Tovább csökken a Microsoft mobilos ereje
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Jah, és nálam a 2.3 gyorsabban fut (érzésre is, és tesztek alapján is), mint a 2.2 futott, ami meg gyorsabb volt a 2.1-nél, az pedig az alap 1.6-omnál... kb 16 éve vagyok majd' minden nap gép elõtt (sooook órát), javítok, programozok, stb, de olyannal még nem találkoztam, hogy egy adott hardver mellett minden egyes OS-sel nem csak hogy nem több erõforrást foglalt volna, hanem egyenesen megtáltosodott a készülék. 3d-ben is, pl Neocore-ban elég tisztes eredményeket ér el (még 2.2-nél mértem olyan 54 fps-st).
Amúgy amikor itt az egyetemen promózták az iPhone 4-et, mellétettem az én kis optimusomat (akkor perpill fõzött 2.1-el), és totál nem dobtam hanyatt magam a különbségen. Igen, az iPhone gyorsabb volt, nagyobb volt, gördülékenyebb volt, de totál nem annyira, hogy igazolja számomra, hogy megéri 4x (!) annyi pénzt kiadni rá (45k az optimus vitamaxra, 180k körül van a kisebb iPhone 4, de még a 3GS is drágább, mint szinte bármelyik, most kapható legdurvább androidos, pl Desire HD)
Szóval totál elégedett vagyok vele, és az egy hihetetlen baromság, hogy 600 Mhz-vel nem lehet telót használni...
Gyári launcher meg ugye ahogy lentebb írtam, nem sokat ér. Mehet fel az ADW Ex vagy a LauncherPro.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
a Blade simán hozza azt a gördülékenységet a felhasználói felület kezelhetõségére vonatkozóan, amit a másik két említett modell. Nyilván nem a gyári rom-al és a gyári launcher-el, de hozza. Komolyabb 3D-s játékok is reccenésmentesen futnak rajta, persze nyilván nem minden. A másik két említett készülék jelenleg két és félszer annyiba fáj, mint a Blade. Jah, amoled meg super amoled kijelzõjük, meg 5 megapixeles kamerájuk van. Wow. Ez tényleg megindokol egy 60000 forintos árkülönbözetet, ha a hardveres különbségek a legtöbb alkalmazás (3D is), és a kezelõfelület gördülékenységének esetében elhanyagolhatóak. Ami nem fut a Blade-en, vagy lagzik mint az állat, az általában optimalizálatlan szaros fércmunka, és nagyon korrekt kis rantokat lehet az ilyen progikról olvasni Marketen Desire és Galaxy S felhasználóktól.
Videolejátszáshoz valóban kell az erõsebb proci, és Android alatt talán tényleg ott mutatkozik meg igazán, hogy az erõsebb tényleg több is. De szinte csak ott.
Nem elég a 600 mhz, nem errõl van szó, van jópár dolog amihez édeskevés, csak pont azokhoz nem, amiket említettél (és az 1 ghz sem ad túl sok pluszt hozzá).
Pl videolejátszáshoz elég szar a legend (konvertálás nélkül, sima divx, nem hd), de mint mondtad, ez nem érdekel.
Web? IM? GPS? Esetleg az igo gyorsabban tölt be, de nem tippelgetek, megvárom a példáidat, te jobban tudod.
Ja és szerintem a smartphone (modern értelemben) valahol a tegra2-nél kezdõdik (és vele egy szinten).
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Maga az OS... nem mondtam, hogy nem megy 1GHz nélkül, azt mondtam, hogy a felhasználói élmény nem olyan mint 1GHz-n. Szóval szerintem a smartphone (modern értelemben) 1GHz-n kezdõdik (de ezt már elmondtam), szerinted meg nem... és OK nem kötelezõ egyetérteni, ha neked jó a 600MHz örülök neki... én látok elég érezhetõ különbséget az 1GHz-hez képest.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Örülök hogy kb 30 év alatt sikerült rájönni, hogy prociból és memóriából sosem elég.
Tématerelés helyett válaszolhatnál a feltett kérdésre is: "Ezek közül melyik igényli az 1 ghz-es processzort, és hasal meg 600 mhz-en? "
Tudod a számitógépek esetében van egy régi mondás (és a smartphone ugye számitógép): memóriábol és processzorbol SOHA nincs elég! És én ezt már kb. 30 éve megszakitás nélkül tapasztalom, pedig általában mindég felsõkategóriás gépeket veszek.
Bocs, nem esett le 😊
Ha már nekünk nem hisztek.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ezek közül midnegyikhez volt és van szerencsém, legtöbbhöz napi szinten, probléma nélkül (gondolom bizzzzztos a nokiádon is, csak nem értek hozzá...aha).
Ha elfogadsz pár jótanácsot:
- próbálj ki egy 600+ mhz-es androidos telefont 1.5 percnél hosszabb ideig, meg fogsz lepõdni
- Ha már beszólsz valamire, legalább nézz utána rendesen, esetleg próbáld ki. Így könnyebben elkerülhetõ az, hogy a saját mondandódba kavarodsz bele pár hozzászólás alatt, amik közül kb az összes hülyeség.
1. Web (lehetõleg gyors és teljes web) + felhõ
2. IM (& Skype)
3. Twitter
4. Facebook, LinkedIn, stb.
5. GPS alapú alkalmazások (navigáció, közlekedés - taxi, zipcar, tömegközlekedés, információk mindenrõl ami az embernek kell, étlapok böngészése, foglalás, rendelés stb., különbözõ szolgáltatások fizetése ha lehetséges, stb.)
6. Office (e-mail, word, excel vagy hasolnó dokumentumok gyors átnézése, szerkesztése...) távelérés néha jól jön de 99% esetben felesleges.
... szóval nem tudom te mire gondolsz, de ezek az alkalmazások a fontosak.
média lejátszás kell de nem annyira fontos hiszen inkább nézem a filmet a 120cm HDTV-men és inkább játszok a PC-n és a konzolon mint a nyavajás mobilon... képek (és apró videók) megosztása viszont fontos, mert egyféle mobil családi album is, persze ezért van flickr és más web megoldás is, a kliens csak éppen azért kell, hogy megmutasuk és megosszuk valakivel ezeket a dolgokat is.
roliika:
Silverlightban már van hardveres 3D gyorstás, ha jól emlékszem a 3 verzió volt az elsõ.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Az ms dolgokról alkotott képem pedig tapasztalatokra alapszik, de mint mondtam ez változhat ha bizonyít (lásd c#).
látod én meg nem kerülök semmit... persze lehetetlen mindenben benne lenni, de, azért, hogy informált döntéseket hozzon az ember nem alapozhatja a dolgokat elõitéletekre és érzelmi dolgokra... a profik nem igy mûködnek.
többé-kevésbé ... azért is még mindég az Nokia E51 van a zsebemben (pedig anyagi gondjaim szerencsére nincsennek). Csúcskategóriás készülékre ott ahol jelenleg élek nincs szükségem mert alkalmazása korlátozott (a mobil készülékek alkalmazási értéke valójában lakóhely függõ - aki volt már nagyobb világvárosban az tudja mirõl beszélek, hiszen ott 100x alkalmazhatobb mert az infrastruktúra sokkal fejletebb és alkalmazások ezrei jelentek már meg. pl. taxirendelés, éteremfoglalás, zipcar stb. stb. stb.), de viszont néhány hónap múlva már szerintem értelme lesz venni egy 1GHz vagy dual-core készüléket (és ez nem biztos, hogy WP7 lesz, hiszen az Android is szuper OS), ha másért nem akkor legalább azért mert egy ilyen nagyvárosba fogok költözni (London)...
(lásd a linkelt teszteredményeket, ahol a 600 mhz-s zte blade ver jópár 1ghz-s jóval drágább cuccot)
Amúgy megint nem sikerült bizonyítékot szerezni csak balettozva hányod a rizsát, az ilyen "érzésekkel", csak megint rossz felé jársz, mert 1 ghz-s okostelókat is próbáltam már... mellesleg nem kell ehhez okosteló sem hogy tudja az ember mi a gördülékeny, elég csak egy rendes gépen futó aero guit, vagy a compizes csicsákat kipróbálni, és már van egy alaptapasztalat a gördülékenységrõl jól agyoncsicsázott guikon, ami szerinted annyira fontos.
Kisebb akadások ugyan úgy vannak 1ghz-en is, mint 600 mhz-en, de sztem azért nem lesz használhatatlan egy készülék, mert 1-2x megakad a browserben zoomolás közben, vagy a telefonkönyv görgetésénél (persze csak a másodperc igencsak tört részére).
De a tesztek alapján én is arra a smooth érzésre számítottam, amiket írtak az ilyen olyan teszteken (a legendre pl a mobilarénán azt írták, hogy sehol nem tapasztaltak 1 akadást se...hát ez hülyeség, bõven lehet látni, fõleg ha a szabad memória lecsökkken 30 mega környékére).
És ez úgyan úgy tapasztalható desire-ön, desire Z-n, iphone 4-en és 3gs-en (ezek jutnak eszembe azok közül, amiket próbáltam).
Tehát folytatva a gondolatmenetedet, használhatatlan az összes szar telefon ami ma a piacon van, kb.
Nincs semmi... ugyanis általában kerülöm az ms technológiákat a kétséges minõségük miatt, egyedül a c# felé kacsitgatok (bár azt nem volt nehéz jóra összehozni tekintve hogy össze kellett csak lopkodni a meglévõekbõl, és kijavítani a hibáikat).
Viszont azt látom hogy egy sl-ben lejátszott video még a sokak által anyázott erõforráspazarló flashnál is több cpu-t zabál (nincs egyiken sem hw gyorsítás, egyenlõ körülmények között mentek).
Nagy hardverigénye van? És ezt vegyem pozitívumnak? Kösz nem. Egy jó technológia ismertetõje, hogy jól bánik az erõforrásokkal, és szép dolgokat mutat. Lehet hogy az sl jókat tud (kár hogy ilyesmit sehol sem látni, kb olyan legenda mint az erõforrástakarékos flash porgramok), de ha úgy pazarolja az erõforrásokat mint az állat, egy fos marad...
Egyébként mintha hasonlóakat hallanék egy bizonyos flash fejlesztõtõl is mint amiket te mondasz, ugyanúgy rendes érvek, kézzel fogható kipróbálható bizonyítékok nélkül, csak porhintéssel.
"Egyébként a P4 az elavult ha 3GHz ha nem... de ne felejtsd el, hogy a modern CPU-k 3GHz körül dolgoznak, lehet az a i5, i7 Sandy Bridge vagy akár a Phenom és a nemsokára érkezõ Buldozer... ami viszont a Fusion-t illeti az nem PC-nek készült hanem inkább olcsó notebookokban alkalmazható amelyben a fogyasztás a fontos és az átlagos felhasználó igényei relatv alacsonyak."
Igen a csúcskategóriás cpu-k ott dolgoznak, de hidd el hogy i7-bõl és i5-bõl is van 2 ghz alatti.
És hidd el az átlagos felhasználók kb az okostelefon és pc felhasználók 90+%-át alkotják. A fusion pont pc-nek készült, átlagfelhasználó pc-nek, háziszervernek, média központnak.
A p4-el meg arra akartam rávilágítani, hogy te jól megmondod hány ghz-tól hányig van pc, holott bizony a 3ghz-s p4-et anno egy általad nem pc kategóriába rakott 1,8 ghz-s athlon 64 olyan csúnyán péppé verte minden tekintetben hogy ihaj.
És ma is valszeg egy 16 magos proci 2 ghz-n rommá verné a rendes többszálú programokban a 8 magos 3 ghz-s cuccot, aztán ott még technikai fejlõdés sincs, csak egy sima duplázás.
Egyébként ahogy már írták, én is várom a konkrét bizonyítékokat.
Egyébként a P4 az elavult ha 3GHz ha nem... de ne felejtsd el, hogy a modern CPU-k 3GHz körül dolgoznak, lehet az a i5, i7 Sandy Bridge vagy akár a Phenom és a nemsokára érkezõ Buldozer... ami viszont a Fusion-t illeti az nem PC-nek készült hanem inkább olcsó notebookokban alkalmazható amelyben a fogyasztás a fontos és az átlagos felhasználó igényei relatv alacsonyak.
Látom a Silverlightról semmi tudásod nincs... én mint olyan aki eddig többezet sor kódod és real-time üzleti alkalmazásban alkalmazott dolgokat fejlesztettem már és aki ismerem a Silverlight belsejét is (internálsz) annyit legalább tudok, hogy a technológia nagyon is jó és modern csak persze modern hardvert is követel. Falsh-ról nem beszélnék túõl sokat mert nem vagyok szakértõ... de más alkalmazási célok álnak a két technológia elõtt ezért baromság õket összehasonlitani. NEM konkurens termékek még akkor sem ha egy részben fedezik egymás alkalmazási területét.
Már megint alaptalan a duma... nem lehet értelmes módon összahasonljtani egy beágyazott rendszert amely általában alacsony szinten irt szoftver által mûködik (asm, C) és éppen ezért a fejlesztések 10x többe kerülnek és egy consumer eszközt amelyre a fejlesztések költségeit le kell hozni olyan szintre, amely csak néhány felsõbb szintû "layer" segitségével lehetséges, pl. .NET, XNA, Java stb... a két dolog összehasonlithatatlan. Lehet asm-ben 20 éves hardvere is irni csodákat, csak a baj ott van, hogy 5 ember képes erre és azoknak is hónapokra van szükségük, hogy egy ilyen munkát elvégezzenek.
Egyébként én rájöttem, hogy a számtech fejlõdik valószinûleg amikor te még meg sem születtél (elsõ gépem egy ZX81 volt kb. 30 éve)... és egy szóval sem mondtam, hogy a WP7 megjelenésével jött ez el mert még váletlenül sem, a WP7 csak egy játékos ebben a játékban, egy olyan amely nagy potenciálal rendelkezik, hogy ebbõl mit fog az MS és a partnerek kihozni azt majd meglátjuk de én mindenképpen szeretném ha minnél több játékos lenne a piacon... én nem akarok egy Windows világot Androidra (vagy Linuxra) váltani, nekem az a világ amelyben van Windows, Mac, Linux, Android, WP7, webOS, BSD, Solaris... sokkal jobban tetszik és egyáltalán nem érdekel, hogy az adott OS vagy technológia open source vagy proprietary, hogy Google, Apple, Microsoft vagy Matyi bácsi a garázsban... ami érdekel, hogy legyen választék és minõség.
Jelenleg minden platform elég minõséges és további fejlõdésre alkalmas, szeretném ha ez igy is maradna.
Ezzel a 20 mp-es várakozással különösen felkeltetted az érdeklõdésem (max a bootra tudok gondolni...).
Ezt le is írtam már más wp7-es fórumba, a wp7 egyik nagy baja maga a silverlight.
"Aztán még emliteném a WP7 "hub" orientált alapját is ami szükségessé teszi, hogy a rendszer több tucat eventet figyeljen és reagáljon rájuk minden pillanatban. "
Te most egy os alapfeladatairól beszélsz amik mindenben(pc-sben, telefonban autóban, mindenben) megtalálhatóak amióta létezik olyan hogy os, ezért még csak említésre sem méltóak? 😄 Ráadásul ezek normális os-nél nem sok erõforrást igényelnek, ami sokat igényel az a grafikus felület, és az erõforrásigényes programok.
"zek nélkül nemsokára az 1GHz-s készülék is éppen annyira használhatatlan lesz mint amilyen pl. ma az a néhány éves Nokia Communicator "
Ne mooond! Rájöttél hogy fejlõdik a számtech? Gratulálok! Végül is ez csak most lett így a wp7 megjelenésével ugye?
"Egyébként a modern PC tényleg 3GHz-n kezdõdik."
Feltûnt már hogy a p4 elbukott? 😄
Akkor ezek szerint egy 1,6 ghz-s fusion az nem modern? Vagy egy homokos part sem? 😄
zte blade 600 mhz 😄
Tényeket írj, ne halandzsázz nem létezõ programokról. Bizony a beszari kis játékokkal ugyan az van mint pc-n... azoknak van a legnagyobb erõforrásigényük, így tehát jól mérhetõ velük egy gép teljesítménye.
20 másodperces várakozás megint csak kamu. Mondom próbáld ki, ne kamuzz! Ne próbáld meg elhitetni velem és sokmillió másik emberrel annak az ellenkezõjét amit lát és tapasztal, mert nem fog sikerülni.
Aztán még emliteném a WP7 "hub" orientált alapját is ami szükségessé teszi, hogy a rendszer több tucat eventet figyeljen és reagáljon rájuk minden pillanatban. Jönnek itt azok akik dumálnak a multitaszkingról (és annak jelenlegi hiányáért leszarják a WP7-et) és aztán olyan elszigetelten látják a világot mint egy menü + böngészõ... és persze azt sem szabade lefelejteni, hogy a készüléktõl napról napra többet kérünk, szerintem 2-3 éven belül a quad-core 2GHz mobil készülékek lesznek azok amelyek képesek majd tartani a lépést a szoftver követelményeivel... és még a háttérben lesz a felhõ... amelyben a jelen pillanatban elkõpzelhetetlen hardver fogja rágni a számokat csak azért, hogy a quad-core mobil hardver valahogy képes legyen majd boldogulni a kliens oldalon... persze ezt csak akkor lehet látni ma ha legalább részben eltudjuk képzelni a következõ évek lehetõségeit amelyek ma még csak nagyon gyengén kezdenek kirajzolódni... persze aki ezt nem tartja fontosnak az megelégszik a 600MHz-s eszközökkel is. Több mint 20 év az IT-ben, megtanitott, hogy ebben a szférában minden ami kijött már elavult, és fõleg amikor a fejlõdés ilyen gyors mint ma a mobileszközök esetében, az 1GHz már a multé, hiszen megjelentek a dual-core 1GHz-k, fejlesztik a quad-core-t (már 2011 végén meg fog jelenni az nVidia Kal-El 1.5GHz-n... és ez is gyorsan elavul majd...) a szoftver pedig ezt követni fogja, csak egy pillanat kell neki még alkalmazkodik a hardver által létrehozott lehetõségekre.
Azt mondom érdekes lesz a következõ néhány év... és az ami menüben és "böngészõben" (a jelenlegi értelemben) gondolkodik az csak a felszint látja és azt sem tisztán. A böngészõ persze fontos marad és még fontosabb lesz, de az amit ma böngészõnek tartunk az holnap már egy használhatatlan történelmi maradék lesz. Sokkal gyorsabb JavaScript, fejletebb könyvtárak, harveres gyorsitás... ezek nélkül nemsokára az 1GHz-s készülék is éppen annyira használhatatlan lesz mint amilyen pl. ma az a néhány éves Nokia Communicator (akkori csúcs telefon) ami ott rohad a szekrényemben mert gyakorlatilag használhatatlan...
Tanuld meg, hogy egy forumban vitatkozunk és nem pedig személyeskedünk, "hazugság", "hazudozzál össze vissza"... szerintem nem méltó, hogy tovább vitatkozzak veled, ha igazam van ha nincs... lényegtelen a téma amikor nincs civilizált viselkedés... tanulj meg viselkedni, személyeskedés nélkül cáfold meg amit mondtam (ha tévedtem én elfogadom), oszd meg velem és a többiekkel a vélaményed vagy a tapasztalataidat, és a végén emberi módon döntsd el, hogy vagy egyetértünk vagy sem, de ne nevezz senkit hazugnak mert csak saját mûveletlenségedet mutatod meg. Becsüld meg mások véleményét is még akkor is ha nem értesz velük egyet és még akkor is ha nem valószinû amit állitanak...
Egyébként a modern PC tényleg 3GHz-n kezdõdik... 😊 lehet, hogy nem láttad, hogy azt mondtam "MODERN értelemben"... persze ez nem jelenti, hogy 500MHz-PC vagy akár a 300MHz-s mobil készülék nem használhatú (nekem is egy ilyen Nokia E51-esem van), de önvigasztalás lenne ha azt mondanám, hogy ezt a készüléket "MODERN értelemben" használom... mert nem, az persze más kérdés, hogy a föld ezen a részén még sajnos gyerekcipõben jár a mobilkészülékek modern értelemben történõ alkalmazása... de pl. látogass el Seattlebe, San Franciscóba, Tokióba vagy Londonba... és mindjárt világos lesz mirõl beszélek, egy mobil készûlék használhatósága mobil értelemben az alkalmazásoktól függ és itt az online élõ alkalmazásokra gondolok, nem egy beszari kis játékra vagy egy hasonló 10 éveel ezelõtti alkalmazásmodelra épûlö dologra... egy 600HMz-s Androidon akadozik és szinte használhatatlan minden ilyen alkalmazás... próbáltam és ezért mondom. Persze ha van 20 másodperced várni minden két lépés között akkor megfelelõ lesz a 600MHz-s Android is és akár az én 300+ MHz Symbiánom is...
Ha tudnád mi van mögötte, nem beszélnél ilyen nettó hülyeségeket.
Ennyi többet ebbe a topicba nem írok.
Pont úgy fut mint 1 ghz-n, max a játék nem. Ne hazudozzál összevissza, próbáld ki ne csak elméleteket gyártsál... Önvigasztalás.. mindig ezt mondod mikor nincs igazad? Miért vígasztalnám én magam, ha egyik telefon sem az enyém, csak kölcsönbe próbáltam ki.
LOL egy menürõl beszél ember, meg egy böngészõrõl, és néhány a böngészõnél még kevésbé erõforrásigényegy programról, nehogy már ezenknek ne legyen elég 600 mhz...
Az iphonos témánál meg mirõl is beszélsz, a 600 mhz-s 3g és 3gs-el?
Hát ez nagy hazugság, a legalsóbb kategóriás voda 845-is elég szépen használható (nem játékra, bár nem fut rajta rosszul az angry birds sem), ez tapasztalat. A zte blade-nél a gpu gyorsításnak köszönhetõen meg max a durvább 3d játékoknál van gond.
Maga a hardware max az opengl es 2-t támogatja, az ms meg megírta rá a d3d-t ahogy régen pc-n is volt mielõtt nem fordult meg a dolog, és a d3d-hez kezték el a gpu-kat tervezni.
Nézd már meg a
az 1.5, 1.6 droid elterjedtségét 😄 (1.4 nincs is)
"Egyébként nem a Magyar piac a cél, remélem érzitek." de a nem magyar piacot sem érdekli a wp7, remélem érzed 😄
márpedig maga a hardware a Direct3D Mobile-t támogatja (Windows CE-re optimizált Direct3D verzió). Az XNA az .NET Framework layer a DirecX-re és platformntól független fejlesztést tesz lehetõvé viszont maga a platformon megtalálható .NET Framework ezt persze platformfûggõen futtatja, és ez persze különbözik pl. WP7-en, XBOX360-on és PC-n is...
Egyébként maga a fejlesztés messze a legegyszerûbb az XNA-t alkalmazva. MOst, hogy mondjak egynéhány dolgot amit esetleg valaki marhaságnak fog minõsteni... a WP7 hardware specifikáció csak biztostja, hogy a WP7 készûlékek mind jól mûködnek (a 600MHz-s Androidok viszont majdnem, hogy használhatatlan szemétládák mert a hardware nem megfelelõ, de sajnos a piacon ilyen készûlékek is megtalálhatóak).
Egyébként nagyon gyorsan ez a WP7 követelmény már nem lesz magas, hoszen már jön a dual-core hardware, a Microsoft szerintem egyrészt azért szabott meg ilyen követelményeket, mert azt akarta, hogy a user experience magas szinten legyen, másrészt (és az az ami fontos, de szerintem majdnem senki nem látja), hogy a smartphone piac gyakorlatilag még majdnem nem is létezik (kevesebb mint 5% embernek van smartphone és annak is több mint fele viszonylag régebbi generáció - többnyire Symbian és öregebb BlackBerry), és valójában a WP7 csak egy "placeholder" a Microsoft számára és az igazi valóban versenyképes Microsoft OS majd kb. 2012 közepén érkezik vagy esetleg még késõbb. És lehet, hogy annak is hasonló minimális követelményei lesznek mint ma a WP7-nek csak akkor az már nem lesz magas követelmény. Szerintem ezért is van az, hogy a WP7-bõl sok minden hiányzik, de a lényeg az megvan, az MS rájött, hogy mi az ami nélkül nem lehet smartphone-t eladni és ez most mind a WP7-be már megvan, az ami esetleg hiányzik az most jelenleg csak nagyon kevés superusernak szükséges, persze van ebben a stratégiában egy kis kockázat, ugyanis általában egy termék sikerét éppen a superuserek fogadása határozza meg, de a Microsoft egy specifikus cég, képes évekig a piacon tartani egy terméket veszteségekkel és lépésrõl lépésre fejleszteni.
A WP7 szerintem nem lesz nagy siker, de biztositani fogja a Microsoftnak a játékban maradást és azt már tudjuk, hogy ha a Microsoft játékban marad akkor sokkal többször gyõz a végén mint ahányszor veszit... Az Apple-nak és a Google-nak meg azt ajánlom, hogy fejlesszenek és ne aludjanak el... mert volt valamikor WordPerfect is, Netscape is, Novell is, meg persze Amiga... és általában mindenki az MS 3.0 termékénél már nagyon nagyott vesztett... a WP7 most persze 1.0-nál jár... a Bing mondjuk most 2.0 és a Google már érzi a hõt mert havonta kb. 1+ százalékkal növekszik a piaci részesedése... és biztos vagyok, hogy gõzerõvel fejlesztik a Bing 3.0...
Persze ugyanez lesz a mese a WP7 esetében is, de szerintem a piac túl nagy lesz (amikor majd nem 5% hanem 50% embernek smartphone-ja lesz), hogy egy vagy két cég dominálja, és szerintem Android, Windows Phone és iOS fogják megosztani a piac 90%-át, mileyn sorrendben azt még majd meglátjuk, de szerintem az elsõ hejre csak az Android és a Windows Phone páljázik, ugyanis az Apple mivel nem licenszeli az iOS-t nem fog képes nagy piacot uralni, kis piacon persze nem gond, de amikor havonta nem néhány millió hanem náhány tiz millió készülék fog elkelni, az Apple nem lesz képes tartani a versenyt. Ne felejtsük el Ballmer szépen mondta, hogy az MS-t csak akkor érdekli a dolog ha 50-100-500 milliós a piac... és mire akkora lesz addig meg lesz a Windows Phone 8 vagy 9 (3.0) amely 100% versenyképes lesz a piacon, amely fantasztikus user experiencel jön (nem próbálja emulálni a 30 éves desktopot és az analóg világot) és meglessz addigra az ökoszisztéma is (több mint 100-200 ezer alkalmazás) és a hardver... az addigra igazán lehetõvé teszi majd a platform tündöklését...
Persze remélem az Android és az iOS is legalább annit fog majd nyújtani, mert az amire szükség van az a verseny, és az amire NINCS szükség az a Desktophoz hasonló monopól... ezért nem értem miért szeretnék sokan, hogy a WP7 ne sikerüljön, hiszen egy jól elképzelt platform amely csak segithet a piac fejlõdésén. Én azért szürkolok, még, hogy a HP webOS is valahogy sikeres legyen és 3 helyett legalább 4 nagy játékos legyen... mert a végén a verseny lesz a fontos, maga a platform viszont ugyis csak cloud consumer lesz... de az már más téma.
A microsoft bármit csinál, mindenre beszólnak hogy lassú...gondolom ezért írták ki a wp7 megjelenésénél az akkori legerõsebb hardware-t minimumnak, így biztosítva van a seggük.
A nokia meg pont arról híres, hogy versenyképes áron hoz ki versenyképes telefonokat. Persze év végére (amikor ki akarják dobni az elsõ wp7-es nokia telefonokat) a wp7 hardwarekövetelménye már bõven középkategória lesz, így lehetséges hogy kihoznak egy desire szintû hardware-el egy "csúcstelefont" (feel the irony).
Egyébként csak én érzem úgy, hogy a microsoft a wp7-et kb úgy alkotta meg, hogy összeszedték az android és az iOS rossz tulajtonságait, és összegyúrták egy rendszerbe? (és ez marhára kár, mert egy dell venue pro-t szívesen vennék, csak a wp7 nem kéne rá).
Nem semmi.
HD videó felvétel, kapacitív kijelzõ (multi touch), ilyeneket tud a droid? 1.4,1.6...nem.
A minimum amit a MS meghatározott nem azért tette, hogy a rendszer egye meg a 80%-át, hanem hogy minden új alkalmazás teljesen gördülékeny legyen.
Az itt fellelhetõ DirectX támogatás pedig nem natív DirectX-et jelent, hanem XNA-t.
Az meg hogy mennyibe kerül...85 most Dominósan...nyárra lesz ez 50-60 is.
Egyébként nem a Magyar piac a cél, remélem érzitek.
A
Androidhoz még annyit, hogy a Gingerbread (2.3) és a Honeycomb is elfut a 600Mhz-es procival és 512 mega ram-al szerelt ZTE Balde-en, szerintem ez magáért beszél. Honeycomb-ot nem próbáltam, de a 2.3.3-al száguld a készülék.
A Gingerbread minimális hardverkövetelménye pedig ugye jóval a Blade specifikációi felett van 😉
nagy badarság arra alapozni h erösebb hardwaren megy akkor jobb minöség..ennyiböl lehetne kételkedni h optimizálás fontosabb,emelet a win7 ha nem fut alsó kategorián kevesebb lesz a vásárlokörük ami nem vélemény hannem tény és ezt a hibátök se fogják elkövetni..hiába csucsszuper androidos telok amelyek már duplamagos procin futnak az eladott andoridos telok legalább fele alsó kategoria...és ha microsoft megakarja tenni alábát a telefonpiacon akkor nem fogja ezt elcseszni..
talán erre mondanád (ha elég értelmes vagy..kétlem mindegy) h elöre gondolkoznak és ugy adják ki softjukat h adigra alsó kategoriásak si erösek lesznek..ezzel meg azabaj h plott az andorid 1,6 amivel kezdtek az bármin elfut..alegujabb meg már nehézskessen avgy éphogy..(tapasztalat)
ugyhogy nem kel badarságot beszélni.
win7 bedobja magát nokiávalkaröltve meglátjuk milesz akik jol járnak azok mileszünk ebbe a csatában
www.icewebhu