Élet egy meteoritban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Tehát miért is ne?
fry day fry day sálálálláláá
Velük értek egyet, ha vitatható vizsgálják meg alaposabban. Két vélemény szemben állásakor tök jó megoldási lehetõség nem?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Ennek ellenére én inkább arra gondolnék, hogy meteoritbecsapódás lökhetett ki olyan kõzetet ami baktériumokat vitt magával. De nem ezt, az indexes cikk szerint.
Clue: az elsõ linken egy vállalkozás van, ami használ egy DNS szintetizátort, aminek a (marketingszagú) brosúrája van a második linken.
Ha minden információd és tudásod ilyen szintû olvasás képességen alapul, akkor jobb lenne, ha magadban tartanád a világmegváltó okosságaidat.
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
"Mûszerezettség <...> egy ABI 3400 típusú DNS szintetizáló készülék"
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Nem sci-fi, hanem húrelmélet. Mellesleg sok sci-fit láttam, de sehol sincs benne szó róla. A sci-fi ilyennel nem foglalkozik. Kimondja, hogy hypertér vagy szubtér és kész. Hogy az mi, az lényegtelen.
Szóval a húrelmélet szól errõl. Stephen Hawkingnak volt egy elmélete a fekete lyukak párolgásáról. Nagy szerepe van benne a virtuális részecskéknek. Elmélete szerint a tér minden pontja egy virtuális részecskepár, illetve ezek hálózata. Ami meggyõz, és valószínûsítem, hogy ez így van, hogy van olyan fizikai állandó, amit elméletileg kiszámoltak, de gyakorlatilag késõbb kiderült, hogy nem annyi. Véletlenül annyi lett, mint amit ez a modell jósolt.
Az elmélet leegyszerûsítve a tér többdimenziós, de a dimenziók a három térdimenzión kívûl mindegyik önmagába hurkolódik vissza. Ezeknek a hurkoknak a rezgései a kvantumtulajdonságok. A töltés a tömeg, stb. Nem fény terjed a valóságban, nem az anyagi részecskék mozognak, hanem a szomszédos térelemek tulajdonságai cserélnek gazdát. Hasonlít a klasszikus éter fogalmára. Az elmélet szerint a tér nem üres, hanem dugig van egymással ellentétes tulajdonságó részecskékkel. A mi általunk észlelt részecskék pedig nem mások, mint ezeknek a virtuális részecskéknek a rezgései.
Tehát amikor te arrébb lépsz, nem te lépsz arrébb, hanem a tér más részecskéi veszik fel a te tulajdonságaidat. Nagyon meredek elmélet, de ha belegondolsz, ez túlmutat a materializmuson. Süt inkább visszakanyarodik a miszticizmushoz, ahol nem anyag, hanem energia és rezgések vagyunk, semmi többek.
Amikor azt mondom, hogy a tér tágul, akkor azt mondom, hogy ezek a virtuális részecskék teremtõdnek. Az összenergiájuk zérus. Mintha a rezgõ húrok idõnként létrehoznának két ellentétes virtuális részecskét, azaz egy újabb húrt, de ettõl az univerzum energiája nem változik, csak nagyobb lesz maga a tér.
Ha azt gondolod, hogy ez valami torz materialista világnézet, akkor nagyon tévedsz. Mert ez valójában nagyon transzcendens. Az õsrobbanás meg nem volt más, mint az elsõ virtuális részecskepár megjelenésével a téridõ létrejötte a semmibõl.
Ha alapszinten érdemel, a téma, akkor olvasd el Leon Ledermann: Az isteni atom címû könyvét. Nobel-díjas atomfizikus, és sok más tudós munkáira is utal. Például Hawkingra.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Neked fogalmad nincs mirõl beszéltem. Én értem, hogy mit nem értesz abban, amit mondtam. Hiába mondok valamit, te egy teljesen más dologról kezdesz el beszélni. De megnyugtatlak, hogy én sem azt gondolom, amit te hiszel arról, hogy mit gondolok. Tehát nem az állításaiddal száltam vitába, mert annak köze nincs ahhoz, amit valójában írtam. Egyszerûen csak elbeszélünk egymás mellett, mert én beszélek valamirõl, te meg valami józan paraszti logika mentén valamirõl, amit tévesen kihámoztál a mondandómból.
Ebbõl a megfontolásból teljesen értelmetlen azt hangoztatnod, hogy nem vitatkozol velem többet. Eddig sem azt tetted, csak terheltél a folyamatos értetlenkedéseiddel.
Na most meg ez az UFO magazin. Nem mondhatni, hogy bármilyen szinten is érdekelne félidióták vizionálása az állítólagos UFP-s elrablásukról. Évekkel ezelõtt vendégségben szarás közben beleolvastam a vécén. Baromságokkal volt tele.
Megkérlek, hogyha írok valamit, és te válaszolsz nekem, és én azt mondom, hogy valamit félreértettél, nem errõl beszéltem, akkor ne rám legyél mérges.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Elõzményként a DNS lánc DNS molekulákból áll. A DNS molekula három részbõl áll: foszforsav, bázis, cukor (2-dezoxi-D-ribóz). A DNS-nek két vége van a 5'-ös vége, a foszforsav oxigénje és a 3'-as vége a ribóz hidroxilcsoportja. Az egyik DNS molekula 5'-ös vége kapcsolódik egy másik DNS molekula 3'-as végéhez, és így épül föl a DNS lánc.
A módszer:
"a monomerek 5' végét blokkoljuk egy dimetoxitritil (DMT) nevû vegyülettel, a 3' végét pedig aktiváljuk (protonált foszforamidit). A bázisokat és a foszfátokat szintén „védõsapkával” látjuk el. Az elsõ monomert kovalensen hozzákötjük egy szilárd anyaghoz. Ehhez hozzáadjuk az elsõ aktivált és DMT-vel levédett monomert, ami hozzá fog kötõdni az üveglapon levõ monomerhez. Az oldatot lemossuk, és egy másik oldattal eltávolítjuk a védõ DMT-t. Ezt is lemossuk, és jöhet a következõ monomer."
Azt írják hogy ez a módszer kb 100 bázispárig jó.
Nem tudom hogy csinálnak hosszabbat, lehet hogy ilyen rövideket raknak össze, de lehet hogy más módszerrel rakják össze õket. Azt sem tudom hogy építik fel a komplementer szálat.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Jó, hogy szóba hoztad a klónozást. Volt egy koreai fazon, aki elég merészeket állított (mellesleg õ is publikált a nature-ben), aztán kiderült, hogy nagyokat kamuzott, amikor be kellett mutatnia nemzetközi színtér elõtt. Jó nagy botrány volt belõle pár éve.
DNS szintetizátor? Ez hol van? Nem lehet olyan egyszerû, mert ez nem olyan, mint a Lego.
DNS szintetizátor már van.
Az egyszerû õsi(nek nevezett) egysejtûek DNS-e viszonylag rövid, és egyszerû.
A technika amivel a szintetizált DNS-t beviszik a "kibelezett" sejtbe, majd elindítják az életfolyamatot adott, hiszen ezt használják a klónozásnál is.
Mi az ami kacsaszagú szerinted?
Csak azt nem, hogy a távoli objektumok sebességét/távolságát mi alapján határozzák meg, mert az onnan érkezõ sugárzás/fény sebessége módosulhat.
A Te példáddal élve, ha közeledik a versenyautó akkor hallom a hangját, de ha a hanghullámok különbözõ közegeken menenk át, akkor késõbb hallom meg. Pl az elõttem lévõ szurkoló transzparense a hangforrás és közém kerül... ezt nem értem...
http://vakond.hu/
Most már nem vitatják de régebben vitatták, pont úgy ahogyan te vitatod azt hogy nem lehet élõlényt összerakni szintetikus módon.
"Hát igen mint írtam ez az ellentábor válasza. Várj még 40-50 évet és az elejétõl a végéig szintetizálnak egy mûködõ egysejtût." - szerintem 40-50 év múlva sem, de ezt csak 40-50 év múlva tudnánk megvitatni, hogy melyikünknek lett igaza. A te állításod semmivel sem valószínûbb az én véleményemnél.
Teljes DNS-t szintetizáltak, nem csak módosítgattak.
"Egyébként meg az élet nem csak DNS-bõl áll."
Hát igen mint írtam ez az ellentábor válasza. Várj még 40-50 évet és az elejétõl a végéig szintetizálnak egy mûködõ egysejtût.
Utána valószínûleg azt fogják mondani hogy: "De úgyis csak a természetet másoltuk, ez így nem ér."
És pont ezért mondtam, hogy ennek a vitának soha nem lesz vége ...
Két helyen használtam a megcáfol kifejezést:
"Annak idején azt mondták hogy "élõ anyagot" csak élõ szervezet tud elõállítani.
Megcáfolták."
Itt a vis-vitalis elvre és annak cáfolatára gondoltam.
"Aztán azt mondták, hogy OK elõ lehet állítani, de ezek csak úgy maguktól nem keletkeznek.
Megcáfolták."
Ez az egyszerû az élet számára nélkülözhetetlen vegyületekre vonatkozik. (aminosavak, cukrok, nukleotid bázisok) Ezek ívkisülés hatására egyszerû szervetlen vegyületekbõl spontán keletkeznek.
Ez egy egyszerû történeti áttekintés lett volna, és csak azért mertem elintézni egyszerû "Megcáfolták."-kal mert középiskolás tananyag.
Mente et Malleo
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Az õsrobbanás elmélete szerint.
Mert a Föld méretét a gravitáció, és az anyag mennyisége határozza meg.
Így olyan, mintha a felfújt lufira vetítenék. Míg a kufi, amin van egyre nõ, a vetített kép ugyanakkora lesz.
Ha a lufis példánál maradunk, ha a lufira rajzolok egy kört majd felfújom akkor elõbb utobb már fog egy egészet alkotni.
Ez túlmutat a józan paraszti logikán...
A tér nem feltétlen egy üres valami, hanem kvantumos rácsszerkezet. Mintha beszúrnál egy oszlopot az Excelben másik két oszlop közé.
De mivel a tér nem teremtõdik (már a definíciója végett sem), így nem is távolodnak a részecskék.
Itt a probléma.
Mert a teret két vagy több objektum közötti távolság határozhatja meg (persze most írhatnánk a téridõrõl, de azt most tegyük félre)
Ha ez a két objektum távolsága nõ akkor tér keletkezik? De ha csökken akkor meg tér tûnik el?
Ez bizony így van a tér fogalmából fakadóan.
Tehát a táguló tér és a távolság növekedése ugyan az, ha a világegyetemet nézzük. Tehát akár lassul akár gyorsul a távolság növekedése, a tér tágul. De téves az a következtetés hogy tér keletkezik, mert a tér csak fogalom, a valóságos objektumok viszonyának érzékeltetésére szolgál. A valóságban semmilyen tér nem keletkezik. Tehát ez olyan mint amikor szemléltetünk valamit azért hogy megérthessük.
Mert az atomok közötti távolságokat a kémia szabályozza, így ha két atom közé kerül egy pici távolság úgy, hogy tér teremtõdik a két atom közé, az eleve kisebb, mint a hõmozgás miatti rezgések, illetve azonnal korrigálódik, és a két atom a köztük lévõ erõhatások miatt a természetes értékeket veszi fel.
Sok van ami pusztán elmélet. Ezeket lehet elfogadni. Egyet nem szabad, hinni bennük. A hit a haladás kerékkötõje (most nem a vallásos hitre gondolok).
Az elmélet cáfolására kell mindig törekedni, ahhoz, hogy mindig jobb és pontosabb legyen az elmélet.