Szemét között a felbecsülhetetlen értékű szobor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég nagy butaság összemosni a forradalmat a múzeumfosztogatókkal.
Fõleg, hogy azt mondják az egyiptomi titkosrendõrség hajtotta végre a fosztogatást, azzal a céllal, hogy le lehessen csõcselékezni a szabadságharcosokat.
Fõleg, hogy azt mondják az egyiptomi titkosrendõrség hajtotta végre a fosztogatást, azzal a céllal, hogy le lehessen csõcselékezni a szabadságharcosokat.
Huh, azt hittem ez itt a tudomány rovat. Ha valamit újra megtalálnak az már fölfedezés? Akkor gyorsan megyek és elhagyok valamit. :-D
Törölt felhasználó
"Felbecsülhetetlen"
Mégis több mûkincset eladtak már,sok-sok millió dollárért.
Ha elveszett,hát elveszett.
Mégis több mûkincset eladtak már,sok-sok millió dollárért.
Ha elveszett,hát elveszett.
Kár hogy a múzeom õrei baszták szét a dolgokat, + civil rendõrök akiket ki is fizetett? Szerintem nem nehéz kitalálnod.
Be is számolt róla az Aljazeera. Szóval kurva okos gyerek vagy.
Be is számolt róla az Aljazeera. Szóval kurva okos gyerek vagy.
Mutatták az Al-Jazeerán, hogy miután Mubarak lemondott, a tüntetõk közösen elkezdték levakarni a falfirkákat a városban, mivel többé nincs rájuk szükség. Ez a különbség egy forradalom meg egy zavargás között.
A Kheopsz-piramis volt az a "szerencsés" amit al-Mamún kalifa által a IX. században vágatott alagút található. Mivel az eredeti bejáratot a római korban olyan sikeresen zárták le, hogy kívülrõl nem találták meg, a kalifa kénytelen volt alagutat vésetni a piramis kincsei reményében. Persze csalódott, mert a kincseket még az Óbirodalom idejében elvitték, ha egyáltalán volt kincs a piramisban.
Így aztán al-Mamún kalifa dühében elhatározta, hogy elbontatja az összes pogány jelképet az országban. Menkauré piramisával kezdte, de beletört a bicskája.
Késõbb aztán kõbányaként hasznosultak a piramisok, Kairó jópár palotájához innen bányászták a követ, és a márványburkolatot is leszedték a piramisokról.
Így aztán al-Mamún kalifa dühében elhatározta, hogy elbontatja az összes pogány jelképet az országban. Menkauré piramisával kezdte, de beletört a bicskája.
Késõbb aztán kõbányaként hasznosultak a piramisok, Kairó jópár palotájához innen bányászták a követ, és a márványburkolatot is leszedték a piramisokról.
A 16. században (ha jól emlékszem) valami vezetõjük megpróbálta elbontani a legkisebb piramist. Neki is láttak és vagy 2-3 több tonnás követ ki is szedtek belõle (a mai napig látható, megmutatták nekünk) ám utána feladták...
Miért is akarták ezt? Nos azért mert a mai napig "irritálja" õket, hogy volt elõttük már több ezer évvel egy másik olyan nép, amelyik "pogány" volt és ennek ellenére olyan teljesítményt tett le az asztalra, amirõl õk nem is álmodhatnak. Ez borzasztóan zavarja õket.
Meg is értem egyébként<#hehe>#hehe> Aki járt már ott az láthatta, hogy az ottaniak csak egy fokkal jobbak a cigánynál. Csak az erõ(szak) meg a muzulmán hit, ami kordában tudja tartani õket. Semmi közük a fáraók népéhez.
Miért is akarták ezt? Nos azért mert a mai napig "irritálja" õket, hogy volt elõttük már több ezer évvel egy másik olyan nép, amelyik "pogány" volt és ennek ellenére olyan teljesítményt tett le az asztalra, amirõl õk nem is álmodhatnak. Ez borzasztóan zavarja õket.
Meg is értem egyébként<#hehe>#hehe> Aki járt már ott az láthatta, hogy az ottaniak csak egy fokkal jobbak a cigánynál. Csak az erõ(szak) meg a muzulmán hit, ami kordában tudja tartani õket. Semmi közük a fáraók népéhez.
iSS!
Több okuk is van rá, hiszen ez nem az õ örökségük. Az egyiptomi araboknak semmi közük az ókori egyiptomiakhoz, mert késõbbi betelepültek, nem pedig Egyiptom õslakosai (azok a kb 5%-nyi koptok). Azonfelül a fáraók számukra "hitetlen bálványimádó pogányok" voltak nem pedig hithû muzulmánok, tehát minek is tisztelnék õket...
Persze a turisták pénze az nem büdös, pedig azok nem a mecseteiket meg a nyomornegyedeiket mennek nézegetni. Gondolom ez is egy "megalázó" dolog számukra, hogy mi a piramisokért megyünk oda.
Persze a turisták pénze az nem büdös, pedig azok nem a mecseteiket meg a nyomornegyedeiket mennek nézegetni. Gondolom ez is egy "megalázó" dolog számukra, hogy mi a piramisokért megyünk oda.
iSS!
Reméltem, hogy Havass-t eltakarítják az útból...
Végre lehetne szabadon kutatni a piramisokat meg a Szfinkszet, többek között.
Végre lehetne szabadon kutatni a piramisokat meg a Szfinkszet, többek között.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
A k* anyját az ilyeneknek. Ezek felbecsülhetetlen értékû, pótolhatatlan mûemlékek. Minek kell ezeket rombolni, megsemmisíteni? ÁÁÁÁ
Költözz Egyiptomba, te szélsõségrettegõ!
Legalább a fogalmat letisztázhatná valaki egyszer, mert már az is szélsõséges lassan, ha egy férfi kefél egy nõvel.
Legalább a fogalmat letisztázhatná valaki egyszer, mert már az is szélsõséges lassan, ha egy férfi kefél egy nõvel.
Most én ezt nem értem teljesen. Oké hogy, forradalom meg minden de mért kell szétbaszni mindent? Ha én tüntetnék nekem nem az lenne az elsõ dolgom, hogy elmegyek lopni fõleg nnem egy 3 ezer éves szobrot.Látszik, hogy ezeknek is mindnek barna a bõre.
Mit vétett neked a Parlament?!...
Az épület mindannyiunk kincse, nem azt kell lerombolni, ha kretének ülnek benn, hanem azokat kell haza zavarni!
Az épület mindannyiunk kincse, nem azt kell lerombolni, ha kretének ülnek benn, hanem azokat kell haza zavarni!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Sajnos a Kairói Múzeum éppen a Tahrir téren van... <#rinya>#rinya>
Többször jártam ott, mindig fegyveres katonai õrség õrizte a múzeumot, úgy látszik, csak most nem...
A múzeumban csodálatos kincsek vannak, többek között a Tutanhamon sírban talált leletek is (ez a múzeum fõ látványossága)...
Szerintem csak primitív vandálok dúlták fel a múzeumot, mert ha kincsrablók lettek volna, azok célzottan a legértékesebb (kisebb) aranytárgyakat vitték volna el!... A rombolás volt a céljuk, ezért is dobálták el a zsákmányt...
Többször jártam ott, mindig fegyveres katonai õrség õrizte a múzeumot, úgy látszik, csak most nem...
A múzeumban csodálatos kincsek vannak, többek között a Tutanhamon sírban talált leletek is (ez a múzeum fõ látványossága)...
Szerintem csak primitív vandálok dúlták fel a múzeumot, mert ha kincsrablók lettek volna, azok célzottan a legértékesebb (kisebb) aranytárgyakat vitték volna el!... A rombolás volt a céljuk, ezért is dobálták el a zsákmányt...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Én annak örültem volna ha már 4 évvel ezelõtt egy b@szott nagy kráter lett volna az országház helyén<#eplus2>#eplus2>
De még most se lenne olyan rossz...
De még most se lenne olyan rossz...
iSS!
Amit vörös higanynak neveznek, az egy higany alapú transzurán-keverék. Állítólag fizikailag jóval kisebb, de sokkal nagyobb sugárzású nukleáris fegyvereket, fõleg neutron-bombát, lehet vele építeni.
Pár éve néhány orosz fizikus beszélt arról, hogy Oroszországban évi 60 kilót állítottak elõ belõle, és az orosz neutron-bomba programban használták fel.
Pár éve néhány orosz fizikus beszélt arról, hogy Oroszországban évi 60 kilót állítottak elõ belõle, és az orosz neutron-bomba programban használták fel.
off:
Nézd meg a linket is .... ..
Nézd meg a linket is .... ..
ja a kocsik: emélxem a tévében volt, hogy egy gyíkarc marha büszkén rúgta ki egy kisfityó, 6 ablakát. Biztosan maráhra kormánypárti volt a kocsi.
Másnap mutatták, a tulaj egy kisnyugdíjas volt, akinem nem volt pénze az üvegek cseréjére.
Na a tévés helyében rommá, sõt atomjaira vertem volna a fejét annak a köcsög buzinak!!!
Másnap mutatták, a tulaj egy kisnyugdíjas volt, akinem nem volt pénze az üvegek cseréjére.
Na a tévés helyében rommá, sõt atomjaira vertem volna a fejét annak a köcsög buzinak!!!
off:
forradalom most?!
mit szólnál hozzá a az országunkbas történne az ami most Afrika északi részén?
Nem hinném, hogy annyira örülnél neki....
forradalom most?!
mit szólnál hozzá a az országunkbas történne az ami most Afrika északi részén?
Nem hinném, hogy annyira örülnél neki....
nos akkor súgok valamit: a vörös higany létezik. Az a neve, hogy higany-szulfit.
Ez a higany, kénnel alkotott vegyülete. A vörös módosulat (vörös higany(II)-szulfid) a fekete módosulatból képzõdik oxigénmentes térben hevítve. A vegyület vízben gyakorlatilag oldhatatlan, savakban is alig oldódik, a királyvíz viszont feloldja.
én fogtam magam és beírtam a gúgliba, hogy vöröshigany
http://hu.wikipedia.org/wiki/Higany-szulfid
Ez a higany, kénnel alkotott vegyülete. A vörös módosulat (vörös higany(II)-szulfid) a fekete módosulatból képzõdik oxigénmentes térben hevítve. A vegyület vízben gyakorlatilag oldhatatlan, savakban is alig oldódik, a királyvíz viszont feloldja.
én fogtam magam és beírtam a gúgliba, hogy vöröshigany
http://hu.wikipedia.org/wiki/Higany-szulfid
Csupáncsak azért mert itt valós és teljesen JOGOS dolog ellen tüntettek, és nem egy szélsõség álltal felfújt szar miatt.
- Itt nem verték szét a teljes utcát, nem gyújtogattak fel randomra autókat (ha nézted az Aljazeera-t láthattad, hol voltak felgyújtva..)
- Nem 18 éves beszélni aligtudó hülyegyerekek tüntettek + 70 éves rokkant nyugdíjas, mint minálunk...
- Itt nem verték szét a teljes utcát, nem gyújtogattak fel randomra autókat (ha nézted az Aljazeera-t láthattad, hol voltak felgyújtva..)
- Nem 18 éves beszélni aligtudó hülyegyerekek tüntettek + 70 éves rokkant nyugdíjas, mint minálunk...
A vörös higany valóban nem létezik. De a higanynak vannak vörös színû vegyületei, amit festéshez használhattak egyiptomban. Lehet a tanulatlan tolvajok erre hiték, hogy a misztikus vörös higany.
Valamit nagyon elnézhetett a cikkíró. A vörös higany nem létezõ anyag, amit egy városi legenda szerint (egyebek mellett...) atomfegyverek készítéséhez használnak de valójában annyi valóságalapja van, mint a bölcsek kövének.
Valahogy most nem hallottam telipofával harsogni a médiácskánkat az egyiptomi események kapcsán a "kukaborogató randalírozó csõcselékrõl".
Vajon miért?
Vajon miért?
iSS!
Meg bármikor, bárhol eszébe juthat vkinek robbantani egy forgalmas helyen, akár egy múzeumban is...
párizsban is volt forradalom nem is egyszer
Talán mégis jobb, ha párizsi, londoni múzeumokban vannak az egyiptomi kincsek...
OFF: nõnemû olvassa az sg-t???😄😄