcsolja be magának a " csak legyökerezett lábbal lehet lõni, célozni" feature-t.
Remélem a következõ részben majd dobokockával kell dobni hogy egyáltalán hányat léphetek elõre vagy éppen jobbra...

sajnálom hogy nem értetted a valóság vs játék összehasonlitásomat... de megprobálom mégegyszer érthetõbben: még életemben nem játszottam olyan játékkal a resi-n kivül ahol nem lehet lépkedni célzás közben!! Remélem kijön majd egy olyan crysis, halo, cod patch ahova beteszik ezt a modot, hogy a HC gamereknek legyen mire vernie.

Tikal
hogy jön ez ahhoz hogy szar a célzási rendszer? mindig is szar volt a resi-ben, fos béna...

ja és te hány éves vagy? azért ne szarj be mert valakinek nem tetszik a kedvenc kis játékod... :D

SZilaJMaGGoT
Ez jó is volt azzal a kameranézettel, ma már szerintem nem állja meg a helyét, sõt számomra már már idegesítõ. Persze kinek a pap... -.-

SZilaJMaGGoT
Pont az a lényeg, hogy másik perspektívából tolod majd a gamet(a "rosszfiúk") és nem a megszokott karakterekkel.

DarkSector
<#hamm>
A gyengék elhullanak. :)

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Fpocok
Egyre kevesebben vagyunk. Nekünk viszont össze kell fognunk!

DarkSector
de pár már már velem együtti vén fasz nyugodtan szóljon ha nem így lenne?
Ti nem ezt éreztétek 10-12 éve vagy stb?

DarkSector
Hát eleve milyen osztagról van szó, énsem értem, meg képességekrõl. :)

A nem mozgás nem a béna fejlesztõk végett volt, hanem mert ez egy stílus túlélõhorror, lomha zombikkal, és egy olyan érzés hogy félj nem tudsz egyszerre ölni és elfutni, hanem ugymond kicsit taktikázni kellett.

Nem voltak hadseregek csak egy sima rendõr és egy kislány esetleg akire zombik SEREGE támad rá szûk járatokban, és sokszor a töltények spórolása sem volt elég hogy elkerüld a közelharcokat.
Lehetett kombinálgatni külön tolténygyártó gépe volt a játékosnak.

Most meg csak tüvharc lesz valszeg mint a L4D-ben gondolom én.

Seth
Mert, mikor irányítottuk ezt az osztagot? <#fejvakaras>

PSN ID.: Beegabor

DarkSector
"A régi gamekben, nem ezt az osztagot irányítottad, hanem más karaktereket, más képességekkel... :)"

Te mivel játszottál régebben? :)

SZilaJMaGGoT
A régi gamekben, nem ezt az osztagot irányítottad, hanem más karaktereket, más képességekkel... :) Sztem el kéne fogadni, hogy ez egy spinoff, és ha már katonákat irányítunk akkor azok viselkedjenek úgy mint a katonák. Én is toltam a régiekkel, de nekem nem a helyhez kötött célzás adta a feelinget, hanem körítés(történet, szereplõk, szörnyek, stb...). Egyébként nekem ez a "feature" értelmetlenné is vált az izometrikus kamera eltûnésével. Az pedig, hogy agyatlan akció lesz e a játék az nem ezen fog eldõlni szerintem... :D

DarkSector
Hája ha L4D TPS lesz akkor nem, ha esetleg még megoldják hogy max Outbreak szint akkor lesz.

DarkSector
te sem érted.
nem az a baj amit írt, csak rossz játékról írta, és nem hc szemmel.

Szóval ez olyan már bocs hogy wattafakk lowszar Total War Shogun mostani részében a térképen sétál 4 nagy bitang szamuráj, holott nemhogy a valóságban nincs ilyen de még a rémálmaimban sem.

Pont errõl beszélek HC resiseknek ez nem fog tetszeni, ez nagyon nagyon az agyatlan akció felé viszi a színvonalat a RE nem ez. vagyis régen nem ez volt.

Egy játéknál ki a pöcsömet izgat hogy a valóságban a kommandósok mit tudnak.

Tudnak harcolni, pisztoly+késsel is, mégis a játékok 90%-ában a késre le kell váltani a pisztolyról, ez kábé ekkora blõdség. :)

Seth
Nem kell aggódni, tuti lehet majd séta,futás közben lõni. Az egyhelyben lövés egy "resi-faktor" ,nem akarták eddig megváltoztatni. Majd most. A 4 játékos coop taktikai (lol) játékban nem hinném, hogy legyökerezve kell lövöldözni

PSN ID.: Beegabor

SZilaJMaGGoT
Sztem semmi gond nincs azzal amit mondott. Csekk!

DarkSector
Te hány éves vagy? omg
Tudod hogy ha meghalsz egy játékban akkor van NEW GAME, ha valóban meghalsz, akkor nincsen. Ezt tudod?

SZilaJMaGGoT
Jah, erre nekem sincs szükségem... :D

Tikal
bocs, de láttál már rendõröket/katonákat/kommandosokat filmben, dokumentum filmben?? Nos miközben célra tartanak tudnak lépkedni közben, jééé. Szerintem ez alap. Nagyon béna hogy ha lépni akarok egy jobb lövõ helyzetbe le kell engednem a fegyvert, irto béna, talán a japoknak ez bejön még 2011ben is, de a többségnek biztos nem.

DarkSector
Jah értem...hát igen de erre ha nem lenne ellenpélda akkor egyetértenék veled, de most megint a fejlesztõk baromsága a baj.

Silent Hill, Alan Wake... kb amik kapásból horrorok, konzol mégsem 5perc után osztályoznak, szóval nem kategórizálnám a játékosokra a probléma okát.

És jómagamat tekintve is ez a véleményem, ha játszok konzolon akkor sem ezt akarom, és más ismerõstõl sem hallottam még hogy ez defasza mert nincs több idõm rá.
Ez inkább csak feltételezésnek jó, sõtt lehet merném állítani hogy játékkal konzolon többet ülnek kanapén a játékosok. De ez is csak tipp. :)

Fpocok
Nem.
Én a feldarabolásra gondoltam.

DarkSector
"Konzolon nem tudnak egyszerre annyit ott ülni"

várj ezt most nem vágom.
Azért taktikusabb a játékmenet, és nem tudsz fejtvesztve rohanni mert nem tudnak a játékosok annyit a gép elõtt ülni?
Most nem nagyon értelek ennél a mondatodnál .:P

SZilaJMaGGoT
Ez egyéni szocproblem, mert nekem épp azért tetszik mert csapatalapú... :D

Fpocok
Szerintem meg igen. Konzolon nem tudnak egyszerre annyit ott ülni, azt így feldarabolták a játékot. DMC nál is nagyon idegesítõ.
De most képzeld el, ha mondjuk a CV is ilyen lett volna... hát biztos nem tetszett volna annyira. Ezzel a sok hülye megállással egyrészt easy mód minden, másrészt megölik a hangulatot.

DarkSector
Az nem konzolosodás.
Az egyszerûen RE.

Vagy szerinted a Silent Hill-ben hogy tudtak váltani? Az is ilyen volt régebben.

Ezt a maradok míg célzok egyszerûen a HC gamereknek hagyták meg, és taktikai alapja is van a dolognak.

De mondhatnám a stratégiai játékokat is, egy egység tud lõni ha mozgatod közben????
Nem. :P

DarkSector
Ezzel játszottatok már régebben?
Világviszonylatban valszeg nem nagyon elismert játék, holott nekem nagyon a szívemhez nõtt régebben.

Nem beszélve a rulett meg totó minijátékokról. (ezeknek külön kis történetük van még régebbrõl számomra, a kis papírcetlim még mindig meg van. :))
http://www.youtube.com/v/xrYHMGcMhPA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Fpocok
"A pikk-pakk pályánkénti 2lépést teszek oszt értékelnek téma sem annyira fekszik."

Hát igen... a konzolosodás legalja.

DarkSector
Már az -1pont (nálam) hogy csapat lesz a story-ban. :)
Vagyis akkor 9/10-rõl indul.